X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja jeszcze nie dostałam skierowania na badania pysznosci hehe ale pewnie kolejna wizyta to zwiastuje ;-) jutro robie ths,ft3,ft4

Cukierki dopiero mniej więcej jakos w połowie ciąży ;)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości caly dzień tak ze nie mogę nic normalnie zjeść tylo tak musze dluuugo zuc żeby nie zwrócić. Regularnie wymiotuje. Jak juz czegos nie zwymiotuje to mam zgagę i zaparcia. Jak budzę się w nocy na siku to wracam juz z mdlosciami. Jak ich ewentualnie nie mam to bola mnie cycki. meczenia jakos wyjątkowo nie odczuwam, pewnie przez to ze dzieki bogu jestem na l4 :)za to o 18 juz zaczynam chcieć iść spac i tak w kolko :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam jeszcze o tym ze wysypaly mnie strasznie plecy i mam uderzenia goraca

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nic nie mów. .. właśnie mam taki napad kołatania. Ciśnienie skacze do góry i dużo pije żeby co chwile pójść siusiu żeby to ciśnienie spadło. Kiepskie uczucie :-/

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis to mas ztak jak ja tez waze ok 49 i mam 168 cm, i wstaje rano i patrze czy brzuszek jest większy....dopiero jak cos zjem a wieczorem to juz wspomne jakie ma rozmiary...

Ciągle mnie mdli rano i wieczorami...a piersi to mam bolące, duże i twarde...

Wizyta dopiero za tydzien :(

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja chyba bede musiała odwiedzić kardiologa. Co wieczór tak łomocze mi serce, że nie wiem co się dzieje. Wg pulsoksymetru wszystko jest w normie, ale jak patrze na klatke piersiową to chyba nie jest ;p
    Ja jutro idę do rodzinnego po skierowanie na krew i mocz, mocz chciała pani ginekolog a krew zrobię dla siebie bo od wizyty u gin biore tylko kwas foliowy i boję się o krew z racji nie brania witamin gdzie m.in jest żelazo.
    ja mam to samo od poczatku ciąży nawet zakupiłam lepszy aparat do mierzenia ciśnienia ale ciśnienie mam dobre zazwyczaj ale puls często 80-90 (nie jest on jakos bardzo szybki) i wtedy już właśnie czuje takie łomotanie. Pytalam polozna na wizycie to powiedziała ze tak może być bo organizm pracuje ze zdwojoną siłą i dopóki z ciśnienie nic się nie dzieje to mama się nie martwić. Mam mierzyć zapisywać i pokazywać na wizycie
    Zobaczymy co Tobie dr powie jestem ciekawa

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale naskrobalyscie :-) nawet nie nadrabiam ... wczoraj i dziś mam taki humor ze lepiej się do mnie nie zbliżać. Mąż się śmieje ze wzrokiem zabijam :p
    Wszystko przez to ze wpakowali się do nas bez zapowiedzi goście a my akurat mieliśmy wolny eom bo syn u dziadków spał .. chciałam posiedzieć z małżem coś pooglądać porozmawiać . Po prostu pobyć sami ze sobą odpocząć od synka troszkę. A oni siedzieli widzieli ze niemam humoru .. i dobrze wiedzieli że nie lubię niespodziewanych wizyt .. z pojechania na wspólny obiad zrobiłam szybki aby ich poczestowac :/ poszli około 20 . A ja padlam i spalam obudziłam się o 9 wzięłam prysznic i jadę zaraz po misia :( .. ot, tak się nacieszylismy sobą z mężem :(
    Czy ja oby nie przesadzam ? :/:(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia nie martw sie do mnie od kilku dni bez kija nie podchodz...mam takie cisnienie i nerwy na głupoty, moja mama działa na mnie jak płachta na byka.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszystko irytuje... jeszcze corcia chora í do pracy na 15 do 23... padne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tak źle się dziś czuje ze nie dałam rady iść do pracy, ledwo dziecko zaprowadzilam do szkoły, wróciłam i śpię cały czas bo tylko wtedy czuje siedobrze.....

Mam nadzieje ze ta meczarnia uwienczona będzie zdrowym bobaskiem, tylko wówczas to meczenie się ma sens.... Wizyta już w czwartek i strasznie się stresuje, więcej razy na pierwszysch wizytach słyszałam źle wieści i to mnie masakrycznie stresuje....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja się dziś czuje nadzwyczaj dobrze. Czuć, że się zbliża drugi trymestr:) Tylko psychicznie gorzej, bo albo.mam doła, albo becze ze wzruszenia:D a teraz szykuje się na wizytę u dentysty. Brrr!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego samopoczucia zazdroszczę ale dentysty już nie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa mam identycznie... zaprowadzilam corcie do szkoly í sie polozylam sie í dostaje sms od corki manó przyjedz plis... wiec jade okazuje sie ze z moim dzieckiem nie jest tak zle tylko siedzi na tel. bő dalam jej wyjatkowo dzisiaj jakby cos sie dzialo... wiec zabralam ja Pani zaznaczyla zadania do zrobienia wiec pol dnia przy ksiazkach pozniej do pracy... Grrrrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:22

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szkole jest trochę inaczej za zabranie telefonu do szkoły mogą nawet zawiesić dziecko... Z chorobowym też nie tak łatwo, aby dziecko nie przyszło do szkoły musi wyrazić zgodę dyrektor a jak za często choruje to często w trakcie zwolnienia chorobowego może zjawić się u ciebie w domu komitet składający się z lekarza i opieki społecznej, nie ma tu nadużywania wolnego ani wagarow, uważam że to dobre rozwiązanie ;)

Moja znajoma w ostatni dzień szkoły nie poslala tam dziecka bo jechali już do polski na wakazje dostała karę 700 euro na dziecko czyli razem 1400 bo ma dwoje ponieważ komitet przyszedł ja sprawdzić a ich nie było w domu :/ nie warto kombinować, i ma upomnienie jeszcze jedna taka akcja i wywalaja dzieci ze szkoły...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)

Już po wizycie jest piękny maluszek, prawie ma 2 cm:)
    Serduszka nie posłuchałam bo nie puściła, ale widziałam na monitorze jak bije ;)

Termin mi zmienił się na 15.04

Oto mój skarb:
    dc3090.jpg

Mam też grzybice, przepisała mi doktorka jakieś globulki na 3 dni,
    następna wizyta we wtorek następny na cytologię i z wynikami badań

Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Funky09, Endzis, wiecznie, Rotenkopf, Kajka, triste, Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie, fabdorota, dichlieb, dziewussia, ewcia21k, fabiola, Sunday lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hej ale naskrobalyscie :-) nawet nie nadrabiam ... wczoraj i dziś mam taki humor ze lepiej się do mnie nie zbliżać. Mąż się śmieje ze wzrokiem zabijam :p
    Wszystko przez to ze wpakowali się do nas bez zapowiedzi goście a my akurat mieliśmy wolny eom bo syn u dziadków spał .. chciałam posiedzieć z małżem coś pooglądać porozmawiać . Po prostu pobyć sami ze sobą odpocząć od synka troszkę. A oni siedzieli widzieli ze niemam humoru .. i dobrze wiedzieli że nie lubię niespodziewanych wizyt .. z pojechania na wspólny obiad zrobiłam szybki aby ich poczestowac :/ poszli około 20 . A ja padlam i spalam obudziłam się o 9 wzięłam prysznic i jadę zaraz po misia :( .. ot, tak się nacieszylismy sobą z mężem :(
    Czy ja oby nie przesadzam ? :/:(

Nie przesadzasz! Ja nie cierpię niezapowiedzianych gości, więc wiem co czułaś :)

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Ja poinformowałam dziś szefa o ciąży :) Pogratulował mi :) myślę że nie będzie tak źle. Tylko jakiejś zastępczyni będę musiała poszukać..

Dziewczyny, ile płaciłyście za badania I Trymestru?

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, ale śliczności :) Ja tydzień temu widziałam już swojego kropka i bijące serduszko (też nie dał posłuchać) do tego zdjęcia nie dostałam, tylko filmik, którego nie da się odtworzyć :( za tydzień kolejna wizyta, mam nadzieję, że dostanę zdjęcie!

MoNa
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 ja zapłaciłam 160 zł, ale toxoplazmoze i różyczkę robiłam miesiąc wcześniej więc o tyle miałam taniej

MoNa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Hej laski :)

Ja poinformowałam dziś szefa o ciąży :) Pogratulował mi :) myślę że nie będzie tak źle. Tylko jakiejś zastępczyni będę musiała poszukać..

Dziewczyny, ile płaciłyście za badania I Trymestru?

192zł. Morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, hiv, vdrl, tsh, itp.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ