X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też miewam uderzenia gorąca.

Któraś badała progesteron albo będzie wkrótce?

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Kindzior Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wpiszecie mnie też do kalendarzyka, 1 kwietnia.

Justine M, ilonia1984 lubią tę wiadomość

bf70d29663ab5158019df85515827748.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior juz sie robi! :)

Dla betowych mamus powodzenia i nie martwcie sie na zapas! Czekamy na wyniki :)

Justine ja mialam zamiar, 25f w klinice w Sutton Coldfield, ale ja biore lutke to bez sensu. Bete chcialam zbadac jeszcze raz, ale to 1.5 tygodnia po pierwszej to sobie daruje. 14 za to mam tam usg i licze na dzwiek serducha <3 a tutaj mam w piatek wizyte to naplacze ze brzuch mnie boli i niech da mi skierowanie na early pregnancy. Moze cos juz bedzie. To bedzie 5t6d.

Candela jutro wielki dzien ;* na ktora idziesz? To u rodzinnego czy jak?

Justine M lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em niech ta 7 bedzie dla nas szczesliwa :) pierwsze dziecko urodzilo nam sie po 7 cyklach staran, teraz drugi bobasek ma termin na 7 kwietnia, te 7 nas przesladuja bo mieszkamy tez pod nr 7 :P mimo ze termin porodu belly wylicza z terminu owulacji to i tak sie do niego jakos tak nie przywiazuje bo synek urodzil sie 8 dni przed terminem. Zrobil mi ogromna niespodzianke bo urodzil sie w moje urodziny :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Kindzior juz sie robi! :)

Dla betowych mamus powodzenia i nie martwcie sie na zapas! Czekamy na wyniki :)

Justine ja mialam zamiar, 25f w klinice w Sutton Coldfield, ale ja biore lutke to bez sensu. Bete chcialam zbadac jeszcze raz, ale to 1.5 tygodnia po pierwszej to sobie daruje. 14 za to mam tam usg i licze na dzwiek serducha <3 a tutaj mam w piatek wizyte to naplacze ze brzuch mnie boli i niech da mi skierowanie na early pregnancy. Moze cos juz bedzie. To bedzie 5t6d.

Candela jutro wielki dzien ;* na ktora idziesz? To u rodzinnego czy jak?

Ja widzialam na stronie te klinike, tylko troche daleko mi jechać i na Birmingham się pchać. Za 49f do domu packa wysyla inna i krew z palca wystarczy. To jak paliwo i parkingi dolicze to na jedno wyjdzie mi.
    Mam mało duphastonu, kończy mi się :(
    Najgorsze jest to że co mi da niski wynik jak gp i tak to oleje. Do gp to się od zeszłego tyg dopchać nie mogę.

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)

Witam nowe koleżanki. :)

Nie mówiłam Wam wcześniej - belly wyznacza termin na 3 kwietnia, a usg i doktorek na 30 marca. :P

11go na usg, ciekawa jestem czy będzie już serduszko. Będę wtedy w 6t6d :)

Dziś kompletny brak apetytu. Kurde, ale musze się zmusić, bo całkiem wyschnę. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva super! Mialas piekny prezent :) a w tych 7 chyba faktycznie cos jest.

Justine ja mam 5 opakowan dupka. Sprawdze date i moge Ci odstapic jak chcesz. Ja biore luteine ze wzgledu na ta zakrzepice. Jakiegos super kawalu drogi do siebie nie mamy :)

PaniPasztetowa zostajesz z nami! Innej opcji nie ma ;*

Straciatella a serduszko pulsowalo? Ja tez mam zalecenie odpoczywania :) i zwolnienie z pracy do 20tyg mam sobie zalatwic. Ciekawie jak pff

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bóle brzucha to jakaś norma ? Bo jak tylko trochę więcej posprzątam to mnie trochę boli i się martwię ;(

Alicja92 to wpisz proszę mnie wstępnie na 6 kwietnia ;) dziękuję ;)

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf juz :) co do boli to ja bym sie oszczedzala :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tak jak pisałam, w ciąży z Antkiem w 5td6 widziałam już serduszko.

Co do dupka i luteiny, to mi kiedyś lekarz w sziptalu powiedział na samym początku ciąży, że oni na tym etapie nic nie są w stanie zrobić, a D. i L. to sztuczne podtrzymywanie w razie co chorego płodu. Niestety taka prawda. Nigdzie oprócz PL tak nie szastają tymi lekami. Oczywiście jeśli ktoś ma konkretne, mocne wskazania to jak najbardziej, ale sporo kobiet bierze go od tak sobie. Dlatego powiem szczerze, że jeśli mi teraz lekarz przepisze, to bedę się poważnie zastanawiała czy brać.

Ale się zdenerwowałam chwilę temu. Byłam z młodym na ogródku, bawił się korą. Ja patrze, a on pysiakiem rusza i myślałam, że połknął spory kawałek kory. On się zryczał, a ja jeszcze jak galareta się trzęsę. Na szczescie wypluł :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam niewydolnosc cialka zoltego wiec trzeba sie wspomagac.
    Wspolczuje Ci bo musialas przechodzic zawal.

• candela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja idę na 15.30 do ginekologa.
    Zrobiłam dziś test o 12 i wyszła mi mocna krecha, która się pojawiła jeszcze przed kontrolną. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że jest mocniejsza ;)
    Trochę się uspokoiłam.

panipasztetowa, w 6t6d jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że już będzie serduszko :)
    Straciatellaa, pisząc, że widziałaś piękne ciałko masz na myśli ciałko żółte i zarodek?

Rotenkopf, mnie też pobolewa brzuch ale z każdym dniem coraz mniej i coraz rzadziej.

monia, dobrze, że się nie zakrztusił!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej, że mnie podbrzusze teraz boli :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Czytam Was od jakiegoś czasu i teraz chciałabym dołączyć. Wczorajsza beta (2874 w 18 dpo) mnie w tym utwierdziła ;) Termin wg Belly mam na 6.04. Wizyta z usg dopiero piątek - mam nadzieję zobaczyć ładny pęcherzyk tam, gdzie być powinien :)

Wiem już, że to nie będzie łatwa ciąża, bo na wielu lekach (euthyrox, zastrzyki clexane, acard, itd.), ponieważ pierwszą poroniłam w zeszłym roku (w 12 tc).

Nie mam wielu objawów - lekkie "mulenie", uczucie słabości, zawroty głowy, bardzo delikatne pobolewanie piersi.
    Bardziej martwią mnie dość silne bóle i kłucia brzucha w lewym boku, ale tak wyżej - między żebrami a miednicą. Miała tak któraś z Was? Boję się, że to coś pozaciążowego..

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w nadchodzące upały!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:59

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie krztuszenia się, bo mały jak miał 10 miesiecy to zakrztusił mi się kajzerką, bardzo mocno, aż biedny oddechu złapać nie mógł. Także teraz uważam na to jak je i co bierze do buzi. Okropne - te zakrztuszenia to chyba jedna z moich "traum" zwiazanych z dzieckiem

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja tez na Acardzie, Euthyroxie, Clexane, Encortonie i luteinie. Wiem co czujesz. Uwierz, ze i tak masz latwiej, bo masz badania. Ja mieszkam w UK i tutaj wedlug nich z moja tarczyca wszystko ok a nawet po dosc sporym zakrzepie i waryfinie 3 lata temu nie chca mi przepisac Clexane, bo 'nie ma podstaw'.
    Zaraz Cie wpisze na liste :)
    Co do klucia z boku to moga byc jelita. Nie masz wzdec dodatkowo? Ja zauwazylam ze czasem cos mi dokucza.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na tym zwolnieniu i zamulam! :( posprzatac nie moge bo 'bardzo lekkie czynnosci domowe' moge wykonywac. Obiad z wczoraj zostal. Zaraz tylko ziemniaki na slaskie przez maszynke przepuszcze.
    Tylko mi to forum zostalo i krotkie spacerki.

Delikatna zgaga znowu meczy :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kajka :)

to kłucie to może po prostu mięśnie się rozciągają?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Alicja - Rozciągnie też czasem czuję, ale zdecydowanie niżej, bliżej pachwin. Jakieś tam problemy jelitowe miewam (biegunki, nawet teraz, w ciąży), ale kolonoskopia nic konkretnego nie wskazała. Jak nie przejdzie, to po konsultacji z ginem, spróbuję się umówić gdzieś na usg jamy brzusznej.

Alicja - tu badania mam, ale tylko na własną rękę.. Po poronieniu wydałam ponad 2 tys. na badania, żeby się w końcu dowiedzieć, że mam trombofilię i dzięki temu teraz mam przynajmniej clexane refundowany. O encortonie nic lekarz nie mówił. Zresztą resztę leków ma mi przepisać, jak zobaczy ciążę w macicy, na razie się tylko kłuję i biorę euthyrox, witamimy i żelazo (miałam masakrycznie niskie jakiś czas temu).

Dziewczyny, które macie niedoczynność - przy jakim poziomie TSH powinno się zwiększyć dawkę? Ja mam euthyrox 25 i poziom TSH 2,26, a FT4 mniej więcej w połowie normy.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • candela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, witaj :)

co do bóli to ja wyczytałam, że to najprawdopodobniej właśnie powiększająca się macica i jeśli nie jest to ból nie do wytrzymania i nie ma plamienia to nie ma się czym martwić.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ