Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olina wrote:ciekawe jaką mi da...mysle, ze 50 bede musiała brać ciagle...a jak ost u niego byłam i powiedzialam, ze ost tsh mialam 3 coś to sie oburzył, ze to za duzo na moj wiek, a przeciez norma to do 4 wiec nie rozumiem go;/
to faktycznie teraz spora, ale jezeli to ma byc dobre dla dzidzi no to musi tak byc co nie -
to ja mam 2.3 wiec grubo za duzo, musiałby mi teraz kazac brac pewnie tez 100, zeby zeszło do 1, wiec jestem przygotowana..pomimo to naarzie sie boje zmienic sama i biore ciagke 50na25.
ja mam 24 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:21
-
Ja już nie moge sie doczekać tego 2 wrzesnia, az bede wiedziała jak brac i wgl i mam nadzieje, ze dziecko sie dobrze rozwija, bo mnie też troche to stresuje (
mam nadzieje, ze bedzie dobrze! trzeba byc dobre mysli, prawda?
a co do wieku, jak poszłam do gina, bo nie mogłam dlugo zajsc w ciazy to jak usłyszała, ze mam 24 lata to była w szoku, ze chce dziecko w tak młodym wieku haha -
Ja trafilam na super lekarza, pozniej na super naprodoktorke i instruktorke Creighton Model System. Wszyscy bardzo mnie wspierali i teraz jak nie dostana maila raz na 4 dni to zasypuja pytaniami. Tacy kochani my staralismy sie 14 cykli.
Co do dobrych mysli. Jasne! Nic nie zmienimy wiec moze byc tylko dobrzeOlina lubi tę wiadomość
-
klaudynaaa2 wrote:cześć dziewczyny chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży, mam już cudowną córeczkę a teraz czekam na rodzeństwo dla niej termin porodu mam wyznaczony na 7 kwietnia, pojawiły się u mnie komplikacje niestety i jestem już na L4, pozdrawiam was
-
Olina wrote:to ja mam 2.3 wiec grubo za duzo, musiałby mi teraz kazac brac pewnie tez 100, zeby zeszło do 1, wiec jestem przygotowana..pomimo to naarzie sie boje zmienic sama i biore ciagke 50na25.
ja mam 24 lata -
Ameiva wrote:nic sama nie zmieniaj, lepiej poczekac na wizyte. Ja w pierwszej ciazy mialam wyniki biorac leki ok 2-2,5 i tak jak pisalam dzidzia zdrowa
-
Lanusia93 wrote:Cześć dziewczyny
U mnie przeprowadzka pełną parą, dlatego nie zaglądam. Większość rzeczy i mebli spakowana, we wtorek przed nami 400 km, potem powrót i znowu 400 km, bo na jeden kurs nie damy rady.
Nic mi nie dolega, czuję się zupełnie nieciążowo Poza ogromną sennością nie mam na co narzekać. Męczy mnie tylko myśl o wyborze nowego ginekologa...
Miłego dnia! -
bo moj suwwaczek troche żle sie nastawił, bo ja dopiero zaczełam 7 tydz a na suwaku pokazuje 8 nie wiem jak to zmienic za chine
usg pokazało 10.04 ale ona mowiła, ze to moze ulec zmianie tak podała 30marca-10kwietniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:37
-
Hej Kobietki!
Dziś przeżyłam dzień prawie bez mdłości, aż do teraz... ; )
Ja biorę Euthyrox 25. Na samym początku ciąży miałam TSH 2,26 i teraz po 3 tygodniach zbadam znowu. Gin kazał zwiększyć dawkę do 50tki, dopiero jeśli TSH przekroczy 2,5.
Twierdzi, że nie ma co od razu takich dużych dawek brać, żeby jeszcze bardziej nie rozleniwiać tarczycy.
Ktoś pytał o clexane - na razie fuksem udaje mi się kupować, ale za każdym razem dopiero w którejś z kolei aptece. Staram się mieć zawsze 2-tygodniowy zapas, choć i tak boję się ew. dłuższych przerw w dostawach. Ostatnio w trójce mówili, że rzecznik z NFZ wielkopolskiego alarmował ministerstwo, że są duże problemy z insuliną i lekami przeciwzakrzepowymi. Mam nadzieję, że to rozwiążą, bo nie chcę się do porodu stresować.. Acha, mam to szczęście, że lekarz, mimo że chodzę prywatnie, leki mi przepisuje na ryczałt. Badania laboratoryjne to już inna sprawa - wszystkie płatne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:40
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka wrote:Olina, mamy widzę ten sam tc : )
-
Olina wrote:taak;-) tylko ja nie wiem czy to dobry dzien, bo ost jak byłam u gina był 6 tydz i 6 dszien wiec obstawiam, ze teraz jest gdzies tak jak na suwaczku, ale tez pewnosci nie mam i pewnie na nast usg wyjdzie cos innego (
A na USG miałam ciążę starszą o 2 dni. Takie wahania są częste na tym etapie.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Alicja92 wrote:Olina bo za duzo!!!!! I to duzo!!! Normy sa do dupy. Dla ciazy to max 1.5 a najlepiej 1!!!! Ile masz lat? Mi kazala zejsc do 1 przed ciaza. Nie wiem ile bylo. Zawsze tsh mialam w normie tylko % sie nie zgadzaly. Ja dziekuje mojej lekarce za to, ze to zauwazyla. Gdyby nie ona to po ciazy z tarczycy by wiory zostaly.
Ja na początku staran miałam 2,1. W miesiącu zajścia w ciąże miałam 2,93. za to ft i atpo i usg miałam idealne. Nie brałam kompletnie nic. w lipcu badanie tsh 1,7 (po II kreskach)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:48
Kajka lubi tę wiadomość