X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatyną je odzywilam bo by bylo :/

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja juz schodze z blondu naszczescie jeszcze odrobine na koncowkach jest i tez poloze naturalny ciemny na moje tak by byl kolor podobny do mojego koniec z blond ,wlosy mi się kruszyly tak mi fryzjerki robily .
    a jaki masz naturalny? moj jest identyczny jak babka na tym zdjeciu pierwszym z lewej

http://4.bp.blogspot.com/-0g4mMle-IFY/UsHR-L0GFmI/AAAAAAAAKcI/Ij4sAgSbkKg/s1600/tumblr_msxrhxcMkG1qicobao1_500-tile.jpg

..niezbyt mi sie podoba, taka nijaka jestem...mezowi bardzo podobalo sie jak mialam krecone wlosy jak sie poznalismy wiec mu dogodze i se kretne :D stwierdzil ze mam urode jak rude, wiec bedzie rudy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:40

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie chyba dzisiaj uzyczyl nastroj Amy sprzed kilku dni...no zle sie czuje ze soba, w sobie i kolo siebie..i jeszcze to dzisiejsze rozdraznienie i zmeczenie...to chyba pogoda nie? mantissa gdzie mieszkasz?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne babki spotkałam na szkole, wszystkie byłyśmy z mężami/partnerami, towarzystwo wyluzowane więc i wesoło było
    ja też musiałam się przekonać do Mikołaja ale pasuje mi, imieniny też znalazłam w innym terminie niż 6.12 co by go nie skrzywdzić ;)

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a jaki masz naturalny? moj jest identyczny jak babka na tym zdjeciu pierwszym z lewej

http://4.bp.blogspot.com/-0g4mMle-IFY/UsHR-L0GFmI/AAAAAAAAKcI/Ij4sAgSbkKg/s1600/tumblr_msxrhxcMkG1qicobao1_500-tile.jpg

..niezbyt mi sie podoba, taka nijaka jestem...mezowi bardzo podobalo sie jak mialam krecone wlosy jak sie poznalismy wiec mu dogodze i se kretne :D stwierdzil ze mam urode jak rude, wiec bedzie rudy :D
    Ja mam ciemny taki mysi kolor

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    czytalam gdzies ze stopy sie powiekszaja niektorym w ciazy i zostaja juz wieksze po porodzie..przy synku urosly z 39 na 40...juz mi ciezko buty znalezc..teraz chodze w martensach bo od tenisowek mnie bola plecy...ale jesli znow ma urosnac stopa to bedzie masakra, bede w kajakach chba chodzic :D
    Moje jak by większe są szpony :D haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    fajne babki spotkałam na szkole, wszystkie byłyśmy z mężami/partnerami, towarzystwo wyluzowane więc i wesoło było
    ja też musiałam się przekonać do Mikołaja ale pasuje mi, imieniny też znalazłam w innym terminie niż 6.12 co by go nie skrzywdzić ;)
    Kasia fajnie ja tez tak mysle ze bedzie mile towarzystwo w co wątpie bo tu polak polaka obczaja jak by kogos zabil tak jest ja nie znam nikogo tu sasiadke tak blizej i tyle .ale mam nadzieje ze szkotki będą:) takze luzik

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mam ciemny taki mysi kolor
    no to troszke ciemniejszy od mojego, ale praktycznie ten sam kolor :D mi tez jasny blond zrobil sieczke z wlosami...dobrze ze tyle czasu przed ciaza doprowadzilam je do ladu, bo teraz jak mi wlosy garsciami leca to przy tlenionych to bym juz lysa chyba zostala..przy synku tez tak mialam z wlosami, identycznie..dlatego bylam pewna ze jednak u nas chlopiec...widocznie tak kazda ciaza dziala na moje wlosy...my juz zdecydowalismy, ze po karmieniu piersia wracam na metformine, zeby znow nie porobily sie cyrki z miesiaczkami ( u mnie z brakiem miesiaczek jest jeszcze zle samopoczucie i problemy zdrowotne) i jesli bedzie wiecej dzieci to super :D jestem zszokowana, kiedys nie chcial slyszec o wiecej niz jednym..teraz jest taki dojrzaly i wyrozumialy i mowi ze dla niego moge chodzic caly czas w ciazy bo promienieje i wygladam jak nastolatka :D szkoda ze mi sie dzisiaj dobrze nie przypatrzyl bo nawet humor mam jak nastolatka....dzisiejszy dzien zdecydowanie nie nalezy do najlepszych...jeszcze mam jedno krzeslo na ktorym moge teraz siedziec..jest twarde i boli mnie krzyz!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja chce obciac tez, ale szkoda mi bo mam po pasa..nie farbuje juz dobre 7 lat wiec mam naturalny mysi-blond :D ale po porodzie chce zakrecic i zafarbowac na rude :D
    Ty masz ladne nie obcinaj wlosow ewentualnie podetnij rowniutko ze 3 cm .

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no to troszke ciemniejszy od mojego, ale praktycznie ten sam kolor :D mi tez jasny blond zrobil sieczke z wlosami...dobrze ze tyle czasu przed ciaza doprowadzilam je do ladu, bo teraz jak mi wlosy garsciami leca to przy tlenionych to bym juz lysa chyba zostala..przy synku tez tak mialam z wlosami, identycznie..dlatego bylam pewna ze jednak u nas chlopiec...widocznie tak kazda ciaza dziala na moje wlosy...my juz zdecydowalismy, ze po karmieniu piersia wracam na metformine, zeby znow nie porobily sie cyrki z miesiaczkami ( u mnie z brakiem miesiaczek jest jeszcze zle samopoczucie i problemy zdrowotne) i jesli bedzie wiecej dzieci to super :D jestem zszokowana, kiedys nie chcial slyszec o wiecej niz jednym..teraz jest taki dojrzaly i wyrozumialy i mowi ze dla niego moge chodzic caly czas w ciazy bo promienieje i wygladam jak nastolatka :D szkoda ze mi sie dzisiaj dobrze nie przypatrzyl bo nawet humor mam jak nastolatka....dzisiejszy dzien zdecydowanie nie nalezy do najlepszych...jeszcze mam jedno krzeslo na ktorym moge teraz siedziec..jest twarde i boli mnie krzyz!
    A najgorsze to to ze rozjasniacza nie mialam kladzionego tylko farbami rozjasnialam z loreala i spierdzielilo się strasznie ,po za tym mialam boki wygolone dwa i musialam się tez meczyc z odrastajacymi wlosami z boku a mialam wygolone sporo :D pokaze ci pozniej fote ale ją zaraz usune.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia dziecko ci się urodzi warkocza zapleciesz i luzik :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A najgorsze to to ze rozjasniacza nie mialam kladzionego tylko farbami rozjasnialam z loreala i spierdzielilo się strasznie ,po za tym mialam boki wygolone dwa i musialam się tez meczyc z odrastajacymi wlosami z boku a mialam wygolone sporo :D pokaze ci pozniej fote ale ją zaraz usune.
    ja tez mialam wygalane :D takiego irokeza mialam dlugiego :D bedzie co corce pokazywac :D

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wercia dziecko ci się urodzi warkocza zapleciesz i luzik :)
    juz plote, bo wlosy lece mi wszedzie a nie daj boze jakby moj w jedzeniu znalazl takiego dlugiego...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam jednak wage wpisana w karte ciazy a nie na scanie..kuzwa ona ma juz 420gr!!!! znowu smoka urodze! musialam edytowac wiadomosc bo 5 zamiast 4ki sie wpisalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:16

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    znalazlam jednak wage wpisana w karte ciazy a nie na scanie..kuzwa ona ma juz 420gr!!!! znowu smoka urodze! musialam edytowac wiadomosc bo 5 zamiast 4ki sie wpisalo.
    No co ty :) ciekawa jestem ile moj bedzie warzył ,silny jest takie kopy mi sprzedaje jak sobie leze ,:) werka taki film ogladalam wczoraj ze jak bóbr ryczalam tylko po angielsku na netlix :D

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No co ty :) ciekawa jestem ile moj bedzie warzył ,silny jest takie kopy mi sprzedaje jak sobie leze ,:) werka taki film ogladalam wczoraj ze jak bóbr ryczalam tylko po angielsku na netlix :D
    a co ogladalas? ja tez op!acam netflixa :-) boje sie ze bedzie za duzq bo w uk beda wywolywac w 36,37tc lno cesarka..cesarki bardziej sie boje niz naturalnego...sprawdzlqm w tabelach i taka waga to do 24,25tc a nie prawienw 22tc... a ciul wazne zeby zdrowa byla, w razie co do znowu bede miala dupe rozdarta :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak podalam wage poprzedniego dziecka to maja mi to terqz monitorowac zeby nie dopuscic do takiej wagi...na razie o tym nie mysle...od usg nic nie mowil ze za duza...waga idealnie zgadza sie z reszta pomiarow wiec jest ok :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a co ogladalas? ja tez op!acam netflixa :-) boje sie ze bedzie za duzq bo w uk beda wywolywac w 36,37tc lno cesarka..cesarki bardziej sie boje niz naturalnego...sprawdzlqm w tabelach i taka waga to do 24,25tc a nie prawienw 22tc... a ciul wazne zeby zdrowa byla, w razie co do znowu bede miala dupe rozdarta :-)
    Napisze ci co jak w domu bede ,ile placisz z natlixa bo ja 5.99 £ no musisz uwazac moze ci cesarke zrobią kto wie jak klocek bedzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    jak podalam wage poprzedniego dziecka to maja mi to terqz monitorowac zeby nie dopuscic do takiej wagi...na razie o tym nie mysle...od usg nic nie mowil ze za duza...waga idealnie zgadza sie z reszta pomiarow wiec jest ok :-)
    I bardzo dobrze bedziesz pod kontrolą teraz caly czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia nie martw się wagą dziecka relaxuj się .

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ