Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysti wrote:Ja wiem ze nie ale co by bylo gdyby nas nic nie bolalo czy jakis skurczy nie bylo .
Byłoby cudownie. Nie każdego coś boli ..
Jestem pewnie trochę przewrażliwiona ale wolę dmuchać na zimne niż później ma się coś stać, bo nie zareagowałam .. Pewnie dziewczyny, które straciły już ciążę wiedzą co mam na myśli ..
Albo przynajmniej te które sie latami starały ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:20
-
Fasia wrote:Byłoby cudownie. Nie każdego coś boli ..
Jestem pewnie trochę przewrażliwiona ale wolę dmuchać na zimne niż później ma się coś stać, bo nie zareagowałam .. Pewnie dziewczyny, które straciły już ciążę wiedzą co mam na myśli ..
Albo przynajmniej te które sie latami starały .. -
to normalne ze sie martwisz
ja stracilam dzidzie w 9 tyg i czulam sie rewelacyjnie, zadnych bolow ani nic, podczas USG lekarz stwierdzil ze bobo obumarlo. Przy pierwszej ciazy -bez problemow, ale mam synka autystycznego i 9 lat zadaje sobie pytanie czy abym na pewno wszystko zrobila dobrze w ciazy itp
teraz przy kazdym skoku cisnienia panikuje ze moze dojsc do niewydolnosci lozyska, przy kazdym bolu robi mi sie goraco... bo wiecej dzieci miec nie moge -
nick nieaktualny
-
Myślę, że każda z nas się martwi, a te które są po przejściach martwią się jeszcze bardziej. Tylko nie myślcie, że ja całymi dniami siedzę i się stresuję. Nie, nie! Po prostu jak pojawia się coś czego wcześniej nie było to myślę czy to normalne czy coś się zaczyna dziać. Przy drugim dziecku (jeśli kiedykolwiek się uda) pewnie będę mądrzejsza.
HWESTA a Ty Kochana aż tak pesymistycznie to nie myśl! Mąż dał jakieś powody abyś tak myślała? To pewnie gorszy dzień. Dupka odstawiłaś, bo lekarz kazał? Ja na luteinie będę do końca ..
GOSHA a mieliście w rodzinie przypadki dzieci z autyzmem? Lekarze mówili co mogło być przyczyną?
SYLVIA póki co leżę i jest dobrze. Może nospa działa albo po prostu przeszło -
hwesta wrote:Ja tez mam złe myśli i kluje mnie,a jeszcze bardziej od czasu jak o Marcie przeczytalam.... odstawilam duphaston i mam jakieś jazdy... wmowilam sobie ze mąż jest ze mnie nie zadowolony i leżę i rycze
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Ja nie wiem z czego to wynika... traktuje mnie dobrze, a ja mam jakieś odchyly chyba... rycze i uzalam się nad sobą, szkoda mi Ali w brzuchu mojej,pewnie odczuwa,ze mama swiruje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:36
-
Dziewczyny to na bank hormony! Przejdzie
a meżowie/partnerzy Was kochają i te małe istotki co są w brzuszkach
W pon. odbierałam brata z badania pod narkozą, jak weszłam do gabinetu i mnie jego lekarz zobaczył, to najpierw dotknął brzuszka krzycząc "czeeeeeeść"a póxniej powiedział, że kobieta w ciąży to najpiękniejsza istota na ziemi
na pewno nasi mężowi tez tak na nas patrzą w końcu niedługo wydamy na świat ich dzieci
))
-
Fasia wrote:Dziewczyny to na bank hormony! Przejdzie
a meżowie/partnerzy Was kochają i te małe istotki co są w brzuszkach
W pon. odbierałam brata z badania pod narkozą, jak weszłam do gabinetu i mnie jego lekarz zobaczył, to najpierw dotknął brzuszka krzycząc "czeeeeeeść"a póxniej powiedział, że kobieta w ciąży to najpiękniejsza istota na ziemi
na pewno nasi mężowi tez tak na nas patrzą w końcu niedługo wydamy na świat ich dzieci
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:43
Klaudia90, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Ją dzisiaj nie zjadła obiadu, bo ryba była. Później wyjmowałam drożdże, a mąż popatrzył na mnie i mówi: to już wiem dlaczego Ty puchniesz, zamiast obiadów drożdze jesz
Na żarty to na pewno powiedział -
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Na żarty to na pewno powiedział
-
liloe wrote:Fasia rozumiem Twoje obawy. Mi lekarka kazała brać Asparginian Forte to ponoć przeciwdziała trochę takim niespodziewanym akcjom. Nie możesz się skontaktować telefonicznie z lekarzem?
Ja też biorę aspargin. Myślę, że nie jest aż tak źle żebym do niej dzwoniła. Nie mam nic do roboty więc odpoczywam. Wezmę najwyżej kilka tabletek więcej, bo to mi zawsze pomagało.
Stwierdzam właśnie, że to musi być Julek, który gdzieś na coś naciska stąd ten ból. Ciągle czuję ruchy na samym dole brzucha, na linii majtek. Nie kopniaki tylko takie dziwne ruchy. Nigdy wcześniej niczego tam nie czułam, więc to musi być On. Od kilku godzin ciągle nadaje .. jakiś się ruchliwy zrobił -
Gosha wrote:FASIA w rodzinie nie bylo przypadkow autyzmu. Tak sie poprostu zdarza, a tyle ile lekarzy tyle opinii poczawszy od jedznia tunczyka w ciazy (o rtec chodzi) konczywszy na szczepieniach...
Ja wiem, ze często pewne choroby pojawiają się nie wiadomo skąd i dlaczego. Ja jem mało ryb, właściwie wcale ich nie jem. Łykam sobie tylko omega 3. Chodzi o szczepionki dla noworodków tak? -
nick nieaktualnyFasia wrote:Byłoby cudownie. Nie każdego coś boli ..
Albo przynajmniej te które sie latami starały ..tez w szpitalu bywam często bo nie lekcewaze nic .
-
tak chodzi tez o szczepienia, jesy udowodnione zwiazek autyzmu ze szcepieniami, ale nikt konkretnie nie jest w stanie stweirdzic skad sie bierze. Dlatego teraz tak duzo kobiet nie szczepi swoich dzieci
A ryb trzeba jesc duzo, a w ciazy unikac tych co wciagaja za duzo rteci, czyli np tunczyka