X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy od kompletu od Teutonii - Tauro. A teraz ma Romer King :) I jeden i drugi polecam :)

Alicja wyluzuj kobieto :D :D Fasol malutki jeszze a Ty juz o foteliku myslisz :D :D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No jasne,ze mozesz kochana :) termin masz taki jak ja :) a masz coreczke czy synka ?
    mam synka Maciusia 12 wrzesnia skonczy roczek, strasznie sie ciesze a jednoczesnie jestem strasznie wydygana jak ja sobie dam rade z takim malym wiercipietkiem i z brzuchem...

ilonia1984 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczyny czytalam o fotelikach! Najbezpieczniejszy to Recaro Privia. Ja bylam nastawiona na Maxi Cosi, bo wchodzi na wiekszosc wuzkow, ale ten Recaro podobno ma te same adaptery co Maxi Cosi! Super rozwiazanie :)

A i dziewczyny majace starsze dzieci, spojrzcie na testy fotelikow z ochrona tulowia podczas dachowania. TRAGEDIA!!
    my mamy maxi cosi bo akurat taki pasowal do wózka, teraz wlasnie jestesmy w trakcie zmiany na nowy i kupujemy recaro young sport. Te foteliki z ochrona tułowia zupelnie do mnie nie przemawiaja...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva zobacz ten Privia :) wchodzi na wozki jak Maxi Cosi ;) no i najbezpieczniejszy wedlug testow 2015 ;)

Monia odganiam mysli zle! ;) co do Tario tez o tym myslalam, ale nisko w rankingu jest.

Dla starszego chyba tez postawie na Recaro. A co do ochrony tulowia one by byly genialne gdyby mialy jeszcze pasy.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że nie powinno sie za szybko kupowac rzeczy dla Maluszka. Przesad, ale w przypadku moich dwoch znajomych niesety sie sprawdzilo. Ja w ciazy z Tosiem dopiero w 8 miesiacu kupowalam :)

U nas ten Tario sie sprawdził, lacznie z wojazami zagranice :) wiec pewnie i drugi maluch w nim obskoczy. W ogole bardzo polecam Teutonie :)

Alicja92 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,czu ktoras z Pań miała tak w bardzo wczesnej ciazy? mam na mysli poczatki. dziękuje za odpowiedzi ;) serdecznie Was pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, nie wkleił sie caly post. Mam na myśli takie kręcenie w brzuchu jak na biegunkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam ;)

Witam ;)) dołączam ale jeszcze nie wiem na kiedy dokładnie będę mieć termin. Wg internetowego kalkulatora 6 lub 8 kwietnia ;) okaże sie 18 sierpnia ;))

Ameiva, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Słyszałam, że nie powinno sie za szybko kupowac rzeczy dla Maluszka. Przesad, ale w przypadku moich dwoch znajomych niesety sie sprawdzilo. Ja w ciazy z Tosiem dopiero w 8 miesiacu kupowalam :)

U nas ten Tario sie sprawdził, lacznie z wojazami zagranice :) wiec pewnie i drugi maluch w nim obskoczy. W ogole bardzo polecam Teutonie :)

Zgadzam się i tez kupowałam w 7-8 mmiesiącu.

Kamka mnie trochę kręciło, na @ tez tak zawsze miałam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ja tak mialam na samiutenkim poczatku, teraz raczej w druga stronę;)

P.s brak mi tu emotikonek

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Zgadzam się i tez kupowałam w 7-8 mmiesiącu.

Kamka mnie trochę kręciło, na @ tez tak zawsze miałam.

Przesad nie przesad zawsze moze stac sie najgorsze na samym koncu. I co wtedy? Moje znajome od pozytywnego testu kupowaly i sa szczesliwymi mamami. Nie dajmy sie zwariowac. Przeciez nic nie kupuje ;) a wozek np i tak trzeba kupic wczesniej.

Ameiva lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Witam,czu ktoras z Pań miała tak w bardzo wczesnej ciazy? mam na mysli poczatki. dziękuje za odpowiedzi ;) serdecznie Was pozdrawiam

Ja tak mialam i sie balam. To burza hormonow mi sie wydaje :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rotenkopf :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:

No mi Tario bardzo sie podoba! Tylko ja ide wedlug crash test jednak.
    Co do Teutoni rozwiewasz moje wszelkie watpliwosci :) a gondole jaka macie?

monia_em lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Przesad nie przesad zawsze moze stac sie najgorsze na samym koncu. I co wtedy? Moje znajome od pozytywnego testu kupowaly i sa szczesliwymi mamami. Nie dajmy sie zwariowac. Przeciez nic nie kupuje ;) a wozek np i tak trzeba kupic wczesniej.

Dlaczego wcześniej wózek?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    No mi Tario bardzo sie podoba! Tylko ja ide wedlug crash test jednak.
    Co do Teutoni rozwiewasz moje wszelkie watpliwosci :) a gondole jaka macie?

Tez Teutoni. Caly komplet - gondola, spacerowka, fotelik Tario, moskitiera, mufka itp. Generalnie full zestaw ;)

Alicja spoko, kazdy kupuje i robi jak uwaza. Moim zdaniem tylko na spokojnie - jeszcze zadna nie ma full potwierdzonej ciazy, a juz idzie rozkminka wozkow itp. ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i przesąd. Ja tak robiłam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ameiva zobacz ten Privia :) wchodzi na wozki jak Maxi Cosi ;) no i najbezpieczniejszy wedlug testow 2015 ;)

Monia odganiam mysli zle! ;) co do Tario tez o tym myslalam, ale nisko w rankingu jest.

Dla starszego chyba tez postawie na Recaro. A co do ochrony tulowia one by byly genialne gdyby mialy jeszcze pasy.

my dla drugiej dzidzi bedziemy miec fotelik po straszaku wiec nic nie zmieniamy zostaje stary dobry maxi cosi :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź. Mam juz syna i dwie córy. Szczerze powiem ze juz prawie zapomnialam jam jest. Ale mam mdlosci okrutne po każdym jedzeniu,lepiej mi na głodnego. Plus wlasnie uczucie jakbym miala dostać biegunki plus delikatne bole miesiączkowe. Okropne uderzenia goraca. Ale nie mam kompletnie bolu piersi.
    wszystko sie na dniach wyjaśni. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi

zycze spokojnych ciąż dziewczyny;*

Justine M lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ja sie mocniej zorientowalam, ze cos jest na rzeczy po uderzeniach goraca wlasnie :) Pamietam, ze w poprzedniej ciazy nawet w zime bylo mi bardzo ale to bardzo goraco (normalnie jestem straszny zmarzluch, wiec jak teraz mojemu M.bylo zimno, a mi gorąco, to juz praktycznie wiedziałam ) :)

Powodzenia!

kamka9319, Justine M lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ