Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja przyjaciółka rodziła i prowadziła ciążę w Angli. jedna wielka masakra.. sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc objętość brzucha haha do tego tylko 3 usg :o lekarza na oczy nie widzisz wszystko robią położne. Fakt poród super znieczulenie super pomoc itp .. Ginekolodzy sa.. ale bardzo drodzy. Psiolka żyła w takim stresie ze b.czesto przylatywala do Polski tutaj monitorować ciążę i finansowo bardziej się to opłacało niż iść tam prywatnie
Poza tym kolorowe baloniki po porodzie prysnely gdy mały dostał skazy białkowej błagania lekarza aby dał 3 paczki mleka na recepcie a on się upierał ze 2 starcza. Wiec pod względem pediatry tez mówi ze jest nieciekawie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:00
-
na wyspach wedlug mnie to jest kiepsko jeśli chodzi o medycyne...nie mówie, że sa niedouczeni czy cuś tylko maja jakieś dziwne zasady...ja mieszkałam tam rok i miałam miesiac ostre zapalenie pęcherze, bo leczyli mnie jakimiś saszetkami i paracetamolem, a miałam juz taki stan , że plecy tak mnie bolały, że wstać nie mogłam....dopiero mama z Polski mi przysłała antybiotyk.
Ja dziś sie troche zmartwiłam, bo wszystkie tu piszecie o objawach, a ja totalnie nic.... -
Wiolcia1405 wrote:Moja przyjaciółka rodziła i prowadziła ciążę w Angli. jedna wielka masakra.. sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc objętość brzucha haha do tego tylko 3 usg :o lekarza na oczy nie widzisz wszystko robią położne. Fakt poród super znieczulenie super pomoc itp .. Ginekolodzy sa.. ale bardzo drodzy. Psiolka żyła w takim stresie ze b.czesto przylatywala do Polski tutaj monitorować ciążę i finansowo bardziej się to opłacało niż iść tam prywatnie
Poza tym kolorowe baloniki po porodzie prysnely gdy mały dostał skazy białkowej błagania lekarza aby dał 3 paczki mleka na recepcie a on się upierał ze 2 starcza. Wiec pod względem pediatry tez mówi ze jest nieciekawie .. -
Olina wrote:na wyspach wedlug mnie to jest kiepsko jeśli chodzi o medycyne...nie mówie, że sa niedouczeni czy cuś tylko maja jakieś dziwne zasady...ja mieszkałam tam rok i miałam miesiac ostre zapalenie pęcherze, bo leczyli mnie jakimiś saszetkami i paracetamolem, a miałam juz taki stan , że plecy tak mnie bolały, że wstać nie mogłam....dopiero mama z Polski mi przysłała antybiotyk.
Ja dziś sie troche zmartwiłam, bo wszystkie tu piszecie o objawach, a ja totalnie nic....
A ja myślę, że Polacy są przewrażliwieni na punkcie swojego zdrowia. I najchętniej na wsyzstko braliby antybiotyki.
A co do objawów - ja też nie mam żadnych, prócz siusiania i większego spania. Z dwa razy mnie trochę mdliło i tyle -
Cześć Dziewczyny!!
Dawno mnie nie było. wczoraj byłam w mamy, spędziłam cały dzień na świeżym powietrzu, bo mieszka w domku jednorodzinnym a my w bloku. Fajnie minął dzień. Czuje się nie źle. sutki dalej bolą, w brzuchu ciągnie, ale wiem że wszystko ok jak odczuwam coś. Zaczynam dzisiaj 9 tydzień. Nie mam plamień.
Co noc mam sny erotyczne z orgazmami. Podoba mi się ten stan bardzo :P
Jak się czujecie dzisiaj??
W czwartek wyjeżdżamy na urlop, po drodze zwiedzimy Wrocław, prześpimy się tam jedną noc a w piątek wyjedziemy do Karpacza na 10 dni. Fajne dni się szykują.
Dziewczyny myślicie że mogę wejść na śnieżkę??
Czytałam forum "wrześniówki 2015" dziewczyny już niektóre rodzą, fotki na forum wstawiają. My na pewno też tak będziemy )
miłej niedzieli Kochane :*jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Anastazja u nas jest dokladnie tak samo. W Polsce tez maja to wprowadzic. USG sa 2 w Polsce sa 3. Tutaj zalezy na jakiego lekarza sie trafi. W Polsce wcale lepiej nie jest. A przyjaciolka jakby tak sie martwila to by wiedziala, ze czeste loty samolotem korzystne tez nie sa.
-
AnnaKliwijska wrote:A ja myślę, że Polacy są przewrażliwieni na punkcie swojego zdrowia. I najchętniej na wsyzstko braliby antybiotyki.
A co do objawów - ja też nie mam żadnych, prócz siusiania i większego spania. Z dwa razy mnie trochę mdliło i tyle
zreszta ja absolutnie nie jestem za antybiotykami i biorę tylko wtedy, kiedy trzeba, bo sa ludzie co z byle czym antybiotyk ;p
-
Olina wrote:na wyspach wedlug mnie to jest kiepsko jeśli chodzi o medycyne...nie mówie, że sa niedouczeni czy cuś tylko maja jakieś dziwne zasady...ja mieszkałam tam rok i miałam miesiac ostre zapalenie pęcherze, bo leczyli mnie jakimiś saszetkami i paracetamolem, a miałam juz taki stan , że plecy tak mnie bolały, że wstać nie mogłam....dopiero mama z Polski mi przysłała antybiotyk.
Ja dziś sie troche zmartwiłam, bo wszystkie tu piszecie o objawach, a ja totalnie nic.... -
Dziewczynki ja tez mialam mdlosci,a teraz 2 dzien prawie wogole i juz glupoe mysli przychodza,juz teraz wiem czemu sie martwicie,ale czytalam gdzies,ze niektore kobiety moga nie moec mdlosci wogole a u niektotych moga trwac np tylko tydzien,do tego gardlo kata mnie dopadly i w nocy mialam straszna goraczke,wzielam apap ale nie pomogl,macie jakies sposoby poza herbata z cytryna i sokiem malinowym,plukalam gardlo woda z sola tez,ale nadal zle sie czuje,moze cos poradzicie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:06
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
ilonia1984 wrote:Dziewczynki ja tez mialam mdlosci,a teraz 2 dzien prawie wogole i juz glupoe mysli przychodza,juz teraz wiem czemu sie martwicie,ale czytalam gdzies,ze niektore kobiety moga nie moec mdlosci wogole a u niektotych moga trwac np tylko tydzien,do tego gardlo kata mnie dopadly i w nocy mialam straszna goraczke,wzielam apap ale nie pomogl,macie jakies sposoby poza herbata z cytryna i sokiem malinowym,plukalam gardlo woda z sola tez,ale nadal zle sie czuje,moze cos poradzicie
Mnie na gardło pomagaja bardzo hallsy czy nie wiem jak to sie pisze takie te najmocniejsze chyba w czarnym opakowaniu. A tak na przeziebienie to nie wiem moze jakas herbatka z miodem i cytryną , albo moze skocz do apteki to da jakies leki homeopatyczne one w ciązy sa raczej bezpieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:18
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewussia wrote:Cześć Dziewczyny!!
Dawno mnie nie było. wczoraj byłam w mamy, spędziłam cały dzień na świeżym powietrzu, bo mieszka w domku jednorodzinnym a my w bloku. Fajnie minął dzień. Czuje się nie źle. sutki dalej bolą, w brzuchu ciągnie, ale wiem że wszystko ok jak odczuwam coś. Zaczynam dzisiaj 9 tydzień. Nie mam plamień.
Co noc mam sny erotyczne z orgazmami. Podoba mi się ten stan bardzo :P
Jak się czujecie dzisiaj??
W czwartek wyjeżdżamy na urlop, po drodze zwiedzimy Wrocław, prześpimy się tam jedną noc a w piątek wyjedziemy do Karpacza na 10 dni. Fajne dni się szykują.
Dziewczyny myślicie że mogę wejść na śnieżkę??
Czytałam forum "wrześniówki 2015" dziewczyny już niektóre rodzą, fotki na forum wstawiają. My na pewno też tak będziemy )
miłej niedzieli Kochane :*
My też jedziemy do Karpacza za 3 tygodnie, powrócą wspomnienia z dzieciństwa pewnie że właź na Śnieżkę jak się dobrze czujesz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:32
dziewussia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alicja92 wrote:Ilonia zbijam pione wiec. Wiesz co zauwazylam? Ja powinnam teraz okres dostac, moze to ma jakis wplyw. Chociaz mnie znowu zaczyna mulic.cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016