X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko też się nosiłam z zamiarem założenia takich rzęs, ale pielęgnacja mnie przeraża, nic nie można ! a też lubię pod prysznicem moczyć buźkę i też myję całą żelem...chyba zadowolę się dobrym tuszem ! jutro idę na zakupy to może jakiś fajny upoluję :)

Omon no właśnie, dlatego na tej szkole rodzenia wszystko się wypytam co było gdyby...żebym nie została na lodzie :)
    Ja mam czasem taki "kryształki" i to na pewno zaschnięta siara, często na staniku mam takie plamki zaschnięte ;)

Jagah dzięki za opinię :*

a ja czuję się teraz jak młody bóg, wykąpana, wydepilowana, wybalsamowana, z maseczką na głowie i na buzi, ach :D będę dziś piękna ;) aa i idę zaraz lepić bałwana, trochę przyjemnego z pożytecznym :D

ilae, Omon lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonelka ja mam rzesy, ale myje twarz normalnie nie mozna moczyc tylko przez pierwsze 24h pozniej juz nic nie powinno sie dziac
    jesli chodzi o dbanie to ja normalnie myje twarz zelem, plus tonik lub plyn micelarny itd, normalnie woda pod prysznicem rowniez do tego przeczesuje rano i wieczorem specjalna szczoteczka.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - dziękuję :) Mam nadzieję, że wytrwam. Chałka to nie grzech, cukru tam mniej niż w ciastach a przecież całkiem cukru tez nie wyeliminujemy i nawet nie o to chodzi.. Dziecko potrzebuje wszystkiego łącznie z tłuszczami tylko w odpowiedniej "dawce" :) Życzę by udało Ci się wprowadzić jakieś nowe nawyki żywieniowe i wytrwać w tym postanowieniu, będziemy się wzajemnie mobilizować "efektami" ;D

Czy któraś z Was myśli nad monitorem oddechu? Rozważałam angelcare ale czytam, że nie jest sprzętem medycznym a jeszcze spotkałam się z takim wpisem https://www.babyboom.pl/forum/temat/niebezpieczne-dla-dziecka-angelcare-monitory-oddechu-niebezpieczna-opieka-nad-niemo.14377/ i zaczęłam się wahać. Czytam, że monitory babysense mają certyfikat medyczny. Szkoda, że cena takiego monitora to 400 zł bo myślałam jeszcze o elektronicznej niani a to razem wyjdzie 600 zł. Myślę, czy kupić nowy monitor i zrezygnować z niani czy może kupić monitor używany? Boję się trochę..

U mnie synek na ostatnim badaniu ułożony główką do dołu i najczęściej czuję właśnie kopanie pod biustem ale myślę, że jeszcze się swobodnie obraca. Czuję czasem takie rozciąganie, wypinanie i gulę pod żebrami czyli albo główkę albo pupkę ;) Dowiem się za tydzień jakie posłanie sobie wybrał ;)

misKolorowy - piękny pokoik, taki świeży, stonowany. Pewnie dodatki później go ożywią, ale nawet w takiej wersji mi się podoba :)

Ja Wam powiem, że maluję się a co dzień i to makijaż pełny. Kiedyś nawet śmieci nie poszłabym wyrzucić bez makijażu. Po ślubie trochę wyluzowałam, mąż wolał mnie niepomalowaną bo nie brudziłam koszul przy przytulaniu a on nie wycierał mi różu zarostem ;D Siedząc w domu czy idąc gdzieś do sklepu w pobliżu, w ogóle się nie maluję. No ale do lekarza czy do pracy jak zanoszę zwolnienie to obowiązkowo makijaż ;) Inaczej ludzie by mnie nie poznali ;D Do szpitala nie planuję się malować chyba, że sam podkład plus rzęsy, skóra wygląda świeżo a i zmywanie idzie szybciej a sądzę, że nie będę miała siły ani ochoty na demakijaż. Pewnie ledwo pod prysznicem będę stała jeśli będę nacięta. Co do koszul też odpychają mnie takie bazarkowe koszule z misiami. Nie zamierzam przepłacać do porodu ale za niewielką cenę można znaleźć coś naprawdę ładniejszego, choćby coś takiego http://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Kwiecisty-Granat/143 ale z drugiej strony kupowanie koszuli za 150 zł gdzie wiadomo, że muszę mieć ich kilka - to dla mnie przesada ;) Nikogo nie chcę urazić, pewnie gdybym miała pieniądze to i bym sobie kupiła ale jak na razie przeliczam wszystko na dzidziusia. Wolę kupić koszulę za 50 zł a 100 zł dołożyć do wyprawki - daje mi to większą przyjemność. No ale akurat ja w koszulach spać nie lubię i tez nie podobają mi się, więc wiem, że kupuję je na chwilę. Wolę za te 150 zł wybrać ładną piżamkę, która posłuży mi na długo :) i to tyle ode mnie ;D

Milka - ja też zrezygnowałam ze swojej położnej. Szpital ma dobre opinie a jest to dla mnie obce miasto, gdzie i tak nikogo nie znam i nie mam poleconej konkretnej osoby, więc głupio brać w ciemno.. a i pieniądze się przydadzą tak jak piszesz. Wystarczy, że będzie mąż, będę się czuła pewniej i gębę będzie do kogo otworzyć ;) Gdybym miała iść sama to raczej zainwestowałabym w taką pomoc, nawet w ciemno, byleby ktoś przy mnie ciągle był.

kasieniaczek, niania.ogg, misKolorowy, Milka1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Jagah oby kurcze.. ale no pierwsze miesiące będzie hardcore.. wiesz mój synek ma nieco ponad rok i z nim też są jeszcze mega ciężkie dni o noce czasem a co dopiero jak dojdzie noworodek...

To wtedy przypomnij sobie mnie, mojego rocznego synka i dwie blizniaczki:)

Damy rade! Baby sa twarde:p

misKolorowy, eforts lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Bobas moja córcia też płakała i to bardzo. Kolki zaczęły się 2-3 tyg po urodzeniu i trwały do 6 miesiąca, musiałam cały czas być przy niej, ale to mi nie przeszkadzało, żeby siebie doprowadzić do porządku. Przecież dziecko też śpi w ciągu dnia więc wtedy mamy czas na siebie i inne rzeczy. Dla chcącego nic trudnego.
    Pod warunkiem, że dziecka nie wybudza każdy najmniejszy dźwięk. Jak ona spała to ja się bałam oddychać, żeby jej nie obudzić. O prysznicu w tym czasie mogłam zapomnieć, bo słyszała przez ściany :/

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu "poszłam" z pomalowanymi rzesami i brwiami (bez makijażu brwi wyglądam strasznie :( ). A już dzień po nawet grzywke wyprostowałam. Nie prostowałam całych włosów, no ale.. Włosy i tak spięte w kucyk. nienawidzę jak mi się włosy kręcą. Źle się z tym czuje. Tym bardziej, że przychodzili rodzice w odwiedziny. Pewniej się czułam :).

Miałam sąsiadkę obok, która chodziła ciągle w poplamionej od krwi koszuli. Nic nie robiła sobie z tego, że opieprzały ją położne i lekarze. Nawet wymyc po porodzie się nie poszła. Dopiero przed samym wyjściem :/ i nie żeby jakoś siły nie miała.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa nie przejmuj się,nie warto.

Niebieska napisałaś ważną rzecz.
    Ja się nie maluje w ogóle,żadnych tuszy,pudrów,podkładów itp. Tylko na Święta,rodziny albo jak chcę mojego wkurzyć bo on jest zazdrosny jak się pomaluje.
    Tak więc te koronkowe majtki, mycie się w szpitalu,mycie włosów to moim zdaniem podstawa dbania o higienę osobistą i nic więcej. Po pierwszym porodzie wchodząc do toalety to była dla mnie masakra. Byłam w ciężkim szoku,że kobiety zostawiają taki syf w toalecie, wszędzie zakrwawione,zapchane toalety !!!! Wchodzić się nie chciało. Ogólnie mało która dbała o swoją higienę i czystość po sobie :-/ Natomiast makijaż to już jak kto lubi :-)
    Mi kilku facetów powiedziało,że rzadko widują dziewczyny z taką cerą i naturalnością. To bardzo miłe :-)
    W lato była śmieszna sytuacja u mnie w pracy. Więc teoretycznie zaczynałam pracę o 9.00 ale mam taką,że mogę być szybciej a mogę trochę później. Ważne aby zrobić swoje. Więc przyjechałam trochę później i kolega mówi "chyba za długo Ci zeszło robienie makijażu ;-)" Wybuchłam śmiechem i mówię,że jakbym się malowała to jeszcze by mnie nie było w pracy a on zdziwiony "jak to to Ty nie masz żadnego makijażu? Nic? Tuszu,pudru?" :-D :-D No nie mam :-D
    W sumie to byłam w szoku,że myśleli że się maluje.

Tika bardzo się cieszę,że wychodzisz do domu :-)

Milka1991, _tika, Niebieskaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka urodziła niecały miesiąc temu drugie. Nie dość, że pierwsza przestała w nocy spać to synek jest jednym wielkim krzykiem. Pierwsza była aniolkiem a teraz ma istnego dziabełka.
    U mnie pierwsza była diabłem, więc może będzie aniołek ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Venice Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam piżamę w H&M do karmienia. Wygląda fajnie, ale ciekawa jestem czy trafię z rozmiarem..Ma ktoś z was ?

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0437117001.html

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonku
    Ja mam na swojej liscie monitor oddechu - snuza hero - wyrob medyczny. Doczepiany jest do pieluszki wiec wszedzie mozna go uzyc. Ale caly czas zastanawiam sie. Lekarz w SR powiedzial, ze przy wczesniakach, malutkich dzieciach - z niska waga urodzeniowa - on poleca ale przy klocuszkach raczej nie ma problemu z oddechem. Snuza kosztuje ok 400-500 zl ale to jest cena spokojniejszego snu wg mnie. Nie trafia do mnie argument, ze odczepi sie i tylko zdenerwuje sie...wole sie obudzic i zdenerwować niz cos przespc.
    Pewnie majac dziecko na reku podejme ostateczna decyzje.
    Podobnie z niania elektorniczna - mam ja w planie a mysle, ze w pierwszych dniach nie bede jej potrzebowala wiec dokupie pozniej.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam monitor Angelcare. Synek wcześniakiem nie był ale zdarzało mu się odwrócić na plecy mimo wałeczków bezpieczeństwa i zakrztusić ulanym mlekiem, to było totalnie bezgłośne i bez monitora chyba pożegnałabym się ze snem na pierwsze 6 miesięcy. Niania nam się nie przydawała aż nagle zaczęła kiedy Franek miał bostonkę i nie mogłam spać z nim w pokoju a męża nie było, dopiero niedawno kupiliśmy nianię.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już była o tym mowa... ale na poczatek bierzecie 1 paczkę pieluch jednorazowych rozmiar 1 (2-5 kg) a potem 2 (3-6 kg)? Widzę paczki 30 a nawet 90 (patrzę na pampers te ze wskaźnikiem bo dla noworodka chciałam jakieś "lepsiejsze"). W ogóle nie mam pojęcia ile się pieluch zużywa.... matko ;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do watku malowanie i koronki :-)

Kiedys smialam sie z mojej tesciowej, ktora wychodzac do sklepu zawsze dbala o ladna bielizne.
    Ja tez mam zawsze ladna ale czasami bardziej basic a czasami bardziej koronki a ona miala teorie, ze jak zemdleje w sklepie i bedzie ja lekarz rozbieral aby zbadac albo cos podlaczyc to nie chce miec schodzonego stanika na sobie. Smialam sie z tego ale racje miala. Jak szla na zabieg ginekologiczny to miala ladne podkolanowki/zakolanowki bo stwierdzila, ze jak zsinieja jej nogi od lezeni w gorze to nie bedzie widac :-)

Dla mnie koszmarem bylo jak lezalam w szpitalu i po narkozie bardzo wymiotowalam. Nikt mi nie pomogl, lezalam w szpitalnej koszuli, poplamionej a nie mialam sily wstac i tylko zakrywalam sie koldra aby nikt nie widzial.
    W koncu jak mi bylo ciut lepiej to poprosilam o pomoc polozna w przebraniu...a tak to zadna krowa nie pomogla.

W innym szpitalu natomiast polozna sama zapytala czy podac mi balsam do ust, czy zwiazac wlosy - to jest wg mnie wazne ....pamietam jak okazalo sie, ze jestem drugi raz w ciazy pozamacicznej to balam sie tego, ze znowu mnie spotka ta utrata komfortu. Dla mnie wystarczajacym bolem byla strata ciazy....wiec dyskomfort z powodu higieny nie byl pozadany. Bylam gotowa zaplacic w prywatnwj klinice za operacje ale trafilam na super lekarka, ktora zapytala dlaczego chce prywatnego zabiegu. Wyplakalam sie, ze nie chce lezec obrzygana w najtrudniejszych dla mnie chwilach. Wykonala dwa telefony. Wyslala mnie do panstwowego szpitala i powiedziala, zebym nie wydawala pieniedzy na to co mi sie nalezy. mialam cudna opieke i zrozumienie w szpitalu.

kahaśka, Venice, niania.ogg, Niebieskaa lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka
    Przez pierwsze 24h nie mozna moczyc potem mozna.
    Do demakijazu uzywam plyn micelarny.

Jak sa rzesy dobrze zrobione to wypafaja tylko razem z naturalnymi nie odklejaja sie.
    Ja uzupelniam co 4 do 5 tygodni.
    Ale znam dziewczyny co uzupelniaja co 2 tygodnie bo robia u takich stylistek co chyba klej maja słaby bo im rzesy sie odklejaja.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Już była o tym mowa... ale na poczatek bierzecie 1 paczkę pieluch jednorazowych rozmiar 1 (2-5 kg) a potem 2 (3-6 kg)? Widzę paczki 30 a nawet 90 (patrzę na pampers te ze wskaźnikiem bo dla noworodka chciałam jakieś "lepsiejsze"). W ogóle nie mam pojęcia ile się pieluch zużywa.... matko ;p
    Moja 1 używała ze 3 mce a urodziła sie 3650. 2 były dla mnie za wielkie

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo każde dziecko zużywa inną ilość pieluch, jedne mają w zwyczaju 10 kup dziennie, inne jedną na trzy dni, jak Franek. Tak samo z siusianiem, jedne po troszeczku co chwilkę i przeszkadza im to i bardzo płaczą a inne raz na kilka godzin nasiusiają że pielucha im aż wisi, taka pełna :) No i dochodzi kwestia rośnięcia, Franek jest dość długi i dlatego nosi pieluchy rozmiar 5, choć nie pasuje do nich wagowo. Trudno przewidzieć ile Twoja kruszyna ponosi newborny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:00

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Moja 1 uzywala jakies 2 tygodnie urodzila sie 3620 zalezy od wagi i proporcji ciala.

iv09df9hp0ju3od9.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie ma co brać dużych paczek na początek, bo i te nalepsiejsze potrafią uczulać ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was mimo brania zelaza ma gorsze wyniki hgb. Ja miesiac temu mialam 11 a teraz po 4tygodniach brania tardyferonu raz dziennie mam 10.8
    Teraz od dzis mam brac 2x1.

Krzywa ok na czczo 71 po 2h 87.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:

Zalezy od dzieciaczka,jeden zużyje ok 5 dziennie, inne ok 12...
    Do szpitala wiem, że trzeba mieć jedno małe opakowanie-zobaczyć czy nie uczulają itd..
    Nie ma co robić zapasów.

A butelki jakie polecacie/szklane,plastikowe? Jakiej firmy?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ