X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny- już doświadczone mamy, tak wracając do wczorajszego tematu karmienia... Jaki biustonosz się sprawdza najbardziej w tych pierwszych dniach karmienia- taki bawełniany zwyklak-brzydalek? :D No i na ile przed terminem można myśleć o zakupie?
    W ogóle to ostatnio moje piersi mnie trochę martwią... Były takie pełne, powiększyły się sporo, a teraz jakby wróciły do stanu sprzed ciąży, co widzę nawet po stanikach ;/. Normalne to? :D

Zdecydowanie taki:
    https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/Biustonosz-do-Karmienia-Miekki-Karmiaca-Mama-B-czarny/2221?gclid=Cj0KEQiAtMSzBRDs7fvDosLZmpoBEiQADzG1vKjkLUsDv3NUKdR7w6215kh9r6GiWvQeCNz3NQvOXnAaAsG48P8HAQ

Ja mam 3 sztuki, jeszcze ze 2 dokupię, bo trzeba go ciągle prać. Przez pierwsze tygodnie wkładki laktacyjne przeciekały, a w ten stanik mieściła się normalna pielucha tetrowa, która i tak po kilku godzinach była mokra :D Ale są genialne, odepniesz tą klapę i karmisz spokojnie, nawet w miejscu publicznym :)

28latkaa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    najlepiej byloby go przed zakupem przymierzyć moze akurat Tobie taki model podpasuje, niestety bardzo duzo wzorów tych typowo ciazowych stanikow jest tak szytych. Troche to dziwne bo te szwy wypadaja akurat w okolicach sutka i mimo ze szew jest od srodka zabezpieczony dodatkowa warstwa materialu to troche i tak musi draznic i tak juz wrazliwe czesto poranione sutki...brrrr zaloze sie ze projektowal je jakis facet... :P
    hehe z pewnością facet ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie ;) później zajrzę w linki, bo pisze z telefonu i ciężko:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i robiłam też hbs.

Wyniki krzywej wyszły mi takie:
    na czczo 69
    po 1 godzinie 137
    po 2 godzinach 144

Po dwóch godzinach niby za dużo, ale słyszałam, że są nowe normy i po dwóch jest norma do 153, ale nie wiem którymi moja ginekolog będzie się kierowała bo wcześniejsze normy do 140 po dwóch godzinach.. co myślicie?

W dodatku Hbs mam dodatni... nie wiem co to znaczy, nie dość, że z tą toksoplazmozą się męczę to jeszcze jakiś hbs..

A miałaś ujemny? To świadczy o wzw b lub nosicielstwie. A glukoza w normie jest :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super tanie tylko będę musiała na żywo przymierzyć bo nie wiem jak z rozmiarowka. Właśnie takie miałam przy córci...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:44

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś byłam na wizycie u gina na nfz mój wynik glukozy
    na czczo 81
    po godzinie 160
    po 2 godzinach 119

Mi mówił ze bardziej sugeruje się trzecim pomiarem jak organizm sobie radzi z tym cukrem.Mimo że jak po godzinie mam 160 to problem jest jeśli przekroczy 180 zobacze co powie mi prywatnie mój prowadzący idę w poniedziałek.

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam wcześniej robionego hbs więc nie wiem czy miałam ujemne
    jutro idę do ginekologa zobaczę co mi powie

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka pytałam si gin o ten krem z Wit A. Mówiła żeby nie używać.

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Lanusia super tanie tylko będę musiała na żywo przymierzyć bo nie wiem jak z rozmiarowka. Właśnie takie miałam przy córci...

Ja też mierzyłam. Kupiłam w najzwyklejszym sklepie z bielizną w moim mieście, 14 zł za sztukę :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Iwonka pytałam si gin o ten krem z Wit A. Mówiła żeby nie używać.
    Dziękuję za pamięć Kochana :* kupiłam dzisiaj bezpieczny preparat na stopy z Ziaja med.

Dziękuję jeszcze raz :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sprawdzałam u gina szyjkę ;) szyjka cała, trzyma i ma się dobrze :) okazało się, że za moje dolegliwości odpowiadał Synuś, który dzisiaj na wizycie leżał już w poprzek, a nie główką w dół ;)

Lanusia93, Kinga. lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam problem ze znalezieniem pasującego stanika do karmienia. Jak mi się podoba, to nie ma w moim rozmiarze. Na razie udało mi się kupić taki miękki bez fiszbin i bez typowej miseczki. Dajcie znać jakby, któraś z was się natknęła na jakiś fajny 65e/f

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Zdecydowałam się jednak kupić poduszkę do karmienia taką: http://poofi.pl/sklep/poduszka-do-karmienia-classic/?v=3 Wczoraj jeszcze było na nią 20% promocji. Wydaje się by wielofunkcyjna no i dość mocno polecana przez mamy, które znam. Poza tym, wierzę, że mimo wszystko będę mogła karmić maleństwo. Jeżeli do karmienia się nie przyda, to na późniejszych etapach się przyda a'la leżaczek.

Ładna! Butelką też można karmić na takiej poduszce przecież :)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Rotenkopf, ze niby bez sily a tyle narobiłaś :) nie wiem co Ci doradzić odnośnie tych przepływów. Kiedy masz planowaną wizyte u swojego ginekologa? Moze sie wstrzymaj jesli to pare dni?
    Następną wizytę mam 7 stycznia. Nie wiem, może zaczekam, jeśli znowu mnie coś zaniepokoi to wtedy gdzieś pójdę. Mam mętlik.

Biustonosz do karmienia, rany, zapomniałam o takiej rzeczy :D

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musze poszukac jeszcze jakiejs sensownej koszuli do karmienia, mam 3 z poprzedniej ciazy ale cos nowego by sie przydalo... tylko ja potrzebuje duuuzego XL a nic ciekawego mi nie wpadlo w oko...;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apartament Hanulki ;) Tydzień 25 (24+0)
    Zdjęcie spontaniczne z wczoraj bo musiałam przymierzyć kieckę na sobotnie urodziny babci, jaka ulga, że się zmieściłam :D (i dlatego jest wygnieciona ;p)
    779d84bb47891311med.jpg

mania, Iwonkaaa, Ameiva, jamniczakuchnia, Lanusia93, fabdorota, essentiel, Straciatellaa, Andrea20, Endzis, paprotka30, Olina, Funky09, Dobson, malala, ilonia1984, Kinga. lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, ten dwupak z KappAhl się fajnie prezentuje. Nie takie brzydale te biustonosze :D
    I propozycja Lanusi też fajnie wygląda :D. Muszę zrobić dobry research, gdzie mają w rozsądnych cenach w stacjonarnych sklepach, żebym mogła przymierzyć ;)
    A koszule do karmienia mam już 2 kupione. Jeszcze z jedna i styknie. Bo ja preferuję pidżamy i nawet moja jedna do karmienia się nada ;)

Rotenkopf, śliczny brzusio <3

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, cudowny! :)

Jejku, dziewczyny. Na koniec stycznia potrzebuję typowo weselnej sukienki, w co ja się wcisnę?! :D Najchętniej nie poszłabym wcale, ale w tym przypadku mi nie wypada, muszę pojawić się chociaż na jakiś czas. Znacie może strony, na których dorwę ładne, ciążowe sukienki wieczorowe?

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Rotenkopf, cudowny! :)

Jejku, dziewczyny. Na koniec stycznia potrzebuję typowo weselnej sukienki, w co ja się wcisnę?! :D Najchętniej nie poszłabym wcale, ale w tym przypadku mi nie wypada, muszę pojawić się chociaż na jakiś czas. Znacie może strony, na których dorwę ładne, ciążowe sukienki wieczorowe?

Ty w ciąży, a u mnie moja siostra wychodzi za mąż 1,5 miesiąca po moim porodzie. Ciekawe jak będę wyglądać, mam nadzieje ze nie będę trzydrzwiową szafą :P Jeszcze dylemat co z okruszkiem - oczywiście obcej babie nie dam pilnować niemowlaka. Więc pewnie będzie z nami w hotelu - mimo że mieszkam blisko miejsca gdzie siostra ma wesele, ale dziecka po nocach targać nie będę. Muszę jeszcze to wszystko przemyśleć ;) A wieczorowe ciążowe.... hm może c&a? albo hm? albo w stacjonarnych małych sklepikach? :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ