X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste najfajniej jakbyś miała kogoś, kto ma chustę, coby pokazał co i jak, mogłabyś sobie pomacać itd :)

A kupisz bez problemu, tylko ważne zeby znaleźć taką, zeby i Tobie i maluszkowi było wygodne :)
    I na prawdę im dłużej używana tym lepsza:) nie trzeba wtedy łamać.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Kinga. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na chustach nie znam. Na razie kupiliśmy elastyczną, bo wydaje mi się najprostrza w użyciu. A czy trafiłam, to się okaże z czasem ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, zgaga mnie dopadła, pierwszy raz w życiu!!! Co mi pomoże? Mleko odpada, bo nie przełknę...

• Kawuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.
    Poradźcie coś jak coś brałyście.
    Muszę chyba nastawić syrop z cebuli... fuj nie lubię :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny, proszę powiedzcie co możną wziąć w przeziębieniu? Chodzi mi konkretnie o coś wykrztuśnego bezpiecznego w ciąży. Czy któraś z Was brała coś podczas choroby w ciąży? Dzisiaj i tak wieczorem wyląduję u lekarza w przychodni dyżurującej bo chcę żeby mnie osłuchał i zobaczył czy mi nie schodzi nic na oskrzela. Mam taki kaszel, że potrzebuję żeby mi się wszystko oderwało a tu tylko herbatka z miodem i cytryną, także ciepściutko.

Zrób sobie inhalacje z gorącej wody z sodą 2 razy dziennie - rewelacja na oskrzela, katar, itp. Łyżka sody na miskę gorącej wody, ręcznik na głowę i wdychaj 10 minut :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, mam dzisiaj gorsze zawroty głowy niż w I trymestrze. Aż się boje iść pod prysznic i do tej pory w pidzamie siedzę, a w sumie to leżę:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Kinga elastyczne w sumie chyba wszystkie dobre, jedyna ich wada, ze starczają na dosc krótko.

Na krótko starczają, ale tak naprawdę wiązanie jest banalnie proste, z zamkniętymi oczami je robimy :P
    Fajnie że tyle mamusiek planuje nosić kwietniowe bobasy, będzie możliwość wymiany i poznania nowych chust :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    mi inhalacje nic nie pomagały miałam tak duszący kaszel, gin mówiła żeby kupić drosetux. jest na nim napisane ze mozna w ciazy i po czasie przeszło.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś od ginekologa książeczkę liczenia ruchów. Pamiętam, że w pierwszej ciąży kazali mi liczyć dopiero po 30 tc a tu juuuuuż ;-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A co sądzicie o poduszce do karmienia? Zbędna czy potrzebna?
    Ja miałam klasycznego rogala do karmienia i go używałam przy każdym karmieniu chociaż karmiłam butelką. Teraz też sobie kupię bo tamtą wytyrałam.
    Może służyć np do podbierania starszego dzidziusia. Mi i mężowi się na niej wygodnie leżało.
    Koleżanka z kolei miała taką twardą poduszkę do karmienia i też sobie chwaliła bo jakoś niewygodnie było jej karmić cycem bez poduszki.
    To jest jedna z tych rzeczy, którą trzeba przetestować i samemu ocenić czy będzie potrzebna.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja będę musiała swoja tule wymienić, bo mamy slow ride, na cos bardziej uniwersalnego, coby pozniej Marysia w nia wskoczyła :D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostałam dziś od ginekologa książeczkę liczenia ruchów. Pamiętam, że w pierwszej ciąży kazali mi liczyć dopiero po 30 tc a tu juuuuuż ;-)
    A jak się ruchy liczy? Jakoś wczoraj o tym myślałam, że niedługo nas to pewnie czeka...;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z motherhood poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej

1z5n04h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:52

Endzis lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslałam o takiej poduszce do karmienia :

http://www.smyk.com/motherhood-fasolka-poduszka-do-karmienia-roznokolorowy-kropki,p1063536077,swiat-niemowlaka-p

jak myślicie rozmiar 68 dla maluszka będziemy używać dopiero od lipca ?

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ja kupiłam z mothercare poduszkę. Nam było nie wygodnie, ale przydała sie do ułożenia wyżej główki przy Katarze i teraz uwielbia sobie w niej siedzieć i sie tulić do niej

1z5n04h.jpg
    to chyba taka sama ta poduszka co znalazłam w smyku, kurcze to teraz musze sie zastanowic.. hmm ta poduszka jest za sztywna i za duza ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ta, zmieniłam firme w poście bo mi sie pomyliły :)
    Mi osobiście było nie wygodnie, nie umiałam nas w niej ułożyć, ale wiem ze duzo listopadowych dziewczyn korzystało z poduszek.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest dosc miękka i serio wygodna, wielkością taka, ze obejmie sie dorosły w pasie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, ja mam inhalator i jest mi wygodniej po prostu niż siedzenie nad garnkiem :) Jednak spróbuję też tego sposobu. Siedzę i się inhaluję jak tylko jestem w domu, ale idzie jak po gruzie...

Straciatella, dzięki za info, przyjrzę się temu :)

Najbardziej to się boję, że jak tak kaszlę, to malutki się stresuje i jak rzuca mi tak tym brzuchem to, że mu coś się stanie. Takie nieprzyjemne uczucie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Na 2 lata powinna starczyć, a nie jestem pewna czy mój kregosłup da radę dłuzej ;). A tak serio, to boję się tych tkanych dla takich malutkich dzieci (nie chodzi o samą chustę tylko moje umiejętności i wprawę przy wkładaniu), no i nie chcę by się mąż zraził... Na razie pomysł mu się podoba, ale jak to będzie za długo trwało, a maluch zacznie wrzeszczeć, to znając jego szybko mu się odwidzi ;)
    Także jak bedzie potrzeba, to kupi się tkaną, ale w moim przypadku dopiero jak dziecko będzie już współpracować przy wiązaniu, albo jak poczuję się odopowiednio pewnie w obsłudze malucha

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ