X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy ryb nie jadłam i tak mi zostało. Jakoś nie mogę się przekonać ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No u mnie jest ciągle realne zagrożenie skracaniem się szyjki. Byłam na wizycie w środę. Lekarka badała i mówiła, że szyjka jest ok. Nie mierzyła jej co prawda no ale raczej się zna na rzeczy. Jak mi nie przejdzie do jutra to do szpitala będę jechać żeby sprawdzić ..

MANTISSA jak bardzo rzadko jem słodycze, a jeszcze rzadziej ptysie ale tak na mnie patrzyły w sklepie i krzyczały "weź mnie, zjedz mnie" :D

Fasia egzekwuj mierzenie szyjki dobra rada mojej kuzynki której tez mówiono ze wszystko jest ok a nie było. Jak nie wiemy na bieżąco ile ma szyjka to lekarz nie jest w stanie szybko zorientować się SE szyjka się skraca a jak wiesz ile dokładnie ma mm to możesz wychwycić najmniejsze jej skracanie.

Fasia lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    FASIA w rodzinie nie bylo przypadkow autyzmu. Tak sie poprostu zdarza, a tyle ile lekarzy tyle opinii poczawszy od jedznia tunczyka w ciazy (o rtec chodzi) konczywszy na szczepieniach...
    Moja siostra taki bląd zrobila ze szczepieniami wlasnie 11 lat temu . :/

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze propo szczepien... jest u was jakies obowiazkowe w ciazy? bo wiem ze weile was mieszka za granica..? i nawet nie wiem czy w Polsce tez jest. Ja mam w 28 tyg ciazy obowiazkowe (Tdap) bo zmienil sie tutaj kalendarz szcepien :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moja siostra taki bląd zrobila ze szczepieniami wlasnie 11 lat temu . :/
    Dlatego ja swojego teraz szczepic nie bede, tylko te pourodzeniowe w szpitalu i ta teraz w 28 tyg ciazy :)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    tak chodzi tez o szczepienia, jesy udowodnione zwiazek autyzmu ze szcepieniami, ale nikt konkretnie nie jest w stanie stweirdzic skad sie bierze. Dlatego teraz tak duzo kobiet nie szczepi swoich dzieci :)
    A ryb trzeba jesc duzo, a w ciazy unikac tych co wciagaja za duzo rteci, czyli np tunczyka :)
    Ja nie szczepie .tylko na wzw typu B przed pojsciem do przedszkola .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dlatego ja swojego teraz szczepic nie bede, tylko te pourodzeniowe w szpitalu i ta teraz w 28 tyg ciazy :)
    Moja siostra tez ma dziecko austyczne nabyta po szczepieniach choroba ,bo mlody uridzil się zdrowiutki ,drugi syn zdrowy nie szczepiony wogole tylko na wzw B . Austyczny Homeopatią leczony jest we wroclawskiej klinice plus rehabilitacje dzienne masaze .Chodzi do szkoly i jest lepiej .Kasy jak lodu idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 18:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja w 28 tyg się nie szczepie.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja nie szczepie .tylko na wzw typu B przed pojsciem do przedszkola .
    Ale po porodzie i tak zasczepia dzidzie w szpitalu, na to nie bedziemy mialy wplywu, smutne to. Ale potem ja juz na nic nie zasczepie maluszka... juz wiem jak to zrobic, hihi Bo i w Polsce i tu w Hiszpanii szcepienia sa obowiazkowe co oznacza ze podlega karze jak nie bedziesz dziecka na szcepienia prowadzac

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez urodzil sie zdrowiutki i rozwijal sie ksiazkowo! okaz zdrowia byl!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ale po porodzie i tak zasczepia dzidzie w szpitalu, na to nie bedziemy mialy wplywu, smutne to. Ale potem ja juz na nic nie zasczepie maluszka... juz wiem jak to zrobic, hihi Bo i w Polsce i tu w Hiszpanii szcepienia sa obowiazkowe co oznacza ze podlega karze jak nie bedziesz dziecka na szcepienia prowadzac
    Tu w szkocji po po porodzie nie szczepią nawet na zóltaczke nie . Tu jest inaczej troche i rodzic ma wybór .

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tu w szkocji po po porodzie nie szczepią nawet na zóltaczke nie . Tu jest inaczej troche i rodzic ma wybór .
    No te swietnie, zazdraszczam!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    No te swietnie, zazdraszczam!
    No az sama jestem w szoku ze tak tu jest . Kochana nie martw się a ty w pl jestes czy hiszpani

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Hiszpanii, ale tutaj tez noworodki szczepione po porodzie od razu.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zycie wlasnie koncerny farmaceutyczne rządzą a szpitale polecają bo co im tam zdrowie dzieciątka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z marchwi wypiłam spory i film oglądać bede binco tu robić.

Gosha lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po usg :-) dzidzia ladna, zdrowa i baaardzo ruchliwa! i uwaga uwaga !!!!!!!!!!! mamy dziewczynke!!!!!!

Angela89, Gosha, sylvia007, MartaAlvi, Lali, mantissa, Krysti, Dajana28, Hela85, Eweliśka, Fasia, Rudzia, KasiaKwiatek, mimka84, Ewelcia, liloe, misia83 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu jqk ja sie ciesze! :-) :-) :-) :-) :-)

Krysti, Hela85, Fasia, KasiaKwiatek, mimka84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wkoncu dziewczynka :) Gratuluje :P A teraz zacznij dla niej szyć pas cnoty :D

weronika86, mimka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ