Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia.z wrote:Hej Kochane ja już po wizycie.No i Mój Gin ciążę podejrzewa ale nic nie widać jeszcze na usg.Moze nie ma super sprzętu ale jest starym sprawdzonym lekarzem z indywidalnym podejsciem do każdej pacjętki.Na podstawie badania macicy śluzówki itp. podejrzenie ciąży jest do tego brak okresu ,który do tej pory był jak w zegarku obolałe piersi i dwa testy ciążowe pozytywne.Kazał brac kwas foliowy i przyjśc za 3 tyg.Nie dziwię się przeciez to dopiero 4 tydz i 4 dzień.
Hej też tak miałam. Jest za wcześnie ale badający lekarz może stwierdzić ciążę. Tak też było u mnie. Potwierdził ciążę ale usg chce zrobić dopiero 14 września. Trochę się naczekam -
Cześć kobitki! Witam się wyspana, pierwszy raz od dwóch tygodni chyba ;-p noc miałam spokojną, chwila moment usnęłam i o dziwo nie przebudziłam się w nocy ani razu, tylko nad ranem do toalety i znowu do łóżeczka i ... obudziłam się nie dawno. Wiem, wiem przegięcie ale tego już potrzebowałam.
Wczorajszy dzień był dla mnie emocjonalną tragedią. Szczególnie popołudnie. Wiecie, że rozpłakałam się bo miałam ochotę na pomidorówkę na wołowym, a mięsa nie było i musiałam kurczaka wziąć? Mąż wrócił późno, wszedł do domu w momencie kiedy wpadłam w histerię i ryczałam jak głupia nie wiem sama dlaczego, po prostu rozpłakałam się i tyle. Wiedział kiedy wejść. Przytuliłam się i potem przeszło.
A dziś czuję przypływ energii Mam ochotę coś w domu spsocić ale muszę się trochę hamować, bo pogoda ładna to bym okna pomyła ale nie... nie nie nie. Tak ogólnie domek "ochajtnę"
Dziewczyny wizytujące trzymam mocno kciuki za Was i ze zniecierpliwieniem czekam na wieści i zdjęcia. -
Witajcie mam termin na 22 kwietnia. Jak dotąd prawie bez objawów, jedynie co to sporadyczny ból podbrzusza . Obecnie jestem na końcówce urlopu macierzyńskiego. Jakoś tak wyszło że jeden miesiąc był bez zabezpieczania się i z tego wyszła dzidzia. Miałam wracać do pracy, żłobek był nagrany a tu zmiana planów.
Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf, Anastazjaaa, Ameiva lubią tę wiadomość
-
sylwia.z wrote:Hej Kochane ja już po wizycie.No i Mój Gin ciążę podejrzewa ale nic nie widać jeszcze na usg.Moze nie ma super sprzętu ale jest starym sprawdzonym lekarzem z indywidalnym podejsciem do każdej pacjętki.Na podstawie badania macicy śluzówki itp. podejrzenie ciąży jest do tego brak okresu ,który do tej pory był jak w zegarku obolałe piersi i dwa testy ciążowe pozytywne.Kazał brac kwas foliowy i przyjśc za 3 tyg.Nie dziwię się przeciez to dopiero 4 tydz i 4 dzień.
Wydaje mi sie ze wina sprzętu u mnie w 4t5d było widać pęcherzyk 22mm i oprócz tego lekarka stwierdziła, że ciąża jest młodsza widocznie przez późne zagnieźdzenie ( plamienie 10dpo )
za 3 tyg bedzie juz widac wszystko pięknie Pozdrawiam. -
Pierwsza ciąża u minie też prawie bezobjawowo. Bez wymiotów, mdłości chyba coś po 8 tyg ale po godz 17 tak do 14 tyg ciąży. Zgaga była w 3 trymestrze (mała urodziła się z włoskami, teraz ma blond włoski). Ciążę miałam zakończoną cc bo była ułożona miednicowo. Teraz boję się drugiego cc, bo poprzednie kiepsko przeszłam, ledwo chodziłam.
-
baba wrote:Pierwsza ciąża u minie też prawie bezobjawowo. Bez wymiotów, mdłości chyba coś po 8 tyg ale po godz 17 tak do 14 tyg ciąży. Zgaga była w 3 trymestrze (mała urodziła się z włoskami, teraz ma blond włoski). Ciążę miałam zakończoną cc bo była ułożona miednicowo. Teraz boję się drugiego cc, bo poprzednie kiepsko przeszłam, ledwo chodziłam.
Z tego też powodu ja decyduje się na VBAC żadnej cesarki więcej.. no chyba, że będą wskazania -
Hej dziewczyny dołączam do kwietniowek 2016;)
przewidywany termin 28 kwietnia:)
To moja druga ciaza:)
Mam juz prawie 2 letnia corcie; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:12
jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, Anastazjaaa, Larisa lubią tę wiadomość
monika:)) -
Mnie jak cieli to lekarz pytał się kiedy miałam operację bo takie straszne zrosty miałam wew (a była to moja pierwsza operacja). Założyli mi taki pojemniczek, z którego rurka była wszyta pod szwem, żeby zbierała się wydzielina z rany (już zapomniałam jak to się nazywa). Całość u minie trwało troszkę ponad godzinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:19
-
baba wrote:Witajcie mam termin na 22 kwietnia. Jak dotąd prawie bez objawów, jedynie co to sporadyczny ból podbrzusza . Obecnie jestem na końcówce urlopu macierzyńskiego. Jakoś tak wyszło że jeden miesiąc był bez zabezpieczania się i z tego wyszła dzidzia. Miałam wracać do pracy, żłobek był nagrany a tu zmiana planów.
Hej czy Ty czasem nie byłaś na wrześniówkach 2014?
Witam nowe Kwietnióweczki :*
Co do naszej listy podejrzewam że się bardzo napracowałaś przy tych kolorach i doceniam poświęcenie ale jednak zgodzie się z poprzednimi dziewczynami że jest ona mało czytelna. Mam nadzieję że Cie tym nie uraziłam.
Ja mam jeden dylemat który nie daje mi spokoju. Jak urodze, córka będzie miała ok. 1,5 roku. Jak ja z dziećmi na spacer pójdę? Nie wiem czy mam sprzedać obecny wózek i kupić bliźniaka czy dokupić tylko gondole? Macie jakieś pomysły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:45
[/url] -
Zastanawia się jak będzie wyglądała kąpiel, usypianie, jedzenie itd. To będzie wyzwanie Moja teściowa jest dla mnie wzorem ma trójkę dzieci w tym między drugim a trzecim ma 11 miesięcy różnicy. Tym trzecim dzieckiem jest mój Mąż ponoć był cicho tylko jak jadł
baba - kiedy urodziłaś Córkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:58
[/url] -
fabiola wrote:Hej czy Ty czasem nie byłaś na wrześniówkach 2014?
Witam nowe Kwietnióweczki :*
Co do naszej listy podejrzewam że się bardzo napracowałaś przy tych kolorach i doceniam poświęcenie ale jednak zgodzie się z poprzednimi dziewczynami że jest ona mało czytelna. Mam nadzieję że Cie tym nie uraziłam.
Ja mam jeden dylemat który nie daje mi spokoju. Jak urodze, córka będzie miała ok. 1,5 roku. Jak ja z dziećmi na spacer pójdę? Nie wiem czy mam sprzedać obecny wózek i kupić bliźniaka czy dokupić tylko gondole? Macie jakieś pomysły?fabiola lubi tę wiadomość
-
No i bylam…serduszko nadal bije, ale maluch nie podrosl (w sumie sie dziwic nie trzeba po 2 dniach od ostatniego usg) ide ponownie 31.08 Lekarka powiedziala,ze jesli ma byc cos nie tak to albo malenstwo wygasnie samo albo bede jakies plamienia. Wedlug obliczen to 7tydz i 4dzien. Zalamana jestem Do tego cialko zolte sie podzielilo i czuje sie naprawde jak kosmita...Asiasia