X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:19

jaskra lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no jak ladnie macie wszystko zrobione na pierwszych stronach :) :) Widzialam jestem wpisana tyko na mamusiach ktore dawno tu nie zagladaly... :) :) Ehh no dawno tu mnie nie bylo :) Nie ma czasu :P przygotowania ida pelna para :) Udzielalam sie raczej na majoweczkach jakos tak blizej mi do nich :) Tutaj stresowalam sie ze jakas taka ze wszystkim za wami jestem :( Ale tp nadal mi sie nie zmienil to nadal 27kwiecien i prawdopodobnie corcia Alicja bedzie <3 <3 <3 prawdopodobnie bo uparciuch ma caly czas nogi zlaczone :) :) Pozdrawiam was wszystkie i zycze Wam jak najszybszych i jak najmniej bolesnych porodow w terminie i zdrowiutkich bobaskow :) :) Buziaki dziewczynki :* :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:33

jaskra, Funky09, Aleksandrakili, ania0141, Endzis, _Saszka_, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Heathera sliczny pokoik:))))))

troszke mnie ta półka/regałem nastawiłas, że komoda nie musi byc konieczna ;-) ciezko mi znalezc dlatego, z emam mało miejsca a wyglada bardzo fajnie...
    No u nas właśnie w sypialni też bardzo mało miejsca i nie mialam gdzie komody wstawić wiec wymyśliłam że będzie tak :)
    Dzięki :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam ta cholestaze. Poszłam do gin i od razu dał mi skierowanie do szpitala ale u mnie wyszło tak ze jak poszłam tam do szpitala to przy przyjmowaniu ordynator zbadał mnie ginekologicznie i wyszło że już rodze :p

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju mam pierwszą od dawna bezsenna noc .. Od 3 nie mogę spać, wyspana jestem.. I mój pies chyba tez, bo siedzi pod łóżkiem i mi się przygląda :P wypilam już kubek ciepłego mleka i liczę, że pomoże zasnąć choć na dwie godziny jeszcze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 04:02

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę spać.. Całą noc mam z przerwami, teraz leżę i chyba poslucham jakiejś spokojnej muzyki, może to pomoże. W dodatku od wczoraj mały jakoś mało się rusza. Posmyra i tyle. Co jakiś czas sprawdzam czy wszystko jest ok. Wiem nie daję mu spać ale muszę to robić...

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię i ja :(

km5smg7yv4tozota.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spię od 4:30 mały tak sie uwzial na moje zebra i pęcherz ze nie mogę spać, mój K do pracy pojechał właśnie, mówił ze go mały w nocy kopał po reke jak miał na brzuchu :D
    Nie wiem czy iść spać bo o 8 na badania jade, a jakaś wyspana dziwnie jestem, tylko nie wiem czy z głodu nie umrę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 05:48

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb spokojnie mój tez ma takie fazy spokoju czasem nawet prawie cały dzień i nie da sie go rozhulac, grunt ze czasem chociaż lekko miźnie :) a czasem jak dziś, ze w nocy balanguje :)

dichlieb lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś taka noc bo ja od 4:30 tez nie spie. Jak wstalam na siku tak juz nie zasnelam i nawet nie jestem spiaca.

Dziewczyny czy ktoras z Was masuje krocze? Jesli tak to czym i gdzie to kupic? :P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja brzuch mi się obniżył, nie da się tego nie zauważyć :D

28latkaa, Endzis, dichlieb, agulas lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Ale jaja brzuch mi się obniżył, nie da się tego nie zauważyć :D
    to już 35 tydzień :) wiec to normalne :) mój brzuch jeszcze wysoko :) Ale jestem nie wyspana a spać nie mogę :/

km5smg7yv4tozota.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Chyba dziś taka noc bo ja od 4:30 tez nie spie. Jak wstalam na siku tak juz nie zasnelam i nawet nie jestem spiaca.

Dziewczyny czy ktoras z Was masuje krocze? Jesli tak to czym i gdzie to kupic? :P
    Ja jeszcze nie, ale zamierzam uzywać zwykłej oliwy, bo mnie nie uczula, a daje dobry poslizg, mozna tez używać olej z pestek winogron, arganowy, ze słodkch migdałow itp (ale na wszelkie orzechowwe musza uważać alergicy. W drogeriach typu rossman, dm są też specjalne mieszanki ( nie wiem po ile one sa w pl, ale tu za malutką buteleczkę chcą ok 10€, więc jak dla mnie kogos mocno pogięło...)

Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu:D "Już niedługo, coraz blizeeeej";)
    Ja z masażem zacznę od przyszłego tygodnia (też skorzystam z oliwy z oliwek), a dzisiaj chyba zaszaleje i pójdę kupić herbatkę z liści malin.

Andrea20, Endzis, _Saszka_, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi to ja też nie bede kombinowac i wezmę oliwę. U mnie połozna zaleca masaż od 34tyg rozpoczętego więc za kilka dni chcę zacząć;) a herbatkę z liści malin też już mam i za jakiś tydzien półtora zaczynam zaparzać.

Coraz bliżej a niektore z Was za 2-3 tyg już mogą rodzic ale zleciało. Chociaż teraz tote ostatnie tyg mi sie dłużą okropnie moze dlatego że wszystko juz gotowe mam oprocz ostaniej tury prania i prasowania czego mi sie strasznie nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 07:34

f2w3s65gpeorv80s.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało zasnąć jakoś po 5.. Także mały sukces bo bałam się że do rana przeleze..

Słuchajcie co do masazu to macie gdzieś jakiś opis jak go wykonywać? Bo slyszalam, że lepiej za bardzo też nie naciskac bo można sobie zaszkodzic i za mocno rozciagnac i po urodzeniu krocze nie wróci do normy:/

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę się w to nie bawić. Chociaż rozwazalam jakiś czas temu kupno tego balonika no ale cena mnie skutecznie przekonała że go nie potrzebuje :-D.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z samochodu rozkreconego na full ogrzewania :D -9 stopni <3
    Widzę biedne ze spać nie możecie , ja śpię jak zabita , dosłownie nawet nie słyszę kiedy synek do nas przychodzi :p może wiem po prostu co mnie czeka i chce nadgonic ? :D jakby się dało :p
    Z synkiem w ciąży spalam tak od 22 do 3-4 rano a potem oczy jak 5 zl :/ często później zasypialam w dzień ;)

Piszecie o masażu, a ja przez to całe zamieszanie co było, zapomniałam całkowicie o baloniku który wiele osób poleca, baa nawet zapomniałam jak on się nazywa ;) hahaha jak sobie przypomnę dam znać, na prawdę pomoc rewelacyjne urządzenie, dziewczyny pisały ze rodziły nieźle kluski a fajnie by było nie być na dole jak pajęczyna :D

Miłego dnia :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś rodzono bez masażu i cwiczen mięśni kegla więc mam nadzieję że to nadal aktualne ;) jak próbuje je ćwiczyć to zawsze potem zaczyna mnie piec pęcherz i tyle z tego wychodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:22

f2wlcbxmqludqper.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, współczuje bezsennej nocy...
    Mi Ala wczoraj wieczorem tak brzuch wypchała z prawej strony, że myślałam że się przekręcę... Wstałam z łóżka, na piłkę doczłapałam i jakoś próbowałam ją przesunąć, ale księżniczka chyba sobie w kimę poszła... Ból niesamowity, bo ciągniecie w środku i jeszcze naciągnięte biedne mięśnie brzuszka... Jakoś się ciut przesunęła, albo ja ją raczej przesunęłam i cisza. Więc chwila paniki, nie rusza się, dopiero po dłuższej chwili coś tam się leniwie poruszało... Matka osiwieje ;-)

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ