X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu was nadrobiłam uff ;D
    tak poczytuje i czuje się jak idiotka normalnie ;D ja wszystko (np, wózek, fride , laktator , kończąc na pieluchach czy nawet wacikach dla niemowląt i soli fizjologicznej i innych kosmetykach ) miałam ogarnięte już w 28 tygodniu :D a od tygodnia już spakowana do szpitala jestem :D chyba mnie poniosło ..

jamniczakuchnia, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka przynajmniej bez nerwów czekasz na rozwiązanie...

Ja z córką do końca smigalam i było super a teraz jeszcze tyle przedemna... wyprawka nieskończona a ja jestem wrakiem... mecze się wszystkim... do tego wisielczy nastrój... nie mam siły jeździć macac i muszę zamówić z neta resztę rzeczy... jeszcze coś mnie chyba bierze bo jestem słaba i rozpalona... gorączki nie ma... 37 st póki co... ledwo na nogach stoję... kochany w trasie a ja muszę córkę ogarnąć...

Także chciałabym mieć już wszystko i nie myśleć... chociaż zostały drobnostki ale mimo wszystko....

Niuninka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Z tego co pamiętam to były torby BabyOno :)
    o tak tak tak :p Dziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

Niuninka, paprotka30 lubią tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki!

Ja dzis w polowie dnia musialam sie zwolnic z pracy..ten bol miedzy nogami mnie dobija, ale dzis to byla katastrofa! Z krzesla jak schodzilam to jak paralityk, ledwo dojechalam do domu :-( leze caly czas ale pielgrzymki do toalety sa uporczywe. Jak schodze z lozka to musze miec nogi zlaczone, i jak ja mam urodzic SN jak nie moge nog rozszerzyc z bolu..? Ehhhh

Jaskra, ja tez czuje to pompowanie, zwlaszcza na wieczor jak sie poloze.

Na piatek umowilam sie do gina bo martwie sie troche, czy te bole nie doprowadza do przedwczesnego porodu..

Olina ja na poczatek tez bede uzywala rozka. Co do ochraniaczy to tylko na przodzie lozeczka, wydaje mi sie, ze na okolo to jak dziecko troche podrosnie, balabym sie takiego maluszka miec zaslonietego. Ja ten nasz zawiesze po paru miesiacach dopiero.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday mam tak samo... ciężko mi nogę unieść żeby do auta wsiąść :( a przywracając się z boku na bok najpierw na plecy później zginan nogi w kolanach i muszę mieć obie przy sobie i na bok i wtedy dół brzucha boli ale w biodrAch nie szczyka... ja nie wiem jak wejdę na fotel przy kolejnej wizycie...o parciu przy porodzie nie wspomnę...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogą być więzadła albo rozejscie spojenia lonowego

f2wlcbxmqludqper.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Iwonkaaa, ja tez najpierw na plecy a potem nogi razem na podloge.
    Juz duzo nam nie zostalo ale koncowka i poczatek ciazy najgorsze dla mnie..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę !!!! :)

U mnie dotychczas wszystko super a teraz spadek formy totalnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny która z Was pisała o torbach na wózek?? Pytała o doradzenie koloru? były 3 kolory żółty bordowy i jakiś jeszcze :) Jakie to były torby?? :p
    To ja się pytałam, BabyOno - zdecydowałam się na beżową. Są baaardzo duże, na tyle, że będę mogła spakować potrzebne rzeczy do szpitala dla małej :) Ogólnie jestem zadowolona
    http://static.pokazywarka.pl/i/6361691/142519/babyono.jpg

Aleksandrakili, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu My, w związku z kradzieżami zdjęć, podpisałam :P

35tydzien.jpg

Wyszukałam w piwnicy wózek po córce Adbor arte 3x3, jest w bardzo dobrym stanie więc nie kupowaliśmy innego :)

Dziewczyny mam sąsiada, który lubi sobie popić i popalić. Dziś jak szłam po klatce schodowej wyczułam ewidentny smród zioła (jeśli wiecie co mam na myśli). Biegłam po schodach z córką, twarz zakryłam szalikiem, ale mój mózg już sobie zakodował, że wdychałam ten shit. Myślicie że przez taką chwile mogło zaszkodzić małej? świruje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:59

Iwonkaaa, ania0141, jamniczakuchnia, agulas, Niuninka, _Saszka_, Wiolcia1405, wiecznie, panda80, Karatka81, Wilka, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella piękny domek :)

Myślę że nie masz się co martwić pewnie stężenie tego świństwa było znikome a ze zapach charakterystyczny to takie odczucia... Myślę że nikotyny nieświadomie pochlaniamy spore ilości... teraz stwierdzenie świeże powietrze ma się nijak do stanu faktycznego...
    Też mam adbora :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    To ja się pytałam, BabyOno - zdecydowałam się na beżową. Są baaardzo duże, na tyle, że będę mogła spakować potrzebne rzeczy do szpitala dla małej :) Ogólnie jestem zadowolona
    http://static.pokazywarka.pl/i/6361691/142519/babyono.jpg
    oo jest super :)) Ile płaciłaś? :) to naprawde duża musi być jak można spakować najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala :D

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie tylko ogolne uczucie ciezkosci i czasami krocze boli... ;) a dzisiaj zaczynamy 34 tc <3

fabdorota, ania0141, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    oo jest super :)) Ile płaciłaś? :) to naprawde duża musi być jak można spakować najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala :D
    na allegro ok. 86 zł o ile dobrze pamiętam.
    39 szeroka x 38 wysoka x 21 głęboka więc dość spora :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:

Kinga dostałaś pudło z hippa za zarejestrowanie się na stronie?
    Tak rejestrowałam się kiedyś, wydaje mi się, ze coś przyszło wczesniej (jakieś papierowe gadżety, ale chyba mi nie przypadły do gustu), a teraz przyszła szmaciana grzechotka i dwie probki... Takie prezenty lubię, bo nie muszę kupować pelnych produktów.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella strasznie mi się podoba Twój pomysł na podpis! Haha!

Niuninka, ania0141, Kinga. lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    na allegro ok. 86 zł o ile dobrze pamiętam.
    39 szeroka x 38 wysoka x 21 głęboka więc dość spora :)
    Muszę mężowi pokazać :p bo są też inne ładne ale drogie :/ a ta mi się też podoba i fajnie że taka spora jest :) Ja zawsze dużo rzeczy w torebce nosze to co dopiero przy dziecku hehe :p

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Muszę mężowi pokazać :p bo są też inne ładne ale drogie :/ a ta mi się też podoba i fajnie że taka spora jest :) Ja zawsze dużo rzeczy w torebce nosze to co dopiero przy dziecku hehe :p
    mnie przekonała właśnie wielkością, kolorami, ceną i tym że ma przewijak :)

agulas wrote:
    Straciatella strasznie mi się podoba Twój pomysł na podpis! Haha!
    Dzięki :D Paint rządzi haha :D

agulas lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grr, co za ludzie... Dostaje cudowne rady odnośnie dziecka od osob które dzieci nie mają haha. Kuzynka mi dzisiaj opowiadała o wcześniaku bodajże z 8 miesiąca i caly jej wywód prowadził do tego ze urodzenie dziecka w 8 miesiącu jest gorsze niż Np w 7???!!! Ludzie pojecia nie maja ale powtarzają pomiędzy sobą takie brednie. Nie wierze!

katka/85, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ