WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie potrafię obiektywnie ocenić.... i nikt nie potrafi ocenić ale wydaje mi się że tak ale wygląda dziwnie bo spokojnie wkładam dłoń między piersi a brzuch...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja po usg okazało, że ze Oluś ma lekko powiekrzone miedniczki w obu nerkach 6-7 mm niby to w normnie, ale po porodzie mowiła, że trzeba bedzie to sprawdzić :( troche mnie to posmuciło przyznam szczerze.
    Do tego maly siedzi sobie, narazie nie ma mowy o porodzie naturalnym chyba, że jeszcze sie przekreci, w sumie jeszcze 2 tyg temu był juz glówka do dołu:(
    ehhh nie wiem ta babka mowiła, żeby sie nie martwić, ale wiecie jak jest

z tego wszytskiego sie nie zapytałam ile wazy i mierzy, tak sie wystraszyłam , ze zapomniałam

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina przykro ze przyplatuja się takie niepokojące informacje ale też na być dobrej myśli... wierzę że okaże się że to jednak nie jest powód do niepokoju. Głowa do góry kochana :*

Olina lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:53

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej dziewczyny ja po usg okazało, że ze Oluś ma lekko powiekrzone miedniczki w obu nerkach 6-7 mm niby to w normnie, ale po porodzie mowiła, że trzeba bedzie to sprawdzić :( troche mnie to posmuciło przyznam szczerze.
    Do tego maly siedzi sobie, narazie nie ma mowy o porodzie naturalnym chyba, że jeszcze sie przekreci, w sumie jeszcze 2 tyg temu był juz glówka do dołu:(
    ehhh nie wiem ta babka mowiła, żeby sie nie martwić, ale wiecie jak jest

z tego wszytskiego sie nie zapytałam ile wazy i mierzy, tak sie wystraszyłam , ze zapomniałam
    Spokojnie na pewno się jeszcze przekreci, mamy jeszcze trochę czasu.

Olina lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah znalazlam wage na zdj z usg ponad 1.5kg;))

malala, Ameiva, Iwonkaaa, Dobson, Aleksandrakili, Rotenkopf, Lanusia93, wiecznie, Larisa, panda80 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka! bardzo ładny zestaw minky, mogłabyś jeszcze raz linka podrzucić do sprzedawcy? :) ja grubszy kocyk mam, ale myślę nad cienkim :)

Olina kurcze, że też wszystko nie może przebiegać bez problemów, powinnyśmy się tylko cieszyć ciążą i oczekiwaniem na maleństwo a nie stresować :(

i nadrobiłam zaległości, widzę, że Dziewussia napisała i nawet pokazała dzielnego fightera Michałka :) super, walczcie dalej! cały czas trzymam za Was kciuki.

ja dziś rano byłam na III USG prenatalnym, wyniki dostanę na maila po weekendzie, ale ogólnie Julka wszystkie parametry w porządku, waga 1730g. Ciekawa jestem ile cm obwód główki, brzuszka, jak długa kość udowa, wpisuję sobie zawsze w wykresy na belly i widzę jak przyrasta. muszę poczekać do poniedziałku na te dane bo nie zapytałam ;)
    zła jestem tylko na siebie bo tyję i tyję, mam 12kg na plusie :( ale sama sobie jestem winna, bo jem bardzo dużo słodyczy i myślę, że śmiało mogłabym z wielu przekąsek w ciągu dnia zrezygnować, ale tak się rozhulałam, że nie umiem sobie odmówić :( do tego męczą mnie zaparcia, wysłałam właśnie Męża do apteki po ten syrop, który jedna z Was polecała i przy okazji wykupi mi luteinę bo mi się skończyła..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Spokojnie na pewno się jeszcze przekreci, mamy jeszcze trochę czasu.
    no tez tak myslę dosc ruchliwy jest to moze przechycnie heheh ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/komplet-minky-light-kocyk-75x100-poduszka-miko-i5458774469.html

Ja mam ten komplet :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa pieknie i kocyk i rożek, kurcze ja nie mogę się na kolor zadecydować najchetniej to bym 2 a nawet 3 kupiła :-)

Olina nie zamartwiaj się mojej przyjaciółki synek też miał na usg niby powiększone miedniczki a później się okazało, że wszystko jest ok także bądź dobrej myśli.

Mi dziś od rana wywaliło cukier po płatkach na mleku, zjadłam bo tak mi się chciało ale już jestem pewna, że laktoza nie dla mnie :-( przez to miałam dzień z głowy...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewussia super że Michas rośnie! Wiem co czujesz i łącze się z Tobą przechodziłam to samo! Ja to praktycznie nie odstawialam laktatora. Jesteś dzielna! Mały szybko nadrobi zanim się obejrzysz będziecie w domku! Moja Gabi ma już 6 lat i ja nie wiem kiedy to zlecialo! :-* Ja dopiero do domku wróciłam bo przed szpitalem musiałam parę rzeczy załatwić. Już szykuje pokoik i kupuje meble chyba te z Ikei bo są fajne i chyba Gabi też zmienię :-D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te powiększone miedniczki ma wiele dzieci to się przed porodem normuje na szczęście!

• mania Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poszłam w ślady naszej forumowej mistrzyni SH i zajrzałam do jednego bo była dostawa. Tylko, że ja nigdy nie chodzę do sh i nie umiem tam szukać ale i tak kilka łowów mam. :-)
    1965373778be9272med.jpg

Wydałam całe 9zł :-D :-D :-D

Endzis, malala, Ameiva, Aleksandrakili, Rotenkopf, Dobson, ania0141, Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Iwonka za link :)

krcze słchajcie, skończyła mi się luteina i lekarz mi wypisał źle receptę, więc od 2 dni nie biorę.. i teraz nie wiem czy się bać czy mogę być spokojna i czekac aż mi sprowadzą w aptece takie opakoiwanie jakie on wypisał..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa śliczny ten komplecik :)

Olina, wszystko sie na pewno unormuje!

Dziewczyny, czy Wy tez tak macie ze jednego dnia czujecie sie ok, a pozniej następnego dnia zdychacie? Wczoraj nic kompletnie mi nie bylo a dzis i brzuch ciągnie i zgaga taka ze aż mi niedobrze :-( nie moze byc za pięknie :P

• Endzis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja tez slyszalam ze te miedniczki to czesto wykrywane są a po porodzie okazuje sie ze wszystko ok:) i widze że Twoj synek taki uparciuszek jak mój i siedzi dupką do dołu. Miejmy nadzieje że jak u Karoliny sie jednak zdecydują ustawić prawidĺowo:)

Achh dziś tak wiosne czuc w powietrzu że coraz bardziej sie nie moge doczekac swojego malucha. Te ostatnie tygodnie sie tak dlużyc beda a do połowy zkeciaĺo nie wiem kiedy:P

Karolina_Ina, Olina lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę w ciąży brać ten zwykły magnez b6 czy tylko dla kobiet w ciaży specjalny? Brzuch mnie ciągnie i czuje takie dziwne hmm nie wiem nawet jak to nazwać i czy to są skurcze.. :/ wziełam już buscopan i chciałam magnez wziąć bo tak mi lekarz zalecił ale mam tylko ten zwykły taki...

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko było się zdecydować na kolorki ale uznałam ze do tanich rzeczy to nie należy i bezsensu kupować więcej niż jeden zestaw tym bardziej że w międzyczasie Napewno będę coś dokupowac... zdecydowałam się na biały komplet do wózka bo kupujemy wózek biało szary więc będzie pięknie wspolgralo... a rożek w środku bielutki bo to tak pięknie estetycznie do buźki maluszka a wierz granatowy żeby w późniejszym czasie miał zastosowanie jako kocyk / podkład bo jest taki fajny grubszy i ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i odkryłam ze na zaparcia najlepszy ruch bo po spacerku wszystko się normuje :):)

Ps. Lżejsza o tonę ;)

jamniczakuchnia, Ameiva lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny czy mogę w ciąży brać ten zwykły magnez b6 czy tylko dla kobiet w ciaży specjalny? Brzuch mnie ciągnie i czuje takie dziwne hmm nie wiem nawet jak to nazwać i czy to są skurcze.. :/ wziełam już buscopan i chciałam magnez wziąć bo tak mi lekarz zalecił ale mam tylko ten zwykły taki...
    Mi magnez kupował mąż i pani poleciła magne b6 więc chyba ok z resztą na ulotce powinna być informacja.

f2w3csqv1ok8ev24.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ