X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam tego szczeniaczka na którego niestety byłam strasznie uczulona ;(
    Semir ;)
    d2fd085bea5e2713med.jpg
    ef493ec211d78a9bmed.jpg
    5df17b01b1249edfmed.jpg

Andrea20, wiecznie, 28latkaa, fabdorota, kamaaa, Endzis lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pokazywałam swoje psiaki. W domu niema mowy o psie , obydwa całe dnie na dworzu , jak przychodzą goście to do zagrody :) od małego uczone i nawet jak taras zostawiam otwarty nie wejdą ewentualnie aira łeb wstawi :D

Spacer to u nas nie problem , bo spuszczone biegają po lesie ;) na początku kółka od wózka gryzly ale im się znudziło :D i ma szczęście nie przegryzly opony :p
    Do syna tez są łagodne , z wilczyca od małego robi co chce wiec teraz nawet jak na niej wisi i chce na niej usiąść to nawet nie ruszy ani nie warknie.

Dziś piątek piatunio piatunioniunio! <3 hahaha , jadę zaraz po synka do rodziców a potem po męża bo biedny musiał zostawić samochód na przegląd w serwisie :p wiec zaciągnię go na ten black friday do sklepów :D

Miłego dnia :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota właśnie Bruno ma smycz flexi, ale wzięłam od mamy zwykłą smycz :) Po obiedzie idę z nim na pierwszy trening chodzenia, wiem że muszę być bardzo konsekwentna. Poczytałam co nieco w necie. Całe szczęście ja jestem dla niego numerem jeden, a nie mąż, więc mnie słucha :) Zobaczymy jak to wyjdzie z nim, bo bardzo bym chciała brać go na spacery z wózkiem.

fabdorota lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ale słodziaki z tych waszych piesków :D. My mamy fretkę.. Na razie nie mam pomysłu jak pogodzę go z dzidzią ale tyle dobrze że po kastracji bardzo się wyciszył też pod względem zapachów :D.
    muszę trochę po marudzić.. Po wczorajszym maratonie po silesi wieczorem bolały mnie lędźwia, po nocy przeszło i teraz znowu to samo ;<
    2qi7043.jpg

nick nieaktualny, fabdorota, Andrea20, Dobson, Funky09, nick nieaktualny, triste, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te oczyyyy ! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja juz pokazywałam swoje psiaki. W domu niema mowy o psie , obydwa całe dnie na dworzu , jak przychodzą goście to do zagrody :)

Na to też jestem za miękka ;p nie dałabym rady sama siedzieć pod ciepłym kocykiem z herbatką a pies na dworze.

• mania Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    A tu moja psina:
    ebdead4ec1cc4078med.jpg
    O matko jaki cudowny <3 to są najpiękniejsze pieski ma świecie może kiedyś przekonam męża do niego. Cudo!

Już z Zosieńką jestesmy w domu maleńka waży ponad 400g (nie pamiętam ile dokładnie bo wypis idę odebrać w pon) jest zdrowiusieńka i bryka w brzuszku tak, że mamusia już czuje kopniaki wyraźnie (koniec panikowania)

Kardiolog powiedział, że niby nic poważnego się nie dzieje ale za.miesiąc znów chce mnie poobserwować :( ale może uda mi się wziąć holter do domu i nie będę musiała już te 3 dni leżeć...

wiecznie, Endzis, Mynia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak przedstawiamy nasze zwierzaczki to to jest Roki

http://iv.pl/images/65354972258006662461.jpg

a tutaj jak był troszkę mniejszy

http://iv.pl/images/19624871506018068284.jpg

fabdorota, Andrea20, nick nieaktualny, wiecznie, Funky09, nick nieaktualny, triste, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, super, że Was wypuścili ;) teraz odpoczywajcie po tych wszystkich badaniach :D.

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moje dziecię od tygodnia się mało rusza ale jak juz się rusza to czuć mocno nawet juz tatuś czuje :D Czytałam, że teraz maluszki mogą spać nawet 20h wiec chyba Nie mam powodów do zmartwień.

Od kilku dni mam motorek w du**e, całą łazienkę i sypialnie wylizałam, resztę domu tak normalnie, podłogi mylam w całym domu 2 razy, panele pastowałam, porządki w szafie. Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazdka :D

Wilka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zaś rozmyslilo się co do menu obiadowego i po połowie dnia stania w kuchni i gotowania ona nie chce dziś krokietow na obiad...

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

Trzymajcie mnie....

Normalnie powyłam się z nerwów...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie na połówkowym lekarz powiedział, że na 90% będzie chłopiec :) Rotenkopf jak możesz, dopisz przy mnie synusia :) Co prawda przez całe usg nie chciał nam się pokazać, lekarz dosłownie przez chwilę miał okazję co nieco tam dojrzeć, więc mam nadzieję, że się nie pomylił :) Ja tam w ogóle nic nie widziałam :P Ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :) A ja mam już 10kg na plusie :P

Funky09, wiecznie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andrea20, Dobson, Lanusia93, Catelyn, Babu lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea zazdroszczę motorów.... Ja slaniam sie z nóg... a dom zarasta... od grudnia zwolnienie mam nadzieję że sił witalnych przybędzie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za to totalnie rozleniwiam przez to leżenie. Nawet do głupiej apteki mi się teraz nie chce iść... No ale fakt, że pewnie tam z godzinę postoję, bo to hurtownia i wszyscy emeryci tam chodzą. Tyle, że na swoich witaminach oszczędzam prawie 20zł w porównaniu z inną apteką "z pobliża". No nic, mus to mus, wyruszam :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    O matko jaki cudowny <3 to są najpiękniejsze pieski ma świecie może kiedyś przekonam męża do niego. Cudo!

Już z Zosieńką jestesmy w domu maleńka waży ponad 400g (nie pamiętam ile dokładnie bo wypis idę odebrać w pon) jest zdrowiusieńka i bryka w brzuszku tak, że mamusia już czuje kopniaki wyraźnie (koniec panikowania)

Kardiolog powiedział, że niby nic poważnego się nie dzieje ale za.miesiąc znów chce mnie poobserwować :( ale może uda mi się wziąć holter do domu i nie będę musiała już te 3 dni leżeć...
    Super, że macie się dobrze dziewczyny :). No i najważniejsze, że już w domu :)

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dostałam dziś od znajomej cały karton ciuszków dla maluszka, rozmiar 56 i 62 i kurcze wydaje mi się ze są takie malutkie że na lalkę będą pasowały a nie na noworodka :/
    Od jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki?

Wilka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, a może niech sobie sama gotuje? pewnie nie potrafi to w końcu jak zgłodnieje to Ci powie na co ma ochotę i to zje? Ja bym szału dostała szczerze mówiąc ;p

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dziewczyny dostałam dziś od znajomej cały karton ciuszków dla maluszka, rozmiar 56 i 62 i kurcze wydaje mi się ze są takie malutkie że na lalkę będą pasowały a nie na noworodka :/
    Od jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki?
    Ja kupuję od 56 :). Na daną chwilę kompletuje właśnie ubranka na 56 i 62.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety to noworodki są takie małe? Już zapomniałam....

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf uwierz ja już dostaje szału... i jeszcze w ciąży jestem bardzo nerwowa i się nagadam a ona się tylko uśmiecha i mówi no nie chce jeść i już... ręce opadają...

Kręgosłup odpada... położyłam się... córką bawi się w szkole jakby jej mało było ... mi oczy tak lecą ze ledwo żyje ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ