Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonkaaa wrote:Fabiola współczuję kochana... chore dziecko to masakra jakaś a jeszcze w naszym stanie... wiem że panuje cholerna jelitowka... córką miała później ja... ale może faktycznie od czopka ale to najwyżej jedna kupka by taka była a tak to powinno być normalnie... ale lekarzem nie jestem i ciężko ocenić jak dane dziecko reaguje... jeżeli jest osłabiona i markotna to bycmoze coś się rozwija... A rota wirus raz dwa się ujawnia...
Dużo Zdrowka dla córci :*
Jak jej temp spada to tańczy bawi się a jak tylko rośnie to się słania, przychodzi i kładzie się na mniegdyby nie to że boję się że w przychodni złapie coś gorszego to już dawno bym z nią pojechała. Jak się nie polepszy to najwyżej zamówię wizytę domowa. Aa no i nie bardzo chce pić, wypluwa wszystko
[/url]
-
jaskra wrote:Czopki mogą spowodować luźniejszy stolec, zwłaszcza jeśli są na glicerolu, ale raczej nie wodnistą kupkę. Biedne jesteście mamusie, które mają chore dzieci i biedne maluszki.. Strasznie współczuję.
Właśnie też mi się wydaje że mogłyby ją rozluźnić ale tu jest woda. Ehh... Chcę mi się płakać ;(
Mam nadzieję że szybko nas opuszczą te wszystkie choroby i boleści. Trzymajcie się mocno Kochane.
[/url]
-
fabiola wrote:Dziewczyny znowu pomóżcie, czy po czopkach może być biegunka - sama woda? U Szwagierki panuje rota wirus i teraz nie wiem czy Hania też złapała czy to wina czopków? Ostatni czapek dostała o 9:30, rano zrobiła normalną kupkę a teraz dwie luźne.
Oby wszystkim wszystko szybko minęło. Plaga :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:57
-
nick nieaktualnyBoziu co za tragiczny dzień
Nie mam siły nawet poczytać co piszecie.. Widze tylko, że biedne wasze maluszki chore
Łącze się w chorobiedopadła mnie jelitówka.. Mam chwilę przerwy od wymiotów i biegunki
pewnie zaraz znów się zacznie...
Niech to się już skończy
Boje się o misia mojego
-
Aleksandrakili wrote:Boziu co za tragiczny dzień
Nie mam siły nawet poczytać co piszecie.. Widze tylko, że biedne wasze maluszki chore
Łącze się w chorobiedopadła mnie jelitówka.. Mam chwilę przerwy od wymiotów i biegunki
pewnie zaraz znów się zacznie...
Niech to się już skończy
Boje się o misia mojego
-
Ech widzę że wszyscy chorują, mam nadzieję że szybko zdrowie do Was wróci
dodatkowo wszędzie panuje grypa
dobrze że mieszkam na wsi i unikam dużych skupisk ludzi, no nie licząc dnia dzisiejszego
Miałam dzisiaj wizytę i po raz pierwszy robiony ktg, fajnie tak posłuchać serduszka maluszkaOdważyłam się również zapytać lekarza o poród (na pierwszej wizycie ciążowej zmierzył mi miednicę i powiedział o CC) no i oczywiście miednica jest taka jaka była
i będzie CC. W karcie ciąży wpisał mi już wymiary. Oczywiście mam się nie martwić jeśli dziecko będzie chciało przyjść na świat wcześniej (oby nie) głównie chodzi o to aby córeczka nie była duża, bo byłoby bardzo cięzko.
Szkoda tylko że mąż nie będzie mógł być przy mnie a nawet za szybąbo w moim szpitalu zasłonili szybę szafą
a przecinanie pępowiny wygląda tak, że przynoszą dziecko ojcu i wtedy może odciąć pępowinę która jest już odcięta
Dobrze że mąż nie chciał tego zrobić - mam wrażliwca -
jeja wszyscy chorzy...strach sie bac..tez jutro wizytuje pójde chyba ze 2 minuty przed umowiona wizyta, zeby za długo tam nie siedziec..triste czyli bedzie cc..moj na szczescie tez nie wpadł na pomysl przeciecia pepowiny hehhee wiec mam spokoj...moze jutro sie cos dowiem czy Oleczek sie moze ułozył jednak głowka w doł....oby:)
ja dzis mam chwile myślen......
kupiłam już spiworek taki wiosenni i kocyk i sie zastanaiwam czy kołderke tez kupic?? -
Dobrze że pojechałam skontrolować te bóle.
Mam 0,5 cm rozwarciaW przyszłym tygodniu mam znowu wizytę i 19.02 USG, ocenimy łożysko i mój lekarz podejmie decyzję czy zakładamy pessar. Na razie dostałam zestaw:
3*1 Spasmolina
2*2 luteina podjęzykowo
3*1 no-spa
Jestem zaskoczona, bo szyjka nie jest jakaś bardzo krótka, ale grzebiąc w internecie dowiedziałam się, że u wieloródek szyjka nie musi się najpierw maksymalnie skrócić żeby mogło pojawić się rozwarcie.
Zakaz kąpieli, basenu i noszenia LiliAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Cześć! Dopiero sie ogarnęłam, że jest taki wątek!
Troszke o nas
Synek
Poród 28 kwietnia
Wózek Baby design Lupo Comfort, fotelik Maxi Cosi Cabriofix
Miło mi nadrabiać czytanie wątku i Was poznać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:10
Dobson, ilonia1984, jamniczakuchnia, _Saszka_, agulas, kamaaa, Lanusia93, jaskra, Ameiva, Larisa, kredeczka91, katka/85, Rotenkopf lubią tę wiadomość
Pola -
Lanusia dobrze ze mialas przeczucie i pojechalas jednak do lekarza. Teraz wiec sie nie przemeczaj chociaz wiem ze przy corci bedzie Ci trudno. Na pewno wszystko sie ulozy i wazne ze teraz bedziecie to na biezaco kontrolowac
Witaj Polasia;)
U mnie w otoczeniu wszyscy zdrowi ale jak piszecie o tych wszystkich chorobskach to faktycznie az strach wychodzic z domu. Zdrowka dla Was i przede wszystkim biednych dzieciaczkow :* -
nick nieaktualny