WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, udanego szopingu! :D

do mnie własnie zapukał kurier z paczką z Happy Mum, zamówiłam 2 sukienki, jedną zwracam bo kompletnie nie na moją sylwetkę ale druga chyba zostanie :)
    d571_2.jpg

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala bardzo fajna :-) a taka cieńsza, czy grubsza? Ja muszę sobie coś dokupić, ale grubszego. Mam nadzieję że buta mi dzisiaj szewc skleił, bo wczoraj M nie odebrał bo fuchę odstawili. Dobrze że ciepło (12 stopni było) to w półbutach śmigałam, ale to już mało zabawne. No na trapery to trochę za ciepło jednak, one na mrozy wielkie ;-)

• malala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka wiosenna w sumie. ale ciepłe rajty na tyłek, jakaś marynarka i myślę, że sprawdzi się w okresie świątecznym

Karatka81 lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no ja nie wiem..jak mowie do mojego partnera nie mam zadnych zastrzezen bo on mi pomaga jak moze , bo tez widzi ze wszytsko spada na moje barki..ale jak jest 5 osob to kazdy powinien cos robic a nie tylko my we 2 , albo ja sama bo siedze w domu...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z rajstopami to mam mega problem kupiłam sobie ciazowe, ale sa na mnie mega za duze hahah a normlany moj rozmiar czyli s jest za krotki..nie rozumiem ztego nic

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Michały są spontaniczni :) mój siedzi w pracy a już nagrał jakieś spotkanie ze znajomymi na wieczór...a ja taki nieogar...włosy miałam farbować ale mi się nie chciało i teraz będę wyglądać jak zaniedbana kobieta w ciąży :/

Byłam w pzu ok 14 a już mi przyszedł sms, że świadczenie za pobyt w szpitalu przyznane :) szybko działają :) i jeszcze uznali mi poprzedni pobyt a to było na początku października :) wiec parę groszy wpadnie jeszcze mąż mi zgłosił u siebie super zamówię mebelki dla Córci :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania a byłas ubezpiczona w pzu czy z pracy miałas takie ubezpieczenie ? bop ja sie zastanaiwam, bo jestem ubezpieczona w pracy w pzu i nie wiem zabardzo co to oznacza

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mania a byłas ubezpiczona w pzu czy z pracy miałas takie ubezpieczenie ? bop ja sie zastanaiwam, bo jestem ubezpieczona w pracy w pzu i nie wiem zabardzo co to oznacza
    Ja też jestem w pzu ubezpieczona i na tych warunkach mam tylko ze za pobyt z powodu choroby. Czyli ten kołoporodowy sie nie liczy? Za urodzenie dziecka mam 1500zl czyli to chyba jakis pofstawowy zakres?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    No ja też jestem ubezpieczona z pracy z pzu, ubezpieczenie grupowe, co miesiąc mi z pensji potrącają. Możesz normalnie zgłaszać np pobyt w szpitalu i dostaniesz kaskę i kartę apteczną bo zazwyczaj w grupówkach ona jest. Zapomniałam zapytać tylko czy pobyt po porodzie też obowiązuje ale to na infolinie się zadzwoni. Ja jestem jeszcze dodatkowo ubezpieczona u męża w pracy wiec wszystkie świadczenia mam podwójnie :)

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mania, mój się pytał na spotkaniu z babką z pzu o poród, i niby że to wchodzi w sensie pobyt w szpitalu i ta karta. Ale ja patrzyłam bo mam też za operacje płacone w trzech kategoriach i cc np. nie ma tam wyszczególnionej (nie planuję cc ale tak z ciekawości sprawdzam). U mnie za urodzenie dziecka 2250 (M ma taki sam pakiet)

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    No ja też jestem ubezpieczona z pracy z pzu, ubezpieczenie grupowe, co miesiąc mi z pensji potrącają. Możesz normalnie zgłaszać np pobyt w szpitalu i dostaniesz kaskę i kartę apteczną bo zazwyczaj w grupówkach ona jest. Zapomniałam zapytać tylko czy pobyt po porodzie też obowiązuje ale to na infolinie się zadzwoni. Ja jestem jeszcze dodatkowo ubezpieczona u męża w pracy wiec wszystkie świadczenia mam podwójnie :)
    ja tez mam wlasnie ubezpieczenie grupowe, ale nie wiem czy mi potracaja z pensji, bo nigdy nie dostałam takiego paska, jak po wypłacie...jak mama teraz bedzie zanosiła moje zwolnienie to musze jej powiedziec zeby zapytała sie w sumie, bo ja sama nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    No właśnie Mania, mój się pytał na spotkaniu z babką z pzu o poród, i niby że to wchodzi w sensie pobyt w szpitalu i ta karta. Ale ja patrzyłam bo mam też za operacje płacone w trzech kategoriach i cc np. nie ma tam wyszczególnionej (nie planuję cc ale tak z ciekawości sprawdzam). U mnie za urodzenie dziecka 2250 (M ma taki sam pakiet)
    no miałam zapytać bo wczoraj o tym pisałyśmy ale skleroza ciążowa się odezwała i zapomniałam :/
    Ja to mam grosze u siebie bo chyba 750zł za urodzenie dziecka :/ mamy w pracy małe to ubezpieczenie no ale zawsze coś...za to u męża własnie coś ok 2000zł i ja i on :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i tak ładnie będzie :-) U mnie teraz np się zmieniło, że też za śmierć rodziców partnera się dostaje kasę, a nie tylko małżonka. Idą z duchem czasu ha,ha

• malala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba i ja musze się zorientować w swoim pakiecie i Męża bo nawet nie wiem czy i ile nam przysługuje.. :P ja to mam jedno ubezpieczenie ale on ze względu na charakter pracy to ma chyba ze trzy, to może każdy by wypłacił? :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wkurzyłam...miałam isc na to usg połówkowe to mi babka mówi, że jest ono tylko w czwartki o god 14....a moj A pracuje i jak to zrobic teraz to nie wiem..co za besens

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem żyje... 45 minut wiercenia... masakra... nigdy tak nie cierpialam u dentysty... ale żyje... głową pęka...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ameiva bo mi się przypomniało ha,ha My w tamtym roku kupowaliśmy zmywarkę i lodówkę w rtv euro agd i rozłożyliśmy sobie to na 10 rat bezodsetkowych, bez żadnych kosztów (bank się zgodził). Ale musiało być na maks 10 rat, na więcej koszty już dochodziły, nam to pasowało.
    Karatka nawet mi nie mow :) nie ma mowy o kolejnych ratach, mamy juz kredyt na mieszkanie na 30 lat i kuchnie w ikea na raty 0%, wszystko fajnie sie kupuje na raty tylko niestety pozniej zal je splacac ... :)wole pomeczytc sie jeszcze z miesiac bez zmywarki

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Karatka nawet mi nie mow :) nie ma mowy o kolejnych ratach, mamy juz kredyt na mieszkanie na 30 lat i kuchnie w ikea na raty 0%, wszystko fajnie sie kupuje na raty tylko niestety pozniej zal je splacac ... :)wole pomeczytc sie jeszcze z miesiac bez zmywarki
    No w sumie to nie jest aż tak duży wydatek, jak dasz radę odłożyć :-) Mi się spierdzieliła zmywarka, lodówka raz działąła, raz nie, szans na odłożenie zero, a to i tak bez kosztów dodatkowych :-) Ja mam dwa mieszkania na jeszcze 29 lat ha,ha Ale cieszę się, bo właśnie w listopadzie zeszliśmy już z wszystkich dodatkowych kredytów, co nam daje 9 stówek na plusie :-) Nareszcie grudzień :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka ja wlasnie wychodze z zalozenia ze na kredyt to mozna brac cos duzego a cos co kosztuje 1000 czy 2000 tys to mozna odlozyc spokojnie. Mieszkanie bylo dla nas nieosiaglane za gotówke a szkoda bylo mi juz kasy na wynajmowanie- pakowalismy komus kase w kieszen przez 3 lata i wystarczy. Nie starczylo nam kasy na cala kuchnie a bez niej ciezko funkcjonowac z malym dzieckiem wiec tez kupilismy na raty bo akurat byla promocja i splacamy tylko tyle ile kosztowaly meble bez dodatkowych kosztów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:05

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam :-) My jak tylko ja dostałam pracę , to kupiliśmy swoje mieszkanie, na kredyt, no ale po co komuś płacić i jeszcze nic z tym mieszkaniem nie można zrobić, typu remont itd. Po co też komuś remont robić, nie z każdym można się dogadać.

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ