WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje, że na połówkowych potwierdzi się córeczka :) tak już mnie lekarz i mąż nastawił na dziewczynkę :) imię wybrane, pokoik też już wymyśliłam :) w 13tc i 16 tc powiedział, że najprawdopodobniej dziewczynka, ufam jego certyfikatom haha :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Atat a ostatnio to kiedy? Ty już jesteś w 18tygodniu :D ja dopiero w 15.

Ostatnio w niedzielę :) Widziałam taki zarys jak dzieci rysują w zeszytach :) Nie przypuszczałam, że to faktycznie tak widać. Wcześniej to był ten wyrostek płciowy tylko. A tu wielki siusiak :)

Ja zawsze chciałąm mieć syna, mam dwóćh chrześniaków, których kocham strasznie. Uwielbiam zabawy z nimi, rozmowy, wyjścia do kina. Dziewczynki lubię, fajnie się je ubiera, sukieneczki w sklepach są słodkie, ale to jakaś inna rozmowa z nimi. Chłopcy mają ciekawe zainteresowania. Może dlatego, że ja miałam mało koleżanek i zawsze wolałam zabawy z chłopakami. W każdym razie oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe i niczego więcej nie chce, ale fakt, że to chłopak przepełnia mnie taką radością.

Aga1991, aniołkowa mama, Justyna Sz lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja właśnie ściągam hehe, ale nie ma szans, żeby dziś nałożyć nowe. Oby się do jutra nie połamały

Dziewczyny, piszecie o hybrdach, ja tak z innej beczki ;)
    Jakich lakierów używacie ? :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pewna, że chłopak będzie, bo inaczej tą ciążę przechodzę a gin mówi, że mu wygląda na dziewczynkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 14:09

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Omon Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w kółko mówi Wojtuś, Wojtuś, że wizja dziewczynki zaczęła mi się robić taka nierealna :D Ciekawe co tam się ujawni na wizycie :)

Reni ja zawsze kupuje jakieś najtańsze :P

Reni1982 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaska - u mnie podobne odczucia ;) chociaz wiele wrozb (z obraczki, z sody, z pepka, z jedzenia) przemawia za chlopcem, to jednak lekarz na USG widzi buleczke - dziewczynke, ALEEEE.. powiedzial, ze do 20tc siusiak ma jeszcze czas urosnac, wiec pocieszam sie mysla, ze najpierw urosnie rozum, a potem sprzet do dzialania ;)

Aga1991, Milka1991, Donia12, kahaśka lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon - Coś o tym wiem, nie ma opcji, że to może być Kornelka, bo na 100% to jego Kasperek :) Chrzestny maleństwa jest nie lepszy - ma być chłopak i już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:30

Omon lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 13 i 17 tyg mówił, że chłopiec. Ale i tak czekam na połowkowe i dopiero uwierzę i powiem reszcie rodziny. Powiem.wam, że ja nigdy nie miałam ciśnienia na syna. Marzyłam o dwóch córeczkach i mam ( kilo,że ciążę skrajnie różne). A jak powstała myśl o 3 dziecku i okazało się,że jestem w ciąży to prześladuje mnie tylko myśl...synek,synek,synek

Krucha u nas też jak.cos Adaś.

Nie wiem.co.sie dzieje ale niemal codziennie boki mnie głowa. Nie wiem czy to nie od zatok bo.mam ciągle zapchany nos. Już mam dość.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia, próbowałaś przeczyszczać czymś nos? wiem, że nie można zwykłych sprayów ale może prenalen do nosa? albo lepiej zwykła inhalacja nad gorącą wodą z jakimś olejkiem lub ziołami?

Co do płci nawet jak jutro się dowiem to nie wiem czy mówić już przyszłym babciom bo jeszcze nakupują ciuchów w 1 kolorze i będzie... ale z drugiej strony jakby się potwierdziło to pewnie ciężko się powstrzymać żeby nie powiedzieć ;p My wstępnie mamy imiona ale próbujemy coś znaleźć "uniwersalnego" tj. żeby nie był to "Brajan" ale miał swoje polskie i zagraniczne odpowiedniki (lub żeby polskie było łatwe do wymówienia dla obcokrajowców bo nie chcę żeby wszyscy kaleczyli imię :)). Na razie mieszkamy za granicą a później to nie mam pojęcia. Żadna opcja nie jest dla mnie zamknięta więc na wszelki wypadek lepiej coś łatwego. Niestety jest to pojęcie względne bo, dla nas proste imię "Piotr" to dla innych trudna sprawa bo jak to tak "t" i "r" obok siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:45

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Dziewczyny, to moja druga ciąża i martwi mnie to, że jeszcze nie czuję ruchów. Chodzi mi o te charakterystyczne gilgotki, nie czuje nic. Jak jest u Was?

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon
    Z imion meskich to tylko Wojtus mi sie tez podoba

Dziewczyny nie chcecie przepisu na pyszny piernik wychodzi taki mokry chyba dlatego ze sloik powidel sie dodaje przy robieniu ciasta. Właśnie sie nim zajadam :)

Aga1991, Hashija lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moje wyniki to

na czczo 90
    po 1 h od wypicia gluozy 75 - wynik 118
    po 2 h - wynik 115

to chyba dobry prawda? tak na necie znalazłam

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale mialam dzis straszny sen! Snilo mi sie ze najpierw zobaczylam krew przy podcieraniu i zaraz urodzilam. Dziecko bylo zywe a ja wiedzialam ze nie da sie go uratowac!
    Juz nie moge sie doczekac detektora, bo osiwieje.

Z dobrych wiadomosci, to wywalczylam dodatkowe usg sprawdzajace moja pokiereszowana szyjke. Jednak sie dalo. Jak w 14tc rozmawialam z ginekologiem o moich obawach zwiazanych z szyjka, ta mnie potraktowala jak dziecko ktore sie nie zna i panikuje. A jednak ktos sie mna zainteresowal. Wkurza mnie to uk, tu nikt o niczym nie informuje, nie mowi jakie sa opcje. Trzeba samemu szukac i sie dopytywac. Na szczescie przypadkiem wczoraj znalazlam info, a dzis juz mnie umowili na wizyte bez zadnego ale :)

Widze ze dzis kilka wizyt, wiec czekam na wiadomosci i na zdjecia dzieciatek :)

Justyna Sz, Donia12 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Antos <3 albo Marianka <3 (ostatecznie Marysia)

Od zawsze chcialam miec dziewczynke, a od poczatku ciazy mam przeczucie, ze bedzie Antos, moj maz tez tak uwaza. Tak sie przyzwyczailam do tej mysli, ze bardzo sie zdziwie jak okaze sie ze to dziewuszka. Mam nadzieje, ze na wizycie 1.11 cos sie ukaze.

Aga1991, Justyna Sz, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny moje wyniki to

na czczo 90
    po 1 h od wypicia gluozy 75 - wynik 118
    po 2 h - wynik 115

to chyba dobry prawda? tak na necie znalazłam
    bardzo ładny

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Mój mąż w kółko mówi Wojtuś, Wojtuś, że wizja dziewczynki zaczęła mi się robić taka nierealna :D Ciekawe co tam się ujawni na wizycie :)

a mój ciągle Anielka, Anielka. już nawet wykańczając mieszkanie, mówimy żeby postawić to w pokoju Anielki ;p czekam na usg 17 listopada! mam nadzieje, ze Anielka się potwierdzi :)

Niebieskaa, Justyna Sz lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś śliczne ale Wojciech już dla mnie odpada.
    Nie lubię zdrobnień typu Kasia Katarzyna, Basia Barbara, Bartosz Bartek.
    Dla tego nie jestem przekonana do imienia Tomasz.
    Dominik spełniał wszystkie moje kryteria tj imię międzynarodowe,ponadczasowe, bez zdrobnień takich jak wyżej, bez polskich znaków.
    Teraz sama nie wiem....dla dziewczynki sprawa już była obgadana..miala być Weronika ;)

Chyba zaczynam czuć ruchy maleństwa, od 3 dni podejrzewalam, że to może być to, pewna jeszcze całkiem nie jestem ale to chyba może być to :)
    W pierwszej ciąży poczułam dokładnie 15 tyg 2 dni.

Justyna Sz lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    bardzo ładny
    dziękuje!
    dzisiaj nie mogłam spać tak się martwiłam tym testem... ja miałam probemy kiedyś z cukrem, i ostatnio mój wynik na czczo 99. dlatego lekarz kazał szybciej zrobić badanie. ale na szczęście mogę odetchnąć :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja poproszę przepis :) mam dużo czasu a wypieki swoje wiadomo z czego są zrobione :):) Jakieś inne względnie proste przepisy na ciasta też chętnie zawsze przyjmę :D

Kjopa jak Twoje wyniki pappy? Jeśli pisałąś a nie zauważyłam to przepraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 13:04

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Amelia lub Maciej. Zawsze marzyłam o chłopcu, ale jak zaszłam w ciąże poczułam ze tam jest dziewczynka ( pewnie się mylę ). I chyba jednak wolałabym dziewczynkę :) ale co by nie było będę kochać jak swoje :)

Niebieskaa, Aga1991, karolyn, Korcia, Omon, AmyLeah lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ