X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, super stopa :D

Hania chyba wyczuła moje poddenerwowanie z powodu jej lenistwa i teraz od czasu do czasu daje mi o sobie znać <3

Iwonkaaa, Dobson, Straciatellaa lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieciekawie mojego dziadka zabrała dziś karetka znów serce...miał migotanie przedsionków i musieli go wywieźć do innego miasta gdzie jest oddział kardio...w tamtym roku przed świętami zmarł mój drugi dziadek boję się, bardzo się boję żeby scenariusz się nie powtórzył :(

Do tego byłam u mojego dr i powiedział, że szyjka miękka i krążek niezbędny on chciałby go już jutro założyć ale mam grzybicę i dopiero jak ją wyleczę to mi go założy...czyli do wtorku mam leżeć...

Dobson gratuluję udanej wizyty super zdjęcie! Kurczę nawet nie wiedziałam, że nasze maluchy mają już takie duże stopy :)

Fabdorota współczuję Wam ale tak jak piszesz mąż na pewno szybko coś znajdzie pomyśl, że czasem nie ma tego złego...ja też zostałam zwolniona przed świętami i rozpaczałam bardzo ale teraz się z tego cieszę bo znalazłam fajniejszą pracę przede wszystkim atmosfera dużo lepsza a mówisz, że Twój mąż też nie był zachwycony tym u siebie w pracy wiec na pewno będzie lepiej.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Mamusie :)

nie dam rady nadrobić tylu stron, od piątku za dużo napisałyście :P spróbuję się choć cofnąć ciut ciut żeby być w miarę na bieżąco!

Dobson, ja dziś też na wizycie byłam, co prawda u takiego gburowatego doktorka na samym usg i nie pokazał mi małej, ale waga 750g :) a co do stopy to nam ostatio taki fajny lekarz podczas usg 3d powiedział, że na tym etapie maluszki mają nieproporcjonalnie duże stópki ale że to potem się wyrówna :) Julka np. ma kość udową 4.7cm więc prawie jak ta stopa u Ciebie :D

i cieszę się, bo po usg poszłam do innej gin na normalną wizytę i zbadała mnie na fotelu, macica miękka, szyjka bez zastrzeżeń także mogę być spokojna :) jeszcze jakiś czas mam brać luteinę ale jak dalej będzie się utrzymywał obecny stan to odstawię pewnie na początku stycznia.

w piątek planuję iśc na glukozę.. yhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:17

Iwonkaaa, Dobson, Lanusia93, Funky09, Babu, Karatka81 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:36

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Nasz pączek ma 505g i na razie wszystko ok. Mamy płytkę z nagraniem:)))

malala, Iwonkaaa, jamniczakuchnia, Lanusia93, Dobson, Funky09, Babu, Endzis, Karatka81, wiecznie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki orientujecie się jak to jest z używaniem maści z Wit A w ciąży? Zastosowalam dzisiaj na stopy i Internet huczy ze to niebezpieczne i wogole... wiecie coś?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, jak dobrze że się odezwałaś. Wyobrażam sobie, że Ci ciężko w szpitalu kolejny tydzień, ale najważniejsze że synek rośnie! Widzisz walczy o to, żeby być zdrowy i być z Wami. Najważniejsze, że jest poprawa i jakiś postęp.

Fabdorota, kiepsko wyszło z tym zwolnieniem, ale tak jak piszesz, że mąż ma doświadczenie i coś znajdzie. Poza tym jest jet trochę czasu, ale najważniejsze że macie w sobie wsparcie i na pewno jakoś się ułoży.

dziewussia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczynki orientujecie się jak to jest z używaniem maści z Wit A w ciąży? Zastosowalam dzisiaj na stopy i Internet huczy ze to niebezpieczne i wogole... wiecie coś?
    wydaje mi się, że w maści/kremie można używać. jutro mogę spytać gin jak chcesz :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:44

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A co sądzicie o poduszce do karmienia? Zbędna czy potrzebna?

miałam. użyłam dwa razy. jakoś nie było mi wygodnie :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kwietniówki;)

Ja mam takie pytanko apropo poziomu wód na połówkowych, któraś z Was się orientuje jakie są normy dla 2 trym czy ogolnie te 5-20 obejmuje 2 i 3 trym.? Bo dzisiaj miałam USG i wyszło ,że AFI 5 i tak się zastanawiam ,niby norma od 5 ,ale coś mało czy na tym etapie w porządku jest.? Coś tam gin zamruczał pod nosem ,ale tyle to trwało, że nawet nie pomyślałam się spytać ,z synem nie miałam mierzonego AFI wcale, a z pierwsza córką w 20t3d miałam AFI 15, bo przewertowałam całe teczki z 1 i 2 ciąży.. Tak e jeżeli któraś z Was coś wie to proszę o doinforowanie :P

Pozdrawiam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:44

• Olina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje, ze remont prawie sie konczy ale to sprzatanie :O
    ładne macie brzuszki , mój ost jakos tak urósł :D
    dziewusia super wiadomosc!

dziewczyny czy was tez tak ''cisnie'' na pecherz? mnie bardzo czasami pojde siku i nic;(
    jutro wizyta u gin moze zapytam

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Moim zdaniem nie powinno się używać. Na kosmetyce uczono mnie, że jest zakaz zalecania ciężarnym wit a, aplikowania na twarz itp. To samo odnośnie kwasów. Przez skórę też się wchłania i przedostaje się do krwiobiegu. Co prawda na stopach skóra jest najgrubsza, ale już więcej bym ich nią nie smarowała.

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr no dobrze dzięki dziewczynki... poprostu sobie odpuszczę... kupię sobie jakiś nawilżacz dla noworodków... popytam w aptece co by przez pierdołe głupoty nie zrobić...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę do karmienia upolowalam w SH za cale 8zl więc jeśli boicie się ze cos moze sie nie przydac to polecam Wam sznupanie w SH ;)

Jesli dobrze pamiętam jedna z Was zna sie na chustowaniu ;) planuję kupić chustę azimi polskiej produkcji czy będzie ona dobra? Na początku chciałam kupić nosidelko ergonomiczne ale ostatnio widzialam domowe hamaczki z chust i bardzo spodobalo mi sie to;) a na lato chusta bedzie idealna, przynajmniej tak mi się wydaje :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko dopiero jak dzieciak siada - niby na świecie nie przywiązują do tego tak dużej uwagi, ale dla kręgosłupa maluszka na start lepsza chusta. Mozna osiągnąć lepsza pozycje.

Co do chust azimi cos mi sie kojarzy, ze to tzw "pościelówki", chusta powinna byc tkana splotem skośno krzyżowym, powinna byc dosc gruba. Im bardziej używana tym lepiej :)
    Lepiej dołożyć sobie te 30-40 zł i popolowac na Allegro albo fb grupie sprzedazowej chust i upolować jakas Natibaby albo lennylamb

Lanusia93 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-)
    Gratuluję udanych wizyt :-) Maluchy rosną, Dziewussia cieszę się że jest poprawa, nadal trzymam kciuki ;-)
    Ja miałam pobudkę po 3, katar chciał ze mną dla odmiany pogadać w nocy... Ale poszła wit c i po pół godzinki zasęłam...
    Fabdorota no nieciekawie, ale będzie dobrze, czasem to na lepsze takie zmiany wychodza.A mąż nie może na własną rękę zacząć pracować? Doświadczenie już ma, nie znam się ha,ha Mi marzy się własna działalność. Pomysł jest i hmm :-)
    Wczoraj sie wkurzyłam, bo mój musiał na dzisiaj podać plan urlopu, a w lipcu jest zakaz brania urlopu, a ja na lipiec wstępnie planowałam. Chora firma, zastanawiam się tylko, czy to oznacza że wszyscy pójdą w sierpniu? Nie chce mi się już tu pracować, blee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 09:16

• triste Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli muszą być skosno-krzyżowe i grube, dobrze wiedzieć :) No to zaczynam szukać i polować :) Dzięki za info :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki do karmienia nie miałam, ale też krótko karmiłam, w sumie to było mieszane karmienie, że tak to określę.
    Ala jest ostatnio bardzo aktywna, ale czkawki jeszcze nie zaobserwowałam :-) Wczoraj pierwszy raz się tak wypięła, pleckami raczej, przypomniał mi się Nikoś :-)

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ