Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Dziewczyny- już doświadczone mamy, tak wracając do wczorajszego tematu karmienia... Jaki biustonosz się sprawdza najbardziej w tych pierwszych dniach karmienia- taki bawełniany zwyklak-brzydalek?
No i na ile przed terminem można myśleć o zakupie?
W ogóle to ostatnio moje piersi mnie trochę martwią... Były takie pełne, powiększyły się sporo, a teraz jakby wróciły do stanu sprzed ciąży, co widzę nawet po stanikach ;/. Normalne to?
Zdecydowanie taki:
https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/Biustonosz-do-Karmienia-Miekki-Karmiaca-Mama-B-czarny/2221?gclid=Cj0KEQiAtMSzBRDs7fvDosLZmpoBEiQADzG1vKjkLUsDv3NUKdR7w6215kh9r6GiWvQeCNz3NQvOXnAaAsG48P8HAQ
Ja mam 3 sztuki, jeszcze ze 2 dokupię, bo trzeba go ciągle prać. Przez pierwsze tygodnie wkładki laktacyjne przeciekały, a w ten stanik mieściła się normalna pielucha tetrowa, która i tak po kilku godzinach była mokraAle są genialne, odepniesz tą klapę i karmisz spokojnie, nawet w miejscu publicznym
28latkaa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ameiva wrote:najlepiej byloby go przed zakupem przymierzyć moze akurat Tobie taki model podpasuje, niestety bardzo duzo wzorów tych typowo ciazowych stanikow jest tak szytych. Troche to dziwne bo te szwy wypadaja akurat w okolicach sutka i mimo ze szew jest od srodka zabezpieczony dodatkowa warstwa materialu to troche i tak musi draznic i tak juz wrazliwe czesto poranione sutki...brrrr zaloze sie ze projektowal je jakis facet...
-
Aleksandra19 wrote:Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i robiłam też hbs.
Wyniki krzywej wyszły mi takie:
na czczo 69
po 1 godzinie 137
po 2 godzinach 144
Po dwóch godzinach niby za dużo, ale słyszałam, że są nowe normy i po dwóch jest norma do 153, ale nie wiem którymi moja ginekolog będzie się kierowała bo wcześniejsze normy do 140 po dwóch godzinach.. co myślicie?
W dodatku Hbs mam dodatni... nie wiem co to znaczy, nie dość, że z tą toksoplazmozą się męczę to jeszcze jakiś hbs..
A miałaś ujemny? To świadczy o wzw b lub nosicielstwie. A glukoza w normie jest
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja dziś byłam na wizycie u gina na nfz mój wynik glukozy
na czczo 81
po godzinie 160
po 2 godzinach 119
Mi mówił ze bardziej sugeruje się trzecim pomiarem jak organizm sobie radzi z tym cukrem.Mimo że jak po godzinie mam 160 to problem jest jeśli przekroczy 180 zobacze co powie mi prywatnie mój prowadzący idę w poniedziałek. -
Iwonkaaa wrote:Lanusia super tanie tylko będę musiała na żywo przymierzyć bo nie wiem jak z rozmiarowka. Właśnie takie miałam przy córci...
Ja też mierzyłam. Kupiłam w najzwyklejszym sklepie z bielizną w moim mieście, 14 zł za sztukęIwonkaaa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Oj ja mam problem ze znalezieniem pasującego stanika do karmienia. Jak mi się podoba, to nie ma w moim rozmiarze. Na razie udało mi się kupić taki miękki bez fiszbin i bez typowej miseczki. Dajcie znać jakby, któraś z was się natknęła na jakiś fajny 65e/f
-
nick nieaktualnyKarolina_Ina wrote:Zdecydowałam się jednak kupić poduszkę do karmienia taką: http://poofi.pl/sklep/poduszka-do-karmienia-classic/?v=3 Wczoraj jeszcze było na nią 20% promocji. Wydaje się by wielofunkcyjna no i dość mocno polecana przez mamy, które znam. Poza tym, wierzę, że mimo wszystko będę mogła karmić maleństwo. Jeżeli do karmienia się nie przyda, to na późniejszych etapach się przyda a'la leżaczek.
Ładna! Butelką też można karmić na takiej poduszce przecieżKarolina_Ina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaprotka30 wrote:Rotenkopf, ze niby bez sily a tyle narobiłaś
nie wiem co Ci doradzić odnośnie tych przepływów. Kiedy masz planowaną wizyte u swojego ginekologa? Moze sie wstrzymaj jesli to pare dni?
Biustonosz do karmienia, rany, zapomniałam o takiej rzeczy -
nick nieaktualnyapartament Hanulki
Tydzień 25 (24+0)
Zdjęcie spontaniczne z wczoraj bo musiałam przymierzyć kieckę na sobotnie urodziny babci, jaka ulga, że się zmieściłam(i dlatego jest wygnieciona ;p)
mania, Iwonkaaa, Ameiva, jamniczakuchnia, Lanusia93, fabdorota, essentiel, Straciatellaa, Andrea20, Endzis, paprotka30, Olina, Funky09, Dobson, malala, ilonia1984, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Ameiva, ten dwupak z KappAhl się fajnie prezentuje. Nie takie brzydale te biustonosze
I propozycja Lanusi też fajnie wygląda. Muszę zrobić dobry research, gdzie mają w rozsądnych cenach w stacjonarnych sklepach, żebym mogła przymierzyć
A koszule do karmienia mam już 2 kupione. Jeszcze z jedna i styknie. Bo ja preferuję pidżamy i nawet moja jedna do karmienia się nada
Rotenkopf, śliczny brzusio
-
Rotenkopf, cudowny!
Jejku, dziewczyny. Na koniec stycznia potrzebuję typowo weselnej sukienki, w co ja się wcisnę?!Najchętniej nie poszłabym wcale, ale w tym przypadku mi nie wypada, muszę pojawić się chociaż na jakiś czas. Znacie może strony, na których dorwę ładne, ciążowe sukienki wieczorowe?
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
essentiel wrote:Rotenkopf, cudowny!
Jejku, dziewczyny. Na koniec stycznia potrzebuję typowo weselnej sukienki, w co ja się wcisnę?!Najchętniej nie poszłabym wcale, ale w tym przypadku mi nie wypada, muszę pojawić się chociaż na jakiś czas. Znacie może strony, na których dorwę ładne, ciążowe sukienki wieczorowe?
Ty w ciąży, a u mnie moja siostra wychodzi za mąż 1,5 miesiąca po moim porodzie. Ciekawe jak będę wyglądać, mam nadzieje ze nie będę trzydrzwiową szafąJeszcze dylemat co z okruszkiem - oczywiście obcej babie nie dam pilnować niemowlaka. Więc pewnie będzie z nami w hotelu - mimo że mieszkam blisko miejsca gdzie siostra ma wesele, ale dziecka po nocach targać nie będę. Muszę jeszcze to wszystko przemyśleć
A wieczorowe ciążowe.... hm może c&a? albo hm? albo w stacjonarnych małych sklepikach?