Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa po morfologie, mocz, tsh chodze po skierowanie do rodzinnego ;p grupe krwi robiłam w krwiodawstwie bo kilka razy udało mi się ją oddać i grupe zrobili mi za darmo, z racji ciąży musieli powtórzyć i wypisać zaświadczenie.
Mnie dziś strasznie przewiało i zimno mi jak cholera!Olina lubi tę wiadomość
-
karolajna91 wrote:Ja w środę odbieram wyniki zobaczymy ile zabulę za to
Bo mamy dość drogie laboratorium a nie mogłam iść gdzie indziej bo lekarz wypisał skierowanie akurat tam;/
bez względu na to gdzie gin kazał Ci je zrobić. Skierowanie wiążące do danego laboratorium masz wtedy gdy jest za darmo (na nfz) i gdzie dany lekarz ma podpisaną umowę.
karolajna91 wrote:Dziewczyny, ile płaciłyście za badania I Trymestru?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:21
-
Jestem już po wizycie i wszystko jest ok
Kropek rozwija się książkowo i ma już 29mmusłyszałam serduszko i tak mi poleciały łzy, że ledwo widziałam jak maluszek rusza się
kropek jest w bardzo dobrym miejscu
Uspokoiłam się i teraz mogę w końcu powiedzieć rodzince
Badania kosztowały mnie ok 160zł: mocz, glukoza, morfologia, różyczka igg igm, toxo igm, hiv, vdrlEndzis, wiecznie, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf, Anastazjaaa, dichlieb, dziewussia, Sunday lubią tę wiadomość
-
Wiolcia1405 wrote:Wszystkie piszecie o badaniach ale nigdzie nie widzialam by któraś z was robiła cytomegalie ?, mam to jako obowiązkowe badanie;)
-
Ja robiłam morfologie, mocz, HIV, tsh, hbs, hcv, cytomegalia, rozyczka, toxo, wr, grupa krwi, cukier, prl, zelazo prywatnie zapłaciłam ok 300 zl bo mieli pakiet ciazowy a w innym labo gdzie pakietu nie było wyliczyli mi za te badania 500zl-szok
-
Wiolcia1405 wrote:Hej ale naskrobalyscie
nawet nie nadrabiam ... wczoraj i dziś mam taki humor ze lepiej się do mnie nie zbliżać. Mąż się śmieje ze wzrokiem zabijam :p
Wszystko przez to ze wpakowali się do nas bez zapowiedzi goście a my akurat mieliśmy wolny eom bo syn u dziadków spał .. chciałam posiedzieć z małżem coś pooglądać porozmawiać . Po prostu pobyć sami ze sobą odpocząć od synka troszkę. A oni siedzieli widzieli ze niemam humoru .. i dobrze wiedzieli że nie lubię niespodziewanych wizyt .. z pojechania na wspólny obiad zrobiłam szybki aby ich poczestowacposzli około 20 . A ja padlam i spalam obudziłam się o 9 wzięłam prysznic i jadę zaraz po misia
.. ot, tak się nacieszylismy sobą z mężem
Czy ja oby nie przesadzam ?
Wcale Ci się nie dziwię. Ja szczerze nienawidzę!! niezapowiedzianych gości. Zwłaszcza że ten wieczór mogłaś spędzić miło z mężem
Ja jestem przerażona lekko... Mój wyjeżdża dziś o 16 i wraca w piątek na wieczór... 500 km ode mnieZostaję sama z malutką. Pytał sto razy czy ma zostać, ale nie będę mu dramatyzować. Tyle mężczyzn jeździ w delegacje i kobiety jakoś funkcjonują
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Już po dentyście
Klasyka gatunku, czyli tak jak od wielu lat, nic do zrobienia nie było. Kamień wyczyściła i tyle
. Teraz mam się zgłosić za 4 miesiące, ale pani doktor uważa, że raczej nie będzie nad czym pracować. Jak mama była ze mną w ciąży, to ją mocno odwapniłam, więc do tej pory się śmiejemy, że te moje zęby nie do zdarcia, to jej zasługa
Dziewczynom po wizytach gratulujęCudnie, że Maluszki zdrowo i szybko rosną
-
Lanusia dasz rade
to tylko 5 dni !! Ja jak bym wróciła do pracy musiałabym na 2 tyg na kurs brakarski jechać . Zaplakalabym się za swoimi chłopakami przez te emocje
Dasz rade kochana wiem ze takie małe dziecko potrzebuje uwagi na 200% ale bynajmniej pochłonie ci głupie myśli ( w ciąży wszystko mozliwe :p ) ze starszym dzieckiem juz całkiem inaczej jesta powiem ci ze mój maluch tak szybko urósł ze masakra
jak przypomnę sobie zapach noworodka .. ta bezradność i miłość .. ajc
już się kwietnia nie mogę doczekać !
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Wiolcia1405 wrote:Lanusia dasz rade
to tylko 5 dni !! Ja jak bym wróciła do pracy musiałabym na 2 tyg na kurs brakarski jechać . Zaplakalabym się za swoimi chłopakami przez te emocje
Dasz rade kochana wiem ze takie małe dziecko potrzebuje uwagi na 200% ale bynajmniej pochłonie ci głupie myśli ( w ciąży wszystko mozliwe :p ) ze starszym dzieckiem juz całkiem inaczej jesta powiem ci ze mój maluch tak szybko urósł ze masakra
jak przypomnę sobie zapach noworodka .. ta bezradność i miłość .. ajc
już się kwietnia nie mogę doczekać !
Jak ja Cię dobrze rozumiem
Ooj tęskno za tym noworodkowym okresemMoja Myszka ma 13 miesięcy, ale nie wiem kiedy to minęło
Przy Kwietniowej Rybce postaram się celebrować każdy dzień, zwłaszcza pierwszy miesiąc
Co do głupich myśli- racja. W przyszły wtorek mam USG, a przy dziecku trudno wynajdywać problemy
Nigdy nie zostałam z nią sama na tak długo, a tu jeszcze nowe miasto, stąd ten stres.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia dasz rade;) mojego juz 3 tygodnie nie ma. Prca za granica:( jeszcze najmniej tydzien jak wroci i potem juz nie jedzie
ciezko jest samej szczegolnie jak tak zle sie czuje i nic prawie nie jem. Nawet nie ma kto herbatki podac... bylam kilka dni u mamy ale obie mamy cuezkie charaktery i na dluzsza mete nie mozemy razem przebywac:p
-
nick nieaktualnytriste wrote:Zapisujecie się już na badania prenatalne???
Dzwoniłam wstępnie do kliniki: USG + test podwójny ok 400zł i prawdopodobnie zapiszę się 1.10. Muszę tylko pogadać z mężem co do terminu i jutro będę potwierdzać.
Chodzi Ci o te przesiewowe badania, czyli USG?
Ja mam teraz w środę standardowe USG I trymestru, to będzie 11t0d ciąży. Cały czas się zastanawiam czy wykonywać te badania przesiewowe, pogadam o tym z lekarzem w środę.