X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    1) Na wizycie 2 lipca (wg zdjęcia 7+0) Maleństwo miało już 0.93cm a teraz w szpitalu przy 7+0 Okruszek miał (dopiero?) 0,8 cm. Co o tym sądzicie?

Moim zdaniem - i tak też mi z tymi wymiarami gin tłumaczyła - wszystko zależy kiedy była owu? czy się nie przesunęła? i parę innych składowych. Także tutaj bym się w ogóle tego nie czepiała. Zwłaszcza, że NIGDY w tym samym tygodniu dwa zarodki nie będą miały takiej samej wielkości.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też sądziłam ale wolałam się upewnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-) chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży, mam już cudowną córeczkę a teraz czekam na rodzeństwo dla niej :-) termin porodu mam wyznaczony na 7 kwietnia, pojawiły się u mnie komplikacje niestety i jestem już na L4, pozdrawiam was :-)

Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    praca do 7,5 miesiaca super ;-) a co robisz jesli mozna zapytac? ja to absolutnie miałam zakazane iśc do pracy, chcieli mi wypisać zasiwadczenie, ze jetem w ciąży i zakaz noszenia do 5kg..ogólnie babka mi powiedziała, że pownnam wykonuwac prace lekka i bezstresowa..a u mnie w pracy to ani lekka, ani bezstresowa do tego trzeba pracowac za 3osoby ;-)

Jestem nauczycielka języka angielskiego :) pod koniec było ciężko. Pracuje prywatnie wiec kończyła prace o 20.15 co mnie mordowali, ale w domu bym raczej nie wysiedziala;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Larisa chyba Cie na liscie nie mam :(

Widziałam się na liście ze dwie strony temu,to o to chodzi?:) termin wg ovu na 26 kwietnia.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynaaa2 wrote:
    cześć dziewczyny :-) chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży, mam już cudowną córeczkę a teraz czekam na rodzeństwo dla niej :-) termin porodu mam wyznaczony na 7 kwietnia, pojawiły się u mnie komplikacje niestety i jestem już na L4, pozdrawiam was :-)
    Witamy w gronie kwietnioweczek :*Rotenkopf monia ma racjie,kazda ciaza jest inna i zarodek nie bedzie mial takiej samej wielkosci,zobacz twoj w 6t1 ma 5,1 a u mnie w 6t1 ma 4 tak,ze spokojnie wszystko bedzie dobrze.A na ktora masz wizyte,bede trzymac kciukaski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:50

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf spokojnie. Owu mogla byc pozniej, zagniezdzenie pozno. I widzicie. Czeste usg to niepotrzebny stres.

Larisa przepraszam wiec :(

Klaudyna zaraz Cie dodam :)

Monia u mnie nie ma problemu. Siostra i ciotka w miastach po 15tys kupuja bez problemu ;)

Ja robie lampy ;) wkladam kabelki zeby dziala. Robota prosta, wolna i liniowa. W srodku mnie postawia to nawet lamp nosic nie bede musiala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.40
    dziękuję ;*

• Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja miałam poodbnie, byłam 2 razy na usg i tez myslslam, ze za 2 razem ciaza bedzie starsza,a tu niespodzianka ale nie przejmuej sie bo faktycznie mogło sie cos przesunać.
    Ja to sie jeszcze martwie swoja tarczyca, bo mam niedoczynnosc i biore euthyrox 50na25 teraz w czerwcu miałam wynik 2,3 wiec noby dobrze, ale endo mam dopiero 2 wrzesnia, mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
    Czy któras z was sie leczy na niedoczynnosc??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • monia_em Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:

Monia u mnie nie ma problemu. Siostra i ciotka w miastach po 15tys kupuja bez problemu ;)

po 15tyś czego?
    i gdzie? w UK czy PL?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia u nas zachodniopomorskie miasteczko fo 25 tys. Na prawdę nie wiedziałam że tak jest u Was bo jak pisałam u nas różni się wizyta jakością zdjęcia :) Wiec zwracam honor

Ala, siostra ma quinny i sobie chwali modelu Ci nie podam. Ja po synku mam wózek x-lander chwalę sobie bardzo bardzo :-) spacerówka baby desing tak zwana kanapka. :-)

Ja teraz musze leżeć do 30 mam macierzynski, 31 idę na wizytę i po zwolnienie lekarskie. Pracuje w lasach i tęskno mi .. z drugiej strony synek w domu :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja! I w UK niby mam wszystko ok a ft ktores grubo ponizej 50%. We wtorek mam krew i moze sie czegos dowiem. Ja od razu z 25 na 37.5 podskoczylam. Boje sie czasem, ze zabijam seoje dziecko, ale biore Encorton.

Monia po 15tys mieszkancow i to w Polsce. Tutaj licze na to, ze w koncu mi przepisza. Juz nawet nie o kase chodzi, ale o to ze leki moga gdzies stanac.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia a spacerowke ma z takim smiesznym palakiem czy taki pelny precik bardziej? Ja do rodzicow oczywiscie uzywke. Ja chce albo Teutonie BeYou albo Bebecar tylko nie wiem jaki model. Na Bebe nie wchodzi MaxiCosi a mi potrzebny taki bo Recaro chcemy.

• monia_em Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no ja w 5tej aptece też kupiłam, ale pamiętam, że jak 4dni po CC musiałam ganiać za tymi zastrzykami, to mnie q.... strzeliła słysząc takie informacje

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam ost ft4 i bylo w porządku;-) martwie sie troche bo ost endo kazal mi brac codziennie 50 przez miech i pozniej wrocilam do powrotnej dawki, gdzie dowiedziałam sie o ciazy mam nadzieje, że nic sie nie stanie, bo z 2 str wujo nie kazał mi brac 50 bo mam w normie wiec to za duzo(wujo jest tez lekarzem) no nic musze poczekac do nastepnej srody!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Rotenkopf ja miałam poodbnie, byłam 2 razy na usg i tez myslslam, ze za 2 razem ciaza bedzie starsza,a tu niespodzianka ale nie przejmuej sie bo faktycznie mogło sie cos przesunać.
    Ja to sie jeszcze martwie swoja tarczyca, bo mam niedoczynnosc i biore euthyrox 50na25 teraz w czerwcu miałam wynik 2,3 wiec noby dobrze, ale endo mam dopiero 2 wrzesnia, mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
    Czy któras z was sie leczy na niedoczynnosc??
    Olina ja sie lecze, teraz biore dawke 100, w pierwszej ciazy max to bylo 75/50 i dzidzius byl zdrowy a teraz od razu tak z grubej rury ta dawka ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaką mi da...mysle, ze 50 bede musiała brać ciagle...a jak ost u niego byłam i powiedzialam, ze ost tsh mialam 3 coś to sie oburzył, ze to za duzo na moj wiek, a przeciez norma to do 4 wiec nie rozumiem go;/

to faktycznie teraz spora, ale jezeli to ma byc dobre dla dzidzi no to musi tak byc co nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:13

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina bo za duzo!!!!! I to duzo!!! Normy sa do dupy. Dla ciazy to max 1.5 a najlepiej 1!!!! Ile masz lat? Mi kazala zejsc do 1 przed ciaza. Nie wiem ile bylo. Zawsze tsh mialam w normie tylko % sie nie zgadzaly. Ja dziekuje mojej lekarce za to, ze to zauwazyla. Gdyby nie ona to po ciazy z tarczycy by wiory zostaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja biorę euthyrox 50 od kiedy powiedziałam endo, że się staram o dziecko i teraz jak zaszłam a tsh mam w normie idę 1 września na wizytę zbada mnie bo wiadomo, w ciąży tarczycę trzeba kontrolować tym bardziej u mnie jak było krwawienie i plamienia mam zrobić jeszcze teraz tsh, anty-TPO i TG

co do pracy to jak jak napisałam jestem od 5 tyg na L4 przez to zaczęłam krwawić później plamić ciąża zagrożona, teraz jest poprawa ale muszę się oszczędzać i uważać na to co robię, prace miałam dość ciężką duży ruch, dźwiganie, dostawy, palety, ciężki towar, stanie ciągłe, jedna przerwa w mojej sytuacji praca odpada, dziecko najważniejsze, muszę teraz o nie dbać i tak mam w domu córeczkę i nie mogę się położyć i nic nie robić ale ograniczam się jak tylko mogę :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ilonia u nas zachodniopomorskie miasteczko fo 25 tys. Na prawdę nie wiedziałam że tak jest u Was bo jak pisałam u nas różni się wizyta jakością zdjęcia :) Wiec zwracam honor

Ala, siostra ma quinny i sobie chwali modelu Ci nie podam. Ja po synku mam wózek x-lander chwalę sobie bardzo bardzo :-) spacerówka baby desing tak zwana kanapka. :-)

Ja teraz musze leżeć do 30 mam macierzynski, 31 idę na wizytę i po zwolnienie lekarskie. Pracuje w lasach i tęskno mi .. z drugiej strony synek w domu :-)
    Wiolcia a nie powinnas miedzy macierzynskim a l4 zrobic sobie przerwy np na urlop wypoczynkowy? Ja prawie cala pierwsza ciaze bylam na l4 i 11 wrzesnia konczy mi sie roczny urlop macierzynski. Dowiadywalam sie ze zeby zus wyplacil mi zasilek na kolejnym zwolnieniu musze na min 1 dzien wrócic do pracy bo wtedy sie rozpoczyna nowy okres skladkowy ( zus nie wyplaca kasy jesli zwolnienie trwa iles tam dni bez przerwy ale nie pamietam dokladnie ile) co nie oznacza ze musisz fizycznie w pracy sie stawic, urlop wypoczynkowy tez sie liczy. Ja mam zamiar wykorzystac tak ok 2 tygodni urlopu i isc dopiero na zwolnienie. Ostatnio kadrowa mi liczyla i mam do wykorzystania 69 dni urlopu plus 2 opieki nad dzieckiem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ