X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati tylko ze moje zeby wymagaja leczenia PRYWATNEGO. Koszt to kolo 1000f. Ja na zwolnieniu, a mija durna firma placi to co musi. Po 2 tutaj mi spartacza te zeby. Z Polski mi sie trzyma ladnie, tutaj nawet 5 lat nie pociagnelo. Zle wyczyscili i albo rwanie albo kanalowe mikroskopijne.

Ja tez juz w lozeczku z moimi mezczyznami :) staram sie zrelaksowac.

Marpati wszystkiego najlepszego dla Twojego chlopaka! <3

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) mnie jak tutaj bolało to dostała antybiotyk wiec jak sie coś zaczyna dziać to od razu kupuje bilet do PL, wychodzi dużo taniej ijestem pewna że będzie się trzymać :D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kwietnioweczki;)) spokojney ciazy bez wymiotow ;p

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Już po wizycie.

Brzdąc ma 4 mm, okazuje się, że mam też 3 cm torbiel, która ma się wchłonąć do 12 tygodnia. :)

Poza tym wszystko ok. :)
    Między 10, a 14 sierpnia mam się udac na kolejne usg i wtedy już powinno być serduszko. :)

monia_em lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa! <3 ja mam 14. Mam nadzieje, ze obie bedziemy plakac ze szczescia :) ;***
    A z ta torbiela to jakies specjalne zalecenie czy po prostu sie wchlonie?

• candela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Marpati, najlepszego dla malucha!

Pasztetowa <3 4 mm ma już zarodek?
    Pytam bo sama mam wizytę w 5t2d i ciekawa jestem co zobaczę.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pani pasztetowa gratulacje.
    U mnie zaczęły sie problemy ze snem. Jej jak ja tego nie znosilam

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzisz się często?
    Ja to zawsze się budziłam, więc dla mnie to żadna zmiana.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela tak. Dzis o 2, później 3 i jakos dobrnelam do 7. Najlepsze ze o tej 2 bylam juz wyspana

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Magcollect Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zawitać i do Was, bo wygląda na to, że mam termin na przełomie marca i kwietnia. Według owulacji - 29 marca, a według wczorajszego USG - 1 kwietnia. Pewnie później termin jeszcze milion razy się zmieni, tylko nie wiadomo w którą stronę :) Zarodka jeszcze nie widać, ale pęcherzyk 0,93 i ciałko żółte ponoć idealne. Następna wizyta 13 sierpnia i wtedy powinno już być widać serducho.
    HCG robię, mam za sobą już puste jajo płodowe, gdzie to HCG od początku nie przyrastało jak powinno i teraz dla świętego spokoju. W czwartek miałam 6518, a osiem dni wcześniej 151. Więc przyrost jak najbardziej okej :) Jeszcze planuje zrobić w przyszłym tygodniu. Ale jestem dobrej myśli!

aaaaa lekarz powiedział mi, że mam kruchą szyjkę macicy, ale mam się tym nie martwić. Miała tak któraś z Was?
    Zatem możecie mnie wpisać na listę jako primaaprilisową mamę :)

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    :) :) :)
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mag :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mag :) zaraz Cie dopisze do listy. Kochana napisz cos wiecej o pustym jaju prosze. To jest to czego boje sie najbardziej. Moze jesscze raz bete zrobie.

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Pasztetowa! <3 ja mam 14. Mam nadzieje, ze obie bedziemy plakac ze szczescia :) ;***
    A z ta torbiela to jakies specjalne zalecenie czy po prostu sie wchlonie?

Nie, nic specjalnego. Mówił po prostu, ze to po clo i że do 12 tc się powinien wchłonąć. :)

Modle się, zeby było wszystko ok. Mam brać zwiększoną dawkę kwasu foliowego. Na receptę dostałam 3 opakowania takiego po 5m/tabl.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Magcollect Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alicja92 myśl pozytywnie:)! U mnie od początku nie było widać nic w środku, nawet ciałka żółtego. Pęcherzyk ciążowy rósł... ale do 9 tygodnia nic się nie pojawiło. W wielu takich przypadkach organizm sam roni taką ciążę, w moim przypadku niestety skończyło się w szpitalu. Miałam normalne objawy ciążowe, tylko betaHCg i samo HCG (bo robiłam w dwóch laboratoriach) nie rosło jak trzeba, czyli nie podwajało się co dwa dni, choć czytałam, że nawet 66% wzrost jest okej. U mnie było 40-50%, a w 7 tygodniu już praktycznie minimalnie.
    Ale też nie można dać się zwariować i tego zamierzam się trzymać. Teraz musi być dobrze!

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    :) :) :)
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mag :) caly czas staram sie myslec pozytywnie chociaz to ciezkie. Wystarczy ze piersi nie bola i juz schizuje...

• monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja z innej beczki. Ale mnie dziś mały wkurzył. Ma bunt dwulatka. Zwariować idzie. Ma takie momenty, że jest słodziak do zjedzenia, a ma takie momenty jak dziś, że normalnie chce mi się plakac z bezsilnosci.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie za wcześnie się zdecydowaliśmy na drugiego bobasa

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Antek ma? Ja chce tak 2-3 lata roznicy. Marzenie to urodzic drugiego malucha przed swietami <3

Straciatella mnie tez tak bola czasem. Dzis jest ok. W sumie wole zeby tak bolaly niz nie bolaly w ogole yh

• monia_em Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, pod koniec sierpnia będzie miał 2 lata

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to idealna roznica :) teraz moze byc ciezko.

Jak sie czujecie dziewczynki?

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ