X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati tylko ze moje zeby wymagaja leczenia PRYWATNEGO. Koszt to kolo 1000f. Ja na zwolnieniu, a mija durna firma placi to co musi. Po 2 tutaj mi spartacza te zeby. Z Polski mi sie trzyma ladnie, tutaj nawet 5 lat nie pociagnelo. Zle wyczyscili i albo rwanie albo kanalowe mikroskopijne.

Ja tez juz w lozeczku z moimi mezczyznami :) staram sie zrelaksowac.

Marpati wszystkiego najlepszego dla Twojego chlopaka! <3

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) mnie jak tutaj bolało to dostała antybiotyk wiec jak sie coś zaczyna dziać to od razu kupuje bilet do PL, wychodzi dużo taniej ijestem pewna że będzie się trzymać :D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kwietnioweczki;)) spokojney ciazy bez wymiotow ;p

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Już po wizycie.

Brzdąc ma 4 mm, okazuje się, że mam też 3 cm torbiel, która ma się wchłonąć do 12 tygodnia. :)

Poza tym wszystko ok. :)
    Między 10, a 14 sierpnia mam się udac na kolejne usg i wtedy już powinno być serduszko. :)

monia_em lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa! <3 ja mam 14. Mam nadzieje, ze obie bedziemy plakac ze szczescia :) ;***
    A z ta torbiela to jakies specjalne zalecenie czy po prostu sie wchlonie?

• candela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Marpati, najlepszego dla malucha!

Pasztetowa <3 4 mm ma już zarodek?
    Pytam bo sama mam wizytę w 5t2d i ciekawa jestem co zobaczę.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pani pasztetowa gratulacje.
    U mnie zaczęły sie problemy ze snem. Jej jak ja tego nie znosilam

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzisz się często?
    Ja to zawsze się budziłam, więc dla mnie to żadna zmiana.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela tak. Dzis o 2, później 3 i jakos dobrnelam do 7. Najlepsze ze o tej 2 bylam juz wyspana

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Magcollect Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zawitać i do Was, bo wygląda na to, że mam termin na przełomie marca i kwietnia. Według owulacji - 29 marca, a według wczorajszego USG - 1 kwietnia. Pewnie później termin jeszcze milion razy się zmieni, tylko nie wiadomo w którą stronę :) Zarodka jeszcze nie widać, ale pęcherzyk 0,93 i ciałko żółte ponoć idealne. Następna wizyta 13 sierpnia i wtedy powinno już być widać serducho.
    HCG robię, mam za sobą już puste jajo płodowe, gdzie to HCG od początku nie przyrastało jak powinno i teraz dla świętego spokoju. W czwartek miałam 6518, a osiem dni wcześniej 151. Więc przyrost jak najbardziej okej :) Jeszcze planuje zrobić w przyszłym tygodniu. Ale jestem dobrej myśli!

aaaaa lekarz powiedział mi, że mam kruchą szyjkę macicy, ale mam się tym nie martwić. Miała tak któraś z Was?
    Zatem możecie mnie wpisać na listę jako primaaprilisową mamę :)

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    :) :) :)
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mag :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mag :) zaraz Cie dopisze do listy. Kochana napisz cos wiecej o pustym jaju prosze. To jest to czego boje sie najbardziej. Moze jesscze raz bete zrobie.

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Pasztetowa! <3 ja mam 14. Mam nadzieje, ze obie bedziemy plakac ze szczescia :) ;***
    A z ta torbiela to jakies specjalne zalecenie czy po prostu sie wchlonie?

Nie, nic specjalnego. Mówił po prostu, ze to po clo i że do 12 tc się powinien wchłonąć. :)

Modle się, zeby było wszystko ok. Mam brać zwiększoną dawkę kwasu foliowego. Na receptę dostałam 3 opakowania takiego po 5m/tabl.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Magcollect Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alicja92 myśl pozytywnie:)! U mnie od początku nie było widać nic w środku, nawet ciałka żółtego. Pęcherzyk ciążowy rósł... ale do 9 tygodnia nic się nie pojawiło. W wielu takich przypadkach organizm sam roni taką ciążę, w moim przypadku niestety skończyło się w szpitalu. Miałam normalne objawy ciążowe, tylko betaHCg i samo HCG (bo robiłam w dwóch laboratoriach) nie rosło jak trzeba, czyli nie podwajało się co dwa dni, choć czytałam, że nawet 66% wzrost jest okej. U mnie było 40-50%, a w 7 tygodniu już praktycznie minimalnie.
    Ale też nie można dać się zwariować i tego zamierzam się trzymać. Teraz musi być dobrze!

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    :) :) :)
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mag :) caly czas staram sie myslec pozytywnie chociaz to ciezkie. Wystarczy ze piersi nie bola i juz schizuje...

• monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja z innej beczki. Ale mnie dziś mały wkurzył. Ma bunt dwulatka. Zwariować idzie. Ma takie momenty, że jest słodziak do zjedzenia, a ma takie momenty jak dziś, że normalnie chce mi się plakac z bezsilnosci.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie za wcześnie się zdecydowaliśmy na drugiego bobasa

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Antek ma? Ja chce tak 2-3 lata roznicy. Marzenie to urodzic drugiego malucha przed swietami <3

Straciatella mnie tez tak bola czasem. Dzis jest ok. W sumie wole zeby tak bolaly niz nie bolaly w ogole yh

• monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, pod koniec sierpnia będzie miał 2 lata

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to idealna roznica :) teraz moze byc ciezko.

Jak sie czujecie dziewczynki?

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ