X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Tak dobrze Cię rozumiem, bo moja poprzednia ciąża tak wyglądała. I dopóki studiowałam to było ok, ale od 12 tygodnia miałam indywidualny tok studiów i przychodziłam tylko na zaliczenia. Wtedy czułam się jakbym nigdy wśród ludzi nie była! Mieszkaliśmy na totalnym zadupiu, zero sąsiadów, dni mi zlatywały na czytaniu książek, siedzeniu na podwórku i w szpitalu. I awanturach, bo przecież czepiałam się o to, że mój w pracy siedzi, nie ma dla mnie czasu. Przez taką monotonię jak po porodzie miałam wyjść do ludzi to byłam zblokowana, potrafiłam mówić tylko o dziecku. Dlatego wiem że od takiego siedzenia w domu może odbić i fajnie spotkać się ze znajomymi itp, żeby całej ciąży nie spędzić w piżamie i w samotności ;)
    Niby mam przyjaciolki,ale teraz kazda zalatana,praca,dom,rodziny swoje,swieta,przed ciaza prowadzilam bardzo aktywne zycie a teraz poprostu nie wiem co mam z soba zrobic,ciesze sie,ze ktos mnie rozumie bo moj maz nie jest w stanie pojac,ze jest mi poprostu zle,mowi,ze krzywda mi sie nie dizeje,ze mam cieplo l,zero problemow i w spokoju moge przechpdzic ciaze,stara sie zeby mi dogodzic.zabierze do kina,na.kolacjie,ale to mi nie pomaga,lepiej mi np w weekendy wlasnie jak ma wolne i zajmuje sie czyms innym jak tylko sprzataniem,gotowaniem i praniem...ale pomarudzilam...oby do kwietnia

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, doskonale Cię rozumiem. W pierwszej ciazy czułam sie zupełnie tak jak Ty. Ciągle mialam pretensje do męża ze późno wraca, ze wszystko ważniejsze niż ja...tez sie kłóciliśmy. Myslalam ze teraz tez tak będzie ale jakos inaczej to przechodzę. Jestem spokojniejsza, wynajduje sobie zajęcie ale pytania " co dzisiaj robiłaś kochanie? " nadal nie znoszę :)

Wiecie na co mam ochotę? Na makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami....taki z chińskiej knajpki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 17:05

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ilonia, doskonale Cię rozumiem. W pierwszej ciazy czułam sie zupełnie tak jak Ty. Ciągle mialam pretensje do męża ze późno wraca, ze wszystko ważniejsze niż ja...tez sie kłóciliśmy. Myslalam ze teraz tez tak będzie ale jakos inaczej to przechodzę. Jestem spokojniejsza, wynajduje sobie zajęcie ale pytania " co dzisiaj robiłaś kochanie? " nadal nie znoszę :)

Wiecie na co mam ochotę? Na makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami....taki z chińskiej knajpki...

Właśnie w tamtej ciąży to pytanie prowadziło do afery. Bo co ja mogłam niby robić?? Karmiłam psy, dorzucałam do pieca i tylko czekałam aż wróci z pracy, bo przez długi czas nie mieliśmy stałego łącza internetowego. Czułam się zupełnie odcięta od świata, a on się dziwił że całą ciążę przesiedziałam na Belly, a jak przylatywała siostra to wariowałam ze szczęścia.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:46

ilonia1984, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie nie klucimy,przewaznie to ja sie kluce,bo on ustepuje ale ja sama siebie nie poznaje,czepiam sie do niego i mimo,ze wiem ze zle robie i potem mam wyrzuty to to jest silniejsze o demnie,ze calczas mi zle,sama siebie nie rozumiem wiec jak on moze ;) chyba mam mocne hormony,ze ze mna robia takie rzeczy ;)Ale widze,ze ktos mial podobnie,wiec chyba nie jestem wyrodna zona i matka,bo czasem wyrzuty mam,ze tak marudze,na szczescie jest cierpliwy oby wytrwal :) a ja ostatnio mam mega ochote na.slodkie,bede niedlugo jak banka bo juz ponad 10 na +

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 17:27

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie z tym cukrem.
    Ci do moczu to tak dobrze pobrałam, wg zaleceń. No nic wezmę żurawinkę może minie.
    Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia piąteczka ja tez mam już 10kg na + :)

Matko musiałam przed wizyta oporządzić żizel ( Ameiva to określenie jest boskie i wejdzie na stałe do mojego słownika :) ) ledwo to zrobiłam i to na czuja i zasapałam się przy tym jak nie wiem co :) a brzusio ciągle rośnie :)

Ameiva lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znowu oglądam wózki. Byłam przekonana co do Riko Brano 3w1, a teraz podoba mi się Husky z Baby Design. Masakra jakaś... Już sama nie wiem!

• fabiola Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa co z Twoim swędzeniem? Byłaś z tym u lekarza? Przepraszam jeśli gdzieś już o tym pisałaś ale nie natknęłam się.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie syn na sto procent :) yupiiiiiiii!!!!!!!!

Wszystko super z małym, doktor stwierdził że wiercipieta... stopa 3,5 cm udko 4 cm.... pięknie buzke pokazał mamusi i siostrzycce bo byłam z córką.... ilość wód prawidłowa... pepowina super serduszko super dokładne pomiary czaszki super... no i klejnoty pokazał pięknie... Kocham :*

jamniczakuchnia, ilonia1984, wiecznie, fabdorota, Lanusia93, paprotka30, mania, Endzis, Andrea20, Funky09, Dobson, Ameiva, Karatka81, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Buzka i dowód męskości :) przeszczesliwa :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6872eb5812fd.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16601023295c.jpg

ilonia1984, fabdorota, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, Endzis, Andrea20, Bulimulia, Funky09, Dobson, Ameiva, Olina, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, potrzebuję pomocy.. gdzie znajdę świeżą żurawinę lub ewentualnie mrożoną? Byłam dzisiaj w kilku sklepach i nigdzie nie znalazłam..

Kinga. lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek w sklepach to ja dzis bylam w szoku. Jak nic mnie nie boli to grzecznie sobie czekam w kolejce i jeszcze w sumie ani razu nie korzystałam z przywileju ciazy przy kasach ;). Az tu dzis w smyku, h&m i aptece panie na kasach zwróciły mi uwage zebym na przyszłość nie stała w kolejkach i korzystała z przywileju :). No nieziemsko miło mi się jakos zrobiło :)

Iwonkaaa, Kinga. lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pani w rossmannie wzięła za rękę z kilometrowej kolejki i otworzyła dodatkową kasę i mnie obsłużyla ... bosko... przemilo... Też się nie pcham bo póki dobrze się czuje to mogę postać...

Lanusia93, Funky09, Karatka81, Sunday lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Kobietki, potrzebuję pomocy.. gdzie znajdę świeżą żurawinę lub ewentualnie mrożoną? Byłam dzisiaj w kilku sklepach i nigdzie nie znalazłam..
    Świeża widziałam w Intermarche...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ja ostatnio kupiłam w realu, czasem też jest w kauflandzie (choć ja zawsze biorę jak jest, a nie wtedy kiedy potrzebuje). Poszukaj też po jakichś halach kupców.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny, znowu oglądam wózki. Byłam przekonana co do Riko Brano 3w1, a teraz podoba mi się Husky z Baby Design. Masakra jakaś... Już sama nie wiem!
    No wlasnie ten husky ma dobre opinie albo baby design dotty.
    Podejrzewam ze mój mąż to w pare minut podejmie decyzję :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kauflandzie nie było :/ poszukam jeszcze jutro :)

Również nie korzystam z przywileju, chociaż kilkukrotnie tego potrzebowałam.. nie wiem nawet jak miałabym skorzystać z pierwszeństwa? Po prostu przejść na początek kolejki? Zawsze sobie myślę, że wszyscy będą chcieli mnie zabić... jak wy to robicie lub planujecie robić?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf do listy wózkowej możesz dopisać moje dwa nowe typy :D
    Baby Design Husky z fotelikiem Maxi Cosi
    i
    Baby Design Lupo Comfort z fotelikiem Maxi Cosi :D

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy narzekacie na samotność w domu a ja od początku zwolnienia wręcz marzę o tym aby pobyć sama w domu... w ciszy i spokoju. .. niestety nie jest mi to dane wiec męczę się codziennie z pewną osobką, która mnie WNERWIA nieziemsko :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ