Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A Mikołaj chustowy nie był niestety, ale za to tulowy teraz bardzo.
Wczoraj nawet bal sie odkurzacza, az tata powiedział "wyciągaj nosidełko" - schowane bo juz nie nosze, najpierw sie miałam oszczędzać a teraz brzuch przeszkadza- on z młodym na pleckach odkurzył całe mieszkanietriste lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf, ze niby bez sily a tyle narobiłaś
nie wiem co Ci doradzić odnośnie tych przepływów. Kiedy masz planowaną wizyte u swojego ginekologa? Moze sie wstrzymaj jesli to pare dni?
Fabdorota, współczuję, to kiepski czas na takie rewolucje. Moze jednak to przyniesie nieoczekiwane zmiany ktore wyjdą tylko na plus? Tego Wam życzę
Nie wiem co jeszcze pisac, na chustach sie nie znam
Aaaa gratuluję szczęśliwych wizyt, wielkie te wasze dzieciaczki juz. Nie moge sie doczekać swojej wizyty ale moje dzieciątko to tak zawsze po środku normy sie znajduje. Pod koniec dziecko najszybciej rośnie tak?
Wczoraj pokupilismy ostatnie prezenty tylko dla mamy jeszcze nic nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 09:52
-
triste wrote:Poduszkę do karmienia upolowalam w SH za cale 8zl więc jeśli boicie się ze cos moze sie nie przydac to polecam Wam sznupanie w SH
Jesli dobrze pamiętam jedna z Was zna sie na chustowaniuplanuję kupić chustę azimi polskiej produkcji czy będzie ona dobra? Na początku chciałam kupić nosidelko ergonomiczne ale ostatnio widzialam domowe hamaczki z chust i bardzo spodobalo mi sie to;) a na lato chusta bedzie idealna, przynajmniej tak mi się wydaje
A daj jakiś link
Nosidełko dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi.
Mi wczoraj przyszła chusta kółkowa, próbowałam wrzucić Lilę, ale z jej wagą to zbyt duże obciążenie na jedno ramię, bo chusta z przeznaczeniem dla młodszego dzieckaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Lanusia93 wrote:A daj jakiś link
Nosidełko dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi.
Mi wczoraj przyszła chusta kółkowa, próbowałam wrzucić Lilę, ale z jej wagą to zbyt duże obciążenie na jedno ramię, bo chusta z przeznaczeniem dla młodszego dziecka
http://azimi.com.pl/ na allegro ma też jedną chustę skośnokrzyżowąpodoba mi się len+bawełna ale ma splot tylko prosty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:22
28latkaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Karatka, był pomysł na własną działalność ze znajomymi, ale biurokracja panów pokonała:D Trzeba się na tym znać, albo mieć od tego ludzi...
No ale nie jest źle. M patrzy pozytywnie w przyszłość, nie załamuje się, wczoraj odpicowal swoje CV, dopisał czego brakowało, dzisiaj pracuje nad wizerunkiem w sieci. No działa:) i bierze zaległy urlop, żeby mieć czas, żeby ogarnąć. Najważniejsze, że się nie załamał
Co do chust, to ja jakiś miesiąc temu kupiłam swoją na grupie na fb i się ze sobą zaprzyjazniamy:D Próbuje jeszcze trochę złamać, bo niby była używana i łamana, ale jak porównalam z chusta przyjaciółki to jeszcze twarda:P No i po kilku dniach złego traktowania szmatki jest efekt. Jest mieciusia. Już nie mogę się doczekać motania Polki -
triste wrote:http://azimi.com.pl/ na allegro ma też jedną chustę skośnokrzyżową
podoba mi się len+bawełna ale ma splot tylko prosty
Splot prosty sobie odpuść. Ciężko na początek noszenia. Ja mam jedną chustę tkaną splotem prostym, nie odesłałam jej tylko dlatego że ma piękny, łowicki wzór i będzie służyła bardziej do dekoracji
Jest sztywna, ciężka do dociągnięcia.
Na początek zdecydowanie splot skośno-krzyżowy, tkana. Elastyczna starczy na krótko, ma jedno wiązanie i ciężkie dziecko już źle w niej nosić. Ja mam fajną tkaną z Little Frog, mięciutka, piękna, polecam tą firmę.
triste, 28latkaa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Hej dziewczyny,
Jestem taka szczesliwa, bo moje śliczności ze smyka przyszły))
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6a26e2816d.jpg
Powoli zaczyna się tego robić dużo, aż chce juz marzec/kwiecieńWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:56
28latkaa, wiecznie, fabdorota, Lanusia93, triste, Endzis, jamniczakuchnia, Ameiva, mania lubią tę wiadomość
-
triste wrote:A jaką długość wybrać? Przy wzroście 4m wystarczą czy 5m?
4,2 albo 4,6 m powinno Ci spokojnie na wszystko starczyćNawet na plecak prosty. Też mam 170 cm i przy 4,6 m mam długie ogony, tarzają się po ziemi.
W chuście na plecy córkę wrzucam dopiero teraz, więc nie wiem czy odważę się z noworodkiem, ale najtrudniejsze jest przełamanie strachuI fajnie mieć drugą osobę do asekuracji, my swoje sposoby wyćwiczyłyśmy same
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:20
triste lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Hej
my po wizycie. Mała waży 700 g. Ma się dobrze
śmiesznie była ułożona bo juz główka w dół, ale miała zarzucona nogę do góry która się bawiła, a druga zgieta :p
A i szyjka dalej 5 cm wiec superWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:11
wiecznie, paprotka30, Andrea20, fabdorota, Endzis, Lanusia93, jamniczakuchnia, Mag.1990, Funky09, dichlieb, Kinga., kamaaa, malala lubią tę wiadomość
-
Andrea te beże bardzo mi sie podobają w ubrankach. Ja swoja paczke dostalam wczoraj. A po południu bylismy w smyku stacjonarnym i znalazłam pajacyk taki bez stopek,( to chyba rampers sie nazywa? ), taki z liskiem, tez w przecenie za 25 zl
chyba musze przystopować bo jeszcze plci nie znam a mam już ze 20 ciuszków i dziecko bedzie w samych beżach na początek!
Straciatella gratulacje
Dzieciaczki jeszcze maja czas na obroty. Ja najczęściej czuje ze się przemieszcza jak leze w wannie, a jak polewam brzuch woda to zawsze kopie