Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa mama wrote:Atat a ostatnio to kiedy? Ty już jesteś w 18tygodniu
ja dopiero w 15.
Ostatnio w niedzielęWidziałam taki zarys jak dzieci rysują w zeszytach
Nie przypuszczałam, że to faktycznie tak widać. Wcześniej to był ten wyrostek płciowy tylko. A tu wielki siusiak
Ja zawsze chciałąm mieć syna, mam dwóćh chrześniaków, których kocham strasznie. Uwielbiam zabawy z nimi, rozmowy, wyjścia do kina. Dziewczynki lubię, fajnie się je ubiera, sukieneczki w sklepach są słodkie, ale to jakaś inna rozmowa z nimi. Chłopcy mają ciekawe zainteresowania. Może dlatego, że ja miałam mało koleżanek i zawsze wolałam zabawy z chłopakami. W każdym razie oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe i niczego więcej nie chce, ale fakt, że to chłopak przepełnia mnie taką radością.
Aga1991, aniołkowa mama, Justyna Sz lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
kahaska - u mnie podobne odczucia
chociaz wiele wrozb (z obraczki, z sody, z pepka, z jedzenia) przemawia za chlopcem, to jednak lekarz na USG widzi buleczke - dziewczynke, ALEEEE.. powiedzial, ze do 20tc siusiak ma jeszcze czas urosnac, wiec pocieszam sie mysla, ze najpierw urosnie rozum, a potem sprzet do dzialania
Aga1991, Milka1991, Donia12, kahaśka lubią tę wiadomość
-
Omon - Coś o tym wiem, nie ma opcji, że to może być Kornelka, bo na 100% to jego Kasperek
Chrzestny maleństwa jest nie lepszy - ma być chłopak i już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:30
Omon lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U nas w 13 i 17 tyg mówił, że chłopiec. Ale i tak czekam na połowkowe i dopiero uwierzę i powiem reszcie rodziny. Powiem.wam, że ja nigdy nie miałam ciśnienia na syna. Marzyłam o dwóch córeczkach i mam ( kilo,że ciążę skrajnie różne). A jak powstała myśl o 3 dziecku i okazało się,że jestem w ciąży to prześladuje mnie tylko myśl...synek,synek,synek
Krucha u nas też jak.cos Adaś.
Nie wiem.co.sie dzieje ale niemal codziennie boki mnie głowa. Nie wiem czy to nie od zatok bo.mam ciągle zapchany nos. Już mam dość.
-
Korcia, próbowałaś przeczyszczać czymś nos? wiem, że nie można zwykłych sprayów ale może prenalen do nosa? albo lepiej zwykła inhalacja nad gorącą wodą z jakimś olejkiem lub ziołami?
Co do płci nawet jak jutro się dowiem to nie wiem czy mówić już przyszłym babciom bo jeszcze nakupują ciuchów w 1 kolorze i będzie... ale z drugiej strony jakby się potwierdziło to pewnie ciężko się powstrzymać żeby nie powiedzieć ;p My wstępnie mamy imiona ale próbujemy coś znaleźć "uniwersalnego" tj. żeby nie był to "Brajan" ale miał swoje polskie i zagraniczne odpowiedniki (lub żeby polskie było łatwe do wymówienia dla obcokrajowców bo nie chcę żeby wszyscy kaleczyli imię). Na razie mieszkamy za granicą a później to nie mam pojęcia. Żadna opcja nie jest dla mnie zamknięta więc na wszelki wypadek lepiej coś łatwego. Niestety jest to pojęcie względne bo, dla nas proste imię "Piotr" to dla innych trudna sprawa bo jak to tak "t" i "r" obok siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:45
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Omon
Z imion meskich to tylko Wojtus mi sie tez podoba
Dziewczyny nie chcecie przepisu na pyszny piernik wychodzi taki mokry chyba dlatego ze sloik powidel sie dodaje przy robieniu ciasta. Właśnie sie nim zajadamAga1991, Hashija lubią tę wiadomość
-
Hej
Ale mialam dzis straszny sen! Snilo mi sie ze najpierw zobaczylam krew przy podcieraniu i zaraz urodzilam. Dziecko bylo zywe a ja wiedzialam ze nie da sie go uratowac!
Juz nie moge sie doczekac detektora, bo osiwieje.
Z dobrych wiadomosci, to wywalczylam dodatkowe usg sprawdzajace moja pokiereszowana szyjke. Jednak sie dalo. Jak w 14tc rozmawialam z ginekologiem o moich obawach zwiazanych z szyjka, ta mnie potraktowala jak dziecko ktore sie nie zna i panikuje. A jednak ktos sie mna zainteresowal. Wkurza mnie to uk, tu nikt o niczym nie informuje, nie mowi jakie sa opcje. Trzeba samemu szukac i sie dopytywac. Na szczescie przypadkiem wczoraj znalazlam info, a dzis juz mnie umowili na wizyte bez zadnego ale
Widze ze dzis kilka wizyt, wiec czekam na wiadomosci i na zdjecia dzieciatekJustyna Sz, Donia12 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
U nas bedzie Antos
albo Marianka
(ostatecznie Marysia)
Od zawsze chcialam miec dziewczynke, a od poczatku ciazy mam przeczucie, ze bedzie Antos, moj maz tez tak uwaza. Tak sie przyzwyczailam do tej mysli, ze bardzo sie zdziwie jak okaze sie ze to dziewuszka. Mam nadzieje, ze na wizycie 1.11 cos sie ukaze.Aga1991, Justyna Sz, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Omon wrote:Mój mąż w kółko mówi Wojtuś, Wojtuś, że wizja dziewczynki zaczęła mi się robić taka nierealna
Ciekawe co tam się ujawni na wizycie
a mój ciągle Anielka, Anielka. już nawet wykańczając mieszkanie, mówimy żeby postawić to w pokoju Anielki ;p czekam na usg 17 listopada! mam nadzieje, ze Anielka się potwierdziNiebieskaa, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Wojtuś śliczne ale Wojciech już dla mnie odpada.
Nie lubię zdrobnień typu Kasia Katarzyna, Basia Barbara, Bartosz Bartek.
Dla tego nie jestem przekonana do imienia Tomasz.
Dominik spełniał wszystkie moje kryteria tj imię międzynarodowe,ponadczasowe, bez zdrobnień takich jak wyżej, bez polskich znaków.
Teraz sama nie wiem....dla dziewczynki sprawa już była obgadana..miala być Weronika
Chyba zaczynam czuć ruchy maleństwa, od 3 dni podejrzewalam, że to może być to, pewna jeszcze całkiem nie jestem ale to chyba może być to
W pierwszej ciąży poczułam dokładnie 15 tyg 2 dni.Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Biszkopciki wrote:bardzo ładny
dzisiaj nie mogłam spać tak się martwiłam tym testem... ja miałam probemy kiedyś z cukrem, i ostatnio mój wynik na czczo 99. dlatego lekarz kazał szybciej zrobić badanie. ale na szczęście mogę odetchnąć -
Pati ja poproszę przepis
mam dużo czasu a wypieki swoje wiadomo z czego są zrobione
Jakieś inne względnie proste przepisy na ciasta też chętnie zawsze przyjmę
Kjopa jak Twoje wyniki pappy? Jeśli pisałąś a nie zauważyłam to przepraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 13:04
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
U mnie będzie Amelia lub Maciej. Zawsze marzyłam o chłopcu, ale jak zaszłam w ciąże poczułam ze tam jest dziewczynka ( pewnie się mylę ). I chyba jednak wolałabym dziewczynkę
ale co by nie było będę kochać jak swoje
Niebieskaa, Aga1991, karolyn, Korcia, Omon, AmyLeah lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.