WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva bo mi się przypomniało ha,ha My w tamtym roku kupowaliśmy zmywarkę i lodówkę w rtv euro agd i rozłożyliśmy sobie to na 10 rat bezodsetkowych, bez żadnych kosztów (bank się zgodził). Ale musiało być na maks 10 rat, na więcej koszty już dochodziły, nam to pasowało.

Ameiva lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Moja teściowa na imię Michał zareagowała tak - krzywy ryj i tekst "ale będzie zakapior, mi to się zawsze podobało imię Melchior". No to wyobraźcie sobie moją minę :D
    Mój ukochany mąż na na imię Michał i z pełnym przekonaniem mogę Ci powiedzieć, że będziesz miała super synka :) Znam kilku Michałków i są podobni. Odpowiedzialni i ułożeni może na codzień mało wylewni w uczuciach ale jak przychodzi co do czego przekochani :) No i bardzo ambitni haha to w większości opis mojego męża :) Mój mąż to chciał nawet dać córci na imię Michalinka bym miała Misia i Misię w domu :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    skoro jej sie tak to imie podobalo to czemu nie nazwala tak swojego syna? ciekawe... :P

Chciała! Ale jej teść czy ojciec by się na nią obraził haha :D W tym przypadku to akurat rozumiem, bo mój mąż albo szwagier Melchior? Oł noł :D

Zakapior to taki rozrabiaka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:42

Ameiva lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, że tematy mieszkaniowe..my za tydzien sie wyprowadzamy, ale do mieszkania wynajetego...oboje nie dostaniemy kredytu na mieszkanie, bo to mało realne, male zarobki itp, wiec poki co musimy sie nacieszyc wynajmowanym. Jednyny w tym plus, że mega tanio za wynajecie bedziemy płacili. Chcielibysmy miec swoje własnie mieszkanie, wiadomo ale jak nie da rady to trzeba sie cieszyc z tego co jest. Ja juz chce mieszkac sama, bo z rodzicami na dłuższa mete to staje sie byc po prostu nie do wytrzymania..do tego ja teraz przeciez siedze w domu nic nie robie, nudze sie to musze robic wszystko obiady, sprzatania, prania...juz jestem tym zmeczona , bo jakby nie patrzec mieszkamy w 5 osob..ciasno nie jest, ale pewnie mnie rozumiecie.
    Ja juz dni odliczam;) meble musimy wziasc swoje, ale to i lepiej moze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, a do tezy, że spodziewając się dziewczynki ma się katar w ciąży to się nie zgodzę, bo ja nie mam problemów z katarem ani z krwawieniami z nosa :P
    chyba, że to ma być jakiś znak, że tam jednak jest siusiak ukryty :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mój ukochany mąż na na imię Michał i z pełnym przekonaniem mogę Ci powiedzieć, że będziesz miała super synka :) Znam kilku Michałków i są podobni. Odpowiedzialni i ułożeni może na codzień mało wylewni w uczuciach ale jak przychodzi co do czego przekochani :) No i bardzo ambitni haha to w większości opis mojego męża :) Mój mąż to chciał nawet dać córci na imię Michalinka bym miała Misia i Misię w domu :)
    oj tak, mój mąż jest Michał i to najcudowniejszy człowiek na ziemi! :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    aha, a do tezy, że spodziewając się dziewczynki ma się katar w ciąży to się nie zgodzę, bo ja nie mam problemów z katarem ani z krwawieniami z nosa :P
    chyba, że to ma być jakiś znak, że tam jednak jest siusiak ukryty :P
    Nie, proszę ha,ha mój brzuch tego nie wytrzyma... :-) ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, bo Michały są fajne, to prawda! :) Nam się to imię podoba od kilku lat, więc wątpliwości nie było żadnych :) A poza tym kojarzy mi się z ulubionym studenckim trunkiem czyli Michelem z Biedronki hahaaaaaa :D Jak się co niektórzy wścibscy pytają dlaczego Michał, to im odpowiadam że w końcu litry Michela wypitego na studiach nie pójdą na marne :D

Karatka81, Dobson, mania, Kinga., Babu lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina no ja sobie np. z teściami nie wyobrażam nawet mieszkania, kiedyś śmialiśmy się, że jakby tak było, to skończyłoby się kopaniem hmm dołka ha,ha On by mi pomagał oczywiście ha,ha My mieliśmy bardzo mało kasy na początku, ja nie pracowałam, ale na swoim to na swoim :-) M mówił, że on sobie nie wyobraża, żeby w samych majtkach po domu się nie przejść :-) Faceci ta mają swoją drogą priorytety ha,ha

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, powiedzcie mi jak szybko rosna dzieci i jak to jest z tymi rozmiarami ?
    rozumiem ze na poczatek rozmiar 56, a rozmiar 62, 68 ile wystarcza tak "na oko" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:50

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh na szczescie ja mieszkam z rodzicami, ale fakt faktem oni sie upierdliwi pewnie z tessiowa bym nie wytrzymała, bo ja w przeciwienstwie do mojego A mogłabym nie wytrzymac..chociaz tutaj juz tez...kłocic mi sie nie chce, ehh to jest taka ciezka sytuacja, ze brak słow...noo w gaciach nikt nie chodzi bo wszytskim glupio wiec to zrozumiałe, z eja samemu to mozna wszystko hehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni wszyscu jak przychodza z pracy sa tacy zzmeczeni, ze nawet nie chce im sie pozmywac....no ja nie widziałam takiej pracy co by nie przyszło sie zmeczonym , ale ok..a druga sprawa, ze to ze jestem teraz w domu to nie ze jestem leń i nie chce mi sie pracowac..jestem w ciazy, wypate dostaje normlanie wiec nie wiem...myslenie maja dziwne bardzo, ale no jeszcze tydzien...pranie wstawione , ale nikt nie pwoiesi, bo sa zmeczni i cos tam jeszcze...a prosilam tyle razy zeby chociaz to robili bo jak sie schylam to mnie nawala brzuch;/ ale po co...a moj facet znowu pracuje do 22 czasami to tez nie bede mu tego zosatwiala jak jest nas 4 osoby i ktos moze to zrobic..jestem zmeczona fizycznie a najbardziej to psycha mi siada..ale wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 14:58

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Dziewczynki, powiedzcie mi jak szybko rosna dzieci i jak to jest z tymi rozmiarami ?
    rozumiem ze na poczatek rozmiar 56, a rozmiar 62, 68 ile wystarcza tak "na oko" ?
    To zależy jaki dzieć się duży urodzi, ale 56 na ogół krótko, ja wiem, miesiąc góra? 62 i 68 mam sporo, było już cieplusio i dużo mam bodziaków i rampersików w tych rozmiarach. Też usiłowałam sobie to ogarnąć, ale w tamtym czasie to trochę w szoku żyłam :-) 56 nie kupuj za wiele, ogólnie na początku dzieciaczki bardzo szybko rosną.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina to ciekawe podejście... Mój M (no wiem, to nie to samo co rodzice ha,ha choć z drugiej strony... ) to jak zje obiad (jak nie mam siły przerobowej to przyjedzie z pizzą :-)) to często i gęsto posprząta w kuchni, zapakuje zmywarę, czasem odkurzy i nie ma problemu. Jak się chce, to wszystko można, widać się nie chce. Będą tęsknić za Tobą jak nic :) No i na L4 jesteś, nie urlopie tak na marginesie.

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj partner tez nie robi mi syfu, bo co tydzien odkurza, zmywa podłoge..jak zje obiad czy cos to nie wrzuca do zlewu tylko od razu myje po sobie..czego nie moge powiedziec o moich rodzicachxd nie mowie ze przyjda i nic nie robia, ale faktycznie jak sie wyprowadze czeka ich rozczarowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:08

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z hurtowni płytek gdzie konczylam omawiać projekt łazienki... a wyjeżdżałam wcześnie rano!
    Też mieszkamy z tesciami a nasz dom się robi....
    Tak się robi już od ponad 2 lat :) ale cierpliwość ponoć popłaca wiec mam nadzieje, że będziemy szczęśliwi jak juz się wprowadzimy na swoje :)

Karatka81, Babu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Olina to ciekawe podejście... Mój M (no wiem, to nie to samo co rodzice ha,ha choć z drugiej strony... ) to jak zje obiad (jak nie mam siły przerobowej to przyjedzie z pizzą :-)) to często i gęsto posprząta w kuchni, zapakuje zmywarę, czasem odkurzy i nie ma problemu. Jak się chce, to wszystko można, widać się nie chce. Będą tęsknić za Tobą jak nic :) No i na L4 jesteś, nie urlopie tak na marginesie.
    ja też uważam, że wystarczy chcieć...mój mąż często wraca późno 19-20 a wyjeżdża o 7. I jak przyjedzie i zje "obiad" to też potrafi po sobie posprzątać choć jest zmeczony po tylu godzinach w pracy... do tego jeszcze często np. odkurzy mi w domu żebym nie dźwigała odkurzacza. Oczywiście jak każdy ma dzień leniucha ale to normalne...
    Olina to Ty jesteś w ciąży i oni powinni koło Ciebie skakać i dbać o Was. Nie mówię, że masz leżeć i pachnieć ale to Tobie powinni pomagać a nie zrzucać wszystko na Ciebie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    mi koleżanka, która rodziła w lutym powiedziała, że jej maluch nosił 50 przez jakieś 3tyg, potem wszedł w 56 na jakieś 1,5 miesiąca a 62 to mu dobre było jak miał koło 4mies :o więc troszkę się wystraszyłam. póki co mam tylko kilka ciuszków 62, nic mniejszego jeszcze nie kupiłam..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie jak szalone ;)
    Ja w bałtyckiej, szaleje z dziwka męża ( jego karta ) :D hahaha
    Miłego łikendu :D :)

mania, Karatka81, malala, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania zgadzam się z Tobą w 100%, mój M jak wracał z nocki o 4 to często nawet nie zasnął bo Niko się obudził i była akcja, a ja po 6 do roboty jechałam. Czasem się zastanawiałam, skąd on bierze siłę. Także takie zasłanianie się zmęczeniem to dla mnie taka wygodna wymówka.

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ