Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dajana bo wybór imienia to wcale nie jest taka łatwa sprawa. To jest mega ważna decyzja! W końcu ten mały człowiek będzie je nosić do końca życia, wszyscy bedą się do niego w ten sposób zwracać. Trzeba z głową to wybrać, a nie do końca z własnym widzimisię. W sensie chodzi mi o jakieś mega wymyślne imiona, które się czasem rodzicom podobają, są śmieszne i każdy z takich dzieci się później nabija.
My mieliśmy wybrane imiona już na długo przed zajściem w ciążę. Mąż chciał Julka od dawna, ja nie byłam wcale przekonana. Tyle o ile Julek mi się podobał to Julian brzmiał jakoś głupio. Jak się okazało, że będzie syn to Julian stał się dla mnie oczywistym wyborem, ciągle się tak teraz do brzuszka zwracamMiał też być Ignacy (po pradziadku) - śliczne imię! Maly Ignaś
ale też przestało mi pasować. Po prostu jak patrzę na zdjęcia synka z usg to widzę małego Julka
Cieszę się, ze nie mamy dylematu, bo wyobrażam sobie jaka to jest ciężka decyzja ...
Dajana28, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Hej kobietki.
Rano byliśmy na polowkowym. Wszystko w jak najlepszym porządku. Synek jest synkiem:-) wazy 410 g. Jestem szczesliwa. Maz chory wiec sobie cały dzień chillujemyhwesta, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Dajana bo wybór imienia to wcale nie jest taka łatwa sprawa. To jest mega ważna decyzja! W końcu ten mały człowiek będzie je nosić do końca życia, wszyscy bedą się do niego w ten sposób zwracać. Trzeba z głową to wybrać, a nie do końca z własnym widzimisię. W sensie chodzi mi o jakieś mega wymyślne imiona, które się czasem rodzicom podobają, są śmieszne i każdy z takich dzieci się później nabija.
Właśnie sęk w tym że chciałabym wybrać też takie żeby dzieci w szkole/na podwórku mogły się normalnie zwracać bądź też go wołać ale też za razem takie żeby można było je jakoś fajnie zdrobnić - a też nie każde imię do nazwiska pasujeweronika86 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Mnie się zdaje ze moj tez mial to imię juz za kodowane on dobry jest na swoim postawi zawsze . Ciezko jest wybrac do nazwiska musi pasować rownież.
u mnie nie było problemu z dopasowanie do nazwiska, bo Julian już taki był - dziadek
Ale Krysti Tobie też się to imię podoba? Bo nie może byc tak, ze mąż chce a Ty dla świętego spokoju się zgadzasz. To też Twoje dziecko))
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę ze dzisiaj na tapecie temat imion.
Ignas bardzo mi się podoba
Niestety u mnie nie możemy dojść do porozumienia bo mojemu mężowi podoba się zupełnie co innego niż mi.
Póki co naszym faworytem jest Iwo.mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dajana28 wrote:Właśnie sęk w tym że chciałabym wybrać też takie żeby dzieci w szkole/na podwórku mogły się normalnie zwracać bądź też go wołać ale też za razem takie żeby można było je jakoś fajnie zdrobnić - a też nie każde imię do nazwiska pasuje
Dokładnie, też braliśmy taką rozpiskę pod uwagę. Mąż rozbijał imię na wiek dziecięcy, młodzieżowy i dorosłość - jak dane imię można zdrabniać lub jak się zwracać do człowieka żeby głupio nie brzmiało.CzaryMary, Dajana28, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mi sie jeszcze Jakub podobal, ale w rankingu imion wg doadatku do GW jest najczesciej dawanym imieniem meskim w tym roku... to sobie odpuszcze. A jednym z najzadzej to m.in. Belzebub, Barabasz, Zyraf czy np. Saturnin
to sa intersujace imiona... bylyby... wyjatkowe
http://gorny.edu.pl/imiona/ -
nick nieaktualnyFasia wrote:Dokładnie, też braliśmy taką rozpiskę pod uwagę. Mąż rozbijał imię na wiek dziecięcy, młodzieżowy i dorosłość - jak dane imię można zdrabniać lub jak się zwracać do człowieka żeby głupio nie brzmiało.
I bardzo dobrze maz zrobil
Ktoś mi zasugerował ze dobrze by było zęby imię było międzynarodowe, ale ja jakoś na to nie zwracamy większej uwagi -
My chcemy albo Adam albo Zuzanna bardzo nam się te imiona podobają w sumie od zawsze kiedy jesteśmy razem i do nazwiska pasują a córce na pewno na drugie dam po mamci Weronika mmm ;P mi jeszcze podobało się Hanna ale odpada niestety hehe
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny