Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Triste najfajniej jakbyś miała kogoś, kto ma chustę, coby pokazał co i jak, mogłabyś sobie pomacać itd
A kupisz bez problemu, tylko ważne zeby znaleźć taką, zeby i Tobie i maluszkowi było wygodne
I na prawdę im dłużej używana tym lepsza:) nie trzeba wtedy łamać. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.
Poradźcie coś jak coś brałyście.
Muszę chyba nastawić syrop z cebuli... fuj nie lubię
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyKawuszka wrote:Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.
Muszę chyba nastawić syrop z cebuli... fuj nie lubię
Zrób sobie inhalacje z gorącej wody z sodą 2 razy dziennie - rewelacja na oskrzela, katar, itp. Łyżka sody na miskę gorącej wody, ręcznik na głowę i wdychaj 10 minut -
Mag.1990 wrote:Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.
Na krótko starczają, ale tak naprawdę wiązanie jest banalnie proste, z zamkniętymi oczami je robimy
Fajnie że tyle mamusiek planuje nosić kwietniowe bobasy, będzie możliwość wymiany i poznania nowych chustAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Kawuszka wrote:Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.
Muszę chyba nastawić syrop z cebuli... fuj nie lubię -
Karolina_Ina wrote:A co sądzicie o poduszce do karmienia? Zbędna czy potrzebna?
Może służyć np do podbierania starszego dzidziusia. Mi i mężowi się na niej wygodnie leżało.
Koleżanka z kolei miała taką twardą poduszkę do karmienia i też sobie chwaliła bo jakoś niewygodnie było jej karmić cycem bez poduszki.
To jest jedna z tych rzeczy, którą trzeba przetestować i samemu ocenić czy będzie potrzebna. -
Straciatellaa wrote:Dostałam dziś od ginekologa książeczkę liczenia ruchów. Pamiętam, że w pierwszej ciąży kazali mi liczyć dopiero po 30 tc a tu juuuuuż
-
Ja kupiłam z motherhood poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:52
Endzis lubi tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Ja kupiłam z mothercare poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej
-
Jamniczakuchnia, ja mam inhalator i jest mi wygodniej po prostu niż siedzenie nad garnkiem
Jednak spróbuję też tego sposobu. Siedzę i się inhaluję jak tylko jestem w domu, ale idzie jak po gruzie...
Straciatella, dzięki za info, przyjrzę się temu
Najbardziej to się boję, że jak tak kaszlę, to malutki się stresuje i jak rzuca mi tak tym brzuchem to, że mu coś się stanie. Takie nieprzyjemne uczucie.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Mag.1990 wrote:Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.
. A tak serio, to boję się tych tkanych dla takich malutkich dzieci (nie chodzi o samą chustę tylko moje umiejętności i wprawę przy wkładaniu), no i nie chcę by się mąż zraził... Na razie pomysł mu się podoba, ale jak to będzie za długo trwało, a maluch zacznie wrzeszczeć, to znając jego szybko mu się odwidzi
Także jak bedzie potrzeba, to kupi się tkaną, ale w moim przypadku dopiero jak dziecko będzie już współpracować przy wiązaniu, albo jak poczuję się odopowiednio pewnie w obsłudze malucha