Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, wracając do wcześniejszego wątku to będzie moje 2 dziecko z różnicą rok i 8 miesięcy i uważam że chyba trochę za szybko zobaczymy w praktyce jak to będzie. Ja kiedyś miała plan żeby mieć pierwsze dziecko przed 25 a wyszło tak że będzie dwójka co do macania cycków, to słyszałam że nie powinno się tego robić, gdyż wytwarza się hormon który może powodować przedwczesne poronienie, dlatego hartuje się dopiero po 8 miesiącu, tylko żeby was nie straszyć co do leków w ciąży, jest naprawdę ograniczona ilość, paracetamol to na pewno, na zgage rennie, na gardło tantum verde ( który na mnie nie działa i leczę się herbatka) poza tym syropy przeznaczone dla dzieci ale warto zapytać lekarza lub w aptece.
-
Dzien dobry dziewczynki,co do bolu brzucha to boli,nie calczas,ale czuje go pare razy dziennie,a zwlaszca wieczorem po calym dniu,wczoraj tez wzielam nospe,biore tez luteine,ale mimo to brzuszek pobolewa.Jutro ide na bete,powtorka w srode,mam nadzieje,ze przyrasta odpowiednio,tak sie zastanawiam,kiedy isc na usg zeby uslyszec juz serduszko,za 10 dni bede u lekarza ale to raczej bedzie za wczesnie,jak myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 11:54
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Marpati a staraliście się o drugie dziecko czy to taka miła niespodzianka?
Spokojnie, dasz sobie radę
Wiele kobiet się boi na początku a potem okazuje się, że nie jest tak strasznie jak się wydawało a nawet jest całkiem fajnie
ilonka, u Ciebie to będzie chyba 5t6d podczas wizyty. Z tego co czytałam to sporo dziewczyn na tym etapie już widziało serduszko Ale to oczywiście sporo od sprzętu zależy i od tego gdzie umieściło się dziecko.
Chcemy jechać dziś z mężem nad jezioro. Myślicie, że mogę sobie poleżeć na plaży jak się wysmaruję 50tką? -
my się nigdy nie staraliśmy o żadne dziecko, w sumie też nigdy się nie zabezpieczaliśmy i oto będzie kolejne na razie zbliża się przeprowadzka i to mnie przeraza, ale lepiej teraz niż jak będę w bardziej zaawansowanej ciąży co do objawów nogi mi zaczynają puchnąc i jestem przerażona bo wiem co mnie czeka później
co do słoneczka, mi mówili że chodzić można ale nie wylegiwać się za bardzo, no i standardowo kremik z dużym filtrem. Na mnie w ogóle źle działa słońce i się staram go unikać w dużych ilościach co nie jest problemem bo już praktycznie mam porę deszczową -
Marpati a Ty gdzie zamieszkujesz?
My tez sie nigdy nie staralismy chcemy muec dzieci, wiec co Bog da to bedzie, ale po 2 zamykam juz fabryke nie ten wiek juz
Co do pytania o opalanie, to wiadomo jakos hatdkorowo nie powinno sie (cchociaz we Wloszech teraz w gorac chodzily w kostiumach laski w bardzo zaawansowanej ciazy).
Ciaza to nie choroba i mozna malowac pazury, opalac sie, pic czarna herbate itd. Tylko wiadomo wszystko z umiarem. Bo jakby tak wszystkiego swieciej od papieza przestrzegać to by sie 9 mies tylko pod kloszem lezalo -
nick nieaktualny
-
candela wrote:Marpati a staraliście się o drugie dziecko czy to taka miła niespodzianka?
Spokojnie, dasz sobie radę
Wiele kobiet się boi na początku a potem okazuje się, że nie jest tak strasznie jak się wydawało a nawet jest całkiem fajnie
ilonka, u Ciebie to będzie chyba 5t6d podczas wizyty. Z tego co czytałam to sporo dziewczyn na tym etapie już widziało serduszko Ale to oczywiście sporo od sprzętu zależy i od tego gdzie umieściło się dziecko.
Chcemy jechać dziś z mężem nad jezioro. Myślicie, że mogę sobie poleżeć na plaży jak się wysmaruję 50tką?Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Dziewczynki macie już jakieś nudności czy coś, bo ja mam ciut większe piersi, nawet nie drażliwe.
Lekkie zawroty, wszystko rozsypuje i rozlewam - dziś klawiature od kompa zalałam kawą
Tak to nic, nawet zmęczenia czy coś jeszcze nie odczuwam.
A u Was jak????Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
Justine ja nawet w piersiach nie zauwazylam jakis duzych zmian oprocz tego ze czasem bola no i sa ciezkie. Zawrotow juz nie man, nudnosci tez jako takich nie. Muli mnie czasem. Najbardziej po jedzeniu. Chodze zmeczona, ale nie jakos super. Sutki mnie jedynie bola. Kilka dni temu mialam duzy bol piersi. Ciezko bylo mi znalezc odpowiednia pozycje do spania.
Chyba za wczesnie sie dopatrujemy roznych rzeczy.Justine M lubi tę wiadomość
-
Ja w Irlandii mieszkam, dziś 14 stopni i deszczyk dla waszego być może spokoju znalazłam usg syna z 7 tygodnia miał wtedy 0.411 cm i nie było jeszcze widać serduszka. Z tego co pamiętam ok miesiąc później już było wszystko cacy nie mam drugiego skanu bo moja mama dostała z okazji dnia babci
Justine M lubi tę wiadomość
-
Ja tez jakis pecjialnych nie mam,spiaca chodze i duszno mi,cycuchy mam wieksze ale az tak nie bola,zmuli mnie czasem dzis np raz rano jak wstalam ale do tamtej ciazy to slabo,bo mialam takie mdlosci ze funkcjionowac nie moglam,ale ja mysle,ze moze za wczesniej,albo ta ciaza bedzie inna aaaa i brzuch mnie pobolewa czasem dosc mocno dziwne takie uczucie pare razy dziennnie,a tak to w sumie jeszcze spokojnie przechodze ten pierwszy tydzien w swiadomosci ciazy
Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
mnie brak wymiotów nudności martwił ostatnio, no i poroniłam w 11 tyg więc może i coś w tym było
dlatego paradokslanie chce tym razem źle się czućilonia1984 lubi tę wiadomość
Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
Ameiva wrote:Hej dziewczyny, jestem wrzesniówką 2014 i teraz znów pod serduszkiem mam mała fasolkę, mozna do was dolaczyc? Termin mam na 7 kwietnia
gosiunia, Justine M, Ameiva lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Justine M wrote:mnie brak wymiotów nudności martwił ostatnio, no i poroniłam w 11 tyg więc może i coś w tym było
dlatego paradokslanie chce tym razem źle się czuć
Ameiva witamy! super ze jest nas coraz wiecejJustine M, Ameiva lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czytalam o fotelikach! Najbezpieczniejszy to Recaro Privia. Ja bylam nastawiona na Maxi Cosi, bo wchodzi na wiekszosc wuzkow, ale ten Recaro podobno ma te same adaptery co Maxi Cosi! Super rozwiazanie
A i dziewczyny majace starsze dzieci, spojrzcie na testy fotelikow z ochrona tulowia podczas dachowania. TRAGEDIA!! -
My dla malucha po starszym mamy BeSafe iZi Go i nie mieliśmy problemu z adapterami teraz młody ma Maxi Cosi i jesteśmy z niego zadowoleni.
Co do mdłości, nie zawsze wystepują i to tez jest normalne, każda kobieta inaczej to przechodzi i każda ciąża jest inna, nie porównujcie utartych stereotypów że musi to boleć tamto, wymioty, zawroty i inne rzeczy. Moje koleżanka do 5 miesiąca nie wiedziała ze jest w ciąży i urodziła zdrową córcie.