Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga. wrote:Na 2 lata powinna starczyć, a nie jestem pewna czy mój kregosłup da radę dłuzej
. A tak serio, to boję się tych tkanych dla takich malutkich dzieci (nie chodzi o samą chustę tylko moje umiejętności i wprawę przy wkładaniu), no i nie chcę by się mąż zraził... Na razie pomysł mu się podoba, ale jak to będzie za długo trwało, a maluch zacznie wrzeszczeć, to znając jego szybko mu się odwidzi
Także jak bedzie potrzeba, to kupi się tkaną, ale w moim przypadku dopiero jak dziecko będzie już współpracować przy wiązaniu, albo jak poczuję się odopowiednio pewnie w obsłudze malucha
Elastyczna jest na 3-4 miesiąceJeśli mówimy o komfortowym, bezpiecznym noszeniu.
Najważniejsze żeby się nie zniechęcać, ale też nie męczyć dziecka. Nie podoba się? Ok, może masz zły dzień, spróbujemy jutro
Ps.
"Chusta elastyczna z zasady przeznaczona jest dla najmłodszych dzieci. Prawidłowe wiązanie musi spełniać te same wymogi co dla chust tkanych. W środowisku doradców noszenia istnieją jednak kontrowersje co do tego, czy chusty elastyczne zapewniają wystarczającą amortyzację dla kręgosłupa dziecka."Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:27
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Endzis wrote:Też kupuję chustę ale ciagle robie rozeznanie. Znalazlam niedaleko mnie tkaną littlefrog szara po 1 dziecku. Myslicie ze cena 120zl za nią jest ok ? Bo ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.
Jak najbardziej okJa za moją Little Frog Słoneczny Labradoryt dałam 150 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:46
Endzis lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Przyszedł mi zestaw do robienia paznokci żelowych zaraz się biorę mam nadzieję, że wyjdą bo już dawno sama nie robiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:49
Lanusia93, Funky09, kamaaa lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Elastyczna jest na 3-4 miesiące
Jeśli mówimy o komfortowym, bezpiecznym noszeniu.
Najważniejsze żeby się nie zniechęcać, ale też nie męczyć dziecka. Nie podoba się? Ok, może masz zły dzień, spróbujemy jutro
Ps.
"Chusta elastyczna z zasady przeznaczona jest dla najmłodszych dzieci. Prawidłowe wiązanie musi spełniać te same wymogi co dla chust tkanych. W środowisku doradców noszenia istnieją jednak kontrowersje co do tego, czy chusty elastyczne zapewniają wystarczającą amortyzację dla kręgosłupa dziecka.". Na szczęście szybko nauczył się stawać samodzielnie w łóżeczku. To dziecko jest trochę dziwne, bo nie lubi się tulić, wytrzymuje 5min. i koniec...
-
Kinga w elastku trudno o cięższe dzieci, bo po prostu chusta nie wytrzyma ciężaru.
Sprężynuje sie.
Dodatkowo masz tylko jedno ułożenie maluszka, przez co odwiedzenie nóżek w elastyku jest generalnie za duże, przez co wlasnie dziecko często sie pionizuje (prostuje) a powinno mieć plecki zaokrąglone w literkę C.
Bardziej polecane sa tkane chusty, które poprzez odpowiednie dociągnięcie (elastyku nie dociągasz) dają odpowiednia pozycje dziecka.
Na pewno chusta tkana wymaga na poczatku więcej cierpliwości i od mamy i dziecka, ale na 100% jest "zdrowsza".
Jeśli elastyk to na pewno dla dziecka, które nie wazy za wiele
No ale to moja opinia, każdy zrobi jak bedzie chciał i jak bedzie mu wygodnie. -
jejciu kolezanka z wrzesniowych mamusiek 2014 dzis rodzi i zdaje relacje na zywo w grupie na fb, ale emocje!!! normalnie jakbym sama rodzila, az mi sie przypomnialy pierwsze chwile z Maciusiem, jak ja juz chce kwiecien
Kinga., 28latkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny- już doświadczone mamy, tak wracając do wczorajszego tematu karmienia... Jaki biustonosz się sprawdza najbardziej w tych pierwszych dniach karmienia- taki bawełniany zwyklak-brzydalek?
No i na ile przed terminem można myśleć o zakupie?
W ogóle to ostatnio moje piersi mnie trochę martwią... Były takie pełne, powiększyły się sporo, a teraz jakby wróciły do stanu sprzed ciąży, co widzę nawet po stanikach ;/. Normalne to? -
fabdorota ja kupowalam staniki na czas karmienia jeszcze w ciazy i chodzilam w nich przed porodem gdzies od 7-8 miesiaca bo w starych bylo mi juz niewygodnie. Mialam jeden taki http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/625137/ i taki dwupak http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/392282/, pozniej dokupilam jeszcze jeden z c&a z fiszbinami. Karmilam ponad 10 miesiecy i chodze w nich do dzis, sa naprawde wytrzymale i wygodne, fajnie podtrzymywaly wkladki laktacyjne. Stanik nosilam non stop dzien i noc przez kilka miesiecy po porodzie bo ciagle mi sie lalo z piersi i jak w nocy go nie zalozylam to budzilam sie w kaluzy mleka ;/Teraz tez musze sobie cos dokupic i postawie chyba na taki bezszwowy a nie taki typowo do karmienia. Przed ciaza nosilam duze c a teraz mam d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:01
-
28latkaa spoko cena
ja akurat unikam tych które maja poprowadzony szew w poprzek piersi na wysokosci sutka jak na tych zdjeciach, nie podoba mi sie jak piers w nich wyglada pod bluzka, jakos tak babcinie ale to moze tylko moje wrazenie ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:10
28latkaa lubi tę wiadomość
-
Ameiva wrote:28latkaa spoko cena
ja akurat unikam tych które maja poprowadzony szew w poprzek piersi na wysokosci sutka jak na tych zdjeciach, nie podoba mi sie jak piers w nich wyglada pod bluzka, jakos tak babcinie ale to moze tylko moje wrazenie ;/
właśnie cena jest fajna, ale faktycznie może to nie wyglądać dobrze. Nigdy takiego biustonosza nie miałam wiec chyba jednak lepiej zainwestować w lepszy, droższy biustonosz żeby był wygody i ładnie wyglądał -
Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i robiłam też hbs.
Wyniki krzywej wyszły mi takie:
na czczo 69
po 1 godzinie 137
po 2 godzinach 144
Po dwóch godzinach niby za dużo, ale słyszałam, że są nowe normy i po dwóch jest norma do 153, ale nie wiem którymi moja ginekolog będzie się kierowała bo wcześniejsze normy do 140 po dwóch godzinach.. co myślicie?
W dodatku Hbs mam dodatni... nie wiem co to znaczy, nie dość, że z tą toksoplazmozą się męczę to jeszcze jakiś hbs.. -
28latkaa wrote:właśnie cena jest fajna, ale faktycznie może to nie wyglądać dobrze. Nigdy takiego biustonosza nie miałam wiec chyba jednak lepiej zainwestować w lepszy, droższy biustonosz żeby był wygody i ładnie wyglądał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:35
28latkaa lubi tę wiadomość