Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Dziewczyny przypomnijcie prosze GBS w ktorym tyg macie zalecony i czy dlugo czeka sie na wynik?
Ktos robil moze w medicoverze? Pobiera polozna czy wizyta u lekarza jest potrzebna? -
Różowy_Kordonek wrote:Omon dzięki
Też mi się wydaje, że te podkłady jakoś do porodu zużyją a kilka na łóżko bo za dużo by tego było jak na sam połóg. Też nie uśmiecha mi się gołym tyłkiem siedzieć na piłce po kimś, więc z dwojga złego wolę iść obładowana jak Rumun ale mieć komfort psychiczny, że nic mi nie brakuje
ilae czasami tez mi się wydaje, że brzuch mi twardnieje.. to znaczy pewna nie jestemPrzy długim staniu ciągnie mnie u góry brzucha pod piersiami jakby właśnie brakowało skóry. Muszę się wyprostować, wziąć głęboki oddech, rozluźnić po prostu i jest ok. Ale brzuch mi się przy tym nie zmienia.. nic się z nim nie dzieje, nie ma dziwnego kształtu a przy dotknięciu czuję w tym miejscu Maluszka, więc zastanawiam się czy to twardnienie czy syn..
aniołkowa mama a te otulacze z motherhood to nie są jakoś na później? Ten pierwszy etap to chyba taki typow kokon na zamek a te z motherhood mają takie skrzydełka, czytałam, że to na starsze dziecko..
Ja raczej kupię swaddle menie widzę sensu przepłacać..
Ja ogólnie kształt swojej macicy widzę jak leżę na plecach i zamierzam się podnieść. Wtedy robi mi się taki stożek przy spięciu mięśni przy próbie podniesienia się. Dziś mi się tak robiło samo z siebie jak stałam w miejscu. Córkę inaczej czułam stojąc, niż dziś te spięcia. -
Różowy Kordonku całkiem możliwe, że taki jest na później. Ja akurat na poczatek innego nie planuję, będę najwyżej opatulać pieluszkami jak będzie taka potrzeba
Myślę, że gdzieś zdołam wyczytać/zobaczyć/dowiedzieć się jak to dobrze zrobić
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
kordonku mozna kupic etap 1 ze skrzydelkami przynajmniej ja kupima 1 ze swaddle me
aniolkowa u mnie jeszcze byly rozowe ale jakos za pstrokate mysle ze lepiej sie sprawdza biale jesli chodzi o taki basic. hmm w sumie dobry pomysl ja mam tylko jeden na zamek do spania17.03.2017Sofia
-
Korcia wrote:Antonelka,ja będę miała robiony wymaz teraz na wizycie,to będzie 35 tydz. Super, że po wizycie wszysko dobrze,że córcia ułożona główka w dół. A czemu myślałs,że jest poprzecznie?tak po bokach czulas ruchy?
Bo do ostatniego usg tak byla ulozona i wg mnie tak samo wypina sie jak ostatnio7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kordonku zerknij na stronę otulacz.pl wiem, że to konkurencja ale mają tam tabelkę porównawczą otulaczy (na głownej stronie na dole) swaddle i magic blanket wypadają źle. Ja z rabatem za tulika zapłaciłam dziś 97 zł z przesylką. Uważam, że to dobra cena zwłaszcza że używki chodza po 60, 70 zł, więc potem jeśli nie zniszczymy nie będę dużo stratna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:26
-
ilae no właśnie z moim brzuchem nie dzieje się nic, tylko czuję takie dziwne ciągnięcie, ale możliwe, że przy długotrwałej stojącej pozycji to po prostu przeciążenie.. wiem o jaki stożek Ci chodzi, tez mam taki wstając z łóżka
Teraz wiem przynajmniej czego się spodziewać przy twardnieniu.
karolyn dla mnie cena 100 zł za otulacz to jednak dużo, zważywszy, że służą max 2 miesiące.. ze swaddle me za dwupak zapłacę 80 zł wiec różnica spora. Skoro można dziecko otulić zwykłą pieluchą to nie wiem czy rodzaj otulacza ma aż takie znaczenie. Chodzi raczej o ciasnotę, przynajmniej w moim odczuciu, ale zajrzę na stronę, którą proponujesz i poczytam, może coś mi się rozjaśni
A kupując taki otulacz inwestujecie jeszcze w rożek?Najbliższa wizyta 15.03
-
Korcia mnie też żebra bolą po prawej stronie. Choć nie codziennie. w styczniu bolały mnie tydzień non stop
Anielka ułożona głowką do dołu i nie czuje, aby mnie kopała po żebrach... lekarz mówił, że może być to ucisk ściśniętych narządów
a czkawkę czuję też róznie, a mała już w pozycji porodowej. często pupę wypycha na górze, a nóżkami kopie w lewy bok
ja nie kupuje otulacza, mam rożek, zawsze można otulić pieluchą lub kocykiem cienkim. 100 zł to spory wydatek, a nie wiadomo czy dziecko będzie lubiło ciasnote
Korcia lubi tę wiadomość
-
Gakin jakby co to podpytaj Doroty ze szkoły rodzenia. Ostatnio nam mówiła, że teraz jest tak, że jak kobieta się uprze, że chce CC to nie mogą jej odmówić i to cięcie robią. A może Twój lekarz zrobi Ci cięcie za darmo, bo chodzisz do niego na wizyty?
Antonelka fajnie, że wizyta trwała długo i mogłaś się wszystkiego dowiedzieć. A w tym szpitalu, który wybrałaś nie ma jakiegoś specajalisty od CC? Odnośnie GBS mi lekarz mówił, żeby zrobić po 35 tygodniu.
Karolyn ja kupuiłam otulacz Swaddle Me, ten najmniejszy. Sprzedają w dwupaku, ale kupiłam na pól z koleżanką. Jak się sprawdzi to kupię potem większy.
Omom ja chętnie zobaczę tą dietę dla karmiącej. Jeśli możesz to wrzuć.
Odnośnie fotelika my przy pierwszym dziecku mieliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix i bazai- byliśmy zadowoleni. Teraz też mieliśmy ten wziąć, jednak pan w sklepie powiedział, że w testach ten Cybex Aton wypadł dużo lepiej i że jak mamy brać Maxi Cosi to lepszy będzie Pebble. Ostatecznie padło na Cybex, bo dodatkowo ma jeszcze po bokach zabezpieczenia w razie wypadku. I mi się wydaje, że troszeczkę się rozkłada ten Cybex, ale nie jestem pewna na 100 %.
Różowy Kordonek ja oprócz otulacza mam jeszcze rożek. Zobaczymy co się lepiej sprawdzi.
Tak w ogóle to byłam dzisiaj na wizycie. Szyjka skróciła się do 2 cm i jest bardzo miękka. Mam znowu leżeć. Dodatkowo przepisał luteinę i duphaston. Oczywiście nie chcę w żaden sposób podważać jego zdania, ale czy na tym etapie ciąży takie leki jeszcze działają? Bardzo nie lubię tej luteiny dopochwowo, bo mnie podrażnia. No ale jak trzeba to trzeba. Miałam dzisiaj też KTG i wyszły 3 skurcze, najpierw lekarz mówił, że wyszło dobrze, ale jak zobaczył po badaniu, że szyjka się skraca to powiedział, że za tydzień powtórzyć. Nie mierzył dziecka i nie miałam zwykłego USG, bo nie chciał naciskać brzucha.
Mam jeszcze pytanie do Was odnośnie rozchodzącego się spojenia łonowego. Zapomniałam z tego wszystkiego zapytać gina, ale boli mnie coraz bardziej- ledwo chodzę. W necie czytałam, że należy skonsultować to z ortopedą, ale czy ginekolog podczas badania lub USG jest w stanie zobaczyć czy wszystko jest w porządku. Ewentualnie kiedy zgłosić się do ortopedy? WIem, że ból jest normalny w ciąży, ale na co zwrócić uwagę?
I jeszcze jedno pytanie odnośnie ZUS-u. Ostatnią wypłatę miałam 4 stycznia (i to tylko za 3 tygodnie grudnia), dzisiaj jest 14 a ja jeszcze nic nie dostałam. Wiem, że z pracy dostarczyli moje zwolnienie. Czy Zus wypłaca zawsze w równym odstępie czasu czy w każdym miesiącu jest inaczej?
-
Chyba znowu muszę mieć forum 24 godziny na dobę pod kontrolą bo potem ciężko was nadrobić
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt pati fajnie wiedzieć ile Twoja córa waży bo póki nie miałam wizyty to chociaż wami mogę się sugerować ile mniej więcej moja Nela waży
Sevelina Witaj w naszym gronieTeż mam termin na 21 kwietnia więc idziemy łeb w łeb
Pochwal się kto mieszka w Twoim brzuszku
Szukałam tego łóżeczka ale tyle ich jest, że nie mogłam się jeszcze zdecydować na jakieś.
Ogólnie to wam powiem, że cieszę się, że wizyta już tak blisko, nie chcę panikować bo to nic nie daje ale co jakiś czas np. raz na dwa dni pojawiają mi się takie jakby skurcze w samej szyjce macicy i tak się zastanawiam, czy to szyjka się nie skraca. No zobaczymy co tam wyjdzie za tydzień
Co do ruchów i w ogóle to wydaje mi się, że mała już od dawna jest ułożona główkowo i tej pozycji nie zmienia bo pod żebrami czuję coś na zasadzie nóg czkawkę czuć i widać przy samym spojeniu, a dupkę i plecki też zawsze wypycha w tym samym miejscupati87 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Omon zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Przyjmij. Dziś oglądaliśmy foteliki i rozmawiałam z bardzo kompetentnym facetem więc mogę się podzielić swoją wiedzą i naszym wyborem
Pytałam gina jak wygląda porod przy gbs+. Iii jeżeli jesteśmy w domku i mamy skurcze to spokojnie czekamy na skurcze regularne, takie co 10 minut i wtedy jedziemy do szpitala a tam spokojnie zdążą nam podac antybiotyk. Chyba że nam odejdą wody to jedziemy od razu. Tak więc luz
I powiem Wam że u mnie wszystko Oki po wizycie. Szyjka się skrocila ale nie wiem ile, gin mówił że jest wysoko i zamknięta więc w porządku. Łożysko 2st. Wody w porządku. A moje serduszko waży już 2100g. Jest szczupła i długanastępna wizyta za 3 tygodnie
Iga, Korcia dołączam do grona kobiet z obolałymi żebrami po prawej stronie. Nie wiem czy mała się tam wpycha czy to jakiś ucisk ale faktycznie ból niesamowity...
Aha i wybraliśmy wózek !! Camarelo carera. Jeszcze tylko rozważam kolor i może jutro go zamowimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:27
Jagah, sallvie, Omon, Kjopa3, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Ja niestety nie umialam mlodego wiazac ani kocykiem ani pielucha ale mozna:) doradca laktacyjny owinela Dominika w sekunde:) wiec da sie:)
Ja chyba zaczelam szalec za bardzo bo doszlo do mnie, ze to moje drugie i ostatnie dziecko i chcialabym poekaperymentowac troche;) za to szumisia chyba odpuszcze... W moim domu jest tak glosno przez synka, ze nadmiar odglosow by mnie tylko draznil. No i moj starszak jest nadwrazliwy sluchowo, wiec nie bede go draznic jeszcze tym. -
heja,
gratuluje udanych wizyty
ATAT - co do Twoich bóli mogę doradzić, abyś znalazła dobrego osceopatę od ciężarnych. Ostatnio sporo przeszłam w tym zakresie a podsumowanie jest takie- lepiej komuś dobrze zapłacić raz i mieć po problemie niż szukać po taniości. Bylam u fizjoterapeuty nic nie dalo.. przyjechala osceopatka, cos tam pougniatala, wyglosila madrosci o moich slabych miesniach, powiedziala ze za 3 dni minie i pojechala.. 3 dni pozniej nie moglam juz praktycznie wstac z lozka. Zapisalam sie wiec do sprawdzonej osceopatki u ktorej bylam z synkiem. No laska geniusz. Co prawda nie byl to masaz relaksacyjny, ale wyprostowala kregoslu, miednice. Pokazala na czym polega problem- a probem nie polega na slabych miesniach ( cwiczylam 5 lat kolarstwo gorskie wiec byloby to z lekka dziwne) a w ulozeniu dziecka, moj duzy chlopak pieknie oparl sie na moim prawym wiezadle cala swoja masa, jest polozny niesymetrycznie. Wiec wczoraj pracowala nad tym, zeby zmoblilizowac go do przekrecenia sie w bok troche i wiecie co? udalo sie, dzis poczulam ulge.. oczywiscie bol jeszcze jest, ale moge normlanie funkcjnowac.. do tego rozuluznila mi cale cialo takze kregi szyjne- tak ze czulam sie 5 kg lzej- nawet nie zdawalam soie sprawy jaki czlowiek moze byc ponapinany... Takze serdecznie polecam osceopate, ktory sprawdzi ulozenie plodu, ocei budowe ciala w tym prawdpoodbne ulozenie maicyc itd..
Pojawil sie tez temat otulaczy, ja mam na skrzydelka z motherhood i powiem zszczerze ze tak w 2 miesiacy moj synek ledwo sie w to wsciskal;) wiec raczej nie moze to byc za duze:) poza tym wlasnie po 2 miesiacu osceopatka kazala to odlozyc, nie powinno sie dlugo krepowac dziecka bo zatrzymuje sie w ten sposob jego rozwoj.. rece sluza do obrotow;) balansowaniem cialkiem i tak dalej, wiec otulaczki fajne ale tak dla norowodka- na pewno dzialaja wyciszajaco
Przyszla dzis do mnie tez przesylka od justinex - zamowialma ten kocyk bambusowy - no msuze przyznac ze jest fajny. Ale zamowilam tez inne kocyki, ktr takze moge polecic http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk-bawelniany-100-bawelna-hit-i5687037376.html?snapshot=MjAxNy0wMi0xMVQyMjowMzoyNC44NTNaO2J1eWVyOzVlMWY4MGZiMTM1OTg4ZmY5ODFiZGNiNzkwZTg3MjNkOTE0YTkxZmE5ODE0N2NjOTIzMDA1NjRiYzk0MjEyY2Q%3D fajny, miekki, milutki i ten http://allegro.pl/bobobaby-cieplutki-kocyk-z-mikrofibry-tanio-i6621103286.html?snapshot=MjAxNy0wMi0xMVQyMjowMzoyNS40NjhaO2J1eWVyO2NiMzdmMDNlYWY1YTYzYmJkODBhMWYwYjBhZTg0OWExMGE4NzU2NGFlM2E1ZDE0ZDc4Y2IyZWNiY2JjNzdlZDY%3D wiem ze to tworzywo sztuczne, ale on jest tak przyjemniutki wiecie jak te wszystkie mieciutkie maskoteczki))
aa i jakbyscie szukali spiworkow to kupilam co prawda teraz dla starszaka, ale jest super i tez w promocji teraz http://www.smyk.com/smiki-baby-dream-spiworek-niemowlecy-rozmiar-56-62-cm.html
Jagah lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Venice a nam Dorota mówiła że cesarka to patologia i nie ma czegoś takiego że kobieta sie uprze że chce to jej zrobią bez podstaw. Także ja nie będę ryzykować mam tylko nadzieję nie trafić na Brochów i do niej bo opowieść o kobiecie która się przez ręce przelewala a oni chcieli czekać i dalej byli za porodem naturalnym zmrozila mi krew w żyłach
zobaczymy po cichu liczę że mój lekarz ma takie podejście choć niewielu takich jest.
Już mi trochę minęło moje chwilowe załamanie co ma być to będzieFilipek - 09.03.17 -
Milka gratuluje wyboru wozka:)
U nas na razie wygrywa baby design dotty albo lupo
Co do porodu...ja mialam latwy ale zaczynam sie denerwowac...z jednej strony nie moge sie doczekac, a z drugiej boje sie. Sa tez obawy o dziecko, nawet wieksze ale wierze, ze bedzie wszystko dobrze:) na pewno bedzie:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:42
Milka1991 lubi tę wiadomość