WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f581decc007b.jpg Apartament Karoliny 28 tydzien Za bałagan w tle przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:46

Kjopa3, sallvie, Reni1982, Niebieskaa, Milka1991, IGA.G, Korcia, kasieniaczek, lis87, Omon, Jagah, Lokokoko, Donia12 lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, zgadzam sie z Pati. Lepiej mieć o jedna wizytę za duzo niż o jedna za mało. Jako pacjent, klient, kobieta w ciąży, wolny człowiek masz prawo do tylu wizyt ile chcesz i u kogo chcesz, oczywiscie z uwaga na malucha. Ja przestałam sie juz tym przejmować, sama pracuje w służbie zdrowia, właściwie to w klinice szpitala, która należy do głównego szpitala, w którym będę rodzic. I troche z moja otwarta krytyka stawiam sie przeciwko własnemu pracodawcy. Pomysl jak na mnie patrzą...szczególnie moj lekarz rodzinny, kiedy wymagałam leczenia po poronieniach zgodnie z wytycznymi lekarza z pl. Teraz tez bedą na mnie zapewne dziwnie patrzeć jak im dostarcze wyniki hpv oraz badania stwierdzające infekcje. To takie troche ucieranie im nosa, pokazywanie, ze polegam na pl lekarzach, ale coz.. trudno.. A Ty przeciez nie chcesz zmienić swojego lekarza, masz prawo zasięgnąć innej opini, choćby z samej ciekawości.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o allegro i jusinex. Do koszyka można dodać 20 rzeczy i wychodzi mi jakaś tam kwota. Mam zamiar jeszcze coś kupić i jak to zrobić? Bo np.dostawa powyżej 300zł jest darmowa no i może w jednej paczce by przyszło a tak o co? Kilka zamówień będzie i paczek?

Te dziewczyny które u niej kupowały. Brałyście ręczniki jednorazowe?Bepanthen to ten największy czy mniejszy i tak samo Sudocrem?Podkłady poporodowe belli czy canpolu profilowane czy inne?

Dziewczyny z piętrowym domem lub mieszkaniem. Może w łazience na dole byłoby miejsce na przewijak i pojemniczek na zużyte pojemniki. Na pralce czy szafce/komodzie?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska ja przewijak wywalilam. Przewijalam malego na podkladzie na kanapie na lozku gdzie tylko mi bylo wygodnie a porzadku moglaby mi zazdroscic nie jedna kolezanka majaca przewijak i przybornik. Wszystkk ladnie mialam poskladane w szafeczce. Teraz bedzie podobnie;)

Salvie, kordonku piekne te Wasze zacne brzuszki:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    A ja mam pytanie o allegro i jusinex. Do koszyka można dodać 20 rzeczy i wychodzi mi jakaś tam kwota. Mam zamiar jeszcze coś kupić i jak to zrobić? Bo np.dostawa powyżej 300zł jest darmowa no i może w jednej paczce by przyszło a tak o co? Kilka zamówień będzie i paczek?

Te dziewczyny które u niej kupowały. Brałyście ręczniki jednorazowe?Bepanthen to ten największy czy mniejszy i tak samo Sudocrem?Podkłady poporodowe belli czy canpolu profilowane czy inne?

Dziewczyny z piętrowym domem lub mieszkaniem. Może w łazience na dole byłoby miejsce na przewijak i pojemniczek na zużyte pojemniki. Na pralce czy szafce/komodzie?

Mam w koszyku po to, zeby sie ogarnac cenowo, potem jak robie zamówienie i juz jestem pewnie ze nic wiecej nie bede brala to klikam kup teraz przy tym co chce dodac. Potem dodaje koszyk i place za wszystko razem.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa niestety nie da się dodać więcej niż 20 rzeczy do koszyka. Ja przez to kupowałam od nowa :/ Żeby kupić więcej w 1 zamówieniu musisz kupować wszystko po kolei i potem zapłacić za wszystko na raz. Chociaż możliwe, że możesz kupić to co masz w koszyku a potem w drugim i połączyć te zakupy płacąc za wszystko na raz? Tak nie próbowałam... Spytaj wujka google :P Ja brałąm wszystko po kolei choć wolę opcje koszyka.. szkoda, że ma takie ograniczenie.

Produkty o które pytałaś kupowałam chyba z Gemini ale: Bepanthen wzięłam większy, sudocremu w ogóle nie brałam, podkłady wzięłam canpolu, jakieś superchłonne, jedne na noc jedne na dzień. Kolezanka próbowałą te i te z Belli i zdecydowanie polecała Canpol.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Tak naprawdę cesarka cesarce nierówna, zależy od wielu czynników, naszego organizmu, często jest tak że jedną znosi się świetnie, drugą nie, albo na odwrót, boi się człowiek panicznie a udaje się ulgowo przejść przez rekonwalescencję. Zobaczymy co będzie, za mnie zdecyduje natura :)
    Podobnie z pionizacją. Wszystko zależy od rodzaju znieczulenia ale też od szpitala. Baa nawet od położnych.
    Ja miałam ogólne i po ok 7h wyjęli mi cewnik i kazali próbować się podnieść. Po zzo czekają trochę dłużej. Mojej kuzynce po ogólnym i po zzo kazali się iść umyć po 4h, a druga musiala leżeć 24h. Tak zwane zzo też są różne: zewnątrzoponowe i podpajęczynówkowe i różny czas wstawania po nich ;)

Dla mnie najgorszy po cc był drugi dzień, jak zaczęła się na poważnie obkurczać macica gdy dziecko ssało pierś. Miałam chęć skakać z okna

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Kurde najbardziej to się obawiam tego że pójdę i zaplace te 100 zł czy ile a i tak mi nie powie płci i tylko na marne wydam pieniądze. Poza tym nie zaszkodzi mojemu malenstwu tak w razie w dwie wizyty w ciągu jednego dnia?
    Widzę, że te same problemy. Hehe
    Ja miałam iść do trzeciego gina, ale właśnie nie poszłam, bo obawiałam się, że dzieć się wypnie i nic nie zobaczę. Także dalej w niepewności, ale bardziej stawiam na chłopca ;)

sallvie lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa też wzięłam z campolu bo te Bella mnie nie zadowalaly. Kupiłam jeszcze duże podkłady na materac. W.Redlowie jest lignina ale ja wolę i to i to.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja tez tak mialam wiec kupilam kilkanascie rzeczy od razu te ktore bylam pewna plus reszte z koszyka, i zaplacilam za wszystko razem :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijania, ja myślę w sypialni mieć coś takiego, co chyba Kordonek wstawiła http://allegro.pl/klups-polko-przewijak-na-kolkach-bialy-sosna-hit-i6126457783.html. Będziemy mieszkać w mieszkaniu, 63m2, więc nie będzie to takim problemem przejść się do sypialni. Zwłaszcza, że myślę, że na drzemki dziecko będzie w swoim łóżeczku i elektroniczna niania się sprawdzi, jak my będziemy w salonie.

A ja troszkę z innej beczki teraz :)
    Jaką macie temperaturę w domu? Jaka jest optymalna dla dziecka? Wczoraj byliśmy u teściów na obiedzie, gdzie normą jest w mieszkaniu 29 stopni... Co lepsze, teściowa uważa, że to jest całkowicie normalne i ludzie mają na pewno jeszcze cieplej. I co jeszcze lepsze - nie otwierać okien! Skoro pali się w piecu, to ciepła się nie wypuszcza! A grzejniki na full. I bardzo w nią ugodziło to, jak mąż powiedział, że jak tak będą w piecu w zimie palić, to z dzieckiem tam nie będziemy w zimie przyjeżdżać, bo się będzie przegrzewać.
    Czy tylko mi się wydaje 29 stopni przegięciem, czy faktycznie to jest normalne? ;) my w mieszkaniu termometru nie mamy, ale pamiętam w mieszkaniu w swoim rodzinnym mieście, jak było 23,5* to mi już było gorąco i otwierało się okna, żeby świeże rześkie powietrze wpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:18

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, Aniołkowa mamo dziękuję.

Ja to rzadko kupuj na necie i nie ogarnięta jestem :-P

Aniołkowa mamo dziękuję za info. Tak właśnie myślę,że Bepanthen kupię największy bo i na sutki i na pupę się przyda więc zejdzie, sudocrem to może najmniejszy wezmę bo tylko w razie "w" będzie na większe odparzenia które mam nadzieję nas ominą.Z młodym bardzo nam pomagał,miał kilka razy mocno odparzone jak mieliśmy różne pieluchy. Podkłady nie pamiętam jakie miałam ale te belli właśnie wyglądają nieciekawie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, nie martw się nadmiarem przestrzeni w pokoiku Waszej córeczki, wstaw tam jakiś ekstra wygodny fotel, skrzynię na zabawki, może jakieś łóżko dla Was? Kiedy maleńka przeniesie się do siebie też czasem będzie potrzebować Waszej obecności, np w czasie przeziębienia. Nasz synek wtedy spał wtulony w męża jak koala :) Z czasem pojawi się tam milion rzeczy, wspólne zdjęcia, koniki na biegunach, półki z książeczkami, będzie pięknie :)

ilae, Karolczyk lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak- wcześniej nawet o tym nie pomyślałam, ale to jest bardzo trafna uwaga... My mieszkamy w małym domeczku i na dole nie mamy zbyt wiele miejsca. Kurcze, mój mąż żartuje, że możemy przewijak wstawić do garderoby (a to takie bardziej pomieszczenie gospodarcze, narzędzia, kurtki i kuweta kotów), ale nie biorę tego pod uwagę. Przewijanie na stole to dla mnie kompletna abstrakcja, zostaje narożnik albo przewijak, który zagraci salon. Ja Cię kręcę, mam zagadkę...

She- jeśli zrobiłabyś lada moment, to wieczorem już można zażywać. Wiadomo, że jutro będzie więcej tego syropu :) Jeśli zrobisz duży słoik to chyba lepiej przechowywać w lodówce, bo mi się ta miksturka szybko popsuła, a trzymałam na blacie w kuchni.

Muszę też się Wam wyżalić. Tak trochę pół żartem, pół serio. Tak, jak wspominałam skraca mi się szyjka, za 10 dni zapadnie decyzja, czy założą mi pessar. Na święta Teściowa przy całej rodzinie zwróciła mi uwagę, że jakiś dziwny, nisko mam ten brzuch. Zbagatelizowałam to i udawałam, że nie słyszę, bo nie wiedziałam co mam jej powiedzieć. Do tej pory przytyłam troszkę ponad 5 kg, nie mam takiej uroczej piłeczki, jak większość z Was :) Powiem Wam, że myślałam, że to normalne, że może taka moja natura tym bardziej, że u mojej Mamy brzuch pojawiał się ok. 7 miesiąca ciąży. Dzisiaj dzwoni Teściowa i pyta się "dalej masz taki obwisły brzuch?!". Aż mnie zamurowało... Wiecie, człowiek głupi, siedzi i myśli. Jeśli to będzie głupie pytanie to wybaczcie, ale czy ułożenie brzucha ma jakieś znaczenie? Ten nasz maluch faktycznie jest nisko położony, bo lekarka mówiła, że uciska na szyjkę, kopniaczki też dostaję zawsze poniżej pępka.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)

Ilae ja natrafiłam na takie temp. ale jeszcze ich nie weryfikowałam :
    -w dzień 21-22 stopnie,
    -w nocy 18-19 stopni,
    -w pokoju/łazience podczas kąpieli 23-25 stopni

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama a podklady bierzesz zeby miec do domu czy do szpitala ? bo po moich doswadczeniach wiem ze nie trzeba nic takiego brac do szpitala w Szwajcarii chyba ze u was jest inaczej ( majtki poporodowe, podklady, itd itd na czas pobytu w szpitalu szpital jest zaopatrzony i masz wszystko na miejscu ) lacznie z jednorazowymi nakladkami na sutki, wkladkami lakt tez

karolczyk uwagi tesciowej conajmniej nie na miejscu, moze taki Twoj urok ja czuje kopniaki tylko nisko... a brzuszek moze pojdzie w gore jesli maluszek zechce, wiadomo zalezy od szyjki lozyska itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:28

Karolczyk lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk, położenie brzucha ma trochę znaczenia. Z reguły opuszcza się przed porodem, ale u mnie ani drgnął. Moja kuzynka miała całą ciążę nisko i miała wrażenie, że mały zaraz jej wypadnie a urodziła w terminie. Myślę, że takie "draznienie" szyjki może ją skracać, ale lekarze wiedzą co robią.

Karolczyk lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma co w ciemno brać rzeczy do szpitala. Większość ma listę potrzebnych rzeczy. Jedni zapewniają podkłady, pieluszki itd inni nie.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Kurde najbardziej to się obawiam tego że pójdę i zaplace te 100 zł czy ile a i tak mi nie powie płci i tylko na marne wydam pieniądze. Poza tym nie zaszkodzi mojemu malenstwu tak w razie w dwie wizyty w ciągu jednego dnia?
    absolutnie dwie wizyty maluszkowi nie zaszkodzą :) ja jednego dnia byłam na wizycie gdzie miałam usg a potem tego samego dnia usg przy przyjęciu w szpitalu i żaden lekarz nie mówił że to za dużo.
    Ja bym pewnie poszła bo nie wytrzymałabym z ciekawości już na tym etapie ale to by też zależało od kondycji finansowej oczywiście.
    Co do allegro też mnie drażni to ograniczenie w koszyku. Byłam napalona na kocyk bambusowy od justinex a znalazłam taki:
    http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-dzianinowy-bawelniany-warkocze-i6660821713.html#thumb/5
    i chyba wezmę ten bo mi się strasznie taki splot podoba a w tym babmbusowym mi go brakuje. To będzie mój trzeci, mam jeden z minky który już mi się nie podoba i jeden taki zwykł milutki biały.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk ja też się ostatnio nad tym zastanawiam, u mnie szyjka się skraca a brzuch jakby się uniósł, za to kopniaki czuję wręcz pod kością łonową i bardzo się tym martwię. Przypuszczam że macica przemieściła mi jelita w górę stąd kształt brzucha. Moja koleżanka miała nisko brzuch od 28tc i urodziła po terminie wiec to chyba nie ma żadnego znaczenia. A teściowa niech sobie obejrzy swój brzuch czy nie obwisły, bo coś mi się zdaje że dawno nie oglądała ;)

kasieniaczek lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ