Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lis piekny!!! I wszystko się zmieściło
Niebieska ja nie mam jednoznacznego zdania nt szczepionek ale jeśli już to myślę że szczepionka może cos uaktywnic ale nie wywołać, chyba że np w skraknie obciazonym organizmie.
Pati właśnie po to daje się szczepionkę, żeby łagodniej przejść chorobę bo organizm zna już wroga. Ludzie błędnie myślą że szczepienia chronią przed zachorowaniem.
Ania ja miewam okresowe cmienie ale bardzo krótkie mimo ze bolesne.
lis87, Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziekuje
ja mam szyty ochraniacz, kołderkę, poduszeczki, misie, organizer, firankę
wszystko jedna Pani mi szyła
mam w sypialni to łóżeczko małe kolo swojego łóżka, ale w dzien bym chciała aby mały spał u siebie w pokoju i tam tez sie przyzwyczajał
dlatego organizuje spanie i tu i tu
był to wcześniej moj pokoj na ciuchy i gościnny, przez co zostały na jednej ścianie dwie dusze szafy typu PaX wlasnie z ikei o których była mowa i tam zrobiłam przedział na rzeczy Michasia, sa tak koszule męża i moje sukienki, takze jakoś pomieścić sie trzeba a Michał musi oddac mamie trochę pokoju bo ja z moimi ciuchami to sie nigdzie nie pomieszcze
ostatnio i tak tyle worów oddałam, lecz do reszty mam sentyment
sunshine lubi tę wiadomość
-
Eforts, tez tak mysle, ze uaktywnia, ale nie wywołuje. Ale tak jak mowię, cieżko mi sie wypowiadać posiadając mała wiedzę, a wszelkie fanatyzmy mnie śmieszą i odstraszają. Btw: ja na pewno czytam Twoje posty:) i innych dziewczyn rownież, chociaż pierwsze dziewczyny, ktore zapamiętałam to wszystkie z zagranicy:) ach ta solidarność Polaka na emigracji.
Lisku, pokoik rownież w moim guście. Ale uśmiałam sie, bo Marianka ma identycznie rozplanowany pokoj!! Jak sie wchodzi to na wprost jest okno, po lewej łóżeczko, a po prawej przewijak i szafa.
lis87, eforts lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny mam pytanko- dziś 2 razy zdarzyło mi się taki ćmiący ból podbrzusza jak na okres tylko delikatniejszy ale za każdym razem wiązało się to z intensywnymi ruchami malej,pobolewania trwały dość krótko-macie tak czasami może????takie pobolewania jak na okres??
-
nick nieaktualnyGakin wrote:ja tak mam często, mówiłam w środę lekarzowi, kazał brać luteinę choć ja to sobie do nosa mogę włożyć gdzie indziej strasznieee ciężko
ale mówił że to nie groźne, może być że dziecko naciska na szyjkę i odczuwam to jako ból, może to być kwestia pokopania przez dzidziusia. W razie czego weź nospę. Ktoś mi kiedyś tu tak radził - jedna nospa, potem druga i jak dalej boli to ip
mówi Ci to ta, która przez prawie 30tugodni ciąży wciskała dziennie trzy x 100
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:38
Gakin lubi tę wiadomość
-
ojejku wrote:Gakin, zwilżaj luteinę przed aplikacją normalnie pod bieżącą wodą w kranie, genialny sposób, idzie jak w masło
mówi Ci to ta, która przez prawie 30tugodni ciąży wciskała dziennie trzy x 100
a ja takie wyrzuty sumienia już miałam bo dwa razy ta luteina wylądowała w koszu.. Dzisiaj tak spróbuję bo brać chcę na pewno skoro trzy razy lekarz podkreślał żebym tylko nie zapomniała i brała dwa razy dziennie
może to jakaś profilaktyka co by do 39 tygodnia doczekać z cc
ojejku lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Lisku przepiękny pokoik!!!! Bardzo mi się podoba:))czy karuzela jest z dawandy może???jeśli tak to jesteś z niej zadowolona??bo też mi się taka podoba tylko z innymi troszkę figurkami ale myślałam o niej:)))przepięknie!!
Justyna 8921 lubi tę wiadomość
-
I mnie przedwczoraj i dzis bolalo okresowo:/ drugi raz zazylam scopolan i przeszlo w 10 minut. Nie wiem czy to przypadek ale nospa na mnie nie dziala:/
Niebieska ogladalam to jakis czas temu:) to ten dokument.
https://m.youtube.com/watch?list=PL1WkvBKs2-lmmReA_Z4JO8fTUUOhrdjmJ&v=UX7NXLpEe7k -
ojejku wrote:Aniu, ja to miałam wczoraj cały dzień, nawet dokończyłam pakowanie torby do szpitala bo juz się wybierałam na ip, przeszło po nospie, ale na noc tez nospe wzięłam i dzis rano tez, dodatkowo wróciłam do luteiny, którą odstawiłam ze 3 tyg temu, będę brała na noc przez kilka dni. Lekarz mówi ze takie bole to są male skurcze które mogą juz u nas występować, ale należy je likwidować nospą i luteiną w razie wystąpienia.
Dzieki dziewczyny za odzew,nospe biorę jak coś a zapytam jeszcze gina o lutke która jednak dobrze też na głowę działa:) -
nick nieaktualnyGakin wrote:Dzięki
a ja takie wyrzuty sumienia już miałam bo dwa razy ta luteina wylądowała w koszu.. Dzisiaj tak spróbuję bo brać chcę na pewno skoro trzy razy lekarz podkreślał żebym tylko nie zapomniała i brała dwa razy dziennie
może to jakaś profilaktyka co by do 39 tygodnia doczekać z cc
ja to wyczytałam w ulotce innego leku, tez takie tabletki dopochwowe - natamycyna, tez byly suche jak pieprz a po zwilżeniu idealnie się je aplikowało
-
Dziewczyny tak mysle, ze zawsze w tak duzych grupach jak nasza scieraja sie poglady, nawiazuja blizsze znajomosci miedzy poszczegolnymi osobami, co wynika z podobnych charakterow, zainteresowan, pogladow.
Wazne abysmy sie szanowaly bo jednak troche czasu spedzamy razem.
Cos dla Was
AniaStaraczka85, lis87, sunshine, eforts, Niebieskaa, Taśka22, stowtotka, Kjopa3, kahaśka, Jagah, misKolorowy, sallvie, Marsylia, Yammi lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Hah na za każdym takim pobolewaniem lub karmieniem myślę o rzeczach których jeszcze nie zrobiłam:)))tez staje mi przed oczami moja koszula do szpitala:))))
Dzieki dziewczyny za odzew,nospe biorę jak coś a zapytam jeszcze gina o lutke która jednak dobrze też na głowę działa:)mam świetne priorytety, nie ma co
ale faktycznie jak cos się dzieje to tylko mysle o tym, ze nie jestem gotowa
AniaStaraczka85 lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Eforts, tez tak mysle, ze uaktywnia, ale nie wywołuje. Ale tak jak mowię, cieżko mi sie wypowiadać posiadając mała wiedzę, a wszelkie fanatyzmy mnie śmieszą i odstraszają. Btw: ja na pewno czytam Twoje posty:) i innych dziewczyn rownież, chociaż pierwsze dziewczyny, ktore zapamiętałam to wszystkie z zagranicy:) ach ta solidarność Polaka na emigracji.
Lisku, pokoik rownież w moim guście. Ale uśmiałam sie, bo Marianka ma identycznie rozplanowany pokoj!! Jak sie wchodzi to na wprost jest okno, po lewej łóżeczko, a po prawej przewijak i szafa.
Ja w związku z pracą, często uczestniczę w przeróżnych szkoleniach i warsztatach na temat, autyzmu itp. Nigdy na takim szkoleniu nie padło stwierdzenie, że szczepionka może być odpowiedzialna za np. autyzm. Ale, zwrócono uwagę, że takie wyraźne symptomy choroby (te, które mogą zaniepokoić rodziców - którzy nie są pedagogami czy ekspertami w dziedzinie) występują około 2 roku życia, mniej wiecej w tym samym czasie kiedy podaje się jakąś tam szczepionkę.
Niestety takich chorób objawiających się około 2 roku życia jest wiecej. Na szczęście występują niezwykle rzadko, z tego co pamiętam mają również podłoże genetyczne. -
Lis jeszcze Ci powiem ze super z tym fotelem. U nas niestety w sypialni już nie ma miejsca na fotel i będę karmila na naszym wieeeelkim łożu małżeńskim z poduszka "c" lub w salonie na kanapie z podszeczka "rozek"
)))) ale myślę że tez u tak będzie fajnie
-
No własnie sunshine, to co piszesz jest bardzo sensowne i bardziej takie wytłumaczenie do mnie przemawia. U mnie w pracy ktoś rzucił własnie tekst, ze to szczepionka... nie pamietam jakie ta osoba miała wykształcenie, ale na pewno nie był to nikt kto "siedzi" w temacie.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Mam pytanie z innej beczki.
Czy też macie takie coraz większy dyskomfort podczas badania u ginekologa na fotelu? Mój gin jest bardzo delikatny i nigdy nie było problemu, ale jak ostatnio byłam to myślałam że mnie skręci. Aż mnie ciarki przechodzą przed wtorkową wizytą...lis87 lubi tę wiadomość
-
Gakin mi szyła Pani, która znalazłam na Facebooku. " Mami pracownia hand made with love" szyła mi praktycznie wszystko, mam od niej rozek do karmienia, otulacz, girlandy, organizer, pościel, prześcieradło no wszystko co chciałam
warto podpytać co ma i jakie materiały, na realizacje tez długo nie czekałam. Wszystko jest 100%bawełna. Kontakt tez nie był jakis problemowy. Takze polecam
Aniu ja zamawiałam w sklepie 3kiwi, ale wcześniej znalazłam ja normalnie na internecie (nie chciałam juz płacić za kuriera, wiec dlatego znalazłam w sklepie we Wrocławiu). Jest to karuzela firmy quax, bardzo milutka i naprawdę porządna, te owieczki skradły mi serce
Co do fotela, ja tez bałam sie ze nie wejdzie bo to dość duzy klamot. M mnie przekonań bo mowi, ze jak ja nie wezmę do karmienia to on weźmie do salony aby grać w gry (chyba spadł z kosmosu, ze przy Michale przez pierwszy okres bedzie miał czas na swoje gierki-ale po co psuć mu humor) dlatego wzięliśmy, ale super sie wkomponował, przez co stylu na łóżeczko dałam organizer i wsadzilam tam pieluszki tetrowe i flanelowe, abym miła pod ręka jak bede karmiła to w przegrodach bede miała wszystko co bedzie potrzebne (co więcej pewnie wyjdzie w trakcie). Czy będziemy sie tam karmic tez nie wiadomo. Muszę jeszcze pomysleć o innym oświetleniu, jakaś mała lampeczke aby w nocy przy przewijaniu nie rozbudzić małego za bardzo światłem. Kupiłam jedna w ikei ale jest trochę duża i nie mam pomysłu gdzie ja wstawić. To jest do przemyślenia
Wlasnie dziewczyny jak duze macie torby do szpitala? Ja jak zobaczyłam ile pakuje i dopakowuje to jest jakaś porażka. Oni mnie chyba na oddział nie wpuszcza z tyloma rzeczami. Jest to dla mnie trochę problem, bo tam gdzie ide na zdjęcie szwu nie dają nic dla dziecka wiec muszę dobrać rzeczy dla niego osobno jakbym miała juz tam urodzić, jak jednak po zdjeciu szwu nie zacznie sie akcja i wroce do domu, to chce rodzic w innym szpitalu i tam juz niektórych rzeczy nie potrzebuje bo dają. Przez co w głowie muszę mieć pakowanie do dwóch szpitaliu nas w większości szpitali jest zakaz odwiedzin z powodu epidemii grypy przez co porody rodzinne sa odwołane! Mam nadzieje, ze to minie za miesiąc jak pojde na zdjęcie szwu. Sama rodzic nie chce oj bardzo nie chce
Gakin lubi tę wiadomość
-
sunshine wrote:Mam pytanie z innej beczki.
Czy też macie takie coraz większy dyskomfort podczas badania u ginekologa na fotelu? Mój gin jest bardzo delikatny i nigdy nie było problemu, ale jak ostatnio byłam to myślałam że mnie skręci. Aż mnie ciarki przechodzą przed wtorkową wizytą...
Miałam zacytować o polubiłam. Mnie rownież boli badanie na fotelu od jakiegoś czasu. Jest to dla mnie przerażajace bo co to bedzie pozniej