X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastazjaaaa a na kiedy masz napisać?
    ja w pierwszym tyg.marca bedę pisała razem z położna to mogę ci coś podsunąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:53

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny a jak to jest z tym znieczuleniem w kregosłup przed cc-bardzo boli?jestem zielona w tym temacie ,nigdy nie miałam żadnego zabiegu ani tym bardziej operacji w szpitalu ,kiedyś poszłam prywatnie na usunięcie nadżerki bo nie chciałam do szpitala bo panicznie bałam się narkozy....
    Ja miałam znieczulenie całościowe, nie bolało nic, tylko dziwne uczucie jak mnie wybudzali, ponoć około godziny co minutę pytałam się wszystkich gdzie moje dziecko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Wy już pakujecie torby do szpitala a ja nawet nie mam skończonego pokoju i nie mam złożonego łóżeczka (ale muszę go jeszcze pomalować) ani komody. Ubranka czekają na pranie i prasowanie... Co do rzeczy które trzeba zabrać do szpitala to wpierw muszę dowiedzieć się co mój szpital wymaga, ale wszystkie potrzebne rzeczy i tak mam kupione. Torbę planuję pakować dopiero w połowie marca ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja też nie mam nic poza wózkiem i lozeczkiem... Ale spokojnie wszystko jest dostępne i można w jednym dniu spokojnie wszystko nadrobić :)
    To mi brakuje tylko wozka i krzesła bujanego i mam już wszystko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeba wziąć ubranka, pampersy i chusteczki. O reszcie nic nie piszą ale wlasnie sie zastanawiałam nad ręcznikiem i rożkiem. Niby lepiej miec swoje ale to zajmie sporo miejsca w torbie:/

A co do odwiedzin na szczescie sa ograniczenia. Jedna osoba odwiedzająca max 30min ale to się chyba nie tyczy ojców :) w sumie to mam nadzieje ze do mnie przyjedzie mąż, ewentualnie mama a reszta to dopiero w domu.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    anastazjaaaa a na kiedy masz napisać?
    ja w pierwszym tyg.marca bedę pisała razem z położna to mogę ci coś podsunąc
    Ja mam wizytę chyba 16 marca więc skorzystam dzieki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste my też nie mamy skończonego pokoju, torbę spakuje w połowie marca.

A co do odwiedzin większość rodziny przyjedzie dopiero w czerwcu na komunie starszego, trochę mi smutno ze tak późno poznają moje drugie szczęście....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:02

Olina lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, dostałaś już nowe części do łóżeczka z Piętrusa? Ja ciągle czekam. Może powinnam zadzwonić i to bardziej podziała niż maile..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:59

Niuninka lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeba wziąć swoje ubranka resztę zapewnia szpital

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny a jak to jest z tym znieczuleniem w kregosłup przed cc-bardzo boli?jestem zielona w tym temacie ,nigdy nie miałam żadnego zabiegu ani tym bardziej operacji w szpitalu ,kiedyś poszłam prywatnie na usunięcie nadżerki bo nie chciałam do szpitala bo panicznie bałam się narkozy....
    Ja miałam znieczulenie do operacji więc to to samo i nawet nie poczułam kiedy anestezjolog mi tą iglę wbił :-) czekałam na ukłucie a oni mnie już przekrecają na plecy i mówią, że już po :-) ale za to mojej mamie nie mógł jakoś się wbić i 3 razy próbował i ona mówi, że ją bolało a to ten sam anestezjolog był...
    Narkozę miałam 3 razy to także nic strasznego więcej strachu niż to warte :-) pamiętam jak za pierwszym razem panikowałam, że się nie obudzę teraz to mnie śmieszy ale co ja wtedy przeżywałam :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopuszczam odwiedziny moich rodziców i teściów. Nikogo innego sobie nie wyobrażam, chociaż podejrzewam, że kuzynka męża będzie próbowała przyjść:/ Generalnie za każdym razem czułam się niekomfortowo, jak do wspollokatorek przychodziły pielgrzymki, więc nie chcę, żeby ktoś przeze mnie musiał się krepowac. Do mnie nawet jak M przychodził, to wychodzilismy na korytarz. Ale słyszałam, że na porodowce to wiecznie tłumy. I teraz sobie chodź między tymi ludźmi bez tych majtek:P eheeee...:D

Olina lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no własnie apropo pampersów ja nie wiem jakie kupić...wszedzie widze od 2 do 5kg a tak na numeracje nie patrzyłam o.O boże co ze mnie za matka.................u nas ubranka trzeba, krem na pupke, pieluszki tetrowe, smoczek i chyba to wszystko, bo o zadnych kremach ani witaminach nie ma...ale moze lepiej zakupic...

Dla noworodków to się właśnie kupuje pampersy jedyneczki przeznaczone właśnie dla maluchów do pięciu kilo. Zeroweczki sa chyba do 2,5 kilo i sa dla wczesniaczkow ;) ja kupowalam jedynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:45

Olina lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na miejscu jest tylko mąż i teściowa - mama i siostry mieszkają 100 km dalej. Na pewno mnie odwiedzą ale nie wiem czy w szpitalu czy w domu.Mama pewnie nie wytrzyma i przyjedzie do szpitala... A teściowa na 100 przyjedzie z mężem, ostatnio chciała ze mną na wizytę do gina iść, ale zdecydowanie odmówiłam.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam złożonego łóżeczka :) tym pewnie zajmie się mój mąż zanim wyjdziemy ze szpitala. Przy okazji nie będzie opijał za długo narodzin pierworodnego, bo będzie wiedział, że ma inne zadania do wykonania: łóżeczko, kosz mojżesza, posprzątać po pępkowym itd. ;)

I mnie dzisiaj rano dopadło lekkie pobolewanie podbrzusza, nie był to nawet ból miesiączkowy, bardziej takie zakwasy. Czułam, że złapały mnie takie 3 skurcze i przeszło. Dobrze, że pisałyście o tym wcześniej, bo gdyby mnie takie coś złapało ni z gruchy ni z pietruchy to bym już jechała do szpitala ;) a tak kontrolowałam ruchy dziecka i wydzielinę i długość trwania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja też jeszcze nie mam złożonego łóżeczka :) tym pewnie zajmie się mój mąż zanim wyjdziemy ze szpitala. Przy okazji nie będzie opijał za długo narodzin pierworodnego, bo będzie wiedział, że ma inne zadania do wykonania: łóżeczko, kosz mojżesza, posprzątać po pępkowym itd. ;)

Ja tam wolę mieć wszystko przygotowane po swojemu, dlatego łóżeczko i wózek już złożone :D On ma się zająć mną na porodówce, potem opijać, potem wszystkie tematy papierkowe i posprzątać chatę po pępkowym na błysk przed odebraniem mnie ze szpitala :)

ania0141, Olina, Funky09, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja miałam zewnatrzoponowe podczas porodu. U mnie akurat jakoś nieszczęśliwie się to złożyło i lekarz nie mógł się wbić. ..3 razy wkładał i wyjmowal igłę i nawet chciałam zrezygnować bo bardziej mnie to bolało niż skurcze,ale udało się. Twierdził że mam dziwny kregoslup;) hehe

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:02

• Endzis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Endzis, dostałaś już nowe części do łóżeczka z Piętrusa? Ja ciągle czekam. Może powinnam zadzwonić i to bardziej podziała niż maile..

Własnie dzis doszedl ten bok co był uszczerbiony. Ale mieli dosłac tez troszke farby bo w 2 miejscach są niedomalowania małe ale jednak i wlasnie nie dodali i juz nie wiem czy to olac czy pisac do nich. A po mailu odpisali Ci ze dosla i co ? Bo mi od razu odpowiedzieli po zdjeciach ze dorobią i wysla. To może lepiej zadzwon bo może przeoczyli/zapomnieli?
    Tak byle co ns chwilke wlozylam jak mąż zlozyl bo sie nie moglam doczekac ale widze ze musze dokupic ta falbanke bo łyso wygląda bez.

A to Ty Kajka pisalas że czujesz czkawke wysoko a mała jednak główką w dól? Bo ja sie cieszyłam że czkawkę czuje nisko a wychodzi na to że to źle? Bo niby czka sie całym tulowiem chyba nawet bardziej niż głową... juz sama nie wiem..

My juz wszystko mamy procz kosmetyku do kapieli i oliwki. Bo ciągle nie wiem czy brac ten babydream hipp czy coß innego jeszcze.

Co do odwiedzin to bum chciala tylko meza i mame. Jakos nie chce by ktos mnie widzial taką rozmymłaną po porodzie jak dojde do siebie w domu to bedziemy zapraszac.
    28fa6d06043be99amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:42

Kajka, wiecznie, Lanusia93, Ameiva, triste, Karatka81, ania0141, Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Własnie dzis doszedl ten bok co był uszczerbiony. Ale mieli dosłac tez troszke farby bo w 2 miejscach są niedomalowania małe ale jednak i wlasnie nie dodali i juz nie wiem czy to olac czy pisac do nich. A po mailu odpisali Ci ze dosla i co ? Bo mi od razu odpowiedzieli po zdjeciach ze dorobią i wysla. To może lepiej zadzwon bo może przeoczyli/zapomnieli?
    Tak byle co ns chwilke wlozylam jak mąż zlozyl bo sie nie moglam doczekac ale widze ze musze dokupic ta falbanke bo łyso wygląda bez.

A to Ty Kajka pisalas że czujesz czkawke wysoko a mała jednak główką w dól? Bo ja sie cieszyłam że czkawkę czuje nisko a wychodzi na to że to źle? Bo niby czka sie całym tulowiem chyba nawet bardziej niż głową... juz sama nie wiem..
    No właśnie dostałam maila, że wysłali, czyli pewnie po weekendzie będzie. Czuję, że mają tam niezły bałagan z zamówieniami..
    Co do czkawki, to owszem, teraz czuję wyżej, ale wcześniej czułam niziutko i też było ok. Może ten głos się jakoś tak rozchodzi w brzuchu w zależności właśnie, jak się ułoży akurat kręgosłup.

Z wyprawki to muszę jeszcze zamówić ten aspirator Katarek do noska, dokupić pieluszek tetrowych i staniki do karmienia.. A Babydream w każdej chwili mogę nabyć, bo Rossmann blisko. Na początek chyba wystarczy taki płyn do kąpieli 3w1 i ew. lotion lub krem kupię. Oliwki chyba nie, poza tym mam olej ze słodkich migdałów, który też się nadaje dla noworodków w razie czego. Smaruję się nim przeciw rozstępom i na razie, odpukać, nie mam żadnego.

Edit: Zdjęcie dopiero zobaczyłam. Ładnie:) Zamówiłam falbankę, ale jeszcze czekam na dostawę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:46

Endzis lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ