Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny ja po usg okazało, że ze Oluś ma lekko powiekrzone miedniczki w obu nerkach 6-7 mm niby to w normnie, ale po porodzie mowiła, że trzeba bedzie to sprawdzić
troche mnie to posmuciło przyznam szczerze.
Do tego maly siedzi sobie, narazie nie ma mowy o porodzie naturalnym chyba, że jeszcze sie przekreci, w sumie jeszcze 2 tyg temu był juz glówka do dołu:(
ehhh nie wiem ta babka mowiła, żeby sie nie martwić, ale wiecie jak jest
z tego wszytskiego sie nie zapytałam ile wazy i mierzy, tak sie wystraszyłam , ze zapomniałam -
nick nieaktualny
-
Olina wrote:hej dziewczyny ja po usg okazało, że ze Oluś ma lekko powiekrzone miedniczki w obu nerkach 6-7 mm niby to w normnie, ale po porodzie mowiła, że trzeba bedzie to sprawdzić
troche mnie to posmuciło przyznam szczerze.
Do tego maly siedzi sobie, narazie nie ma mowy o porodzie naturalnym chyba, że jeszcze sie przekreci, w sumie jeszcze 2 tyg temu był juz glówka do dołu:(
ehhh nie wiem ta babka mowiła, żeby sie nie martwić, ale wiecie jak jest
z tego wszytskiego sie nie zapytałam ile wazy i mierzy, tak sie wystraszyłam , ze zapomniałamOlina lubi tę wiadomość
-
Iwonka! bardzo ładny zestaw minky, mogłabyś jeszcze raz linka podrzucić do sprzedawcy?
ja grubszy kocyk mam, ale myślę nad cienkim
Olina kurcze, że też wszystko nie może przebiegać bez problemów, powinnyśmy się tylko cieszyć ciążą i oczekiwaniem na maleństwo a nie stresować
i nadrobiłam zaległości, widzę, że Dziewussia napisała i nawet pokazała dzielnego fightera Michałkasuper, walczcie dalej! cały czas trzymam za Was kciuki.
ja dziś rano byłam na III USG prenatalnym, wyniki dostanę na maila po weekendzie, ale ogólnie Julka wszystkie parametry w porządku, waga 1730g. Ciekawa jestem ile cm obwód główki, brzuszka, jak długa kość udowa, wpisuję sobie zawsze w wykresy na belly i widzę jak przyrasta. muszę poczekać do poniedziałku na te dane bo nie zapytałam
zła jestem tylko na siebie bo tyję i tyję, mam 12kg na plusieale sama sobie jestem winna, bo jem bardzo dużo słodyczy i myślę, że śmiało mogłabym z wielu przekąsek w ciągu dnia zrezygnować, ale tak się rozhulałam, że nie umiem sobie odmówić
do tego męczą mnie zaparcia, wysłałam właśnie Męża do apteki po ten syrop, który jedna z Was polecała i przy okazji wykupi mi luteinę bo mi się skończyła..
Lanusia93 lubi tę wiadomość
Julia
-
Iwonkaa pieknie i kocyk i rożek, kurcze ja nie mogę się na kolor zadecydować najchetniej to bym 2 a nawet 3 kupiła
Olina nie zamartwiaj się mojej przyjaciółki synek też miał na usg niby powiększone miedniczki a później się okazało, że wszystko jest ok także bądź dobrej myśli.
Mi dziś od rana wywaliło cukier po płatkach na mleku, zjadłam bo tak mi się chciało ale już jestem pewna, że laktoza nie dla mnieprzez to miałam dzień z głowy...
-
nick nieaktualnyHej dziewussia super że Michas rośnie! Wiem co czujesz i łącze się z Tobą przechodziłam to samo! Ja to praktycznie nie odstawialam laktatora. Jesteś dzielna! Mały szybko nadrobi zanim się obejrzysz będziecie w domku! Moja Gabi ma już 6 lat i ja nie wiem kiedy to zlecialo! :-* Ja dopiero do domku wróciłam bo przed szpitalem musiałam parę rzeczy załatwić. Już szykuje pokoik i kupuje meble chyba te z Ikei bo są fajne i chyba Gabi też zmienię
.
-
nick nieaktualny
-
A i poszłam w ślady naszej forumowej mistrzyni SH i zajrzałam do jednego bo była dostawa. Tylko, że ja nigdy nie chodzę do sh i nie umiem tam szukać ale i tak kilka łowów mam.
Wydałam całe 9złEndzis, malala, Ameiva, Aleksandrakili, Rotenkopf, Dobson, ania0141, Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
dzięki Iwonka za link
krcze słchajcie, skończyła mi się luteina i lekarz mi wypisał źle receptę, więc od 2 dni nie biorę.. i teraz nie wiem czy się bać czy mogę być spokojna i czekac aż mi sprowadzą w aptece takie opakoiwanie jakie on wypisał..Julia
-
Iwonkaa śliczny ten komplecik
Olina, wszystko sie na pewno unormuje!
Dziewczyny, czy Wy tez tak macie ze jednego dnia czujecie sie ok, a pozniej następnego dnia zdychacie? Wczoraj nic kompletnie mi nie bylo a dzis i brzuch ciągnie i zgaga taka ze aż mi niedobrzenie moze byc za pięknie
-
Olina ja tez slyszalam ze te miedniczki to czesto wykrywane są a po porodzie okazuje sie ze wszystko ok:) i widze że Twoj synek taki uparciuszek jak mój i siedzi dupką do dołu. Miejmy nadzieje że jak u Karoliny sie jednak zdecydują ustawić prawidĺowo:)
Achh dziś tak wiosne czuc w powietrzu że coraz bardziej sie nie moge doczekac swojego malucha. Te ostatnie tygodnie sie tak dlużyc beda a do połowy zkeciaĺo nie wiem kiedy:PKarolina_Ina, Olina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy mogę w ciąży brać ten zwykły magnez b6 czy tylko dla kobiet w ciaży specjalny? Brzuch mnie ciągnie i czuje takie dziwne hmm nie wiem nawet jak to nazwać i czy to są skurcze..
wziełam już buscopan i chciałam magnez wziąć bo tak mi lekarz zalecił ale mam tylko ten zwykły taki...
-
Mi też ciężko było się zdecydować na kolorki ale uznałam ze do tanich rzeczy to nie należy i bezsensu kupować więcej niż jeden zestaw tym bardziej że w międzyczasie Napewno będę coś dokupowac... zdecydowałam się na biały komplet do wózka bo kupujemy wózek biało szary więc będzie pięknie wspolgralo... a rożek w środku bielutki bo to tak pięknie estetycznie do buźki maluszka a wierz granatowy żeby w późniejszym czasie miał zastosowanie jako kocyk / podkład bo jest taki fajny grubszy i ...
-
Aleksandrakili wrote:Dziewczyny czy mogę w ciąży brać ten zwykły magnez b6 czy tylko dla kobiet w ciaży specjalny? Brzuch mnie ciągnie i czuje takie dziwne hmm nie wiem nawet jak to nazwać i czy to są skurcze..
wziełam już buscopan i chciałam magnez wziąć bo tak mi lekarz zalecił ale mam tylko ten zwykły taki...