X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliasz to kiedys taki koles ode mnie ze szkoly mial tak na imie a byl arabem wiec tylko tak mi sie kojarzy to imie :P

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary to zależy jak duże się dziecko urodzi :) ja miałam 52cm i ważyłam 2680g :) więc nawet rozm. 56 był na mnie za duży także troszkę chyba w nich pochodziłam. Ja wiem, że nasz syn też nie będzie duży ale też planuję większość na 62, będzie praktyczniej :)

Ładny ten wózeczek :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w grudniu kupie coś dla malego bo bedzie duzo przecen więc warto .

weronika86 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mój wymyślił,że nie może być ,bo w jego rodzinie no kuzynka ma już tak na imię ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:52

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Fasia mój wymyślił,że nie może być ,bo w jego rodzinie no kuzynka ma już tak na imię ;/

Zawsze się znajdzie ktoś wśród znajomych lub rodziny kogo dziecko będzie tak mieć na imię :P Chociaż u mnie żadnego Juliana nie ma, no ale to też mniej popularne imię :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zn2a0o.jpg

To szuflada Sofijki :P jest jeszcze jedna ale tam na razie nie wypakowane mam jeszcze :P i czekam jeszcze na jedna paczke :)

Krysti, Dajana28, CzaryMary, Fasia, Gosha, weronika86, Lali lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    I bardzo dobrze maz zrobil :-)

Ktoś mi zasugerował ze dobrze by było zęby imię było międzynarodowe, ale ja jakoś na to nie zwracamy większej uwagi :-)

Ja na to bardzo zwracam uwage. Po pierwsze moj maz nie jest polakiem, po drugie nie mieszkamy w Polsce, po trzecie sporo podrozujemy i jestem pewna , ze nasze dzieci tez beda duzo jezdzic po swiecie. Ja sie bardzo ciesze, ze moje imie jest miedzynarodowe i znane na kazdym kontynencie. To naprawde wiele ulatwia. Gdbym nazywala sie Malgorzata i postanowila mieszkac w Nieczech to mialabym maly problem i tego chce dzieciom oszczedzic. Dlatego w gre nie wchodza imiona z polskimi lub niemieckimi literami. Na przyklad taki Przemyslaw albo Grzegorz to jest katastrofa dla obcokrajowcow :D. Rozwazam Thomasa czyli naszego Tomasa, fajnie sie skraca po polsku (Tomek, Tomus), jest relatywnie latwe do wymowienia i zawsze mozna skrocic na Tom.
    Narazie jest August, ale to taki zart raczej ;D

KRYSTI - a ty nie pisalas, ze chcesz wrocic kiedys do Polski? Tak sobie mysle, ze wtedy chyba nie bardzo pasuje imie Josh. Ladne, ale troszke pretensjonalne w naszym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:52

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucać apartamenty maluszków :) moj ma spory juz apartament:)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wrzucałam ale nikt nie zareagował buuu ;P
    ooo ale sa polubienia ;D ahhahah
    Na stronie 1032 są ;D

Masakra jak ten czas leci już 22 tydzień no 23 jak kto tam woli ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:00

KasiaKwiatek, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio wrzucalam :P ale moj tak nie rosnie jak Wasz :P hihi

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka psotka - zgadzam się ze wszystkim co piszesz. Ale gdyby spodobało mi się bardzo imię niemiedzynarodowe to bym je i tak i tak nadala:-) a imię Tomasz o którym wspomnialas jest suuper :-)

Krysti - ja brzuchol wstawie dopiero w czwartek :-)

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA bardzo dobre podejście, popieram tym bardziej, ze masz męża obcokrajowca. No i również racja, że imię musi pasować do nazwiska. Często własnie imiona obce nie pasują do naszych polskich nazwisk

Ja brzunio wrzucę w poniedziałek jak zaczniemy kolejny tydzień z Julkiem :)

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:38

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Wy macie fajnie macie swoje mieszkania i sobie możecie kupować kiedy chcecie wszystko dla maluszka.Powoli pokój szykować a ja niestety dopiero może w lutym o ile dostaniemy kredyt będziemy w stanie jakieś mieszkanko wynająć spółdzielczo i wtedy dopiero wózek,łóżeczko,wanienka i cała reszta wyprawki teraz tylko troszkę ciuszków i koniec.

Nie przejmuje się. Jasne ze fajnie jest kupować te wszystkie gadżety dla maluchow,ale podejrzewam ze i tak polowy tego nigdy się nie uzyje. Tobie przynajmniej kaska w kieszeni zostanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka u Krysti ma być Ignaś nie Josh :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Wy macie fajnie macie swoje mieszkania i sobie możecie kupować kiedy chcecie wszystko dla maluszka.Powoli pokój szykować a ja niestety dopiero może w lutym o ile dostaniemy kredyt będziemy w stanie jakieś mieszkanko wynająć spółdzielczo i wtedy dopiero wózek,łóżeczko,wanienka i cała reszta wyprawki teraz tylko troszkę ciuszków i koniec.

Kochana, ja póki co mieszkam z mężem u mojego taty. Mamy tu jeden pokój do dyspozycji w którymi sami się ledwo mieścimy. Kupiliśmy szafę z IKIEI żeby schować starą meblościankę która więcej miejsca zajmowała niż w sobie miała. Dzięki szafie mamy kawałek ściany wolny akurat na łóżeczko. Jedna komoda się zwolniła i tam dam ciuszki dla dziecka. Natomiast wanienka, wózek - nie mam pojęcia gdzie damy .. Dom się buduje ale najwcześniej wprowadzimy się tam w czerwcu przy baaaardzo optymistycznym założeniu ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wrzucać apartamenty maluszków :) moj ma spory juz apartament:)
    Krysti popatrz w lusterko na swój i zobaczysz też mój, bo mam identyczny brzuch, gdyby nie Twoja mała dupka i szczuplejsze nogi to bym pomyślała, że Twoje zdjęcia są moje :-) no może mój z rana jest jeszcze mniejszy, ale wieczorem to już identyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:21

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Krysti popatrz w lusterko na swój i zobaczysz też mój, bo mam identyczny brzuch, gdyby nie Twoja mała dupka i szczuplejsze nogi to bym pomyślała, że Twoje zdjęcia są moje :-)
    :) no tak wspominałaś ze taki sam masz :) orki będziemy

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja na to bardzo zwracam uwage. Po pierwsze moj maz nie jest polakiem, po drugie nie mieszkamy w Polsce, po trzecie sporo podrozujemy i jestem pewna , ze nasze dzieci tez beda duzo jezdzic po swiecie. Ja sie bardzo ciesze, ze moje imie jest miedzynarodowe i znane na kazdym kontynencie. To naprawde wiele ulatwia. Gdbym nazywala sie Malgorzata i postanowila mieszkac w Nieczech to mialabym maly problem i tego chce dzieciom oszczedzic. Dlatego w gre nie wchodza imiona z polskimi lub niemieckimi literami. Na przyklad taki Przemyslaw albo Grzegorz to jest katastrofa dla obcokrajowcow :D. Rozwazam Thomasa czyli naszego Tomasa, fajnie sie skraca po polsku (Tomek, Tomus), jest relatywnie latwe do wymowienia i zawsze mozna skrocic na Tom.
    Narazie jest August, ale to taki zart raczej ;D

KRYSTI - a ty nie pisalas, ze chcesz wrocic kiedys do Polski? Tak sobie mysle, ze wtedy chyba nie bardzo pasuje imie Josh. Ladne, ale troszke pretensjonalne w naszym kraju.
    Psocia U mnie Ignacy jest moj wczoraj wybral to imię ,Bo faktycznie Josh w polsce nie pasi .

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    :) no tak wspominałaś ze taki sam masz :) orki będziemy
    Cudowne będziemy :-)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ