Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelko też się nosiłam z zamiarem założenia takich rzęs, ale pielęgnacja mnie przeraża, nic nie można ! a też lubię pod prysznicem moczyć buźkę i też myję całą żelem...chyba zadowolę się dobrym tuszem ! jutro idę na zakupy to może jakiś fajny upoluję
Omon no właśnie, dlatego na tej szkole rodzenia wszystko się wypytam co było gdyby...żebym nie została na lodzie
Ja mam czasem taki "kryształki" i to na pewno zaschnięta siara, często na staniku mam takie plamki zaschnięte
Jagah dzięki za opinię :*
a ja czuję się teraz jak młody bóg, wykąpana, wydepilowana, wybalsamowana, z maseczką na głowie i na buzi, achbędę dziś piękna
aa i idę zaraz lepić bałwana, trochę przyjemnego z pożytecznym
ilae, Omon lubią tę wiadomość
-
antonelka ja mam rzesy, ale myje twarz normalnie nie mozna moczyc tylko przez pierwsze 24h pozniej juz nic nie powinno sie dziac
jesli chodzi o dbanie to ja normalnie myje twarz zelem, plus tonik lub plyn micelarny itd, normalnie woda pod prysznicem rowniez do tego przeczesuje rano i wieczorem specjalna szczoteczka.
17.03.2017Sofia
-
eforts - dziękuję
Mam nadzieję, że wytrwam. Chałka to nie grzech, cukru tam mniej niż w ciastach a przecież całkiem cukru tez nie wyeliminujemy i nawet nie o to chodzi.. Dziecko potrzebuje wszystkiego łącznie z tłuszczami tylko w odpowiedniej "dawce"
Życzę by udało Ci się wprowadzić jakieś nowe nawyki żywieniowe i wytrwać w tym postanowieniu, będziemy się wzajemnie mobilizować "efektami"
Czy któraś z Was myśli nad monitorem oddechu? Rozważałam angelcare ale czytam, że nie jest sprzętem medycznym a jeszcze spotkałam się z takim wpisem https://www.babyboom.pl/forum/temat/niebezpieczne-dla-dziecka-angelcare-monitory-oddechu-niebezpieczna-opieka-nad-niemo.14377/ i zaczęłam się wahać. Czytam, że monitory babysense mają certyfikat medyczny. Szkoda, że cena takiego monitora to 400 zł bo myślałam jeszcze o elektronicznej niani a to razem wyjdzie 600 zł. Myślę, czy kupić nowy monitor i zrezygnować z niani czy może kupić monitor używany? Boję się trochę..
U mnie synek na ostatnim badaniu ułożony główką do dołu i najczęściej czuję właśnie kopanie pod biustem ale myślę, że jeszcze się swobodnie obraca. Czuję czasem takie rozciąganie, wypinanie i gulę pod żebrami czyli albo główkę albo pupkęDowiem się za tydzień jakie posłanie sobie wybrał
misKolorowy - piękny pokoik, taki świeży, stonowany. Pewnie dodatki później go ożywią, ale nawet w takiej wersji mi się podoba
Ja Wam powiem, że maluję się a co dzień i to makijaż pełny. Kiedyś nawet śmieci nie poszłabym wyrzucić bez makijażu. Po ślubie trochę wyluzowałam, mąż wolał mnie niepomalowaną bo nie brudziłam koszul przy przytulaniu a on nie wycierał mi różu zarostemSiedząc w domu czy idąc gdzieś do sklepu w pobliżu, w ogóle się nie maluję. No ale do lekarza czy do pracy jak zanoszę zwolnienie to obowiązkowo makijaż
Inaczej ludzie by mnie nie poznali
Do szpitala nie planuję się malować chyba, że sam podkład plus rzęsy, skóra wygląda świeżo a i zmywanie idzie szybciej a sądzę, że nie będę miała siły ani ochoty na demakijaż. Pewnie ledwo pod prysznicem będę stała jeśli będę nacięta. Co do koszul też odpychają mnie takie bazarkowe koszule z misiami. Nie zamierzam przepłacać do porodu ale za niewielką cenę można znaleźć coś naprawdę ładniejszego, choćby coś takiego http://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Kwiecisty-Granat/143 ale z drugiej strony kupowanie koszuli za 150 zł gdzie wiadomo, że muszę mieć ich kilka - to dla mnie przesada
Nikogo nie chcę urazić, pewnie gdybym miała pieniądze to i bym sobie kupiła ale jak na razie przeliczam wszystko na dzidziusia. Wolę kupić koszulę za 50 zł a 100 zł dołożyć do wyprawki - daje mi to większą przyjemność. No ale akurat ja w koszulach spać nie lubię i tez nie podobają mi się, więc wiem, że kupuję je na chwilę. Wolę za te 150 zł wybrać ładną piżamkę, która posłuży mi na długo
i to tyle ode mnie
Milka - ja też zrezygnowałam ze swojej położnej. Szpital ma dobre opinie a jest to dla mnie obce miasto, gdzie i tak nikogo nie znam i nie mam poleconej konkretnej osoby, więc głupio brać w ciemno.. a i pieniądze się przydadzą tak jak piszesz. Wystarczy, że będzie mąż, będę się czuła pewniej i gębę będzie do kogo otworzyćGdybym miała iść sama to raczej zainwestowałabym w taką pomoc, nawet w ciemno, byleby ktoś przy mnie ciągle był.
kasieniaczek, niania.ogg, misKolorowy, Milka1991 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
bobas2015 wrote:Jagah oby kurcze.. ale no pierwsze miesiące będzie hardcore.. wiesz mój synek ma nieco ponad rok i z nim też są jeszcze mega ciężkie dni o noce czasem a co dopiero jak dojdzie noworodek...
To wtedy przypomnij sobie mnie, mojego rocznego synka i dwie blizniaczki:)
Damy rade! Baby sa twarde:p
misKolorowy, eforts lubią tę wiadomość
-
Venice wrote:Bobas moja córcia też płakała i to bardzo. Kolki zaczęły się 2-3 tyg po urodzeniu i trwały do 6 miesiąca, musiałam cały czas być przy niej, ale to mi nie przeszkadzało, żeby siebie doprowadzić do porządku. Przecież dziecko też śpi w ciągu dnia więc wtedy mamy czas na siebie i inne rzeczy. Dla chcącego nic trudnego.
-
Do porodu "poszłam" z pomalowanymi rzesami i brwiami (bez makijażu brwi wyglądam strasznie
). A już dzień po nawet grzywke wyprostowałam. Nie prostowałam całych włosów, no ale.. Włosy i tak spięte w kucyk. nienawidzę jak mi się włosy kręcą. Źle się z tym czuje. Tym bardziej, że przychodzili rodzice w odwiedziny. Pewniej się czułam
.
Miałam sąsiadkę obok, która chodziła ciągle w poplamionej od krwi koszuli. Nic nie robiła sobie z tego, że opieprzały ją położne i lekarze. Nawet wymyc po porodzie się nie poszła. Dopiero przed samym wyjściemi nie żeby jakoś siły nie miała.
-
Aniołkowa nie przejmuj się,nie warto.
Niebieska napisałaś ważną rzecz.
Ja się nie maluje w ogóle,żadnych tuszy,pudrów,podkładów itp. Tylko na Święta,rodziny albo jak chcę mojego wkurzyć bo on jest zazdrosny jak się pomaluje.
Tak więc te koronkowe majtki, mycie się w szpitalu,mycie włosów to moim zdaniem podstawa dbania o higienę osobistą i nic więcej. Po pierwszym porodzie wchodząc do toalety to była dla mnie masakra. Byłam w ciężkim szoku,że kobiety zostawiają taki syf w toalecie, wszędzie zakrwawione,zapchane toalety !!!! Wchodzić się nie chciało. Ogólnie mało która dbała o swoją higienę i czystość po sobieNatomiast makijaż to już jak kto lubi
Mi kilku facetów powiedziało,że rzadko widują dziewczyny z taką cerą i naturalnością. To bardzo miłe
W lato była śmieszna sytuacja u mnie w pracy. Więc teoretycznie zaczynałam pracę o 9.00 ale mam taką,że mogę być szybciej a mogę trochę później. Ważne aby zrobić swoje. Więc przyjechałam trochę później i kolega mówi "chyba za długo Ci zeszło robienie makijażu" Wybuchłam śmiechem i mówię,że jakbym się malowała to jeszcze by mnie nie było w pracy a on zdziwiony "jak to to Ty nie masz żadnego makijażu? Nic? Tuszu,pudru?"
No nie mam
W sumie to byłam w szoku,że myśleli że się maluje.
Tika bardzo się cieszę,że wychodzisz do domuMilka1991, _tika, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Rozowy Kordonku
Ja mam na swojej liscie monitor oddechu - snuza hero - wyrob medyczny. Doczepiany jest do pieluszki wiec wszedzie mozna go uzyc. Ale caly czas zastanawiam sie. Lekarz w SR powiedzial, ze przy wczesniakach, malutkich dzieciach - z niska waga urodzeniowa - on poleca ale przy klocuszkach raczej nie ma problemu z oddechem. Snuza kosztuje ok 400-500 zl ale to jest cena spokojniejszego snu wg mnie. Nie trafia do mnie argument, ze odczepi sie i tylko zdenerwuje sie...wole sie obudzic i zdenerwować niz cos przespc.
Pewnie majac dziecko na reku podejme ostateczna decyzje.
Podobnie z niania elektorniczna - mam ja w planie a mysle, ze w pierwszych dniach nie bede jej potrzebowala wiec dokupie pozniej.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
ja kupiłam monitor Angelcare. Synek wcześniakiem nie był ale zdarzało mu się odwrócić na plecy mimo wałeczków bezpieczeństwa i zakrztusić ulanym mlekiem, to było totalnie bezgłośne i bez monitora chyba pożegnałabym się ze snem na pierwsze 6 miesięcy. Niania nam się nie przydawała aż nagle zaczęła kiedy Franek miał bostonkę i nie mogłam spać z nim w pokoju a męża nie było, dopiero niedawno kupiliśmy nianię.
-
Już była o tym mowa... ale na poczatek bierzecie 1 paczkę pieluch jednorazowych rozmiar 1 (2-5 kg) a potem 2 (3-6 kg)? Widzę paczki 30 a nawet 90 (patrzę na pampers te ze wskaźnikiem bo dla noworodka chciałam jakieś "lepsiejsze"). W ogóle nie mam pojęcia ile się pieluch zużywa.... matko ;pCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Co do watku malowanie i koronki
Kiedys smialam sie z mojej tesciowej, ktora wychodzac do sklepu zawsze dbala o ladna bielizne.
Ja tez mam zawsze ladna ale czasami bardziej basic a czasami bardziej koronki a ona miala teorie, ze jak zemdleje w sklepie i bedzie ja lekarz rozbieral aby zbadac albo cos podlaczyc to nie chce miec schodzonego stanika na sobie. Smialam sie z tego ale racje miala. Jak szla na zabieg ginekologiczny to miala ladne podkolanowki/zakolanowki bo stwierdzila, ze jak zsinieja jej nogi od lezeni w gorze to nie bedzie widac
Dla mnie koszmarem bylo jak lezalam w szpitalu i po narkozie bardzo wymiotowalam. Nikt mi nie pomogl, lezalam w szpitalnej koszuli, poplamionej a nie mialam sily wstac i tylko zakrywalam sie koldra aby nikt nie widzial.
W koncu jak mi bylo ciut lepiej to poprosilam o pomoc polozna w przebraniu...a tak to zadna krowa nie pomogla.
W innym szpitalu natomiast polozna sama zapytala czy podac mi balsam do ust, czy zwiazac wlosy - to jest wg mnie wazne ....pamietam jak okazalo sie, ze jestem drugi raz w ciazy pozamacicznej to balam sie tego, ze znowu mnie spotka ta utrata komfortu. Dla mnie wystarczajacym bolem byla strata ciazy....wiec dyskomfort z powodu higieny nie byl pozadany. Bylam gotowa zaplacic w prywatnwj klinice za operacje ale trafilam na super lekarka, ktora zapytala dlaczego chce prywatnego zabiegu. Wyplakalam sie, ze nie chce lezec obrzygana w najtrudniejszych dla mnie chwilach. Wykonala dwa telefony. Wyslala mnie do panstwowego szpitala i powiedziala, zebym nie wydawala pieniedzy na to co mi sie nalezy. mialam cudna opieke i zrozumienie w szpitalu.
kahaśka, Venice, niania.ogg, Niebieskaa lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka
Przez pierwsze 24h nie mozna moczyc potem mozna.
Do demakijazu uzywam plyn micelarny.
Jak sa rzesy dobrze zrobione to wypafaja tylko razem z naturalnymi nie odklejaja sie.
Ja uzupelniam co 4 do 5 tygodni.
Ale znam dziewczyny co uzupelniaja co 2 tygodnie bo robia u takich stylistek co chyba klej maja słaby bo im rzesy sie odklejaja. -
aniołkowa mama wrote:Już była o tym mowa... ale na poczatek bierzecie 1 paczkę pieluch jednorazowych rozmiar 1 (2-5 kg) a potem 2 (3-6 kg)? Widzę paczki 30 a nawet 90 (patrzę na pampers te ze wskaźnikiem bo dla noworodka chciałam jakieś "lepsiejsze"). W ogóle nie mam pojęcia ile się pieluch zużywa.... matko ;p
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mamo każde dziecko zużywa inną ilość pieluch, jedne mają w zwyczaju 10 kup dziennie, inne jedną na trzy dni, jak Franek. Tak samo z siusianiem, jedne po troszeczku co chwilkę i przeszkadza im to i bardzo płaczą a inne raz na kilka godzin nasiusiają że pielucha im aż wisi, taka pełna
No i dochodzi kwestia rośnięcia, Franek jest dość długi i dlatego nosi pieluchy rozmiar 5, choć nie pasuje do nich wagowo. Trudno przewidzieć ile Twoja kruszyna ponosi newborny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:00
-
aniołkowa mama wrote:Już była o tym mowa... ale na poczatek bierzecie 1 paczkę pieluch jednorazowych rozmiar 1 (2-5 kg) a potem 2 (3-6 kg)? Widzę paczki 30 a nawet 90 (patrzę na pampers te ze wskaźnikiem bo dla noworodka chciałam jakieś "lepsiejsze"). W ogóle nie mam pojęcia ile się pieluch zużywa.... matko ;p
-
Dziewczyny czy ktoras z was mimo brania zelaza ma gorsze wyniki hgb. Ja miesiac temu mialam 11 a teraz po 4tygodniach brania tardyferonu raz dziennie mam 10.8
Teraz od dzis mam brac 2x1.
Krzywa ok na czczo 71 po 2h 87. -
Zalezy od dzieciaczka,jeden zużyje ok 5 dziennie, inne ok 12...
Do szpitala wiem, że trzeba mieć jedno małe opakowanie-zobaczyć czy nie uczulają itd..
Nie ma co robić zapasów.
A butelki jakie polecacie/szklane,plastikowe? Jakiej firmy?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami