X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja dziewczyny nikt przecież nie chce dzieciaczków wyganiać z brzuszków bo gdzie im bedzie lepiej niż u mamy?:P to są sposoby na ulatwienie porodu i ewentualne unikniecie naciec/pekniec. Dlatego pod kontrola lekarza czy poloznej jak mozna sobie pomoc to czemu nie:)

Rotenkopf marcoweczki rodzą a pewnie i u nas te z poczatku listy w polowie marca zaczną sie rozpakowywac:)

A ja kompletnie nie mam apetytu ostatnio. Ciągle czuje mdlosci jak cos zjem mam nadzieje ze dzidzius przynajmniej ładnie rosnie

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Rotenkopf marcoweczki rodzą a pewnie i u nas te z poczatku listy w polowie marca zaczną sie rozpakowywac:

to o mnie mowa, ja chcę o czasie :P

Kinga dzięki za opis :) nie umiem jednak sobie tego wyobrazić..
    jtro idę do SR na gimnastykę to podpytam raz jeszcze moją położną. niech mi opisze :D ale ja bym była bliższa nawilżaniu tych okolic i ewentualnie masowaniu z zewnątrz niż zagłebianiu się w Żizel i tam rozciąganiu. to mnie przeraża, że zrobię źle :P z resztą chyba jak skóra będzie odpowiednio nawilżona i natłuszczona to też się lepiej rozciągnie, no nie?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję na święta się rozpakować :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że zaczniemy się spokojnie wypakowywać już w połowie marca ;). Grunt, żeby ciąża była donoszona i ja tam mogę rodzić :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    to o mnie mowa, ja chcę o czasie :P

Kinga dzięki za opis :) nie umiem jednak sobie tego wyobrazić..
    jtro idę do SR na gimnastykę to podpytam raz jeszcze moją położną. niech mi opisze :D ale ja bym była bliższa nawilżaniu tych okolic i ewentualnie masowaniu z zewnątrz niż zagłebianiu się w Żizel i tam rozciąganiu. to mnie przeraża, że zrobię źle :P z resztą chyba jak skóra będzie odpowiednio nawilżona i natłuszczona to też się lepiej rozciągnie, no nie?
    Nie, nawilzenie skóry niewiele pomoże, skóra tylko okrywa, ważniejsze jest to co pod nią. Olejek do masazu jest tylko po to, by zmniejszyć tarcie.

Wilka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ,wy już o wypakowywaniu ;p ja się tak tego mojego szkraba nie mogę doczekać ale im bliżej porodu tym większego mam stresa ze nie dam sobie rady...

agulas lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, mam to samo. Czasami ta myśl mnie przeraża, tym bardziej rano jak wstaję i coś mnie boli, albo wieczorem ... wczoraj to prawie płakałam, a jeszcze jak sobie pomyślałam, że skoro teraz nie daje rady to jak ja przetrwam poród?

AAAAAAAAAA! Pościel czeka w paczkomacie <3
    I dziś zaczynam szkołę rodzenia :D

Niuninka, agulas lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mnie bardziej przeraża sam połóg niż poród - jestem dziwna :P

https://www.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc - <3 wzruszyłam się <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:56

Wilka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje wszystkiego po kolei Już teraz mam jakieś kłucia w podbrzuszu bardzo bolesne i nie moge sobie wyobrazić bólu porodowego :D połóg to bardziej mnie przeraża tylko tym względem ze dwa tygodnie się z ciebie leje ;D ale najbardziej to chyba się boje ze połamie Filipa (ze coś mu niechcący zrobie ). Boje sie tego uczucia bezradności jak bedzie miał kolki czy coś mu będzie dolegało...

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie straszcie mnie tymi malinami, bo ost byłam chora i pozowliłam sobie pic sok taki z malin wiecie na ciepło, nie wiem czy to jest to samo, ale, ale :P:P
    Rotenkopf czy Twoj suwaczek jedzie rowno do dnia 2 kwietnia jak masz termin?? Bo ja tez mam na 2 a moj jest duzo do przodu niz twoj...nie ogarniam tych suwaków;//

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    nie straszcie mnie tymi malinami, bo ost byłam chora i pozowliłam sobie pic sok taki z malin wiecie na ciepło, nie wiem czy to jest to samo, ale, ale :P:P
    Rotenkopf czy Twoj suwaczek jedzie rowno do dnia 2 kwietnia jak masz termin?? Bo ja tez mam na 2 a moj jest duzo do przodu niz twoj...nie ogarniam tych suwaków;//

Nie, sok z malin nie ma takich właściwości jak liście :)

Olina, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka mój synuś też będzie Filipem (chyba że po porodzie zmienię zdanie ;)

Niby całej nocy nie przespałam czuje się wypoczęta. Obiadek się smaży - kapusta zasmażana - pychota, a za 20 minut będę piec rogaliczki. Mniam :)

Co do obaw to mam takie same, czy dam radę, czy wszystko ogarnę. Po prostu się boję!

Niuninka lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    spokojnie, owoce malin a liście malin to co innego i nie mają takiego samego zastosowania ;)

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam pozwolenie od lekarza na poród z początkiem marca :D Mogłoby tak być, chce mieć to już za sobą! A poza tym ja jestem strasznie w gorącej wodzie kąpana...

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:52

• Olina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ktorym tyg poczułas pierwsze ruchy??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dotrwac do połowy marca, a później mogę się rozpakować ;) Na pewno chcę urodzić do terminu/ w terminie, bo nie uśmiecha mi się czekanie na córeczkę w szpitalu.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,a ja chcę być typowo kwietniową mamą-moja ciąża będzie donoszona 1 kwietnia no ale mały niech siedzi nawet do terminu w każdym bądz razie kwiecień to mój miesiąc...myślę,że sporo porodów święta przyśpieszą-wiadomo jak to przed świetami,porządki,zakupy,spotkania rodzinne itp,krotko mówiac w naszym stanie wysiłek więc tak myślę że okolice świąt,święta i zaraz po będzie nas najwięcej się rozpakowywać

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:53

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj się wyspałam,za oknem piekne słoneczko i mój depresyjny nastrój mnie opuścił-mam nadzieję,że już na stałe,wogóle dostałam takiego powera że ogarnęłam całe mieszkanie,nawet okna pomyłam i drzwi :)obiadek kończę robić(rybka z ziemniakami i surówka)i jabłecznik siedzi w piekarniku z kruszonką,normalnie tak się super czuję jakbym wogóle w ciąży nie była a mały buszuje od rana:)

ania0141
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ