X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka bez ekscesów, tylko pobudki przy każdej zmianie pozycji i sny kretyńskie.

Niedługo jadę do labo oddać soki i krew na morfo - na szczęście nie muszę być na czczo, bo nie dałabym rady ogarnąć się i jechać 30 km bez śniadania, bez szans.

Zaczynam 34 TYDZIEŃ! <3

ania0141, fabdorota, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka ja to wieczorem miałam taką masakrę że szok, zasilanie mega awaryjne... Żyły po bokach brzuszka, w zgięciu łokci to jak pudzian ha,ha I wczoraj mało sikałam, więc Ala chyba mi wodę podkrada, bo zaraz usta suche, a ostatnio już było ok. Za to rano jak się w nocy ochlałam to myślałam że nie zdąże do kibelka :-) Ja ostatnio to te bóle krocza hmm rozchodziłam... Chyba się ciut zastałam ostatnio ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa super ze synek już lepiej :-) Mój Niko ma tylko lekki katarek, ale już wypił wit c 500 i będzie git :-)

Larisa lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak mnie ze szpitala wypisali to jak dzikus brnelam do sklepów hehe ale mam trochę strach teraz, wszędzie te chorobska i znowu ptasia grypa :-/ chyba wstrzymam się do powrotu mrozów no chyba że mąż coś przywlecze wcześniej :-/.
    Współczuję dziewczyny tych okropnych nocy ja na razie mam spokój poza wczorajszą bezsennościa.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stwierdziłam, że rozchodzę, ale codzienne spacery, a nawet dłuższe wypady do miasta (mąż na l4 to załatwiamy wszystkie zaległe sprawy) nic nie pomagają ;) grunt , że się nie pogarsza, a ból do zniesienia powoli się przyzwyczaiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść;*
    Zostaje na pewno jeszcze dzisiaj bo również miałam koszmarną noc. Ból okresowy utrzymuje sie już od 5-6 rano. Czekam na ktg a tak po za tym no i twardniejacym brzuchem jest okej ;) śpie cały czas bo nudno tu jak cholera.
    Współczuje złych nocy, a co do snów to mi się dziś śniło m.in że w ciąży uciekałam przed gorylem i skakałam przez płot bo bramy były pozamykane no a nie chciałam dać się pożreć :D

Niuninka, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... My dalej walczymy z gorączka, Hania w nocy miała dreszcze, cała się trzęsła ;(
    Larisa, moja ma tak samo jak Twój syn, temp po czopku spada a potem wraca. Dalej waha się między 39,2 a 37,7 po czopku. Nie wiem co mam robić, boję się jechać do lekarza żeby tam nie złapała czegoś gorszego :(

Współczuję Wam Dziewczyny tych bóli, trzymajcie tam nóżki mocno zaciśnięte żebyście do kwietnia w dwupaku dotrwały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:08

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poznaje nowy wymiar bólu. Okresowy na całym brzuchu. O masakra. Idąc do łazienki nie mogłam się nawet wyprostować. Ale trochę pomaga oddychanie przeponowe.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam dopiero po 5. Kilka godzin męczarni. O 14 po Lili drzemce podjedziemy do lekarza, ale już to sobie wyobrażam. On nie ma USG w gabinecie i pewnie jedyne co mi doradzi to obserwacja na oddziale, gdzie będę dostawać nospę (dopiero po 3 nospach max mogę funkcjonować przy tym bólu). Ale podjadę, może coś doradzi, szyjkę sprawdzi.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny wspolczuję. Co do żył, to mi powyłaziły 2 tyg. temu. Mam dużo pisc, robić naprzemienne prysznice i smarowač sie żelem z arnika i różowym kasztanem. No i chyba są efekty, bo trochę się pochowały, no a co ważniejsze nie przekształciły się w takie typowe żylaki.

Mam zarwaną drugą noc i myślałam, ze dzis nie wstanę, a mielismy wizytę u doradcy podatkowego o 8, bo chcialam pozalatwiac te formalnosci przed porodem...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Współczuje nieprzespanych nocy :*
    Ja za to noc przespałam cała.. ale taak mnie gardło boli :( słaba jestem i mam stan podgorączkowy :( Mam nadzieję, że to chwilowe i nie rozkręci się żadna choroba :(

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te noce są bardzo trudne...ja nie moge nigdy zasnąc, na zadnym boku spac nie moge, na plecach sie dowiedziałam, ze tez nie zabardzo..o mamo.........jeszcze jakos tak mało miejsca w tym łózku....chyba musze sie przeniesc do salonu ahhahaha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jak tam Lanusia? Ciekawe, od czego te bóle Cię dopadają? Trzymaj się! A Mania, u Ciebie przeszło?

Dorota - piękna chusta : ) Kupowałaś na którejś grupie FB? i wózek również - mam bardzo podobną kolorystykę. I chyba dostrzegam książki psychologiczne na półkach? Ja też z branży ; )

U mnie nocki też takie sobie, ale nie jest najgorzej. Wstaję 3-4 razy na siku i wtedy za każdym razem mam brzuch jak głaz (to znaczy jeszcze na leżąco, przed wstaniem) - chyba tak reaguje moja macica na pełny pęcherz..
    Poza tym łączę się w bólu z narzekającymi na pachwiny, więzadła i krocze..

Ale co ciekawe, mam mimo wszystko dużo energii, którą najchętniej bym aktywnie spożytkowała na jakieś porządki.. Jutro mam dodatkową wizytę u innej lekarki i poproszę też o sprawdzenie szyjki. Może jak będzie ok, to zacznę się trochę bardziej ruszać..

Trzymam kciuki za mamy wizytujące, szpitalne oraz za wasze poprzeziębiane dzieciaczki : *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:41

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze, że tak mnie Kalina wczoraj skopała, że naprawdę bolało.. - bok i żebra ucierpiały. Ale wyczuwałam wyraźnie stópkę, jak wypychała i to było cudowne :) A po szaleństwach była czkawka - wysoko odczuwana przeze mnie. No jestem ciekawa, czy ta nieznośna dziewczynka się obróciła główką do góry ; ) Mam nadzieję, że wróci do prawidłowej pozycji, bo liczę na SN..

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola ja też nie wiedziałam co robić... byłam dwa razy bo się bardzo o niego martwię. Na pierwszej wizycie w czwartek mieliśmy rtg wiec dzięki temu wiadomo ylo ze w płucach coś nie tak a teraz byłam bo ta gorączka i on ledwo żywy. Zrobiliśmy morfologie ale wyszło na to ze jak zdrowy czyli nie bakteria a wirus...rozmawiałam juz z kilkoma lekarzami i naszym przyjacielem rodzinnym i on mówi, że to musi potrwać. Apropo porad to powiedział ze jak wysoka temperatura to podać nurofen i za godzinę paracetamol-tak razem mają silniejsze działanie niż jak co 4 godziny. Jakby co ;) mój syn teraz nie ma temperatury ale leje się przez ręce i nie chce jeść ale pije.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, tak, kupowałam na fb, tylko ciężko mi powiedzieć na której grupie. Wrzucilam post, że szukam i dziewczyna się odezwała na priv;) Z miejsca się zakochałam w tej chuscie. Przyszła dość miękka, ale też zaplatalam warkocze i teraz to już pluszak dosłownie ;)
    A co do książek, to bardzo jesteś spostrzegawcza :D Aż musiałam sobie fote otworzyć, czy faktycznie je widać:P Eh, czasem mi trochę pracy brakuje...;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się po ponad tygodniu nieobecności kiedy to walczyłam z paskudną infekcją :/ Wysoka temperatura, czułam się już prawie jak zwłoki, paracetamol nie dał rady i w końcu wylądowałam na antybiotyku. Chorowanie w ciąży jest okropne - zmienić pozycji się nie da, kaszel napina macicę, a jeszcze przy cukrzycy odpada miodek i sok z malin :/ został jeszcze kaszel i katar ale już mogę normalnie funkcjonować.

Gratuluję udanych wizyt bo tylko tyle doczytałam.

Aaa.. miałam napisać. Moja koleżanka urodziła synka 30.01. mimo, że termin miała na 01.03. Mały ważył 2960 g i mierzył 55 cm i nie potrzebował inkubatora. Także tak sobie myślę, że chyba za 2 tyg. spakuję torbę do szpitala, tak w razie czego ...

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wspolczuje a jednoszesnie wyobrazam sobie co czujecie z tymi bólami.
    Ja juz się przyzwyczailam ze czasem jak mnie złapie na dole to nie mogę wykonać żadnego ruchu i jęczę na cały dom płacząc, jest to 10 razy gorsze od bólu miesiączkowego ( a bole miesiaczkowe miałam bardzo mocne czasami się kończyło na szpitalu bo jeszcze krwotoki i przyjmowalam ketonal) a wracając do tych boli ja muszę pozostać w tej pozycji co mnie bol łapie tak z 5 minut i wtedy mogę się dopiero ruszyć. Naszczescie te straszne bóle nie trwają długo u mnie ale za to zdarzają sie kilka razy w ciągu dnia.

Tak z lepszych rzeczy to jestem w szoku mega szybka przesyłka gemini, wczoraj zamawialam, dziś juz rano jest paczka.

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja moją pierwszą córcie urodziłam w 33 tygodniu także bądzcie przygotowane bo ja nie miałam kompletnie nic oprócz ubranek które mi moja mama wcześniej kupiła :)) Ale byłam wtedy młoda :P :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah, właśnie zarezerwowałam sobie Little Frog Aleksandryt!! :)
    Wzięłam na początek tę długość 3,6, bo dziewczyny mi doradziły, że przy moich gabarytach powinno starczyć i na kangurka, i na kieszonkę. A jak będzie później za krótka, to się wymienię/odsprzedam, bo ruch na tych grupach duży : )

Dorota, mi aż tak pracy nie brakuje, bo to pierwsza taka długa przerwa po 5 latach w branży dość wypalającej (dzieci po traumach, z zab. przywiązania, rodzice zastępczy). Ale mam dość często jeszcze telefony i maile z prośbą o wizytę, więc przy okazji przekierowywania, udzielam czasem takiej mini konsultacji telefoniczno/mailowej : )

Lanusia93 lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ