X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli kobietki,my z młodym na mały relaksik do kina spadamy zaraz :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wysłałam Ci wiadomosć na prv, sprawdź proszę

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła i prowadziła ciążę w Angli. jedna wielka masakra.. sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc objętość brzucha haha do tego tylko 3 usg :o lekarza na oczy nie widzisz wszystko robią położne. Fakt poród super znieczulenie super pomoc itp .. Ginekolodzy sa.. ale bardzo drodzy. Psiolka żyła w takim stresie ze b.czesto przylatywala do Polski tutaj monitorować ciążę i finansowo bardziej się to opłacało niż iść tam prywatnie ;)
    Poza tym kolorowe baloniki po porodzie prysnely gdy mały dostał skazy białkowej :-) błagania lekarza aby dał 3 paczki mleka na recepcie a on się upierał ze 2 starcza. Wiec pod względem pediatry tez mówi ze jest nieciekawie ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:00

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wyspach wedlug mnie to jest kiepsko jeśli chodzi o medycyne...nie mówie, że sa niedouczeni czy cuś tylko maja jakieś dziwne zasady...ja mieszkałam tam rok i miałam miesiac ostre zapalenie pęcherze, bo leczyli mnie jakimiś saszetkami i paracetamolem, a miałam juz taki stan , że plecy tak mnie bolały, że wstać nie mogłam....dopiero mama z Polski mi przysłała antybiotyk.

Ja dziś sie troche zmartwiłam, bo wszystkie tu piszecie o objawach, a ja totalnie nic....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Moja przyjaciółka rodziła i prowadziła ciążę w Angli. jedna wielka masakra.. sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc objętość brzucha haha do tego tylko 3 usg :o lekarza na oczy nie widzisz wszystko robią położne. Fakt poród super znieczulenie super pomoc itp .. Ginekolodzy sa.. ale bardzo drodzy. Psiolka żyła w takim stresie ze b.czesto przylatywala do Polski tutaj monitorować ciążę i finansowo bardziej się to opłacało niż iść tam prywatnie ;)
    Poza tym kolorowe baloniki po porodzie prysnely gdy mały dostał skazy białkowej :-) błagania lekarza aby dał 3 paczki mleka na recepcie a on się upierał ze 2 starcza. Wiec pod względem pediatry tez mówi ze jest nieciekawie ..
    A mnie się szalenie dużo w tym systemie podoba. Też mam zamiar prowdzić ciążę u położnej. Lekarz jest od leczenia. Jeśli wszystko jest w porządku nie widzę sensu chodzenia do lekarza - położna ma często o wiele większą wiedzę na temat ciąży niż lekarze. A już na pewno na temat porodu.

7v8rikgni12rlaff.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    na wyspach wedlug mnie to jest kiepsko jeśli chodzi o medycyne...nie mówie, że sa niedouczeni czy cuś tylko maja jakieś dziwne zasady...ja mieszkałam tam rok i miałam miesiac ostre zapalenie pęcherze, bo leczyli mnie jakimiś saszetkami i paracetamolem, a miałam juz taki stan , że plecy tak mnie bolały, że wstać nie mogłam....dopiero mama z Polski mi przysłała antybiotyk.

Ja dziś sie troche zmartwiłam, bo wszystkie tu piszecie o objawach, a ja totalnie nic....

A ja myślę, że Polacy są przewrażliwieni na punkcie swojego zdrowia. I najchętniej na wsyzstko braliby antybiotyki.

A co do objawów - ja też nie mam żadnych, prócz siusiania i większego spania. Z dwa razy mnie trochę mdliło i tyle :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!
    Dawno mnie nie było. wczoraj byłam w mamy, spędziłam cały dzień na świeżym powietrzu, bo mieszka w domku jednorodzinnym a my w bloku. Fajnie minął dzień. Czuje się nie źle. sutki dalej bolą, w brzuchu ciągnie, ale wiem że wszystko ok jak odczuwam coś. Zaczynam dzisiaj 9 tydzień. Nie mam plamień.
    Co noc mam sny erotyczne z orgazmami. Podoba mi się ten stan bardzo :P:P
    Jak się czujecie dzisiaj??
    W czwartek wyjeżdżamy na urlop, po drodze zwiedzimy Wrocław, prześpimy się tam jedną noc a w piątek wyjedziemy do Karpacza na 10 dni. Fajne dni się szykują.
    Dziewczyny myślicie że mogę wejść na śnieżkę??
    Czytałam forum "wrześniówki 2015" dziewczyny już niektóre rodzą, fotki na forum wstawiają. My na pewno też tak będziemy :))
    miłej niedzieli Kochane :*

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja u nas jest dokladnie tak samo. W Polsce tez maja to wprowadzic. USG sa 2 w Polsce sa 3. Tutaj zalezy na jakiego lekarza sie trafi. W Polsce wcale lepiej nie jest. A przyjaciolka jakby tak sie martwila to by wiedziala, ze czeste loty samolotem korzystne tez nie sa.

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    A ja myślę, że Polacy są przewrażliwieni na punkcie swojego zdrowia. I najchętniej na wsyzstko braliby antybiotyki.

A co do objawów - ja też nie mam żadnych, prócz siusiania i większego spania. Z dwa razy mnie trochę mdliło i tyle :)
    No niby tak, ale jak ja miłam miesiać zapalenie pecherza i nie mogłam chodzić no to juz troche to było nienormalne :D
    zreszta ja absolutnie nie jestem za antybiotykami i biorę tylko wtedy, kiedy trzeba, bo sa ludzie co z byle czym antybiotyk ;p

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

Widzisz... ja ZAWSZE juz na samiutkim poczatku dostawalam antybiotyki. 3 dni i nie bylo sladu.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina nie martw sie! Ja sie martwie, bo z mdlisci ktore trzymaly nawet w nocy zostaly tylko takie, ktore czasem daja o sobie znac. Rano mialam lekkie, zjadlam i przeszlo eh

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Widzisz... ja ZAWSZE juz na samiutkim poczatku dostawalam antybiotyki. 3 dni i nie bylo sladu.
    no własnie... też widać zalezy gdzie no ja sie tak wtedy umeczyłam, boże to był najgorzy miesiac mojego życia :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tez mialam mdlosci,a teraz 2 dzien prawie wogole i juz glupoe mysli przychodza,juz teraz wiem czemu sie martwicie,ale czytalam gdzies,ze niektore kobiety moga nie moec mdlosci wogole a u niektotych moga trwac np tylko tydzien,do tego gardlo kata mnie dopadly i w nocy mialam straszna goraczke,wzielam apap ale nie pomogl,macie jakies sposoby poza herbata z cytryna i sokiem malinowym,plukalam gardlo woda z sola tez,ale nadal zle sie czuje,moze cos poradzicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:06

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, przecież wy tych mdłości nie będziecie miały całe życie - wyluzujcie :D :D :D :D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Dziewczynki ja tez mialam mdlosci,a teraz 2 dzien prawie wogole i juz glupoe mysli przychodza,juz teraz wiem czemu sie martwicie,ale czytalam gdzies,ze niektore kobiety moga nie moec mdlosci wogole a u niektotych moga trwac np tylko tydzien,do tego gardlo kata mnie dopadly i w nocy mialam straszna goraczke,wzielam apap ale nie pomogl,macie jakies sposoby poza herbata z cytryna i sokiem malinowym,plukalam gardlo woda z sola tez,ale nadal zle sie czuje,moze cos poradzicie

Mnie na gardło pomagaja bardzo hallsy czy nie wiem jak to sie pisze ;-) takie te najmocniejsze chyba w czarnym opakowaniu. A tak na przeziebienie to nie wiem moze jakas herbatka z miodem i cytryną , albo moze skocz do apteki to da jakies leki homeopatyczne one w ciązy sa raczej bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:18

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia zbijam pione wiec. Wiesz co zauwazylam? Ja powinnam teraz okres dostac, moze to ma jakis wplyw. Chociaz mnie znowu zaczyna mulic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:20

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    dziewczyny, przecież wy tych mdłości nie będziecie miały całe życie - wyluzujcie :D :D :D :D
    Wiesz Monia, ja mialam okropne i nagle prawie znikly, nie da sie nie martwic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Cześć Dziewczyny!!
    Dawno mnie nie było. wczoraj byłam w mamy, spędziłam cały dzień na świeżym powietrzu, bo mieszka w domku jednorodzinnym a my w bloku. Fajnie minął dzień. Czuje się nie źle. sutki dalej bolą, w brzuchu ciągnie, ale wiem że wszystko ok jak odczuwam coś. Zaczynam dzisiaj 9 tydzień. Nie mam plamień.
    Co noc mam sny erotyczne z orgazmami. Podoba mi się ten stan bardzo :P:P
    Jak się czujecie dzisiaj??
    W czwartek wyjeżdżamy na urlop, po drodze zwiedzimy Wrocław, prześpimy się tam jedną noc a w piątek wyjedziemy do Karpacza na 10 dni. Fajne dni się szykują.
    Dziewczyny myślicie że mogę wejść na śnieżkę??
    Czytałam forum "wrześniówki 2015" dziewczyny już niektóre rodzą, fotki na forum wstawiają. My na pewno też tak będziemy :))
    miłej niedzieli Kochane :*

My też jedziemy do Karpacza za 3 tygodnie, powrócą wspomnienia z dzieciństwa :) pewnie że właź na Śnieżkę jak się dobrze czujesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:32

dziewussia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję po panieńskim :D wytrwałam do północy, polewałam dziewczynom więc sobie wyobraźcie jak dzisiaj się czują heh. A ja jak młody Bóg! Tylko trochę senna i z bolącymi cyckami :)

Lanusia93, monia_em lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ilonia zbijam pione wiec. Wiesz co zauwazylam? Ja powinnam teraz okres dostac, moze to ma jakis wplyw. Chociaz mnie znowu zaczyna mulic.
    A wiesz ja tez niebawe,bym miala miec okres,moze cos w tym jest,no zobaczymy,czy wroca czy co,do lekarza mam jeszcze poltora tygodnia wiec kawalek jest,ale brzuch mnie nie boli nic zlego sie nie dzieje,wiec nie bede panikowac narazie ;) zeby tylko te chorobsko przeszlo jak narazie,bo tym tez sie martwie kuzwa

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ