Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malala bardzo fajna
a taka cieńsza, czy grubsza? Ja muszę sobie coś dokupić, ale grubszego. Mam nadzieję że buta mi dzisiaj szewc skleił, bo wczoraj M nie odebrał bo fuchę odstawili. Dobrze że ciepło (12 stopni było) to w półbutach śmigałam, ale to już mało zabawne. No na trapery to trochę za ciepło jednak, one na mrozy wielkie
-
ehh no ja nie wiem..jak mowie do mojego partnera nie mam zadnych zastrzezen bo on mi pomaga jak moze , bo tez widzi ze wszytsko spada na moje barki..ale jak jest 5 osob to kazdy powinien cos robic a nie tylko my we 2 , albo ja sama bo siedze w domu...
-
A i Michały są spontaniczni
mój siedzi w pracy a już nagrał jakieś spotkanie ze znajomymi na wieczór...a ja taki nieogar...włosy miałam farbować ale mi się nie chciało i teraz będę wyglądać jak zaniedbana kobieta w ciąży
Byłam w pzu ok 14 a już mi przyszedł sms, że świadczenie za pobyt w szpitalu przyznaneszybko działają
i jeszcze uznali mi poprzedni pobyt a to było na początku października
wiec parę groszy wpadnie jeszcze mąż mi zgłosił u siebie super zamówię mebelki dla Córci
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Olina wrote:mania a byłas ubezpiczona w pzu czy z pracy miałas takie ubezpieczenie ? bop ja sie zastanaiwam, bo jestem ubezpieczona w pracy w pzu i nie wiem zabardzo co to oznacza
-
Olina wrote:mania a byłas ubezpiczona w pzu czy z pracy miałas takie ubezpieczenie ? bop ja sie zastanaiwam, bo jestem ubezpieczona w pracy w pzu i nie wiem zabardzo co to oznacza
-
No właśnie Mania, mój się pytał na spotkaniu z babką z pzu o poród, i niby że to wchodzi w sensie pobyt w szpitalu i ta karta. Ale ja patrzyłam bo mam też za operacje płacone w trzech kategoriach i cc np. nie ma tam wyszczególnionej (nie planuję cc ale tak z ciekawości sprawdzam). U mnie za urodzenie dziecka 2250 (M ma taki sam pakiet)
-
mania wrote:No ja też jestem ubezpieczona z pracy z pzu, ubezpieczenie grupowe, co miesiąc mi z pensji potrącają. Możesz normalnie zgłaszać np pobyt w szpitalu i dostaniesz kaskę i kartę apteczną bo zazwyczaj w grupówkach ona jest. Zapomniałam zapytać tylko czy pobyt po porodzie też obowiązuje ale to na infolinie się zadzwoni. Ja jestem jeszcze dodatkowo ubezpieczona u męża w pracy wiec wszystkie świadczenia mam podwójnie
-
Karatka81 wrote:No właśnie Mania, mój się pytał na spotkaniu z babką z pzu o poród, i niby że to wchodzi w sensie pobyt w szpitalu i ta karta. Ale ja patrzyłam bo mam też za operacje płacone w trzech kategoriach i cc np. nie ma tam wyszczególnionej (nie planuję cc ale tak z ciekawości sprawdzam). U mnie za urodzenie dziecka 2250 (M ma taki sam pakiet)
Ja to mam grosze u siebie bo chyba 750zł za urodzenie dzieckamamy w pracy małe to ubezpieczenie no ale zawsze coś...za to u męża własnie coś ok 2000zł i ja i on
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Karatka81 wrote:Ameiva bo mi się przypomniało ha,ha My w tamtym roku kupowaliśmy zmywarkę i lodówkę w rtv euro agd i rozłożyliśmy sobie to na 10 rat bezodsetkowych, bez żadnych kosztów (bank się zgodził). Ale musiało być na maks 10 rat, na więcej koszty już dochodziły, nam to pasowało.
nie ma mowy o kolejnych ratach, mamy juz kredyt na mieszkanie na 30 lat i kuchnie w ikea na raty 0%, wszystko fajnie sie kupuje na raty tylko niestety pozniej zal je splacac ... :)wole pomeczytc sie jeszcze z miesiac bez zmywarki
-
Ameiva wrote:Karatka nawet mi nie mow
nie ma mowy o kolejnych ratach, mamy juz kredyt na mieszkanie na 30 lat i kuchnie w ikea na raty 0%, wszystko fajnie sie kupuje na raty tylko niestety pozniej zal je splacac ... :)wole pomeczytc sie jeszcze z miesiac bez zmywarki
Mi się spierdzieliła zmywarka, lodówka raz działąła, raz nie, szans na odłożenie zero, a to i tak bez kosztów dodatkowych
Ja mam dwa mieszkania na jeszcze 29 lat ha,ha Ale cieszę się, bo właśnie w listopadzie zeszliśmy już z wszystkich dodatkowych kredytów, co nam daje 9 stówek na plusie
Nareszcie grudzień
-
Karatka ja wlasnie wychodze z zalozenia ze na kredyt to mozna brac cos duzego a cos co kosztuje 1000 czy 2000 tys to mozna odlozyc spokojnie. Mieszkanie bylo dla nas nieosiaglane za gotówke a szkoda bylo mi juz kasy na wynajmowanie- pakowalismy komus kase w kieszen przez 3 lata i wystarczy. Nie starczylo nam kasy na cala kuchnie a bez niej ciezko funkcjonowac z malym dzieckiem wiec tez kupilismy na raty bo akurat byla promocja i splacamy tylko tyle ile kosztowaly meble bez dodatkowych kosztów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:05