X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Fabiola współczuję kochana... chore dziecko to masakra jakaś a jeszcze w naszym stanie... wiem że panuje cholerna jelitowka... córką miała później ja... ale może faktycznie od czopka ale to najwyżej jedna kupka by taka była a tak to powinno być normalnie... ale lekarzem nie jestem i ciężko ocenić jak dane dziecko reaguje... jeżeli jest osłabiona i markotna to bycmoze coś się rozwija... A rota wirus raz dwa się ujawnia...

Dużo Zdrowka dla córci :*

Jak jej temp spada to tańczy bawi się a jak tylko rośnie to się słania, przychodzi i kładzie się na mnie :( gdyby nie to że boję się że w przychodni złapie coś gorszego to już dawno bym z nią pojechała. Jak się nie polepszy to najwyżej zamówię wizytę domowa. Aa no i nie bardzo chce pić, wypluwa wszystko :/

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki mogą spowodować luźniejszy stolec, zwłaszcza jeśli są na glicerolu, ale raczej nie wodnistą kupkę. Biedne jesteście mamusie, które mają chore dzieci i biedne maluszki.. Strasznie współczuję.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Czopki mogą spowodować luźniejszy stolec, zwłaszcza jeśli są na glicerolu, ale raczej nie wodnistą kupkę. Biedne jesteście mamusie, które mają chore dzieci i biedne maluszki.. Strasznie współczuję.

Właśnie też mi się wydaje że mogłyby ją rozluźnić ale tu jest woda. Ehh... Chcę mi się płakać ;(

Mam nadzieję że szybko nas opuszczą te wszystkie choroby i boleści. Trzymajcie się mocno Kochane.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny znowu pomóżcie, czy po czopkach może być biegunka - sama woda? U Szwagierki panuje rota wirus i teraz nie wiem czy Hania też złapała czy to wina czopków? Ostatni czapek dostała o 9:30, rano zrobiła normalną kupkę a teraz dwie luźne.
    U nas po czapkach zawsze biegunka, nawet na ulotce jest napisane ze może wystąpić. Obserwuj i dawaj dużo pić. Jak będzie czesto się zalatwiac plus wymioty to rota niestety.

Oby wszystkim wszystko szybko minęło. Plaga :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:57

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, jakos od rana nie mialam czasu do was zerknac byla u nas dzis meza siostra i od rana latalam na mopie zeby mieszkanie do ladu doprowadzic, teraz szybki obiadek i lece na usg. Wreszcie dowiem sie ile moja kluseczka wazy :

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola może lubi kisielek ? Moja przy każdej chorobie je także to alternatywa dla picia....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za senny dzień dzisiaj mam...
    Ameiva powodzenia na wizycie, czekamy na wieści.
    Dziewczyny współczuję chorych dzieciaczkow, Straszne jest to że muszą się tak męczyć a nic nie pomaga :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu co za tragiczny dzień :( Nie mam siły nawet poczytać co piszecie.. Widze tylko, że biedne wasze maluszki chore :(
    Łącze się w chorobie :( dopadła mnie jelitówka.. Mam chwilę przerwy od wymiotów i biegunki :( pewnie zaraz znów się zacznie... :/ Niech to się już skończy :( Boje się o misia mojego :(

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Boziu co za tragiczny dzień :( Nie mam siły nawet poczytać co piszecie.. Widze tylko, że biedne wasze maluszki chore :(
    Łącze się w chorobie :( dopadła mnie jelitówka.. Mam chwilę przerwy od wymiotów i biegunki :( pewnie zaraz znów się zacznie... :/ Niech to się już skończy :( Boje się o misia mojego :(
    Współczuję. Przechodzilam to w październiku z całą rodziną. Na całe szczęście nie jest to groźnie dla maluszka pod warunkiem, ze będziesz dużo pić. Oby szybko przeszło!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech widzę że wszyscy chorują, mam nadzieję że szybko zdrowie do Was wróci <3 dodatkowo wszędzie panuje grypa :/ dobrze że mieszkam na wsi i unikam dużych skupisk ludzi, no nie licząc dnia dzisiejszego ;)

Miałam dzisiaj wizytę i po raz pierwszy robiony ktg, fajnie tak posłuchać serduszka maluszka ;) Odważyłam się również zapytać lekarza o poród (na pierwszej wizycie ciążowej zmierzył mi miednicę i powiedział o CC) no i oczywiście miednica jest taka jaka była :P i będzie CC. W karcie ciąży wpisał mi już wymiary. Oczywiście mam się nie martwić jeśli dziecko będzie chciało przyjść na świat wcześniej (oby nie) głównie chodzi o to aby córeczka nie była duża, bo byłoby bardzo cięzko.
    Szkoda tylko że mąż nie będzie mógł być przy mnie a nawet za szybą :/ bo w moim szpitalu zasłonili szybę szafą :P a przecinanie pępowiny wygląda tak, że przynoszą dziecko ojcu i wtedy może odciąć pępowinę która jest już odcięta :P
    Dobrze że mąż nie chciał tego zrobić - mam wrażliwca ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. u mnie pies złapał jelitówkę :( Wiec długo sobie nie pospałam :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeja wszyscy chorzy...strach sie bac..tez jutro wizytuje pójde chyba ze 2 minuty przed umowiona wizyta, zeby za długo tam nie siedziec..triste czyli bedzie cc..moj na szczescie tez nie wpadł na pomysl przeciecia pepowiny hehhee wiec mam spokoj...moze jutro sie cos dowiem czy Oleczek sie moze ułozył jednak głowka w doł....oby:)
    ja dzis mam chwile myślen......

kupiłam już spiworek taki wiosenni i kocyk i sie zastanaiwam czy kołderke tez kupic??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że pojechałam skontrolować te bóle.
    Mam 0,5 cm rozwarcia :/ W przyszłym tygodniu mam znowu wizytę i 19.02 USG, ocenimy łożysko i mój lekarz podejmie decyzję czy zakładamy pessar. Na razie dostałam zestaw:
    3*1 Spasmolina
    2*2 luteina podjęzykowo
    3*1 no-spa

Jestem zaskoczona, bo szyjka nie jest jakaś bardzo krótka, ale grzebiąc w internecie dowiedziałam się, że u wieloródek szyjka nie musi się najpierw maksymalnie skrócić żeby mogło pojawić się rozwarcie.
    Zakaz kąpieli, basenu i noszenia Lili :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dopiero sie ogarnęłam, że jest taki wątek!
    Troszke o nas

Synek
    Poród 28 kwietnia
    Wózek Baby design Lupo Comfort, fotelik Maxi Cosi Cabriofix

Miło mi nadrabiać czytanie wątku i Was poznać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:10

Dobson, ilonia1984, jamniczakuchnia, _Saszka_, agulas, kamaaa, Lanusia93, jaskra, Ameiva, Larisa, kredeczka91, katka/85, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Pola
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj polasia,kogo nosisz pod serduszkiem?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za paskudny dzień,DZIEWCZYNY DUŻO ZDRÓWKA,CHORUJĄCYM POWROTU DO ZDRÓWKA,OBY DZIECIACZKI SZYBKO WRÓCIŁY DO SIEBIE może niebawem te choróbska się skończą...oby jak najszybciej,ja dzisiaj pół dnia przespałam

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dobrze ze mialas przeczucie i pojechalas jednak do lekarza. Teraz wiec sie nie przemeczaj chociaz wiem ze przy corci bedzie Ci trudno. Na pewno wszystko sie ulozy i wazne ze teraz bedziecie to na biezaco kontrolowac

Witaj Polasia;)

U mnie w otoczeniu wszyscy zdrowi ale jak piszecie o tych wszystkich chorobskach to faktycznie az strach wychodzic z domu. Zdrowka dla Was i przede wszystkim biednych dzieciaczkow :*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia na pewno będzie wszystko dobrze...jednak kobieca intuicja jest niezawodna,uważaj teraz na siebie szczególnie

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla Was i dzieci!!! Faktycznie panuje jakieś cholerstwo, wszyscy dookoła coś łapią... Aż strach wychodzić gdziekolwiek.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka ! Kurczę teraz strach wychodzić z domu. A mnie dzisiaj strasznie bolą pachwiny. Jutro mam wizytę u gina. Ale sie stresuje !

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ