X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga elastyk jeśli dobrze pamietam do 10kg

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza kuchnia mi na zgagę najbardziej pomagał jogurt baturalny albo lody śnieżka waniliowe te iryginalne stare! Są przepyszne i zgaga mijała. Ostatnio i zgaga i mdłosci odeszly i mam nadzieje ze nie wrocą

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Na 2 lata powinna starczyć, a nie jestem pewna czy mój kregosłup da radę dłuzej ;). A tak serio, to boję się tych tkanych dla takich malutkich dzieci (nie chodzi o samą chustę tylko moje umiejętności i wprawę przy wkładaniu), no i nie chcę by się mąż zraził... Na razie pomysł mu się podoba, ale jak to będzie za długo trwało, a maluch zacznie wrzeszczeć, to znając jego szybko mu się odwidzi ;)
    Także jak bedzie potrzeba, to kupi się tkaną, ale w moim przypadku dopiero jak dziecko będzie już współpracować przy wiązaniu, albo jak poczuję się odopowiednio pewnie w obsłudze malucha

Elastyczna jest na 3-4 miesiące ;) Jeśli mówimy o komfortowym, bezpiecznym noszeniu.
    Najważniejsze żeby się nie zniechęcać, ale też nie męczyć dziecka. Nie podoba się? Ok, może masz zły dzień, spróbujemy jutro :)

Ps.
    "Chusta elastyczna z zasady przeznaczona jest dla najmłodszych dzieci. Prawidłowe wiązanie musi spełniać te same wymogi co dla chust tkanych. W środowisku doradców noszenia istnieją jednak kontrowersje co do tego, czy chusty elastyczne zapewniają wystarczającą amortyzację dla kręgosłupa dziecka."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:27

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupuję chustę ale ciagle robie rozeznanie. Znalazlam niedaleko mnie tkaną littlefrog szara po 1 dziecku. Myslicie ze cena 120zl za nią jest ok ? Bo ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Też kupuję chustę ale ciagle robie rozeznanie. Znalazlam niedaleko mnie tkaną littlefrog szara po 1 dziecku. Myslicie ze cena 120zl za nią jest ok ? Bo ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.

Jak najbardziej ok :) Ja za moją Little Frog Słoneczny Labradoryt dałam 150 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:46

Endzis lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przyszedł mi zestaw do robienia paznokci żelowych zaraz się biorę mam nadzieję, że wyjdą bo już dawno sama nie robiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:49

Lanusia93, Funky09, kamaaa lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale smaka narobiłaś... uwielbiam... ja w piątek idę robić paznokietki :)

mania lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Elastyczna jest na 3-4 miesiące ;) Jeśli mówimy o komfortowym, bezpiecznym noszeniu.
    Najważniejsze żeby się nie zniechęcać, ale też nie męczyć dziecka. Nie podoba się? Ok, może masz zły dzień, spróbujemy jutro :)

Ps.
    "Chusta elastyczna z zasady przeznaczona jest dla najmłodszych dzieci. Prawidłowe wiązanie musi spełniać te same wymogi co dla chust tkanych. W środowisku doradców noszenia istnieją jednak kontrowersje co do tego, czy chusty elastyczne zapewniają wystarczającą amortyzację dla kręgosłupa dziecka."
    Widziałam w nich starsze dzieci. Co do komfortu się nie wypowiem, bo nie nosiłam. W niemczech zrobiono badania (próba192 dzieci i nie wykazano wiekszych zmian związanych z kręgosłupem w stosunku do grupy kontrolnej). Ale tak jak pisałam, nie nastawiam się na nic, bo równie dobrze moje dziecko moze nie lubieć chusty (bo krępuje ruchy). I tak mój siostrzeniec jest takim dzieckiem. Jak go ostatnio widziałam miał 4 m-ce i tylko chciał stawać i tak sobie sprężynować przez cały dzień. I każda próba zmiany pozycji to ryk :(. Na szczęście szybko nauczył się stawać samodzielnie w łóżeczku. To dziecko jest trochę dziwne, bo nie lubi się tulić, wytrzymuje 5min. i koniec... ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra trzymajcie kciuki, idę spróbować zrobić stollena (pierwszy raz). Ciekawe czy wyjdzie :)

jamniczakuchnia, 28latkaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga w elastku trudno o cięższe dzieci, bo po prostu chusta nie wytrzyma ciężaru.
    Sprężynuje sie.
    Dodatkowo masz tylko jedno ułożenie maluszka, przez co odwiedzenie nóżek w elastyku jest generalnie za duże, przez co wlasnie dziecko często sie pionizuje (prostuje) a powinno mieć plecki zaokrąglone w literkę C.
    Bardziej polecane sa tkane chusty, które poprzez odpowiednie dociągnięcie (elastyku nie dociągasz) dają odpowiednia pozycje dziecka.

Na pewno chusta tkana wymaga na poczatku więcej cierpliwości i od mamy i dziecka, ale na 100% jest "zdrowsza".
    Jeśli elastyk to na pewno dla dziecka, które nie wazy za wiele ;)

No ale to moja opinia, każdy zrobi jak bedzie chciał i jak bedzie mu wygodnie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu kolezanka z wrzesniowych mamusiek 2014 dzis rodzi i zdaje relacje na zywo w grupie na fb, ale emocje!!! normalnie jakbym sama rodzila, az mi sie przypomnialy pierwsze chwile z Maciusiem, jak ja juz chce kwiecien :)

Kinga., 28latkaa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj szybko zleci czas do kwietnia :) jutro mam badania połowkowe ale sie stresujeeee

Ameiva lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- już doświadczone mamy, tak wracając do wczorajszego tematu karmienia... Jaki biustonosz się sprawdza najbardziej w tych pierwszych dniach karmienia- taki bawełniany zwyklak-brzydalek? :D No i na ile przed terminem można myśleć o zakupie?
    W ogóle to ostatnio moje piersi mnie trochę martwią... Były takie pełne, powiększyły się sporo, a teraz jakby wróciły do stanu sprzed ciąży, co widzę nawet po stanikach ;/. Normalne to? :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły bawełniany bo jest delikatny nie czuć go na skórze...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota ja kupowalam staniki na czas karmienia jeszcze w ciazy i chodzilam w nich przed porodem gdzies od 7-8 miesiaca bo w starych bylo mi juz niewygodnie. Mialam jeden taki http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/625137/ i taki dwupak http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/392282/, pozniej dokupilam jeszcze jeden z c&a z fiszbinami. Karmilam ponad 10 miesiecy i chodze w nich do dzis, sa naprawde wytrzymale i wygodne, fajnie podtrzymywaly wkladki laktacyjne. Stanik nosilam non stop dzien i noc przez kilka miesiecy po porodzie bo ciagle mi sie lalo z piersi i jak w nocy go nie zalozylam to budzilam sie w kaluzy mleka ;/Teraz tez musze sobie cos dokupic i postawie chyba na taki bezszwowy a nie taki typowo do karmienia. Przed ciaza nosilam duze c a teraz mam d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:01

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

mysle o takim :
    http://allegro.pl/80b-stanik-biustonosz-do-karmienia-bawelna-3kolory-i5797620055.html

km5smg7yv4tozota.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa spoko cena :) ja akurat unikam tych które maja poprowadzony szew w poprzek piersi na wysokosci sutka jak na tych zdjeciach, nie podoba mi sie jak piers w nich wyglada pod bluzka, jakos tak babcinie ale to moze tylko moje wrazenie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:10

28latkaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    28latkaa spoko cena :) ja akurat unikam tych które maja poprowadzony szew w poprzek piersi na wysokosci sutka jak na tych zdjeciach, nie podoba mi sie jak piers w nich wyglada pod bluzka, jakos tak babcinie ale to moze tylko moje wrazenie ;/

właśnie cena jest fajna, ale faktycznie może to nie wyglądać dobrze. Nigdy takiego biustonosza nie miałam wiec chyba jednak lepiej zainwestować w lepszy, droższy biustonosz żeby był wygody i ładnie wyglądał :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i robiłam też hbs.

Wyniki krzywej wyszły mi takie:
    na czczo 69
    po 1 godzinie 137
    po 2 godzinach 144

Po dwóch godzinach niby za dużo, ale słyszałam, że są nowe normy i po dwóch jest norma do 153, ale nie wiem którymi moja ginekolog będzie się kierowała bo wcześniejsze normy do 140 po dwóch godzinach.. co myślicie?

W dodatku Hbs mam dodatni... nie wiem co to znaczy, nie dość, że z tą toksoplazmozą się męczę to jeszcze jakiś hbs..

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    właśnie cena jest fajna, ale faktycznie może to nie wyglądać dobrze. Nigdy takiego biustonosza nie miałam wiec chyba jednak lepiej zainwestować w lepszy, droższy biustonosz żeby był wygody i ładnie wyglądał :)
    najlepiej byloby go przed zakupem przymierzyć moze akurat Tobie taki model podpasuje, niestety bardzo duzo wzorów tych typowo ciazowych stanikow jest tak szytych. Troche to dziwne bo te szwy wypadaja akurat w okolicach sutka i mimo ze szew jest od srodka zabezpieczony dodatkowa warstwa materialu to troche i tak musi draznic i tak juz wrazliwe czesto poranione sutki...brrrr zaloze sie ze projektowal je jakis facet... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:35

28latkaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ