Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaKliwijska wrote:Kawuszka, trzymam za nas kciuki, bo idziemy łeb w łeb i obie nie mamy w ogóle objawów. Więc może to znak, po prostu zapłodnione w ten i ten dzień nie mają objawów Także Ty we wtorek, ja w środę słyszymy serducha
Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest innaCatelyn, fabdorota, fabiola lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest inna
-
nick nieaktualnyJa dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?
Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń? -
Rotenkopf wrote:Ja dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?
Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń?
Mi lekarz, z wszystkich badań, które robiłam rok temu, kazał powtórzyć tylko toxo. -
nick nieaktualnyJednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...
Właśnie czekając na 'Jeden z dziesięciu' obejrzałam Panorame i było o jesiennej ramówce. Poryczałam się jak zobaczyłam zapowiedź nowego serialu dokumentalnego "Moje 600 gram szczęścia" o wcześniakach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:35
-
nick nieaktualnyjamniczakuchnia wrote:Ja do dentysty niestety muszę chodzić często, bo mam zęby podatne na próchnicę i parę kanałówek za sobą. Przed ciążą miałam robioną kanałówkę, ale przeżywam bez znieczulenia Następna wizytę u dentystki mam na początku października żeby wyleczyć próchnicę z dwóch ząbków - pewnie będę częstym gościem w gabinecie, chociażby ze względu na kontrole.
Gin nie widzi przeciwwskazań w chodzeniu do dentysty, tylko RTG oczywiście zabronione. -
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Jednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...
-
Już po wizycie.
Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.
Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. Ma 15,6 mm.Endzis, Lanusia93, Rotenkopf, wiecznie, AnnaKliwijska, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
Udało się!
-
Myłam podłogę i meble w całym domu,odsuwalam fotele a bezpośrednio po skończeniu sprzątania zaczelo kuć i bolec mnie po prawej stronie brzucha czy ktoś tez tak miał ? Mam sie martwić ? Czułam sie dobrze wiec myślałam ze mogę pozwolić sobie na porządki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:13
-
panipasztetowa wrote:Już po wizycie.
Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.
Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. Ma 15,6 mm.
Gratuluję:* ale już duży! Ja ide w 8t4d na usg i ciekawa jestem ile urośnie(osratnio miał 4)