X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste najfajniej jakbyś miała kogoś, kto ma chustę, coby pokazał co i jak, mogłabyś sobie pomacać itd :)

A kupisz bez problemu, tylko ważne zeby znaleźć taką, zeby i Tobie i maluszkowi było wygodne :)
    I na prawdę im dłużej używana tym lepsza:) nie trzeba wtedy łamać.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Kinga. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na chustach nie znam. Na razie kupiliśmy elastyczną, bo wydaje mi się najprostrza w użyciu. A czy trafiłam, to się okaże z czasem ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, zgaga mnie dopadła, pierwszy raz w życiu!!! Co mi pomoże? Mleko odpada, bo nie przełknę...

• Kawuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.
    Poradźcie coś jak coś brałyście.
    Muszę chyba nastawić syrop z cebuli... fuj nie lubię :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.

Zrób sobie inhalacje z gorącej wody z sodą 2 razy dziennie - rewelacja na oskrzela, katar, itp. Łyżka sody na miskę gorącej wody, ręcznik na głowę i wdychaj 10 minut :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, mam dzisiaj gorsze zawroty głowy niż w I trymestrze. Aż się boje iść pod prysznic i do tej pory w pidzamie siedzę, a w sumie to leżę:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.

Na krótko starczają, ale tak naprawdę wiązanie jest banalnie proste, z zamkniętymi oczami je robimy :P
    Fajnie że tyle mamusiek planuje nosić kwietniowe bobasy, będzie możliwość wymiany i poznania nowych chust :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    mi inhalacje nic nie pomagały miałam tak duszący kaszel, gin mówiła żeby kupić drosetux. jest na nim napisane ze mozna w ciazy i po czasie przeszło.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś od ginekologa książeczkę liczenia ruchów. Pamiętam, że w pierwszej ciąży kazali mi liczyć dopiero po 30 tc a tu juuuuuż ;-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A co sądzicie o poduszce do karmienia? Zbędna czy potrzebna?
    Ja miałam klasycznego rogala do karmienia i go używałam przy każdym karmieniu chociaż karmiłam butelką. Teraz też sobie kupię bo tamtą wytyrałam.
    Może służyć np do podbierania starszego dzidziusia. Mi i mężowi się na niej wygodnie leżało.
    Koleżanka z kolei miała taką twardą poduszkę do karmienia i też sobie chwaliła bo jakoś niewygodnie było jej karmić cycem bez poduszki.
    To jest jedna z tych rzeczy, którą trzeba przetestować i samemu ocenić czy będzie potrzebna.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja będę musiała swoja tule wymienić, bo mamy slow ride, na cos bardziej uniwersalnego, coby pozniej Marysia w nia wskoczyła :D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostałam dziś od ginekologa książeczkę liczenia ruchów. Pamiętam, że w pierwszej ciąży kazali mi liczyć dopiero po 30 tc a tu juuuuuż ;-)
    A jak się ruchy liczy? Jakoś wczoraj o tym myślałam, że niedługo nas to pewnie czeka...;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z motherhood poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej

1z5n04h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:52

Endzis lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslałam o takiej poduszce do karmienia :

http://www.smyk.com/motherhood-fasolka-poduszka-do-karmienia-roznokolorowy-kropki,p1063536077,swiat-niemowlaka-p

jak myślicie rozmiar 68 dla maluszka będziemy używać dopiero od lipca ?

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ja kupiłam z mothercare poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej

1z5n04h.jpg
    to chyba taka sama ta poduszka co znalazłam w smyku, kurcze to teraz musze sie zastanowic.. hmm ta poduszka jest za sztywna i za duza ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ta, zmieniłam firme w poście bo mi sie pomyliły :)
    Mi osobiście było nie wygodnie, nie umiałam nas w niej ułożyć, ale wiem ze duzo listopadowych dziewczyn korzystało z poduszek.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest dosc miękka i serio wygodna, wielkością taka, ze obejmie sie dorosły w pasie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, ja mam inhalator i jest mi wygodniej po prostu niż siedzenie nad garnkiem :) Jednak spróbuję też tego sposobu. Siedzę i się inhaluję jak tylko jestem w domu, ale idzie jak po gruzie...

Straciatella, dzięki za info, przyjrzę się temu :)

Najbardziej to się boję, że jak tak kaszlę, to malutki się stresuje i jak rzuca mi tak tym brzuchem to, że mu coś się stanie. Takie nieprzyjemne uczucie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Na 2 lata powinna starczyć, a nie jestem pewna czy mój kregosłup da radę dłuzej ;). A tak serio, to boję się tych tkanych dla takich malutkich dzieci (nie chodzi o samą chustę tylko moje umiejętności i wprawę przy wkładaniu), no i nie chcę by się mąż zraził... Na razie pomysł mu się podoba, ale jak to będzie za długo trwało, a maluch zacznie wrzeszczeć, to znając jego szybko mu się odwidzi ;)
    Także jak bedzie potrzeba, to kupi się tkaną, ale w moim przypadku dopiero jak dziecko będzie już współpracować przy wiązaniu, albo jak poczuję się odopowiednio pewnie w obsłudze malucha

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ