Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Haha ja mam koleżankę policjantke bolące nie szuka
zdaje mi się ze nie wszystkie takie są .
żadna "nie szuka"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:25
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Popieram kontrolowanie szyjki, ale nie uważam, by najmniejsze jej skracanie było za każdym razem powodem do paniki. To żywy organizm i ma prawo się "ruszać" i czasem ciut odbiegać od norm. To że raz szyjka skróciła się o 0,5 mm to nic takiego, tak się po prostu dzieje.
W przypadku ciąży normalnej pewnie ze nie ale jak jest zagrożenie to niestety trzeba... Ale pewnie ze nie o 0,5 mm chodzi tylko raczej o 0,5 cm. Może jestem przewrazliwiona ale moja kuzynką tak o malo co dziecka w 22 tyg nie straciła...
-
mantissa wrote:Kurczę, bo ja tez biorę euthyrox, ale zaden z ginów nie kazal nic brac dodatkowo, nie mowili tez ze mam isc do endokrynologa. znaczy teraz zmienilam i ten ostatni mowil, ze mogę skontrolowac, ale stwierdzilam, ze skoro mam miesiac do wizyty na NFZ to juz poczekam. Mam nadzieję, ze nie zaszkodzilam maluchowi.
a bierzesz dodatkowo jakieś witaminy ?
bo we wszystkich dostępnych jest 150 jodu...
ja w poniedziałek mam wizytę u endokrynologa (leczę się od ok 3 lat)
i zapytam czy mogę zamienić na ten dostępny w witaminach ...
a Ty się nie martw !
ja za to mam w tym elevicie dużo witaminy A ale lekarz powiedział mi : "organizm sobie poradzi"
także ja przestałam o tym myśleć... i Tobie też radzę nie martwić się na zapas - wszystko będzie dobrze - zobaczysz:*
-
Krysti wrote:A policjanci nie szukają ! To samo jest kobieciarze są jeżdżą autem po dzielnicach i zarywają dupy
hahaha dziewczyny mam takie skroty na pqpierze z usg ... FL30.9mm HC 167.2MM I AC 148.9mm co to jest?
-
Gosha wrote:Ale po porodzie i tak zasczepia dzidzie w szpitalu, na to nie bedziemy mialy wplywu, smutne to. Ale potem ja juz na nic nie zasczepie maluszka... juz wiem jak to zrobic, hihi Bo i w Polsce i tu w Hiszpanii szcepienia sa obowiazkowe co oznacza ze podlega karze jak nie bedziesz dziecka na szcepienia prowadzac
Nie wiem jak w hiszpani jest ale w pl masz prawo nie zaszczepic dziecka, a nikt nie ma prawa Cie za to karac. Wiem bo sie duzo dowiadywalam na ten temat i duzo moich znajomych nie szczepi na nic i nikt ich za to nie goni. Nie dajmy sobie wmowic, to nasze dzieci! Moze niektorzy maja z tego zysk ze rodzice sie boja i dalej nazywaja szczepinia obowiazkowymi...Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość
-
ja tak z innej paki...
kurczę... dumam i dumam
z dzisiejszej wizyty nie było fotki tylko biometria
no i nie wiem czy tu jest gdzieś ile cm ma moje dziecko ??
pomożecie ??
tu link --> http://zapodaj.net/552849817388e.jpg.html
a tu znalazłam stronę na której są skróty ale "wzrostu" nie widzę
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/usg-w-ciazy-interpretacja-wyniku-rozszyfruj-skroty-w-opisie-usg_35862.html -
Dajana28 wrote:a bierzesz dodatkowo jakieś witaminy ?
bo we wszystkich dostępnych jest 150 jodu...
ja w poniedziałek mam wizytę u endokrynologa (leczę się od ok 3 lat)
i zapytam czy mogę zamienić na ten dostępny w witaminach ...
a Ty się nie martw !
ja za to mam w tym elevicie dużo witaminy A ale lekarz powiedział mi : "organizm sobie poradzi"
także ja przestałam o tym myśleć... i Tobie też radzę nie martwić się na zapas - wszystko będzie dobrze - zobaczysz:*
Brałam przez miesiąc, ale lekarz powiedział, że wyniki mam bez zarzutu, więc nie muszę brać. I też myślę, że organizm sobie poradzi. Jak mi się tarczyca rozreguluje to trudno, tylko o malucha mi chodzi, żeby się dobrze rozwijał.
Wiesz co, Dajana. Nie wiem czy w 18 tygodniu jeszcze mierzą całego dzidziola. Gdzieś czytałam, że CRL się sprawdza chyba do 13 tygodnia? W każdym razie mi w 17 i teraz nie podali, a jak zapytałam czy da się złapac całego brzdąca na usg to powiedział, że już jest za duzy.
Bo wzrost to jest właśnie CRL. A te skróty można też sprawdzić tam, gdzie się w naszym kalendarzu wpisuje badania dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:51
-
Ja kiedys bylam w sklepie i przechodzil sliczny chlopak, jak wracalam autem do domu to jechal za mna okazalo sie, ze mieszkamy na jednym osiedlu, na drugi dzien napisal do mnie na portalu spolecznosciowym, okazalo sie ze jest policjantem i po nr rejestracyjnym dowiedzial sie jak sie nazywam. Boze czego on mi nie proponowal, zboczeniec jeden takie rzeczy pisal, chcial sie umawiac na seks a mial zone i coreczke. Sa rozni ludzie czy facet czy kobieta nie mozna wrzucac do jednego wora.
Ja tez obejrze Oszukana bo nie widzialam.Kurcze ciagnie mnie od kregoslupa do prawego kolana az, i to tak mono ze ledwo z kanapy wstaje...Krysti lubi tę wiadomość
-
"Oszukana" to mega smutny film, widziałam ze 3 razy ..
Dzięki dziewczyny za rady, spytam następnym razem jaka jest długość
Ja też biorę Euthyrox 25 pół tabletki i Jodid 100 jedną tabletkę. I normalnie witaminy prenatalne z jodem. Chyba nie przedawkuję9 stycznia mam wizytę kontrolną u endo więc jakoś dotrwam do vtego czasu. W grudniu sprawdzę sobie znowu TSH i jak będzie w normie to luz, a jak nie to będę kombinować
-
A mnie ciągle boli brzuch ... cała prawa strona, jak tylko się lekko ruszę to czuję ucisk i ból, wstałam przed chwilą do kuchni po sok to mam taki twardy brzuch, że kamień przy nim to gąbeczka ... Taka twarda kulka znowu z tej prawej strony się zrobiła. Wysadziło mi go jeszcze bardziej .. ja pitole
-
nick nieaktualnyLali wrote:Ja kiedys bylam w sklepie i przechodzil sliczny chlopak, jak wracalam autem do domu to jechal za mna okazalo sie, ze mieszkamy na jednym osiedlu, na drugi dzien napisal do mnie na portalu spolecznosciowym, okazalo sie ze jest policjantem i po nr rejestracyjnym dowiedzial sie jak sie nazywam. Boze czego on mi nie proponowal, zboczeniec jeden takie rzeczy pisal, chcial sie umawiac na seks a mial zone i coreczke. Sa rozni ludzie czy facet czy kobieta nie mozna wrzucac do jednego wora.
Ja tez obejrze Oszukana bo nie widzialam.Kurcze ciagnie mnie od kregoslupa do prawego kolana az, i to tak mono ze ledwo z kanapy wstaje...czaruśie takie haha siostra się tak śmiała ,zapraszają ją nie raz na kawę
Tez żonaci dzieciaci ,jeden był po rozwodzie pamietam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:54
-
mantissa wrote:Brałam przez miesiąc, ale lekarz powiedział, że wyniki mam bez zarzutu, więc nie muszę brać. I też myślę, że organizm sobie poradzi. Jak mi się tarczyca rozreguluje to trudno, tylko o malucha mi chodzi, żeby się dobrze rozwijał.
Wiesz co, Dajana. Nie wiem czy w 18 tygodniu jeszcze mierzą całego dzidziola. Gdzieś czytałam, że CRL się sprawdza chyba do 13 tygodnia? W każdym razie mi w 17 i teraz nie podali, a jak zapytałam czy da się złapac całego brzdąca na usg to powiedział, że już jest za duzy.
no właśnie mi też powiedziała że cały nie mieście się w "kadrze" hmmm... no to dupa blada...
najgorzej żałuję że nic więcej nie widziałam tylko sikuna... mogłam poprosić żeby mi więcej pokazała ale za późno się zorientowałam...
a dzidzia sobie poradzi -
nick nieaktualnyFasia wrote:A mnie ciągle boli brzuch ... cała prawa strona, jak tylko się lekko ruszę to czuję ucisk i ból, wstałam przed chwilą do kuchni po sok to mam taki twardy brzuch, że kamień przy nim to gąbeczka ... Taka twarda kulka znowu z tej prawej strony się zrobiła. Wysadziło mi go jeszcze bardziej .. ja pitole
-
Fasia wrote:A mnie ciągle boli brzuch ... cała prawa strona, jak tylko się lekko ruszę to czuję ucisk i ból, wstałam przed chwilą do kuchni po sok to mam taki twardy brzuch, że kamień przy nim to gąbeczka ... Taka twarda kulka znowu z tej prawej strony się zrobiła. Wysadziło mi go jeszcze bardziej .. ja pitole
Ja też mam dzisiaj wyjątkowo twardy brzuch. Jak nigdy. A nic specjalnego nie robiłam dzisiaj, więc to na pewno nie od wysiłku. Jak napinałam lekko to aż bolał. Ale poleżałam trochę i ustąpiło na szczęście.
Fasia, może lepiej jakbyś dla świętego spokoju zadzwoniła do lekarza?