X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam kanałówke, na nawet borowanie musze ze znieczuleniem taki mam lęk przed dentystą.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Kawuszka, trzymam za nas kciuki, bo idziemy łeb w łeb i obie nie mamy w ogóle objawów. Więc może to znak, po prostu zapłodnione w ten i ten dzień nie mają objawów ;);););) Także Ty we wtorek, ja w środę słyszymy serducha :D

Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest inna :) :):)

Catelyn, fabdorota, fabiola lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Mnie kuzynka powiedziała, że jak ona nie miałam objawów i powiedziała lekarzowi to spytał jej, a co by Pani chciała? Siedzieć z głową w toalecie? Leżeć, bo kręcenie w głowie nie pozwoli wstać? Nie móc jeść? NIECH SIĘ PANI CIESZY! Bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co doszukiwać się objawów "książkowych" ponieważ każda ciąża jest inna :) :):)
    Amen ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś nie mam apetytu w nocy spać nie mogłam budziłam się do toalety 3 razy :/
    dziś zauważyłam więcej białego śluzu... też to macie?

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?

Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kefiru to moim zdaniem wszystko co jest pasteryzowane lub z pasteryzowanego mleka możemy pić. Ale nie jestem pewna :-)

Ja wszystkie badania robiłam ponad pół roku temu przed staraniami, ale wszystkie powtarzam dla świętego spokoju.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kefir pije aż mi się uszy trzesa ;) ma dużo wapnia, a nasze zapotrzebowanie jest teraz czterokrotnie większe. Kefir, maslanka i jogurty to teraz główne składniki mojej diety:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dziś robiłam sobie mocz, morfologie, alat, aspat, amylaze - ale na to dostałam skierowanie od rodzinnego. Prywatnie na razie czeka mnie cytomegalia (niestety wykryli go u siostrzeńca ale nie wiedzą czy nabawił się go jeszcze w brzuszku czy już po za nim ). Czy jeszcze jakieś to dowiem się w poniedziałek bo o 17.40 mam wizytę. Toxo, te badanie od szczepionki na żółtaczkę robiłam rok temu i było wszystko okej więc nie wiem czy będę musiała je powtarzać?

Co sądzicie o kefirze? Już kilka razy w ciąży miałam ochotę na niego, dzisiaj zresztą też ale rok temu gdzieś wyczytałam, że nie można pić go w ciąży z kolei na bbf jest napisane, że pomaga na zaparcia. A Wy co wiecie na ten temat z własnych doświadczeń?

Mi lekarz, z wszystkich badań, które robiłam rok temu, kazał powtórzyć tylko toxo.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze kefir jest ok - przeczytaj tylko sklad, czy mleko jest pasteryzowane.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...

Właśnie czekając na 'Jeden z dziesięciu' obejrzałam Panorame i było o jesiennej ramówce. Poryczałam się jak zobaczyłam zapowiedź nowego serialu dokumentalnego "Moje 600 gram szczęścia" o wcześniakach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja do dentysty niestety muszę chodzić często, bo mam zęby podatne na próchnicę i parę kanałówek za sobą. Przed ciążą miałam robioną kanałówkę, ale przeżywam bez znieczulenia :) Następna wizytę u dentystki mam na początku października żeby wyleczyć próchnicę z dwóch ząbków - pewnie będę częstym gościem w gabinecie, chociażby ze względu na kontrole.
    Gin nie widzi przeciwwskazań w chodzeniu do dentysty, tylko RTG oczywiście zabronione.
    No to witam w klubie z zębami. Też mam podatne zęby. wiecznie po dentystach chodze a oczywiscie boje sie okropnie. Niestety jestem w trakcie leczenia kanalowego tzn juz koncowka i mialam RTG zrobic ale zobaczylam II kreski i juz teraz chyba to będzie musialo zaczekac. Tylko czy z kanalowym moge tyle czekac. Musze się w poniedzialek mojej gin dopytać. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    ja dziś nie mam apetytu w nocy spać nie mogłam budziłam się do toalety 3 razy :/
    dziś zauważyłam więcej białego śluzu... też to macie?

Taaaak, mam tony białego śluzu, to normalne :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jednego dnia wpierdzieliłam 3/4 sałatki z fetą a następnego dnia się dowiedziałam, że nie mogę jej jeść...miałam i dalej mam wyrzuty sumienia...
    Ale fetę w ciązy można jeść :) Popatrz na opakowanie, większość fet dostępnych w sklepach, jest z mleka pasteryzowanego :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. :)

Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.

Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. :) Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. :D Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. :D Ma 15,6 mm. :)

Endzis, Lanusia93, Rotenkopf, wiecznie, AnnaKliwijska, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki na podobnym etapie. Takie ciagniecie podbrzusza i jajnikow i takie jakby bole bioder macie czy mam sie martwic?

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Pasztetowa GRATULUJE!!!! <3 My za tydzien idziemy :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam podłogę i meble w całym domu,odsuwalam fotele a bezpośrednio po skończeniu sprzątania zaczelo kuć i bolec mnie po prawej stronie brzucha czy ktoś tez tak miał ? Mam sie martwić :(? Czułam sie dobrze wiec myślałam ze mogę pozwolić sobie na porządki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:13

km5smg7yv4tozota.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Już po wizycie. :)

Lekarz mówił, że nie mamy sie martwić na zapas, ze szybko zadziałaliśmy z rovamycyną i powinno być dobrze.

Dzidziuś ma zdrowe, pukające serduszko. :) Mąż widział dzidzię w takiej wersji pierwszy raz. :D Śmiał się, że maluch machał do niego łapką. :D Ma 15,6 mm. :)

Gratuluję:* ale już duży! Ja ide w 8t4d na usg i ciekawa jestem ile urośnie(osratnio miał 4)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 glupias!!!! Jakie fotele odsuwac! Na tym etapie wszystko swieze i mlode... lez teraz i sie nie ruszaj! A jak beda plamienia to na ip pedem! Poscieraj kurze, zamiec z grubsza, ale nie takie porzadki! :(

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Alicję - bez jakiegoś dźwigania, przesuwania itd.. :P Sprzątanie nie zając - moze poczekać. :)

A no, grzdyl już nawet, nawet. :D

Mój 1,5 tygodnia temu miał 6,6mm. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ