X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny jestem okropnie zmęczona, bez apetytu. W dodatku mam stresa przed wizytą w poniedziałek.
    razem możemy się postresować :P. Na którą masz wizytę? Ja na 13.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mi termin zmiebiono na10.04
    Już prawie 14 a ja dalej w łóżko. Trzeci dzień mdłości. A pamiętam jak kilka dni temu się niecierpliwiłam że ich nie mam... nie wiedziałam że to takie okropne uczucie.

Ja serduszko widziałam 6t0d. Dzis mam 6t5d bo suwaczek kłamie

Kawuszka lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Ależ Wam zazdroszcze tego, że jesteście już na etapie badań. Ale do środy już niedaleko. I coś czuje, że jak w środę da mi listę badań (bo wszystko będzie OK!), to w czwartek bladym świtem będę w punkcie pobrań ;);)

A słuchajcie, ja będę u gina w 6t1d - ile z Was na tym etapie widziało już serducho? Liczę, że w prywatnych przychodniach lekarz ma dobre USG.

Ja mam to samo, odliczam dni do wtorku i pragnę tej listy badań :) Nie mogę się doczekać. Ja akurat w dzień wizyty rozpocznę 7 tydzień, także prawie tak jak Ty. Wszystko zależy kiedy zarodek się zagnieździł i jak to w rzeczywistości jest. Jaki jest wiek ciąży i czy serduszko już będzie widoczne. Dużo osób mi mówi, że powinno już być widać, ale bratowa mnie też na spokojnie informuje, że może być za wcześnie i żeby się nie stresować. Zobaczymy...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis tez czekalsm na mdlosci. Teraz tylko sie mecze i wyrzuty sumienia, bo prawie nie jem. Porazka... :(

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam przez dwa tygodnie a teraz od dwóch dni nie mam prawie w ogóle. Czasami mi niedobrze :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ja chyba wole jak sa :p przynajmniej do przyszego piatku bo wtedy mamy usg :)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poza piersiami czulymi nie mam zadnych objawow i sie martwie. W Pon gin (7tydz i 3 dni) mam straszna nadzieje ze zobacze serduszko. Sluchajcie co ile Wy chodzicie na wizyty?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Endzis tez czekalsm na mdlosci. Teraz tylko sie mecze i wyrzuty sumienia, bo prawie nie jem. Porazka... :(
    mnie tak mdli co drugi dzień.. odkąd wstanę do samego południa . ale wolę mieć te objawy niż jak bym się miała zastanawiać czy wszystko w porządku, bo nie mam żadnych objawów.

Asiasia lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    razem możemy się postresować :P. Na którą masz wizytę? Ja na 13.[/QUOT
    ja mam przyjść na 9.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o piersiach sie nie wypowiadam bo non stop w staniku chodze. Mdlosci mecza praktycznie od rana do nocy. Cos zjem to sie utna na 10min i znowu. Wszystlo mi smierdzi. Do tego ciagniecie podbrzusza wiekszosc czasu.

A wizyty... ja mam tylko 2 usg na cala ciaze. W 12tyg i 21tyg. Takto polozna. Do 8 wrzesnia nic nie wiem. Nawet badan nie zlecaja. Tarczycowe dzis sama wymusilam. Narazie mialam 1 usg w 5t6d ze wzgledu na plamienie. Teraz prywatnie mam 28 i pozniej 16 wrzesnia. Nastepne bedzie w Polsce z kompletem badan w drugiej polowie pazdziernika.

Asiasia lubi tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    A jeszcze jestem ciekawa, ktore z Was poszly do dentysty po dwóch kreskach? Ja się umówilam na poniedziałek, w prawdzie już w trakcie starań doprowadziłam buzie do porządku, ale chcę się upewnić, że wszystko ok, zwłąszcza z dziąsłami - czytałam, że to bardzo ważne, żeby nie było żadnych stanów zapalnych, żeby były zdrowe, bo również przez nie mogą się dostać jakieś bakterie do organizmu, które grożą nawet najgorszym.

Ja byłam zaraz po dwóch kreskach. Dwa zęby leczone. :) Poza tym wszystko zdrowe. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ja tez poza piersiami czulymi nie mam zadnych objawow i sie martwie. W Pon gin (7tydz i 3 dni) mam straszna nadzieje ze zobacze serduszko. Sluchajcie co ile Wy chodzicie na wizyty?
    Ja co 2 tygodnie,ale to ze wzgledu na wczesniejsze poronienie,zbankrutowac mozna,ale co zrobic ;)AnnaKliwijsja ja widzialam.w 6t1dz.widze,ze duzo dziewczyn ma na poniedzialek,i w kolejnym tygodniu wizyty,ale.bedzie radosci,nie mogw sie doczekac :)

Kawuszka lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Ja mam to samo, odliczam dni do wtorku i pragnę tej listy badań :) Nie mogę się doczekać. Ja akurat w dzień wizyty rozpocznę 7 tydzień, także prawie tak jak Ty. Wszystko zależy kiedy zarodek się zagnieździł i jak to w rzeczywistości jest. Jaki jest wiek ciąży i czy serduszko już będzie widoczne. Dużo osób mi mówi, że powinno już być widać, ale bratowa mnie też na spokojnie informuje, że może być za wcześnie i żeby się nie stresować. Zobaczymy...
    Kawuszka, trzymam za nas kciuki, bo idziemy łeb w łeb i obie nie mamy w ogóle objawów. Więc może to znak, po prostu zapłodnione w ten i ten dzień nie mają objawów ;);););) Także Ty we wtorek, ja w środę słyszymy serducha :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez czekam na wizyte w srode :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestesmy w 3.. co mamy podobne suwaczki :)

Co do dentysty to przed II kreskami jakies 3 miesiace leczylam zęby jedynie prywatnie i jedynie ze znieczuleniem usiąde na fotel... a mam 8 do wyrwania... w 1 ciązy tez wyrywałam 8 ze znieczuleniem dla kobiet w ciąży.......tzn bez jakkiegos tam składnika.
    A w piątek ide do fryzjera, kiedys babka mi mowila ze są juz farby słabsze dla kobiet w ciązy.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczamy razem dziewczyny :) A Ty Ewelina kiedy idziesz do lekarza?

28latka - Ty już widzę masz starszą ciążę, to fajnie, większa szansa na to, że coś zobaczysz :)

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam co dwa tygodnie. Place tylko raz w miesiącu. Następna wizyta 02.09, po 10 tygodniu będzie juz wizyta co miesiąc.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w śode na 9:50 mam, ale wiecie zastanawiam sie nad zmianą lekarza... moj z przychodni ma 71 lat i jest juz głuchy i ponoc nie wszystko widzi, z opinii teraz słysze...

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Ania w śode na 9:50 mam, ale wiecie zastanawiam sie nad zmianą lekarza... moj z przychodni ma 71 lat i jest juz głuchy i ponoc nie wszystko widzi, z opinii teraz słysze...
    Loo to bym też już zmieniła tym bardziej ze niedowidzi. Chlop się już naogladal :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty niestety muszę chodzić często, bo mam zęby podatne na próchnicę i parę kanałówek za sobą. Przed ciążą miałam robioną kanałówkę, ale przeżywam bez znieczulenia :) Następna wizytę u dentystki mam na początku października żeby wyleczyć próchnicę z dwóch ząbków - pewnie będę częstym gościem w gabinecie, chociażby ze względu na kontrole.
    Gin nie widzi przeciwwskazań w chodzeniu do dentysty, tylko RTG oczywiście zabronione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:06

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ