X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Się znów zdenerwowałam leżę cały dzień w domu nigdzie nie wychodzę a tu znów dostaję smsa z poczty, że moja paczka czeka na poczcie na odbiór bo nie zastano mnie w domu i zostawiono awizo! To już drugi raz w tym tyg. I jak ja mam to odebrać jak ja nie wychodzę mąż z pracy wraca późno...ostatnio poszłam na pocztę i chciałam to wyjaśnić bo często się tak zdarza to oczywiście nie było osoby kompetentnej do wyjaśnienia mi dlaczego tak się dzieje...wrrrr jeszcze dzwonie na pocztę z nadzieją, że przez Tel chociaż to wyjaśnię to przecież nikt nie odbiera...a tyle paczek ma przyjść do świąt...przecież ja płacę za dostarczenie do domu...
    Zawsze możesz napisać skargę. To wina listonosza kuriera, któremu się nie chce paczek roznosić. Ja tam nerwowa jestem, więc parę takich skarg juz wysłałam i mogę powiedzieć, że odnoszą skutek. Choc nie na kazda mi odpisali...

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby sprawdzić skąd te skurcze. W macanym badaniu szyjka trzyma, ale na usg też trzeba zerknąć. Yh... Mam nadzieję, że wyjdę do świąt:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota dobrze niech się przyjrza co się dzieje... A Ty głową do góry i dawaj znać co słychać...trzymamy kciuki.... będzie ok zobaczysz :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bidulko...ale przynajmniej Cię przebadają będziesz pod kontrolą i się uspokoisz, będzie dobrze. Wiem, że szpital to nic przyjemnego ale to dla maluszka. Trzymajcie się dzielnie.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Zawsze możesz napisać skargę. To wina listonosza kuriera, któremu się nie chce paczek roznosić. Ja tam nerwowa jestem, więc parę takich skarg juz wysłałam i mogę powiedzieć, że odnoszą skutek. Choc nie na kazda mi odpisali...
    No muszę tak zrobić bo nikt nie odbiera ani u mnie na poczcie ani na infolinii...na fb też napisałam i też cisza wiec zostaje skarga pisemna ale jak kiedyś szanowny pan listonosz się już do mnie pofatyguje na górę to nie ręczę za siebie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Się znów zdenerwowałam leżę cały dzień w domu nigdzie nie wychodzę a tu znów dostaję smsa z poczty, że moja paczka czeka na poczcie na odbiór bo nie zastano mnie w domu i zostawiono awizo! To już drugi raz w tym tyg. I jak ja mam to odebrać jak ja nie wychodzę mąż z pracy wraca późno...ostatnio poszłam na pocztę i chciałam to wyjaśnić bo często się tak zdarza to oczywiście nie było osoby kompetentnej do wyjaśnienia mi dlaczego tak się dzieje...wrrrr jeszcze dzwonie na pocztę z nadzieją, że przez Tel chociaż to wyjaśnię to przecież nikt nie odbiera...a tyle paczek ma przyjść do świąt...przecież ja płacę za dostarczenie do domu...
    Nie ma to jak poczta!! Zrób im awanturę, bo inaczej do nich nie dociera. Mi też często w skrzynce awizo zostawiali, mimo że w domu siedziałam. Raz, drugi zdarzyć się może, ale nie non stop.

Fabdorota, lepiej nich zerkną na Ciebie w szpitalu i będziesz i Ty spokojniejsza. Zdrówka :)

A ja dziś kupiłam kilka rzeczy dla Hani. Udało mi się m.in. upolować ręcznik 100% bawełny za 17 zł ;)

b2e4c8cb884bb975gen.jpg

mania, Lanusia93, triste, Andrea20, natalka189 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby Mała była bezpieczna. Gin chce sprawdzić, czy to nie nerki albo jelita, bo mogą dawać podobne objawy. Ale po macaniu macica jakby trochę za mała na ten tydzień ciąży, a Pola jakby za nisko... Generalnie ciasnota i spiecie. Eh:(

• Kajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Już po. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby sprawdzić skąd te skurcze. W macanym badaniu szyjka trzyma, ale na usg też trzeba zerknąć. Yh... Mam nadzieję, że wyjdę do świąt:(
    Głowa do góry! Pewnie 3 doby wystarczą na obserwację. A Twój gin nie bada szyjki na USG?
    Wiem, że szpital to nic przyjemnego, ale ja bym nawet chciała, żeby moje skurcze sprawdzili, a tu póki nie będzie bardzo źle (odpukać!) nikt mnie na badania nie weźmie..
    Jutro już idziesz? Potraktuj pobyt jako przymusowe leżenie, które tylko wzmocni i odciąży macicę i szyjkę :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też ostatnio tak nisko się rusza. To znaczy nóżki czuję koło pępka, ale głową i rączkami kręci tak nisko, że mam wrażenie, jakby mi przy szyjce majstrowała, nie mówiąc o pęcherzerzu.. Na USG główką była tak blisko szyjki, że miałam lękowe wizje, jakby ona się do wyjścia szykowała :(

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo też niziutko bo jak leżę na boku to w pacheinach czuje gmeranie... we wtorek idę na polowkowe... nie mogę się doczekać...

Jutro kosmetyczka zrobiłam więc zupkę ogórkowa i sosik żeby moje miłości i córcia jutro sobie zjedli a ja żebym się nie stresowala... poluje jeszcze na fryzjera ale nie wiem czy ogarne bo jeszcze brakuje kilka prezentów w sensie dla brata i córki bo muszę obczaic kilka rzeczy a że nie chce sama jeździć to czekam na mojego...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Moje maleństwo też niziutko bo jak leżę na boku to w pacheinach czuje gmeranie... we wtorek idę na polowkowe... nie mogę się doczekać...

Jutro kosmetyczka zrobiłam więc zupkę ogórkowa i sosik żeby moje miłości i córcia jutro sobie zjedli a ja żebym się nie stresowala... poluje jeszcze na fryzjera ale nie wiem czy ogarne bo jeszcze brakuje kilka prezentów w sensie dla brata i córki bo muszę obczaic kilka rzeczy a że nie chce sama jeździć to czekam na mojego...
    Mmmm zupa ogórkowa. Zaśliniłam się, bo dawno już nie jadłam. Ale mi narobiłaś ochoty :P

Iwonkaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, a ty jesteś w stanie rozpoznać, gdzie główka a gdzie nóżki i rączki? Ja kompletnie nie.. Rusza mi się w przeróżnych miejscach brzucha. Raz na dole, za chwilę na górze. Wczoraj wręcz miałam wrażenie, że pływa..

Przeczytałam parę stron grudniówek. Współczuję tym, które są zmuszane do karmienia na siłę.. Nie tak powinny wyglądać pierwsze dni jako mama. Karmienie nie idzie, przerzucam się na mm, nie powinno być żadnego piętnowania w tej kwestii. Faktycznie terror laktacyjny..

Iwonkaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, w poniedziałek była ułożona główkowo i lekarz powiedział, że tak już pewnie zostanie, a na pewno już główką na górze nie wyląduje. Poza tym ruchy tułowia i nóżek odczuwam intensywniej. Szacuję, że dziś bąbelek ma już pewnie ok. 750 g, więc coraz silniejsza jest :)

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, zaraz jadę. Mam być na IP jeszcze dzisiaj. Swoją drogą nie podoba mi się ten pośpiech...

• Kajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Kajka, zaraz jadę. Mam być na IP jeszcze dzisiaj. Swoją drogą nie podoba mi się ten pośpiech...
    Szybciej będziesz z powrotem w domku. Daj znać po badaniu. Trzymam kciuki!

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, tak jak mówi Kajka - szybciej pójdziesz to szybciej będziesz w domu ;) po za tym rano robią planowe przyjęcia a wieczorem nie ma kolejek ;) trzymam kciuki! Dawaj znać w miarę możliwości! ;*

Ja jutro będę robiła żurek, a teraz eksperymentalnie robię babeczki kopiec kreta, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    No i mam nadzieję, że pójdę spać o normalnej porze bo dziś z drobnymi wyjątkami cały dzień przespałam ;p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ziemniaczki w plasterkach się robią na życzenie córci... pycha :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    U mnie ziemniaczki w plasterkach się robią na życzenie córci... pycha :)

Mniam! A moja już śpi od 19, tak wcześnie ją dziś położyłam, bo jęczała ze zmęczenia.
    A ja... Idę do sklepu po coś do jedzenia, jeszcze nie mam koncepcji.

I dziś farbuję się na intensywną czerwień! Ale stres, nigdy nie zrobiłam sobie takiego wystrzałowego koloru ;) Ale jak już mam grzywkę i wyglądam nienajgorzej to zmienię coś jeszcze :P

Iwonkaaa, Straciatellaa, mania lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, smażone czy pieczone?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    U nas dziś intensywny dzień. Byłam u fryzjera- odświeżylam kolor :-)
    Z córką u lekarza i niestety pierwszy raz w życiu ma zapalenie płuc ;(

Dzwonił małż, że musiał ustalić juz urlop na przyszły rok i wziął na koniec marca 26 dni :-)))) powiedział ze będzie przy nas jak się zacznie poród. Kochany wiedział jak mi zależy na jego obecności. Także jestem bardzo szczęśliwa!

Iwonkaaa, Lanusia93, jamniczakuchnia, Justyna Es lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ