X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiax87 ogromne gratulacje :-)

Powiem Wam że ja w 1 ciąży termin z om miałam na 25 sierpnia. Z USG wychodziło ciągle, że szybciej na 21 sierpnia. No cóż ;) 9 wrzesnia miałam indukowany poród 15 dni po terminie z om i 19 dni po terminie z USG. Urodziłam po 30h przez cc - zanik tętna płodu .
    Wiec mam nadzieje ze 2 mnie w bambuka nie zrobi :D hahaha

kasiax87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w trakcie robienia listy. Ze 2h juz robie. Staram sie zevby te cholerne kolory sie nie powtarzaly, zeby nie bylo nudno. Uwierzcie mi, ze mam dosc ;p Jak ktoras chetna i ma czas i ochote to moze sie pobawic w liste w excelu to wklejimy link ;) Ja sie nie nadaje. U mnie musi byc ladnie i kolorowo. Do tej dodamy pozniej termin z usg, ale mysle, ze zrobimy to kolo 20tyg co by byl pewien co Wy na to? No i od razu dodamy znaczek czy boy czy girl. Nie jestem na biezaco i przepraszam za to. Widze, ze sie rozkrecamy i coraz lepsza atmosfera tutaj panuje. Szkoda ze polowa dziewczyn z listy sie nie udziela ;/

agulas lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej

Ewcia śliczny nowy avatar ;)
    Dziękuję :) .Taki mniej smutny co? ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja może nicki standardowo na czarno
    Termin np na czerwono a pózniej kolorami tylko różnice chłopczyk/dziewczynka?
    Wydaje mi sie ze może byc czytelniej - jak jest duzo kolorów to mozna sie w kolorowym i tak Belly zamotać ;)

Mi sie dzis udało umówić wizytę do mojej gin na 10 Września.
    Maz dał mi spac do 11.
    Ogarnął synka rano itd.
    Pózniej wspólne zakupy bo w niedziele chrzest Mikołaja. I tak dzien cały zleciał.

monia_em, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Podeśle Ci na prv jak wygladała listopadowa lista

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jak mozna zrobic liste ale se uwalilam tecze i tak zostawiam ;p

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję:) rano muliło mnie na wymioty, ale przeszło mi po popołudniowej drzemce. No i dziś miałam fazę na serki topione, na chemiczne, złe serki topione xD

• Endzis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te jutrzejsze. U mnie niestety dzień wyjęty z życia...
    24h mdłości o kilkanaście spotkań z muszlą:( jestem osłabiona okropnie. Zjadłam dziś kilka gryzów sucharka i wszystki poszły do kibelka. Nakgorszemu wrogowi nie życzę takiego samopoczucia jak ja mam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczyny jestem w trakcie robienia listy. Ze 2h juz robie. Staram sie zevby te cholerne kolory sie nie powtarzaly, zeby nie bylo nudno. Uwierzcie mi, ze mam dosc ;p Jak ktoras chetna i ma czas i ochote to moze sie pobawic w liste w excelu to wklejimy link ;) Ja sie nie nadaje. U mnie musi byc ladnie i kolorowo. Do tej dodamy pozniej termin z usg, ale mysle, ze zrobimy to kolo 20tyg co by byl pewien co Wy na to? No i od razu dodamy znaczek czy boy czy girl. Nie jestem na biezaco i przepraszam za to. Widze, ze sie rozkrecamy i coraz lepsza atmosfera tutaj panuje. Szkoda ze polowa dziewczyn z listy sie nie udziela ;/

a nie może być normalnie? Później zaznaczymy na różowo lub na niebiesko?
    teraz jest trochę pstrokato - nie gniewaj się :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglybyscie za mnie jutro trzymac kciuki? Tak baaardzo boje sie ten wizyty :( Niby ponad 7tydz a malec ma serduszko ale 5mm :(

Endzis, agulas, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czy moglybyscie za mnie jutro trzymac kciuki? Tak baaardzo boje sie ten wizyty :( Niby ponad 7tydz a malec ma serduszko ale 5mm :(

Leze całe dnie wiec będę trzymać !! :-)
    O której wizyta ?

Asiasia, sylwia.z lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 11:00. Niemniej podjelam decyzje, ze o moim malcu zadecyduje tylko Bog, a nie lekarz! To znaczy, nie wazne co mi powiedza jutro, to bede chciala utrzymac malca do 12tyg. bo naczytalam sie ze fasolki potrafia duzo nadgonic. Napewno skonsultuje jeszcze wszystko w przyszlym tyg z innym lekarzem w klinice albo jak bede w domu w Polsce.

ewcia21k, dichlieb, jamniczakuchnia, Larisa, agulas lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia-też będę trzymać kciuki :) Ale na pewno wszystko będzie w porządku :D

Asiasia lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    O 11:00. Niemniej podjelam decyzje, ze o moim malcu zadecyduje tylko Bog, a nie lekarz! To znaczy, nie wazne co mi powiedza jutro, to bede chciala utrzymac malca do 12tyg. bo naczytalam sie ze fasolki potrafia duzo nadgonic. Napewno skonsultuje jeszcze wszystko w przyszlym tyg z innym lekarzem w klinice albo jak bede w domu w Polsce.
    Masz rację,bardzo dobra decyzja :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Masz rację,bardzo dobra decyzja :)
    To Gora dala mi to wyczekiwane szczecie po 9ciu miesiacach w klinice, dlatego przyjme tylko "odgorna" decyzje! Dziekuje

Wiolcia1405, ewcia21k lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja w 5t6d mialam 4.6mm wiec ciazs wyglada na mlodsza o tydzien. Musi byc dobrze! Trzymam kciukasy i czekam na wiesci ;*

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    To Gora dala mi to wyczekiwane szczecie po 9ciu miesiacach w klinice, dlatego przyjme tylko "odgorna" decyzje! Dziekuje
    Pięknie napisane :) będzie dobrze , pamiętaj że ciąża może być młodsza :-) a faktem jest ze zarodki nadrobić potrafią ;-)

Asiasia, dichlieb lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny nocną porą!
    U mnie dużo się dzieje. Zaliczyłam dzisiaj pierwszą wizytę z porcelaną rano. Mdłości stają się coraz gorsze i trwają cały dzień.

Wczoraj byłam u innego gina na nfz, dostałam skierowania na badania I trymestru i od razu pobrali mi krew, wyniki będę miała jutro po 15. Kolejną wizytę mam na 7 września.Widziałam okruszka i słyszałam bijące serduszko.

Byłam wczoraj także u mojej endokrynolog, wynik tsh mam 0,908- powiedziała że idealny, obniżyła troszkę mi euthyrox z 175 na 150. ogólnie bardzo zadowolona była, i kazała mi się oszczędzać.

Powiększyły mi się piersi i mam wrażenie że zrobiły mi się większe brodawki, brzuch mnie pobolewa, ale spokojna jestem.

Jutro mąż ma wolne już, musimy sporo spraw pozałatwiać a w czwartek wyjeżdżamy na urlop do Karpacza, więc muszę spakować rzeczy.

Ja też biorę Femibion Natal 1, jestem mega senna i dosłownie usypiam gdziekolwiek położę głowę. czasem to dziwnie wygląda.

uciekam spać kochane, bo jutro czeka mnie długi dzień
    spokojnej nocy :*

ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta...wiem iż to jeszcze zbyt wczesnie.Ale nie wytrzymam dłużej byc moze...

dichlieb, Larisa lubią tę wiadomość

sylwia.z
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z będzie dobrze :) głowa do góry! Kilka głębokich oddechów i relaks! W poniedziałek miałam wizytę i też umierałam ze strachu ale teraz to żałuję bo niepotrzebnie się denerwowałam.

Trzymam kciuki :)

sylwia.z lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ