X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lanusia, daj znak, co powiedział lekarz.

A sluchajcie, to możliwe, żeby podczas pierwszej wizyty lekarz nie zrobił USG?

7v8rikgni12rlaff.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia kciuki mam mocno zacisniete!!!

Raczej nie jest możliwe. Zawsze warto zobaczyc czy jest chociaz pecherzyk!

Dziewczyny czy tez macie coraz twardszy brzuch??

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia trzymam mocno kciuki! Może dobrze, że bez usg, bo to usg tez tam podrażnia, bedzie dobrze nie ma sie co martwić na zapas, koniecznie napisz jak poszło!

Ja wczoraj jak sie połozyłam było mi tak niedobrze, aż bolał żołądek potem sie zorientowałam, ze za szybko sie położyłam po jedzeniu.... usypiałam chyba z godzine, potem sie zbudziłam ze 4 razy a rano to bym spała i spala ;-) a pewnie gdzies ok 16 bede zgon i bede musiała sie połozyc spac na kilka minut bo nie dam rady heheh ;-) i zawsze jak zjem sniadanie tez mi chwile niedobrze, ale przechodzi.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie zaglądałam przez weekend do was. Strasznie dużo piszecie hihi ;)

Dziś na 11.40 mam wizytę dlatego baaardzo Was proszę o trzymanie kciuków :) okropnie się stresuje, że mojej kruszynki nie będzie w pęcherzyku:(

Malinkowe oczekiwanie, Endzis, ilonia1984, Larisa, Kawuszka lubią tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam twardszy ale z pewnością już się zaokrąglił... byłam w sobotę na zakupach i tak w przymierzalni to zauwazyłam :P i mój chłopak także :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Mdłości,mdłości,mdłości. Nie mogę nic zrobić masakra.. Jeszcze dziś urodziny syna 11 lat który pierdzieli mamę i tatę woli do babci iść.Odechciewa mi się wszystkiego.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam niedoczynność tarczycy. Mój endo powiedział, że dla starających się TSH powinno być koło 1, a dla kobiet w ciąży do 2.5. Sama teraz biorę euthyrox 125. Mam również kontrolować co 6 tyg. ft4

Lanusia trzymam kciuki:*

• fabiola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wszystko będzie dobrze :*

Trzy mam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Co do tarczycy ja w pierwszej ciąży brałam 5dni 100 i 2 dni 125 i tak przez cala ciążę. Teraz biore 100. Ja mam duże dawki z tego wzgledu ze mam Hashimoto.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 29kwietnia i zadnych objawow i nie wiem czy sie cieszyc czy nie.. jestem po 3 poronieniach a w tamtych zawsze mulilo teraz tylko troche plecy bola i piersi napuchniete..

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno być usg zrobione aby wiedzieć czy ciaza jest ulokowana w macicy i czy niema krwiakow torbieli czy jest pojedyncza czy mnoga. ;)

Co do podrażnienia wybacz za to co zapisze ale trochę to głupota... Seks w ciąży można uprawiać pod koniec wręcz wskazany jaj najczęściej wiec skoro penis nie podrażnia to głowica usg dopochwowego tez nie. :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny. Nie zaglądałam przez weekend do was. Strasznie dużo piszecie hihi ;)

Dziś na 11.40 mam wizytę dlatego baaardzo Was proszę o trzymanie kciuków :) okropnie się stresuje, że mojej kruszynki nie będzie w pęcherzyku:(
    Trzymam kciuki,bedzie dobrze,czekamy na wiesci ;) ja brzuch mam wiekszy,ale to dlatego ze mam calczas wzdety i wygladam jak w 5 tygodniu i juz 1 kg na plusie jestem i chyba poszlo w brzuszek sadelko ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też tak macie, że jak dużo chodzicie to boli was podbrzusze? Ja mam nakaz leżenia, trochę mogę się ruszać i wczoraj po prysznicu zaczęło mnie boleć podbrzusze, ale przeszło mi zaraz jak się położyłam. Nie wiem czy to normalne, jak narazie zdażyło mi się to 2-3 razy.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Dziewczyny czy wy też tak macie, że jak dużo chodzicie to boli was podbrzusze? Ja mam nakaz leżenia, trochę mogę się ruszać i wczoraj po prysznicu zaczęło mnie boleć podbrzusze, ale przeszło mi zaraz jak się położyłam. Nie wiem czy to normalne, jak narazie zdażyło mi się to 2-3 razy.
    Mnie najczesciej pobolewa brzuszek wieczorem po calym dniu jak sie poloze dopiero,albo zakuje jak szybciej wstane,cos podniose po schyleniu,jezu mdlosci wrocily,nie moge nic zjesc,jak 2 dni frytki jadlam bo tylko one mi smakowaly,to teraz 2 dzien kluski slaskie tylko moge jesc,dziwne mam te smaki w tej ciazy,jakis chlebek z twarozkiem mi smakuje i tyle a co pare dni smak mI sie zmienia i jak zajadalam sie frytkami tak dzis jak o nich pomysle to mnie az ciagnie...:) jaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:21

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja jak na złość na słodkie :-) z Mikolajem pamiętam cały czas rzodkiewka. . Od 2 miesiąca do samego końca. . Po kilka peczkow dziennie :D haha oprócz tego kurczak.. w każdej postaci tylko nie pieczony. . Tak samo ryby fuj a teraz non stop bym mogła jeść :-)

Co do klucia to ponoć normalne bo się macica rozsrasta . Ja jak szybko wstanę to klucie takie w jajniku straszne ale w 1 miałam to samo i ginka mi mówiła ze musze uważać jak wstaje i robić to powoli . Potem to staje się nawykiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:26

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) zaczęłam Was nadrabiać ale tyle naskrobałyście,że szok ;)
    Jak Wam minęła niedziela? My z młodym najpierw w kinie a potem na koncercie byliśmy,tak się grochówką objadłam,że masakra! ;)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boze ale bym zjadła grochówke :O heheheheh
    mnie w brzuchu tez wczoraj troche bolało :( ale tez przeszło dzis jest już ok, a objawow jak nie było tak nie ma ;-) ;/

ja tez mam hashimoto, a biore mała dawke ehhhh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Haha a ja jak na złość na słodkie :-) z Mikolajem pamiętam cały czas rzodkiewka. . Od 2 miesiąca do samego końca. . Po kilka peczkow dziennie :D haha oprócz tego kurczak.. w każdej postaci tylko nie pieczony. . Tak samo ryby fuj a teraz non stop bym mogła jeść :-)

Co do klucia to ponoć normalne bo się macica rozsrasta . Ja jak szybko wstanę to klucie takie w jajniku straszne ale w 1 miałam to samo i ginka mi mówiła ze musze uważać jak wstaje i robić to powoli . Potem to staje się nawykiem :-)
    A ja przed lasuch na slodkie bylam,ciasto do kawki musowo,a teraz mam odrzut i to od samej ovu,bylam w szoku i nie wiedzialam co jest,teraz wiem,ze to 1 objaw u mnie ciazy byl,jak odmowilam tortu do kawki u przyjaciolki i na sam widok mnie zmulilo,ale wtedy to myslalam,ze poprostu checi brak i ze zly dzien mam,wogole przez mdlosci ciezko mi idzie z jedzeniem ostatnio,nawet ciezko owoce mI jesc bo slodkie,ale czesem wieczorkiem cos wcisne,jak mnie juz nie muli,zeby malcowi jakis witaminek dostarczyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:39

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz senności nie mam objawów,czasem zemdli ale zaraz coś zjem i przechodzi,jak wstaję z łóżka za szybko też mnie zakuje. Najważniejsze to,że plamienia ustąpiły i przestałam brać lutkę bo jakaś chyba infekcja mi się od niej zaczęła robić,jak tylko rano jej nie wzięłam ustąpiło.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) za wizytujace dzis trzymam kciuki i nkecierpliwie czekam na wiesci od Lanusi.

Mnie te mdlosci dziwnie mecza. Raz sa raz ich nie ma. Stanik za to nowy musze kupic bo moj za maly juz :p a i tak mam F.

Wiolcia podoba mie sie moodd tylko drogie sa :( na 2 wozek chce cos tanszego.

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko stoi i czeka na strychu,cała nowiutka nie używana wyprawka + łóżeczko,kołyska,wózek ;) Wózek już nie modny ale nie będę kupować innego.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ