Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie bardzo dobrze że pojechał aś to sprawdzić. Oby więcej Cię już dzidzia nie straszyla....
    Ja się tego najbardziej boję że będę musiała leżeć bo mój synek ma pół roku i tylko mamusia...
    Nie boi się nikogo wręcz uwielbia ludzi nie ważne czy ich zna.
    Oprócz mnie najlepiej zajęła by się nim moja mama która mieszka 20km od nas ale on od nikogo nie chce jeść ani spać - tylko ze mną... serce mi pęknie jak będę musiała go zostawić ;(

A z nim w ciazy lezalam dwa miesiące a wtedy dużo odpoczywalam więc teraz jestem prawie pewna że mnie położą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 19:50

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciattela koniecznie jedź to sprawdzić

do dziewczyn które krwawiły i brały luteinę:
    Po jakim czasie krwawienia wam ustały i czy przy tym czułyście ból w podbrzuszu lub kłócia?

Kurcze o 18 zaaplikowałam luteine i przy podcieraniu tej krwi jest sporo teraz :-/ i brzuch pobolewa.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Malinkowe i Straciatwlla, mam nadzieje, ze wszystko sie szybko wyklaruje i skoncza sie te stresy..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:

Po jakim czasie krwawienia wam ustały i czy przy tym czułyście ból w podbrzuszu lub kłócia?

Kurcze o 18 zaaplikowałam luteine i przy podcieraniu tej krwi jest sporo teraz :-/ i brzuch pobolewa.

Przede wsystkim staraj siędużo leżeć, najlepiej to przez kilka dni tylko do wc i pod prysznic, najlepiej jakby ktoś mógł się Tobą zająć i np. szykować Ci jedzenie czy coś.

Ja we wtorek dwa tygodnie temu, rano, miałam nagle straszny ból brzucha i krzyża, ale nie wiedziałam od czego to i szczerze to myślałam że to zaparcie, szczególnie że potem byłam w wc (sory za szczegóły ale tak było ;/). Ból trochę ustąpił i stwierdziłam że nie muszę brać żadnych leków. Usiadłam sobi w szlafroku na sofie i po kilku minutach poczułam że robię się bardzo mokra. Myślałam że to znowu ten biały gęsty śluz, ale to była krew! Strasznie się wystraszyłam i od razu pobiegłam do gina. On wysłał mnie do szpitala ale mówił że mogę też przeprowadzić kurację w domu - ale dla świętego spokoju wybrałam szpital. Tam zapakowano mi 2xdziennie 100 mg luteiny dopochwowo 2x nospe i 2x wit c i plamienia pomału ustawały. Na drugi dzień to był już raczej taki zabarwiony śluz a w 3 dobie od krwawienia dolegliwości całkowicie ustały. Ale wstawałam TYLKO do wc i pod prysznic. Po wyjściu do domu też miałam zalecenie żeby dużo wypoczywać i w sumie od tego czasu byłam tylko ze dwa razy na półgodzinnym spacerze, za to już ruszam siępo domu bo pierwszy tydzień tylko leżałam. Plamień już nie mam żadnych a jutro mam kontrole

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taka żywa czerwona krew? Ja bym pojechała na IP na Twoim miejscu

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe ja ciągle krwawie i plamie na zmiane. jestem na luteinie i duphastonie i leże. Plamienia wyciszają się dość długo. Powoli zmieniają kolor na różowy, brązowy, beżowy i znikają. U mnie od krwawienia wycisza sie około tygodnia. Teraz tez plamie a wizyta dopiero w piatek. Mam nadzieje ze Fasol ciągle żyje :( tez mnie kłuje, ciągnie i boli. Nospe tez biore i leze plackiem

Co do śluzu to wiem, ze moze byc go duzo w ciąży ze az po nogach leci.

Przeziębienie - mi lekarka kazała brac sambucol - wyciąg z czarnego bzu i pic herbate z lipy. Bardzo rozgrzewa.

Gratuluje udanych wizyt

Straciatella będzie dobrze!! Jestem pewna! Ale nospa i leżenie nie zaszkodzi. Trzymam kciuki i czekamy na wiesci

q1ztgl8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie bolało podbrzusze mocno zanim zaczelam krwawic. Jak trafiłam do szpitala to pobolewało mnie podbrzusze (krwawienie było pojedynczym epizodem), ale ja bez zaleceń lekarzy brałam nospę i jakoś te 3 dni w szpitalu przeżyłam. Od kiedy zaczęłam brać luteinę dopochwowo to skurcze ustały, ona podobno też tak działa na macicę. Bierz luteinę i weź nospę. Ja zauważyłam, że jak za dużo chodziłam to też mnie pobolewało podbrzusze, ale jak się kładłam to ból ustawał.

Wysłany: 15 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek na IP byłam i zalecił luteine i leżenie.
    Krew na papierze jest jasno czerwona (taka mam na początku i na końcu okresu).

Całymi dniami jestem sama w domu. Mój z pracy do pracy biegnie. Musze sama o nas zadbać. Leżę, nmodlę się i boję się okropnie.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze! Musi!

Ja jutro mam wizyte i strasznie się boję. Na domiar co zjem to zwracam. Choroba przybiera na sile...ach.

• pucek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek na IP byłam i zalecił luteine i leżenie.
    Krew na papierze jest jasno czerwona (taka mam na początku i na końcu okresu).

Całymi dniami jestem sama w domu. Mój z pracy do pracy biegnie. Musze sama o nas zadbać. Leżę, nmodlę się i boję się okropnie.
    A jakaś mama albo siostra albo ktokolwiek? Jak nie to niech mąż Ci szykuje jakieś kanapki, niech ugotuje jakąs zupę czy cos, Ty na prawdę póki krwawisz/plamisz to musisz leżeć. Na prawdę w szpitalu mnie na to uczulali. Rób herbatę w termos i do łóżka na cały dzień. Zawsze można zamówić pizze :D Trzymam kciuki :)

Malinkowe oczekiwanie, Babu lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to leżcie koniecznie jak najwięcej i odpoczywajcie, jeśli tylko macie możliwość - i nie stresować się, nie myślcie nadmiernie o tym! :)
    Wiem, że łatwo się tak mówi, ale powiem Wam szczerze, że ja jestem pewna, że u mnie na utratę pierwszej ciąży miał wpływ stres (życiowy + ciągle myślałam, że coś jest nie tak z tą ciążą), zmęczenie i wysiłek fizyczny. Przepraszam, jeśli trochę postraszyłam, ale serio - nastawienie bardzo dużo daje. Także trzeba podchodzić do tematu możliwie najspokojniej - myśleć o tym, że będzie dobrze i fasol z dnia na dzień rośnie i się rozwija, bo inaczej być po prostu nie może i kropka! :)

Buziaki dla Was i leżakujcie :*

P.S. swoją drogą ja chyba zmienię lekarza i też się wybiorę na krótkie (albo i dłuższe) L4 i odpoczynek - mój obecny jest trochę zbyt szorstki pod tym względem i pomimo silnych bólów brzucha i w poprzedniej i w tej ciąży ani razu nie dał mi duphastonu, luteiny, nie wysłał na krótkie zwolnienie, nawet przy poronieniu chodziłam do pracy, co było straszne, nie życzę nikomu :( U mnie to właściwie każdego dnia brzuch daje się silnie we znaki - ale mówię sobie, że to nic ponad rośnięcie dzidzi... Ale jak tak Was czytam, to myślę, ze chyba jestem trochę zbyt lekkomyślna.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój gin wysłał na l4 żebym miała spokój :) A ze szpitala dostałam na 17 dni :P (3 dni szpitala + 14 chodzącego)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 22:30

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, w informacjach cotygodniowych na tej stronie dla 11 tygodnia jest napisane, ze można zauważyć większą ilość śluzu szyjkowego. Pewnie w 12 tez, nie martw się.

Trzymam kciuki za plamiace lub krwawiące dziewczyny. Sama na poczatku ciąży to przezylam i wiem jaki to stres. Wszystko będzie ok, tylko sie maksymalnie oszczędzajcie! A jesli jest konieczność zostac w szpitalu to cóż... Dziecko jest teraz najważniejsze. Moja znajoma musiała leżeć (w domu ale też kilka razu w szpitalu) od 6 tygodnia prawie do konca ciazy ale urodziła zdrowego synka. Makabra, ale dla bąbelka czasem trzeba wiele poświęcić. Trzymajcie się cieplo

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ten spokój jest najważniejszy... Mój ginekolog jest przeciwnikiem zwolnień w ciąży (daje na sam koniec) i wcześniej ja też jakoś nie widziałam potrzeby, lubię swoją pracę, dobrze się czułam. Ale teraz po tym poronieniu i z obecnym spaniem na stojąco już nie jestem tego taka pewna :P W dodatku w domu mam noworodka, który mocno daje czadu w dzień i w nocy, do pracy jeżdżę prawie 2 h w jedną stronę, więc generalnie się nie wysypiam i chodzę ciągle wkurzona na wszystkich - chyba przestaję strugać bohatera i jutro wezmę od siostry namiar do jej lekarki :P Mąż to się na mnie od samego początku drze, że mam iść na L4 i siedzieć w domu, bo drugi raz nie chce przechodzić przez to wszystko i mam mieć spokój. Może i ma rację ;)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się bo już musimy zostać w komplecie do co najmniej marca <3 damy radę... ;*
    Babu faktycznie powinnas więcej wypoczywać i porządnie przemyśleć sprawę l4... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syraciatelka czekamy na info...jestem pewna,ze jest wszystko w porzadku trzymam kciuki :*a malinkowa nasza jak sie czuje? Mam nadzieje,ze lepiej...ja tez mam dzis wizyte ale bez usg,usg za tydzien bo moj gin ma remat i przyjmuje gdzie indziej bez sprzetu a musze isc i tak bo l4 do dzis ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 06:45

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016

Wysłany: 16 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za dobrze. Brzuch boli nospa potrzebna. Krwawienie większe z błonami jak przy okresie. Zaraz mają przyjechać do mnie rodzice. Nie wiem czy jest sens znowu do szpitala jechać jak oni nic złego nie widzieli a ja czuję że jest źle. Jestem załamana.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za malenstwa :*
    Malinkowe oczekwanie jesli jest silniejsze to dla pewności jeszcze raz pojechalabym!

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym pojechala,powinni zostawic Cie w szpitalu,do jasnej cholery...nic zlego sie nie dzieje?a z czego ta krew i bol brzucha...nie nawidze polskiej sluzby zdrowia...jedz kochana powiedz,ze jest coraz gorzej powiedz,ze masz bole i nie mozesz wytrzymac...pucek lekko plamil i zostawili ja w szpitalu,dostala zastrzyki nospe dozylnie itd i dopiero jak minelo to puscili...ja bym pojechala :( trzymam kciuki kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 07:40

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ