X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :). Można się nieśmiało przyłączyć? Pierwszą betę zrobiłam 9 dpt (266,1), dziś w 11 dpt powtórzyłam (597) i beta przyrosła ok 137 %. Mam nadzieję, że Blastek z nami już zostanie. Pewnie jestem przewrażliwiona, ale o tą ciążę walczyliśmy długo i dopiero IVF nam jak widać pomogło. Kalkulatory dot. ciąży po ivf wyliczają datę porodu na 9 kwiernia. Wizytę mamy dopiero za 3 tyg. Jak widzę, że Wy tak szybko macie te wizyty to zastanawiam się czemu mój doktorek kazał za 3 tyg. się stawić.
    Rotenkopf wrote:
    Czyli bóle brzucha to jakaś norma ? Bo jak tylko trochę więcej posprzątam to mnie trochę boli i się martwię ;(
    Mi bóle brzucha dokuczają od 3 dni. Dziś dzwoniłam do gina i mówił, że tak może niestety być. Kazał brać no-spę, dużo odpoczywać i się nie przemęczać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:41

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • candela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, cześć :)
    ja planowałam iść 10 sierpnia ale moja gin idzie na urlop więc mnie przyjmie już 4. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej jakbym poszła 10 to byłyby większe szanse na zobaczenie serduszka. Twój lekarz wie co mówi ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dziewczyny, które macie niedoczynność - przy jakim poziomie TSH powinno się zwiększyć dawkę? Ja mam euthyrox 25 i poziom TSH 2,26, a FT4 mniej więcej w połowie normy.
    Ja mam niedoczynność i tsh skoczyło mi raptownie z 1,16 na 4,65 i fT4 w górnej granicy normy. Gin kazał zwiekszyć dawkę od razu, ale na razie małymi krokami działamy. Brałam 50 Euthyroxu od pn do pt, a w weekendy 75 i na razie nakaz przerzucenia się na 75 w całym tygodniu. Na Twoim miejscu skontaktowała bym sie po prostu z lekarzem, chociażby telefonicznie. A jak nie masz takiej możliwości to po prostu nadzoruj często poziom TSH czy się nie podniesie. Bo jak dla mnie to poniżej 2,5 jest w porządku

Kajka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zalatwic na dzis wizyte :)
    Mam nadzieje że beda dobre wiesci :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zle przeczucia... niestety :( moze histeryzuje, moze sobie wkrecam, ale nie czuje sie dobrze. Dzis 3h prawie przespalam. Dopiero wstalam...

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Odebrałam wynik bety 6550. W cczwartek było 2150, nie za mało przyrosło?
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html tu masz kochana kalkulator :) ,ele mysle,ze jest idealna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:33

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    A ja mam zle przeczucia... niestety :( moze histeryzuje, moze sobie wkrecam, ale nie czuje sie dobrze. Dzis 3h prawie przespalam. Dopiero wstalam...
    Alicjio moja najukochansza,bo jak Cie kopne w pupe...wszystko jest dobrze i wszystko dobrze bedzie...rozumiemy sie :* nie nakrecaj sobie nic,tez wczoraj spalam,najpierw w nocy z 12 godzin,potem w poludnie z 3 i o 21 juz spalam znowu i tez sie czulam fatalnie,niebawem zobaczysz serduszko i oddech zlapiesz,zobaczysz.Tez sie martwie,ale staram sie nie dopuszczac zlych mysli,swoje przeszlysmy teraz ma sie udac,musi sie udac i sie uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:30

• monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja!!!!!! Spanie jest normalne :) jak spisz to dzidzia ladnie rosnie

ilonia1984 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatello ladna beta

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia staram sie! Zreszta Ty wiesz jak jest... do przyszlego piatku jeszcze tak duzo czasu ze chyba jajo zniose!
    Cycki juz nie bola, jedyne co to te spanie... i jak ja mam byc spokojna? Tak wiem... kazda ciaza inna, ale cholerka ja chce wszystkie objawy! Chociaz bym cala ciaze w szpitalu miala lezec bo tak bym rzygala... przynajmniej bym wiedziala ze ta ciaza jest. Nie tak mialo byc. Mialam sie cieszyc i ryczec z tego szczescia. Mialam rzygac tecza. A ja do chuja sie non stop martwie! ;(

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:

Alicja to zupelnie normalne :) ja w pierwszej ciazy potrafilam spac w dzien dwa razy po 2 godziny a wieczorem kladlam sie spac o 20 :) to byly czasy... Jak ja wam teraz zazdroszcze tego spania, przy drugiej dzidzi juz mozna o tym zapomniec. Ja mam w domu 10 miesieczniaka ktory ma tylko 2 krotkie drzemki w dzien po max godzine a i to nie zawsze. Nocy nadal nie przesypia, budzi sie na mleczko 3 razy wiec nie ma mowy o wysypianiu sie :(

monia_em lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja w moich dwóch ciazach jedynym objawem pierwszego trymestru była senność :) Każda z nas jest inna. Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:38

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja w ciąży z bliźniaczkami spalam długo ciągle i wszędzie.

kładłam sie o 19 a wstawalam rano na siku i znowu spac pobudka o 15 na obiad kąpiel i kolo 20znowu do wyrka

monia_em lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva też pisałam dziewczynom wcześniej by się delektowały możliwością snu :) Z drugim dzieckiem, zwłaszcza małym, można o tym pomarzyć :D

ilonia1984, Ameiva lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam dopiero 18 sierpnia. Szybciej chyba bym nie dała rady bo u mnie nawet do prywatnego gin sie czeka 2 tyg. To raz a dwa w zeszlym roku pierwszy (i niestety ostatni raz ;( ) usłyszałam serducho jakoś w 7/8 tygodniu.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ilonia staram sie! Zreszta Ty wiesz jak jest... do przyszlego piatku jeszcze tak duzo czasu ze chyba jajo zniose!
    Cycki juz nie bola, jedyne co to te spanie... i jak ja mam byc spokojna? Tak wiem... kazda ciaza inna, ale cholerka ja chce wszystkie objawy! Chociaz bym cala ciaze w szpitalu miala lezec bo tak bym rzygala... przynajmniej bym wiedziala ze ta ciaza jest. Nie tak mialo byc. Mialam sie cieszyc i ryczec z tego szczescia. Mialam rzygac tecza. A ja do chuja sie non stop martwie! ;(
    Wiem jak to jest i Cie rozumiem kochana,bo mam tak samo,tylko,ze ja nie biore tej opcji,ze cos moze sie znowu nie udac,no nie mozna miec tyle pecha kur....tez mnie nie muli,w tamtej poronionej mulilo,cycki sa wielkie ale bola duzo mniej jedyne co to brzuch boli tak samo,ale tym razem piepsze...najgorzej boli wieczorkiem po calym dniu wiec biore nospe,zdania sa podzielone...ale ostatnio sralam sie z tym zeby nie brac i co...mam ta lutke tez i moze dzieki niej jestem spokojniejsza...ale uwierz,tez sie okropnie boje,wrecz jestem przerazona,ale jak sobie tak mowi jak tobie teraz,ze musi byc dobrze...innej opcji nie ma i bedzie i tak w kolo to mi troche pomaga,masz wizyte w piatem,to jeszcze pare dni kochana i bedzie juz serduszko i bedzie lzej ;) ja mam wizyte na poniedzialek,ale mysle,ze u mnie moze byc na serduszko za wczesniej,teraz kacetruje sie na tym,zeby ta beta mi dobrze przyrosla i to bedzie juz sukces duzy i troszke na chwilke odetchne :* trzymaj sie slonko i nie mart,zobaczysz,ze jest wszystko wporzadku i bedzie dobrze :*

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) chyba mi hormony buzuja bo juz mi lepiej.
    Ilonia co do wizyty to mam teraz ale tylko u GP. Zakladamy karte i tyle. Usg prywatnie 14. Ciagle mysle czy nie wkrecic ze czasem brzuch tak zaboli ze nie moge sie ruszyc zeby mnie dal na emergency.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz od 12 ide prywatnie do mojego gina bo mam l4 do tego czasu, i odrazu usg bede miec,a teraz poszlam panstwowo,zrobil mi cytologie 10-tego da skierowanie na wszystkie wyniki i tyle mnie tam widzieli,zaoszczedzilam troszke,pozatym i tak moj gin nic wiecej by nie zrobil na poczatku ciazy,ale u nas panstwowo sie doprosic na usg itd...daj spokoj,nie ma sesu nawet,pozatym wszystko robione na odpiepsz...ja bym na twoim miejscu krecila jak mogla,a co Ci zalezy,niech daja,mozna sprobowac ;)

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak tez bede robic. Ze boli, ze slano itp.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, a Ty w PL mieszkasz?

Do mojej gin też niestety się mega długo czeka :/ Jest bardzo dobra, ale terminy ma koszmarnie odległe (w ciąży jakoś wciska, ale poza ciążą to ok 3 tyg oczekiwania), a teraz jeszcze na urlopie jest. I dopiero 18.08 będzie.

Dziś załatwiłam sobie gdzie indziej. Ja miałam dużo "atrakcji" w pierwszej ciąży, później po CC i chce być chociaż pewna, że jajo się ułożyło tam gdzie trzeba.

A wiecie co, mam taki wstydliwy problem, ale może jest tu ktoś z podobnym. Czy któraś z Was paliła przed ciążą? Teraz oczywiście nie pale, ale ciągnie mnie jak skurczybyk :/ Zawsze sobie mówiłam, że druga to będzie idealna okazja by rzucić, zwłaszcza, że już psychicznie miałam dość też, a tu kurcze pod górkę. Nie spodziewałam się, że będę tak to "przeżywała" :(

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ