X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam kanałówke, na nawet borowanie musze ze znieczuleniem taki mam lęk przed dentystą.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Kawuszka, trzymam za nas kciuki, bo idziemy łeb w łeb i obie nie mamy w ogóle objawów. Więc może to znak, po prostu zapłodnione w ten i ten dzień nie mają objawów ;);););) Także Ty we wtorek, ja w środę słyszymy serducha :D

Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest inna :) :):)

Catelyn, fabdorota, fabiola lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest inna :) :):)
    Amen ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś nie mam apetytu w nocy spać nie mogłam budziłam się do toalety 3 razy :/
    dziś zauważyłam więcej białego śluzu... też to macie?

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?

Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kefiru to moim zdaniem wszystko co jest pasteryzowane lub z pasteryzowanego mleka możemy pić. Ale nie jestem pewna :-)

Ja wszystkie badania robiłam ponad pół roku temu przed staraniami, ale wszystkie powtarzam dla świętego spokoju.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kefir pije aż mi się uszy trzesa ;) ma dużo wapnia, a nasze zapotrzebowanie jest teraz czterokrotnie większe. Kefir, maslanka i jogurty to teraz główne składniki mojej diety:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?

Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń?

Mi lekarz, z wszystkich badań, które robiłam rok temu, kazał powtórzyć tylko toxo.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze kefir jest ok - przeczytaj tylko sklad, czy mleko jest pasteryzowane.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...

Właśnie czekając na 'Jeden z dziesięciu' obejrzałam Panorame i było o jesiennej ramówce. Poryczałam się jak zobaczyłam zapowiedź nowego serialu dokumentalnego "Moje 600 gram szczęścia" o wcześniakach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja do dentysty niestety muszę chodzić często, bo mam zęby podatne na próchnicę i parę kanałówek za sobą. Przed ciążą miałam robioną kanałówkę, ale przeżywam bez znieczulenia :) Następna wizytę u dentystki mam na początku października żeby wyleczyć próchnicę z dwóch ząbków - pewnie będę częstym gościem w gabinecie, chociażby ze względu na kontrole.
    Gin nie widzi przeciwwskazań w chodzeniu do dentysty, tylko RTG oczywiście zabronione.
    No to witam w klubie z zębami. Też mam podatne zęby. wiecznie po dentystach chodze a oczywiscie boje sie okropnie. Niestety jestem w trakcie leczenia kanalowego tzn juz koncowka i mialam RTG zrobic ale zobaczylam II kreski i juz teraz chyba to będzie musialo zaczekac. Tylko czy z kanalowym moge tyle czekac. Musze się w poniedzialek mojej gin dopytać. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    ja dziś nie mam apetytu w nocy spać nie mogłam budziłam się do toalety 3 razy :/
    dziś zauważyłam więcej białego śluzu... też to macie?

Taaaak, mam tony białego śluzu, to normalne :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...
    Ale fetę w ciązy można jeść :) Popatrz na opakowanie, większość fet dostępnych w sklepach, jest z mleka pasteryzowanego :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. :)

Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.

Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. :) Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. :D Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. :D Ma 15,6 mm. :)

Endzis, Lanusia93, Rotenkopf, wiecznie, AnnaKliwijska, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki na podobnym etapie. Takie ciagniecie podbrzusza i jajnikow i takie jakby bole bioder macie czy mam sie martwic?

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Pasztetowa GRATULUJE!!!! <3 My za tydzien idziemy :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam podłogę i meble w całym domu,odsuwalam fotele a bezpośrednio po skończeniu sprzątania zaczelo kuć i bolec mnie po prawej stronie brzucha czy ktoś tez tak miał ? Mam sie martwić :(? Czułam sie dobrze wiec myślałam ze mogę pozwolić sobie na porządki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:13

km5smg7yv4tozota.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Już po wizycie. :)

Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.

Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. :) Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. :D Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. :D Ma 15,6 mm. :)

Gratuluję:* ale już duży! Ja ide w 8t4d na usg i ciekawa jestem ile urośnie(osratnio miał 4)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 glupias!!!! Jakie fotele odsuwac! Na tym etapie wszystko swieze i mlode... lez teraz i sie nie ruszaj! A jak beda plamienia to na ip pedem! Poscieraj kurze, zamiec z grubsza, ale nie takie porzadki! :(

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Alicję - bez jakiegoś dźwigania, przesuwania itd.. :P Sprzątanie nie zając - moze poczekać. :)

A no, grzdyl już nawet, nawet. :D

Mój 1,5 tygodnia temu miał 6,6mm. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ