X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    1) Na wizycie 2 lipca (wg zdjęcia 7+0) Maleństwo miało już 0.93cm a teraz w szpitalu przy 7+0 Okruszek miał (dopiero?) 0,8 cm. Co o tym sądzicie?

Moim zdaniem - i tak też mi z tymi wymiarami gin tłumaczyła - wszystko zależy kiedy była owu? czy się nie przesunęła? i parę innych składowych. Także tutaj bym się w ogóle tego nie czepiała. Zwłaszcza, że NIGDY w tym samym tygodniu dwa zarodki nie będą miały takiej samej wielkości.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też sądziłam ale wolałam się upewnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-) chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży, mam już cudowną córeczkę a teraz czekam na rodzeństwo dla niej :-) termin porodu mam wyznaczony na 7 kwietnia, pojawiły się u mnie komplikacje niestety i jestem już na L4, pozdrawiam was :-)

Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    praca do 7,5 miesiaca super ;-) a co robisz jesli mozna zapytac? ja to absolutnie miałam zakazane iśc do pracy, chcieli mi wypisać zasiwadczenie, ze jetem w ciąży i zakaz noszenia do 5kg..ogólnie babka mi powiedziała, że pownnam wykonuwac prace lekka i bezstresowa..a u mnie w pracy to ani lekka, ani bezstresowa do tego trzeba pracowac za 3osoby ;-)

Jestem nauczycielka języka angielskiego :) pod koniec było ciężko. Pracuje prywatnie wiec kończyła prace o 20.15 co mnie mordowali, ale w domu bym raczej nie wysiedziala;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Larisa chyba Cie na liscie nie mam :(

Widziałam się na liście ze dwie strony temu,to o to chodzi?:) termin wg ovu na 26 kwietnia.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynaaa2 wrote:
    cześć dziewczyny :-) chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży, mam już cudowną córeczkę a teraz czekam na rodzeństwo dla niej :-) termin porodu mam wyznaczony na 7 kwietnia, pojawiły się u mnie komplikacje niestety i jestem już na L4, pozdrawiam was :-)
    Witamy w gronie kwietnioweczek :*Rotenkopf monia ma racjie,kazda ciaza jest inna i zarodek nie bedzie mial takiej samej wielkosci,zobacz twoj w 6t1 ma 5,1 a u mnie w 6t1 ma 4 tak,ze spokojnie wszystko bedzie dobrze.A na ktora masz wizyte,bede trzymac kciukaski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:50

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf spokojnie. Owu mogla byc pozniej, zagniezdzenie pozno. I widzicie. Czeste usg to niepotrzebny stres.

Larisa przepraszam wiec :(

Klaudyna zaraz Cie dodam :)

Monia u mnie nie ma problemu. Siostra i ciotka w miastach po 15tys kupuja bez problemu ;)

Ja robie lampy ;) wkladam kabelki zeby dziala. Robota prosta, wolna i liniowa. W srodku mnie postawia to nawet lamp nosic nie bede musiala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.40
    dziękuję ;*

• Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja miałam poodbnie, byłam 2 razy na usg i tez myslslam, ze za 2 razem ciaza bedzie starsza,a tu niespodzianka ale nie przejmuej sie bo faktycznie mogło sie cos przesunać.
    Ja to sie jeszcze martwie swoja tarczyca, bo mam niedoczynnosc i biore euthyrox 50na25 teraz w czerwcu miałam wynik 2,3 wiec noby dobrze, ale endo mam dopiero 2 wrzesnia, mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
    Czy któras z was sie leczy na niedoczynnosc??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • monia_em Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:

Monia u mnie nie ma problemu. Siostra i ciotka w miastach po 15tys kupuja bez problemu ;)

po 15tyś czego?
    i gdzie? w UK czy PL?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia u nas zachodniopomorskie miasteczko fo 25 tys. Na prawdę nie wiedziałam że tak jest u Was bo jak pisałam u nas różni się wizyta jakością zdjęcia :) Wiec zwracam honor

Ala, siostra ma quinny i sobie chwali modelu Ci nie podam. Ja po synku mam wózek x-lander chwalę sobie bardzo bardzo :-) spacerówka baby desing tak zwana kanapka. :-)

Ja teraz musze leżeć do 30 mam macierzynski, 31 idę na wizytę i po zwolnienie lekarskie. Pracuje w lasach i tęskno mi .. z drugiej strony synek w domu :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja! I w UK niby mam wszystko ok a ft ktores grubo ponizej 50%. We wtorek mam krew i moze sie czegos dowiem. Ja od razu z 25 na 37.5 podskoczylam. Boje sie czasem, ze zabijam seoje dziecko, ale biore Encorton.

Monia po 15tys mieszkancow i to w Polsce. Tutaj licze na to, ze w koncu mi przepisza. Juz nawet nie o kase chodzi, ale o to ze leki moga gdzies stanac.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia a spacerowke ma z takim smiesznym palakiem czy taki pelny precik bardziej? Ja do rodzicow oczywiscie uzywke. Ja chce albo Teutonie BeYou albo Bebecar tylko nie wiem jaki model. Na Bebe nie wchodzi MaxiCosi a mi potrzebny taki bo Recaro chcemy.

• monia_em Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no ja w 5tej aptece też kupiłam, ale pamiętam, że jak 4dni po CC musiałam ganiać za tymi zastrzykami, to mnie q.... strzeliła słysząc takie informacje

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam ost ft4 i bylo w porządku;-) martwie sie troche bo ost endo kazal mi brac codziennie 50 przez miech i pozniej wrocilam do powrotnej dawki, gdzie dowiedziałam sie o ciazy mam nadzieje, że nic sie nie stanie, bo z 2 str wujo nie kazał mi brac 50 bo mam w normie wiec to za duzo(wujo jest tez lekarzem) no nic musze poczekac do nastepnej srody!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Rotenkopf ja miałam poodbnie, byłam 2 razy na usg i tez myslslam, ze za 2 razem ciaza bedzie starsza,a tu niespodzianka ale nie przejmuej sie bo faktycznie mogło sie cos przesunać.
    Ja to sie jeszcze martwie swoja tarczyca, bo mam niedoczynnosc i biore euthyrox 50na25 teraz w czerwcu miałam wynik 2,3 wiec noby dobrze, ale endo mam dopiero 2 wrzesnia, mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
    Czy któras z was sie leczy na niedoczynnosc??
    Olina ja sie lecze, teraz biore dawke 100, w pierwszej ciazy max to bylo 75/50 i dzidzius byl zdrowy a teraz od razu tak z grubej rury ta dawka ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaką mi da...mysle, ze 50 bede musiała brać ciagle...a jak ost u niego byłam i powiedzialam, ze ost tsh mialam 3 coś to sie oburzył, ze to za duzo na moj wiek, a przeciez norma to do 4 wiec nie rozumiem go;/

to faktycznie teraz spora, ale jezeli to ma byc dobre dla dzidzi no to musi tak byc co nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:13

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina bo za duzo!!!!! I to duzo!!! Normy sa do dupy. Dla ciazy to max 1.5 a najlepiej 1!!!! Ile masz lat? Mi kazala zejsc do 1 przed ciaza. Nie wiem ile bylo. Zawsze tsh mialam w normie tylko % sie nie zgadzaly. Ja dziekuje mojej lekarce za to, ze to zauwazyla. Gdyby nie ona to po ciazy z tarczycy by wiory zostaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja biorę euthyrox 50 od kiedy powiedziałam endo, że się staram o dziecko i teraz jak zaszłam a tsh mam w normie idę 1 września na wizytę zbada mnie bo wiadomo, w ciąży tarczycę trzeba kontrolować tym bardziej u mnie jak było krwawienie i plamienia mam zrobić jeszcze teraz tsh, anty-TPO i TG

co do pracy to jak jak napisałam jestem od 5 tyg na L4 przez to zaczęłam krwawić później plamić ciąża zagrożona, teraz jest poprawa ale muszę się oszczędzać i uważać na to co robię, prace miałam dość ciężką duży ruch, dźwiganie, dostawy, palety, ciężki towar, stanie ciągłe, jedna przerwa w mojej sytuacji praca odpada, dziecko najważniejsze, muszę teraz o nie dbać i tak mam w domu córeczkę i nie mogę się położyć i nic nie robić ale ograniczam się jak tylko mogę :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ilonia u nas zachodniopomorskie miasteczko fo 25 tys. Na prawdę nie wiedziałam że tak jest u Was bo jak pisałam u nas różni się wizyta jakością zdjęcia :) Wiec zwracam honor

Ala, siostra ma quinny i sobie chwali modelu Ci nie podam. Ja po synku mam wózek x-lander chwalę sobie bardzo bardzo :-) spacerówka baby desing tak zwana kanapka. :-)

Ja teraz musze leżeć do 30 mam macierzynski, 31 idę na wizytę i po zwolnienie lekarskie. Pracuje w lasach i tęskno mi .. z drugiej strony synek w domu :-)
    Wiolcia a nie powinnas miedzy macierzynskim a l4 zrobic sobie przerwy np na urlop wypoczynkowy? Ja prawie cala pierwsza ciaze bylam na l4 i 11 wrzesnia konczy mi sie roczny urlop macierzynski. Dowiadywalam sie ze zeby zus wyplacil mi zasilek na kolejnym zwolnieniu musze na min 1 dzien wrócic do pracy bo wtedy sie rozpoczyna nowy okres skladkowy ( zus nie wyplaca kasy jesli zwolnienie trwa iles tam dni bez przerwy ale nie pamietam dokladnie ile) co nie oznacza ze musisz fizycznie w pracy sie stawic, urlop wypoczynkowy tez sie liczy. Ja mam zamiar wykorzystac tak ok 2 tygodni urlopu i isc dopiero na zwolnienie. Ostatnio kadrowa mi liczyla i mam do wykorzystania 69 dni urlopu plus 2 opieki nad dzieckiem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ