X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiax87 ogromne gratulacje :-)

Powiem Wam że ja w 1 ciąży termin z om miałam na 25 sierpnia. Z USG wychodziło ciągle, że szybciej na 21 sierpnia. No cóż ;) 9 wrzesnia miałam indukowany poród 15 dni po terminie z om i 19 dni po terminie z USG. Urodziłam po 30h przez cc - zanik tętna płodu .
    Wiec mam nadzieje ze 2 mnie w bambuka nie zrobi :D hahaha

kasiax87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w trakcie robienia listy. Ze 2h juz robie. Staram sie zevby te cholerne kolory sie nie powtarzaly, zeby nie bylo nudno. Uwierzcie mi, ze mam dosc ;p Jak ktoras chetna i ma czas i ochote to moze sie pobawic w liste w excelu to wklejimy link ;) Ja sie nie nadaje. U mnie musi byc ladnie i kolorowo. Do tej dodamy pozniej termin z usg, ale mysle, ze zrobimy to kolo 20tyg co by byl pewien co Wy na to? No i od razu dodamy znaczek czy boy czy girl. Nie jestem na biezaco i przepraszam za to. Widze, ze sie rozkrecamy i coraz lepsza atmosfera tutaj panuje. Szkoda ze polowa dziewczyn z listy sie nie udziela ;/

agulas lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej

Ewcia śliczny nowy avatar ;)
    Dziękuję :) .Taki mniej smutny co? ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja może nicki standardowo na czarno
    Termin np na czerwono a pózniej kolorami tylko różnice chłopczyk/dziewczynka?
    Wydaje mi sie ze może byc czytelniej - jak jest duzo kolorów to mozna sie w kolorowym i tak Belly zamotać ;)

Mi sie dzis udało umówić wizytę do mojej gin na 10 Września.
    Maz dał mi spac do 11.
    Ogarnął synka rano itd.
    Pózniej wspólne zakupy bo w niedziele chrzest Mikołaja. I tak dzien cały zleciał.

monia_em, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Podeśle Ci na prv jak wygladała listopadowa lista

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jak mozna zrobic liste ale se uwalilam tecze i tak zostawiam ;p

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję:) rano muliło mnie na wymioty, ale przeszło mi po popołudniowej drzemce. No i dziś miałam fazę na serki topione, na chemiczne, złe serki topione xD

• Endzis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te jutrzejsze. U mnie niestety dzień wyjęty z życia...
    24h mdłości o kilkanaście spotkań z muszlą:( jestem osłabiona okropnie. Zjadłam dziś kilka gryzów sucharka i wszystki poszły do kibelka. Nakgorszemu wrogowi nie życzę takiego samopoczucia jak ja mam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczyny jestem w trakcie robienia listy. Ze 2h juz robie. Staram sie zevby te cholerne kolory sie nie powtarzaly, zeby nie bylo nudno. Uwierzcie mi, ze mam dosc ;p Jak ktoras chetna i ma czas i ochote to moze sie pobawic w liste w excelu to wklejimy link ;) Ja sie nie nadaje. U mnie musi byc ladnie i kolorowo. Do tej dodamy pozniej termin z usg, ale mysle, ze zrobimy to kolo 20tyg co by byl pewien co Wy na to? No i od razu dodamy znaczek czy boy czy girl. Nie jestem na biezaco i przepraszam za to. Widze, ze sie rozkrecamy i coraz lepsza atmosfera tutaj panuje. Szkoda ze polowa dziewczyn z listy sie nie udziela ;/

a nie może być normalnie? Później zaznaczymy na różowo lub na niebiesko?
    teraz jest trochę pstrokato - nie gniewaj się :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglybyscie za mnie jutro trzymac kciuki? Tak baaardzo boje sie ten wizyty :( Niby ponad 7tydz a malec ma serduszko ale 5mm :(

Endzis, agulas, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czy moglybyscie za mnie jutro trzymac kciuki? Tak baaardzo boje sie ten wizyty :( Niby ponad 7tydz a malec ma serduszko ale 5mm :(

Leze całe dnie wiec będę trzymać !! :-)
    O której wizyta ?

Asiasia, sylwia.z lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 11:00. Niemniej podjelam decyzje, ze o moim malcu zadecyduje tylko Bog, a nie lekarz! To znaczy, nie wazne co mi powiedza jutro, to bede chciala utrzymac malca do 12tyg. bo naczytalam sie ze fasolki potrafia duzo nadgonic. Napewno skonsultuje jeszcze wszystko w przyszlym tyg z innym lekarzem w klinice albo jak bede w domu w Polsce.

ewcia21k, dichlieb, jamniczakuchnia, Larisa, agulas lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia-też będę trzymać kciuki :) Ale na pewno wszystko będzie w porządku :D

Asiasia lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    O 11:00. Niemniej podjelam decyzje, ze o moim malcu zadecyduje tylko Bog, a nie lekarz! To znaczy, nie wazne co mi powiedza jutro, to bede chciala utrzymac malca do 12tyg. bo naczytalam sie ze fasolki potrafia duzo nadgonic. Napewno skonsultuje jeszcze wszystko w przyszlym tyg z innym lekarzem w klinice albo jak bede w domu w Polsce.
    Masz rację,bardzo dobra decyzja :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Masz rację,bardzo dobra decyzja :)
    To Gora dala mi to wyczekiwane szczecie po 9ciu miesiacach w klinice, dlatego przyjme tylko "odgorna" decyzje! Dziekuje

Wiolcia1405, ewcia21k lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja w 5t6d mialam 4.6mm wiec ciazs wyglada na mlodsza o tydzien. Musi byc dobrze! Trzymam kciukasy i czekam na wiesci ;*

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    To Gora dala mi to wyczekiwane szczecie po 9ciu miesiacach w klinice, dlatego przyjme tylko "odgorna" decyzje! Dziekuje
    Pięknie napisane :) będzie dobrze , pamiętaj że ciąża może być młodsza :-) a faktem jest ze zarodki nadrobić potrafią ;-)

Asiasia, dichlieb lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny nocną porą!
    U mnie dużo się dzieje. Zaliczyłam dzisiaj pierwszą wizytę z porcelaną rano. Mdłości stają się coraz gorsze i trwają cały dzień.

Wczoraj byłam u innego gina na nfz, dostałam skierowania na badania I trymestru i od razu pobrali mi krew, wyniki będę miała jutro po 15. Kolejną wizytę mam na 7 września.Widziałam okruszka i słyszałam bijące serduszko.

Byłam wczoraj także u mojej endokrynolog, wynik tsh mam 0,908- powiedziała że idealny, obniżyła troszkę mi euthyrox z 175 na 150. ogólnie bardzo zadowolona była, i kazała mi się oszczędzać.

Powiększyły mi się piersi i mam wrażenie że zrobiły mi się większe brodawki, brzuch mnie pobolewa, ale spokojna jestem.

Jutro mąż ma wolne już, musimy sporo spraw pozałatwiać a w czwartek wyjeżdżamy na urlop do Karpacza, więc muszę spakować rzeczy.

Ja też biorę Femibion Natal 1, jestem mega senna i dosłownie usypiam gdziekolwiek położę głowę. czasem to dziwnie wygląda.

uciekam spać kochane, bo jutro czeka mnie długi dzień
    spokojnej nocy :*

ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta...wiem iż to jeszcze zbyt wczesnie.Ale nie wytrzymam dłużej byc moze...

dichlieb, Larisa lubią tę wiadomość

sylwia.z
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z będzie dobrze :) głowa do góry! Kilka głębokich oddechów i relaks! W poniedziałek miałam wizytę i też umierałam ze strachu ale teraz to żałuję bo niepotrzebnie się denerwowałam.

Trzymam kciuki :)

sylwia.z lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ