Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Heathera 21.04
Ewcia21k 19.04
Ewelina0107 19.04
Myszka2070 29.04
Mag.1990 4.04
Malika89 18.04
Larisa 26.04
Wiolcia1405 22.04
Agu88sia
Triste 13.04
Agulas 18.04
Agnieszka9120 17.04
Asiaasia 10.04
Aleksandrakili 15.04
Dziewussia 2.04
AnnaKliwijska 19.04
Fabdorota 1.04
Malinka23
Paula1644 1.04
Mj1991 12.04
Olina 10.04
Kawuszka 20.04
Promyczek91
Catelyn 8.04
Funky09 1.04
Madziulek23
Truskaffffka
Anastazjaaa 21.04
Kasiax87 9.04
Doti77 09.04
Astoriaa 1.04
Dichlieb 16.04
Jamniczakuchnia 1 kwietnia 2016
Straciatellaa 1 kwietnia 2016
Kf 1 kwietnia 2016
Magcollect 1 kwietnia 2016
Kindzior 1 kwietnia 2016
Alicja92 2 kwietnia 2016
Marpati 2 kwietnia 2016
Malinkowe Oczekiwanie 2 kwietnia 2016
PaniPasztetowa 3 kwietnia 2016
Candela 3 kwietnia 2016
Rotenkopf 6 kwietnia 2016
Kasiulka166 6 kwietnia 2016
Kajka 6 kwietnia 2016
Kinia23 6 kwietnia 2016
Ilonia1984 7 kwietnia 2016
Monia_em 7 kwietnia 2016
28latkaa 16 kwietnia 2016
Ameiva 7 kwietnia 2016
Wiecznie 9 kwietnia 2016
Mynia 11 kwietnia 2016
Jaskra 12 kwietnia 2016
Lorka 12 kwietnia 2016
Paulia87 13 kwietnia 2016
Endzis 10 kwietnia 2016
Fabiola 16 kwietnia 2016
Ania24 16 kwietnia 2016
Pati85 17 kwietnia 2016
Małazłośnica 17 kwietnia 2016
Lanusia93 18 kwietnia 2016 -
Witam niedzielnie.
Mam juz namiary na innego lekarza a raczej lekarkę...Pierwszego syna rodzilam w Szczecin Zdroje to jakiego 30km ode mnie bo nie chcę u siebie nie ma mowy i tym razem tez tak będzie...a lekarka jest ze Szczecina i pryzjmuje państwowo u mnie w szpitalu.
Więc jutro bede dzownic i umawiac sie na wizyte ale do "starego lekarza"z mojej przychodni tez pojde w środe chociazby zabrac wyniki i usg -
dziewussia wrote:Cześć Dziewczyny!!
Dawno mnie nie było. wczoraj byłam w mamy, spędziłam cały dzień na świeżym powietrzu, bo mieszka w domku jednorodzinnym a my w bloku. Fajnie minął dzień. Czuje się nie źle. sutki dalej bolą, w brzuchu ciągnie, ale wiem że wszystko ok jak odczuwam coś. Zaczynam dzisiaj 9 tydzień. Nie mam plamień.
Co noc mam sny erotyczne z orgazmami. Podoba mi się ten stan bardzo :P
Jak się czujecie dzisiaj??
W czwartek wyjeżdżamy na urlop, po drodze zwiedzimy Wrocław, prześpimy się tam jedną noc a w piątek wyjedziemy do Karpacza na 10 dni. Fajne dni się szykują.
Dziewczyny myślicie że mogę wejść na śnieżkę??
Czytałam forum "wrześniówki 2015" dziewczyny już niektóre rodzą, fotki na forum wstawiają. My na pewno też tak będziemy )
miłej niedzieli Kochane :*
Przed wyjazdem w góry zapytalam sie lekarza czy mogę a ze nie widział przeciwwskazań to zdobylam prawie Pilsk bo weszlam tylko na Halę Miziowa 1330 m.n.p.m. to byla bardzo ciezka wyprawa, na szczęście mąż wziął mój plecak i bylo ok. Wchodzilam bardzo powoli, kropek nie przeszkadzal ale bylam bardzo zmęczona. Wszystko więc zalezy od Twoich sił na szczęście odpoczywam już w domu Pozdrawiam
-
Cześć dziewczyny
U mnie przeprowadzka pełną parą, dlatego nie zaglądam. Większość rzeczy i mebli spakowana, we wtorek przed nami 400 km, potem powrót i znowu 400 km, bo na jeden kurs nie damy rady.
Nic mi nie dolega, czuję się zupełnie nieciążowo Poza ogromną sennością nie mam na co narzekać. Męczy mnie tylko myśl o wyborze nowego ginekologa...
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 17:09
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
AnnaKliwijska wrote:A mnie się szalenie dużo w tym systemie podoba. Też mam zamiar prowdzić ciążę u położnej. Lekarz jest od leczenia. Jeśli wszystko jest w porządku nie widzę sensu chodzenia do lekarza - położna ma często o wiele większą wiedzę na temat ciąży niż lekarze. A już na pewno na temat porodu.
Hahahaha Wątpię aby położna miała większą wiedzę niż ginekolog - położnik do którego się chodzi w ciąży ale to moje zdanie
Alicjo jeśli ciąża przebiega prawidłowo nie jest zakazane latanie samolotem gorzej jest pod koniec ciąży w ostatnich miesiącach
Ogólnie nie wyobrażam sobie abym nie była co miesiąc u gin.. aby stwierdzic ze wszystko jest okej tylko na podstawie wywiadu to trzeba mieć niezła wiedzę serio , zazdraszczam u nas co miesiąc usg wiec wiadomo co z dzidzia czy wszystko okej czy niema malowodzia np pod koniec czy oby się nie przekrecila.
Ja napisałam co mi mówiła a gadki w sensie ze "gdyby się martwila " są tak płytkie ze wody brakWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 17:19
-
Wiolcia1405 wrote:Hahahaha Wątpię aby położna miała większą wiedzę niż ginekolog - położnik do którego się chodzi w ciąży ale to moje zdanie
Alicjo jeśli ciąża przebiega prawidłowo nie jest zakazane latanie samolotem gorzej jest pod koniec ciąży w ostatnich miesiącach
Ogólnie nie wyobrażam sobie abym nie była co miesiąc u gin.. aby stwierdzic ze wszystko jest okej tylko na podstawie wywiadu to trzeba mieć niezła wiedzę serio , zazdraszczam u nas co miesiąc usg wiec wiadomo co z dzidzia czy wszystko okej czy niema malowodzia np pod koniec czy oby się nie przekrecila.
Ja napisałam co mi mówiła a gadki w sensie ze "gdyby się martwila " są tak płytkie ze wody brak
Twoja wypowiedz swiadczy tylko o Twojej jakze duzej inteligencji w Polsce masz 3 USG. A CALA CIAZE NA NFZ. Koniec tematu z mojej strony. -
U mnie trochę inaczej mam swojego GP (nawet nie wiem jaka ma specjalizacje), polozna i lekarza w szpitalu i co wizytę chodze do kogos innego na porodowce mialam 2 polozne bo trafilam akurat na zmianę a po porodzie swojego lekarza widziałam raz, bo codziennie byl ktos inny.
Larisa lubi tę wiadomość
-
Alicjo 3 usg ? Ja miałam usg za każdym razem na wizycie, za każdym razem byłam badana .. i pierwsze słyszę ze 3 usg wręcz w szoku jestem.
Ja chodziłam prywatnie,koleżanka na nfz i jedyna różnica było to ze ja miałam zdjęcia 3d ona zwykle...
Możliwe, że w Holandii jest inaczej i bardzo dobrze tutaj niestety nie .. są złote kobiety z powołania położne i takie które robią to chyba bo?..robią -
No u nas W polsce na nfz sa 2 badania,mieszkam na dolnym slasku,dlatego chodze co 2 tugodnie prywanie i place 150 zl co wizyte,moja siostry na Opolszczyznie miala 3 ale to 3 bylo wymuszone,wiec nie wiem gdzie jest tak dobrze,ze na nfz robia co miesiac usg...gdzie mieszkasz ?W Angli na nfz jeden grzyb,tylko jest o tyle gorzej,ze faktycznie do jakiegos 10 tygodnia czy 12 nie bardzo sie przejmuja ciaza,co ma byc to bedzie...ale co kraj to obyczaj...pamietajcie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 19:13
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Wiesz Ilonia, oni nieduzo moga zrobic. Jedynie luteine mozna brac co ma sens przy niskim progesteronie albo po poronieniach. Jesli dziecko umiera samoistnie we wczesnej ciazy tzn ze cos bylo nie tak. Taka naturalna selekcja. Gorzej jesli progesteron 30 gdzie min to 30 jest dla nich ok. Chociaz w Polsce wcale nie lepiej w UK jak sie poszuka to mozna znalezc prywatnie lekarza. No chyba ze sie nie mowi po ang i gowno rozumie to inna sprawa. Ja mam klinike, ktora jest 40min drogi ode mnie i prowadza ja dwie babeczki
-
Alicja92 wrote:Wiesz Ilonia, oni nieduzo moga zrobic. Jedynie luteine mozna brac co ma sens przy niskim progesteronie albo po poronieniach. Jesli dziecko umiera samoistnie we wczesnej ciazy tzn ze cos bylo nie tak. Taka naturalna selekcja. Gorzej jesli progesteron 30 gdzie min to 30 jest dla nich ok. Chociaz w Polsce wcale nie lepiej w UK jak sie poszuka to mozna znalezc prywatnie lekarza. No chyba ze sie nie mowi po ang i gowno rozumie to inna sprawa. Ja mam klinike, ktora jest 40min drogi ode mnie i prowadza ja dwie babeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 19:42
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
ja byłam dziś taka spiąca, że musiałam sie położyc,masakra dosłownie już nie mogłam usiedziecxd za to jak wstałam to zgon, teraz mi o wiele lepiej. Jutro dzownie na nfz się zapisać,bo jak obliczyłam te badania wszytskie to załamałam sie ;(
ja jestem w 7 tyg ciazy i miałam już 6 usg, ale to tylko z takiego powodu, że na poczatku ciazy lezałam w szpitalu,też slysząlam, że za duzo usg to też nie dobrze, ale co ja sie znam
dziewczyny czy Wy już na zwolnieniu lekarskim czy jeszcze pracujecie? -
No moja naproinstruktorka ciagle mi powtarza, ze za duzo usg to niedobrze. Ja staram sie jak najdluzsze przerwy robic.
Ja na zwolnieniu do 21 wrzesnia jak narazie. Pozniej zobaczymy. U nas placa to co musza wiec nie ma tak dobrze jak w Polsce. Inaczej bym siedziala juz do konca na zwolnieniu. Jak narazie to mam zamiar pracowac nawet do dnia porodu zeby w domu byc jak najdluzej z maluchem.
Ilonia, no troszke. Chociaz jak to nasza kolezanka powiedziala, ona i tak miala wszystkie objawy. Nie ma reguly... co ma sie stac to i tak sie stanie. -
Olina wrote:ja byłam dziś taka spiąca, że musiałam sie położyc,masakra dosłownie już nie mogłam usiedziecxd za to jak wstałam to zgon, teraz mi o wiele lepiej. Jutro dzownie na nfz się zapisać,bo jak obliczyłam te badania wszytskie to załamałam sie ;(
ja jestem w 7 tyg ciazy i miałam już 6 usg, ale to tylko z takiego powodu, że na poczatku ciazy lezałam w szpitalu,też slysząlam, że za duzo usg to też nie dobrze, ale co ja sie znam
dziewczyny czy Wy już na zwolnieniu lekarskim czy jeszcze pracujecie?cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016