WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie:) Wojtuś waży juz prawie 1300 g i leży już główka w dół. .:) ja musze się jednak oszczędzać i dużo leżakowac bo mały tak mocno napiera główka w szyjke ze aż się z bólu w pół zginam nieraz a lekarz dzisiaj stwierdził że bardzo nisko go czuć, za nisko jak na ten etap ciazy:/ całe szczęście ze szyjka nie najgorszej długości bo 36 mm i mocno trzyma na całej długości. Za 2,5 tyg kontrola. Mam nadzieje ze w międzyczasie Wojtusiowi znudzi się to odbijanie do wyjścia i poczeka jednak do tego kwietnia:)

paprotka30, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka. Lekarka stwierdziła hipotrofie, Zuzia za mała o 4 tygodnie i wody na granicy. Lekarz w szpitalu mnie zbadał i jego zdaniem wszystko ok, hipotrofi nie ma. Już sama nie wiem w co wierzyć. Staram się być dobrej myśli, zobaczymy co jutro powiedzą. Zostaje tydzień na obserwacji...

Kurcze, dziwne to że jeden lekarz mówi tak, a inny inaczej ;/ Będzie dobrze! Może ta lekarka jakiś sprzęt trefny miała.

Co do szyjki, ja miałam miesiąc temu 4,5 cm. Tak Was czytam, większość ponad 3 cm, a dziś moja koleżanka była u lekarza - jest w ciąży z bliźniakami jednojajowymi - dwie dziewczynki, jest na tym samym etapie co my 31 tydzień i ma szyjkę.... uwaga..... ponad 5 cm! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 00:06

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia bardzo Ci współczuje, że musisz przez takie okrucieństwa przechodzić. Trzymaj się kochana mocno i ciepło :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też okropnie puchną ręce i nogi :( i to nie ma znaczenia czy jest ranek czy wieczór.. W czwartek mam wizytę to też z lekarzem o tym porozmawiam :)

Straciatella łałłł ponad 5 cm przy bliźniakch :) naprawdę pozazdrościć :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa z tymi lekarzami tak jest,że ręce opadają nie wiadomo już któremu i w co wierzyć,bądz dobrej myśli,myślę,że cię poobserwują i postawią trafną diagnozę...i wyjdziesz do domu,bo będzie wszystko ok.z szyjka miałam podobnie do ciebie,też trafiłam z tego powodu na oddział a tam szyjka okazała się w porzadku ale zdiagnozowano u mnie cukrzycę,której zaprzecza 2innych lekarzy i w laboratorium patrząc na moje wyniki również

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim...

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wiolcia współczuję przeżyć aż mnie ciarki przeszły...co za skur... takim to łapy poucinać! No dobrze, że Was nie było w domu bo aż strach pomyśleć...trzymaj się!
    Cieszę się, że z córcią wszystko dobrze.

Myślałam, że dłużej pospie bo dziś miałam tylko dwie wycieczki do wc :-) ale teraz musiałam wstać na cukier i mojej córci się już spać nie chce to i mama nie bedzie spać :-) tak dokazuje moja kochana :-)
    Mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień.

Kamaa trzymaj się tam w szpitalu. Swoją drogą dziwne aż takie rozbieżności w opinisch lekarzy...na pewno jest wszystko dobrze.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa bedzie dobrze ! Miałam koszmarna noc, maraton do łazienki co 2h i za każdym razem jak próbowałam sie ułożyć na lewym boku to od tej strony dostawałam mocne kopniaczki tak jakbym ja przygniatala, to już w ostateczności próbowałam położyć sie na prawym boku a tam to samo ! A na plecach nie umiem spać :( i tak sie wymeczylam! To moja paranoja ze boje sie ze ja przygniote ? Wariuje? Za każdym razem jak kładłam sie na bok lewy czy prawy to natychmiast czułam tam kopniaczki ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:27

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka. Lekarka stwierdziła hipotrofie, Zuzia za mała o 4 tygodnie i wody na granicy. Lekarz w szpitalu mnie zbadał i jego zdaniem wszystko ok, hipotrofi nie ma. Już sama nie wiem w co wierzyć. Staram się być dobrej myśli, zobaczymy co jutro powiedzą. Zostaje tydzień na obserwacji...

Kamaaa trzymaj się ciepło. Zawsze w domu lepiej ale moze w końcu dowiesz sie co się dzieje i czy w ogóle jest powód do niepokoju. Mam nadzieję ze Twoja lekarka popelnila jakis blad w pomiarach i wrocisz za tydzień do domu spokojniejsza :)
    Dawaj znac co mówią inni lekarze. A fizycznie jak sie czujesz? Bo głowa pewnie pęka od gonitwy myśli...

Ja Wam powiem ze mi sie tez dzis kiepsko spało. Skurcze lydek mialam a to dziwne bo przeciez magnez biorę.
    Milego dnia!

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia współczuję przeżyć.

Kamaa wiem o czym mówisz. Ostatnio jak byłam w szpitalu to każdy lekarz miał inną teorię. Oszaleć można. Będzie dobrze :)

W końcu się wyspałam. W nocy nie miałam kataru i spałam jak dziecko. Mój smyk także. Teraz lekko obija się. Wogole jego ruchy są delikatne, czasami tylko kopnie kilka razy jak mu niewygodnie a później delikatne smyranie i rozciąganie.

Gratuluję udanych wizyt!

Miłego dnia :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Wiolcia, strasznie Wam współczuję :( Pewnie dość długo byliście pod obserwacja tych sukinkotow, bo takie włamania to już nie przelewki. Za dobrze się przygotowali. Mam nadzieję, że odsiedza swoje w pierdlu. Chociaż Waszych strat i stresu nic nie wynagrodzi...

Kamaaa, trzymam kciuki, żeby wszystko się okazało w porządku:*

U mnie jakby zakwasy w każdym centymetrze ciała. Jakbym maraton przebiegła. I najgorsze w brzuchu, pewnie mnie moja Malutka skopala, ale jej wszystko wybacze :)
    Miłego dnia Mamusie!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... od 6 na nogach byłam krew oddać... ciekawe jak moja hemoglobina... zjadłam pyszne musli jak co rano i... lenistwo mnie dopadło a chciałam podjechać do Lidla...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. U mnie ok, wczoraj dużo nerwów ale po wieczornym badaniu uspokoilam się i jestem dobrej myśli.
    Wiolcia dobrze ze się odzywasz bo kilka razy już wspominalyśmy o Tobie. Straszne miałaś przeżycia, mam nadzieję że ich złapali i zapłacą za swoje.
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i dużych kluseczek :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:

A tak z innej beczki, pamiętam, że kiedyś była rozmowa o kąpieli niemowlaka. Chyba większość z was stawia na olej kokosowy tak? Dzisiaj nam babka mówiła, że on ma zbyt intensywny zapach dla noworodka (ale to było w kontekście masażu). Do kąpieli polecała jakieś emolienty (np. Oilatum albo Balneum). Czytam składy i to Oilatum ma PEG-i co mi się nie podoba, Balneum ma lepszy skład, ale np. jest płyn z Hipp-a, którego skład mnie zadowala http://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-Babysanft-pielegnacyjny-plyn-do-kapieli-350-ml,97242,1660,6085 tylko teraz już nie wiem, co będzie dla maluszka najlepsze. Fizjoterapeutka stwierdziła, że ona nawet teraz używa tych emolientów dla siebie, a nie ma AZS.
    A wy co wybrałyście?
    To ja chyba jestem wyjątkiem, bo zamierzam używać zwykłej oliwy w późniejszym okresie, a na początek zamówiłam szampon, olejek do kąpieli i puder Toepfera (wrzucam link na kwc do produktów tej firmy, bo sama niedawno na nie wpadłam, ale niestety mam problem by dostać je stacjonarnie, więc to trochę zakup w ciemno ...)

http://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=3727

Co do oliatum itp uważam, że nie są specjalnie dobre (mam atopię), umnie dużo lepiej sprawdzają się kosmetyki La Roche Posay, ale cena też powalają, więc szukam różnych zamienników. Obecnie udało mi się skórę doprowadzić do porządku i normalnie używam niektórych kosmetyków drogeryjnych, albo sama sobie coś robię (choć produkcja własna jest utrudniona, bo teraz nie mam dostępu do półproduktów)
    Większość znanych drogeryjnych marek to totalna porażka, co do hippa uważam że niektóre produkty ma całkiem dobre, a inne przeciętne. W każdym razie nie robią mi krzywdy. Jednak wybieraam te bezzapachowe, bo te pachnące mi przeszkadzają... (ostatnio kupiłam kilka małych opakowań i je testuję na sobie :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do skóry atopowej polecam też mydło biały jeleń. Dla mnie super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:00

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nasz młody nie będzie miał problemów ze skórą :) W sumie ani mąż ani ja nie mamy, a od urodzenia będę go traktować delikatnymi kosmetykami i ich koniecznym minimum, więc powinno być chyba ok :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stawiamy na hippa i babydream, ale różnie może później być, bo i ja i M jako niemowlęta mieliśmy duże problemy skórne. Mam nadzieję, że tego się nie dziedziczy...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymajcie sie, bedzie dobrze wszystko..

ja o dziwo dzis sie wyspałam i byłam tylko 2 razy w toalecie...moze przez to ze przed spaniem byłam 3 razy na zaś ...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kapieli dzidziusiów ja mam olej kokosowy bezzapachowy...nie pachnie niczym..specjalnie taki mibabka dała w aptece...ale i tak kupiłam mydełka te różowe takie nie wiem co to za firma....chyba bambino

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Kamaa zostaniesz na obserwacji i może coś się wyklaruje i Wy będziecie spokojniejsi. Zdrówka dla Was :*

Wiolcia, współczuję strasznie sytuacji. Trzymajcie się ciepło. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby innego człowieka pozbawiać dobytku życia! A mieliście jakiś alarm w domu?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ