Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
CzaryMary to zależy jak duże się dziecko urodzi
ja miałam 52cm i ważyłam 2680g
więc nawet rozm. 56 był na mnie za duży także troszkę chyba w nich pochodziłam. Ja wiem, że nasz syn też nie będzie duży ale też planuję większość na 62, będzie praktyczniej
Ładny ten wózeczekCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia mój wymyślił,że nie może być ,bo w jego rodzinie no kuzynka ma już tak na imię ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:52
-
MłodaDama wrote:Fasia mój wymyślił,że nie może być ,bo w jego rodzinie no kuzynka ma już tak na imię ;/
Zawsze się znajdzie ktoś wśród znajomych lub rodziny kogo dziecko będzie tak mieć na imięChociaż u mnie żadnego Juliana nie ma, no ale to też mniej popularne imię
-
CzaryMary wrote:I bardzo dobrze maz zrobil
Ktoś mi zasugerował ze dobrze by było zęby imię było międzynarodowe, ale ja jakoś na to nie zwracamy większej uwagi
Ja na to bardzo zwracam uwage. Po pierwsze moj maz nie jest polakiem, po drugie nie mieszkamy w Polsce, po trzecie sporo podrozujemy i jestem pewna , ze nasze dzieci tez beda duzo jezdzic po swiecie. Ja sie bardzo ciesze, ze moje imie jest miedzynarodowe i znane na kazdym kontynencie. To naprawde wiele ulatwia. Gdbym nazywala sie Malgorzata i postanowila mieszkac w Nieczech to mialabym maly problem i tego chce dzieciom oszczedzic. Dlatego w gre nie wchodza imiona z polskimi lub niemieckimi literami. Na przyklad taki Przemyslaw albo Grzegorz to jest katastrofa dla obcokrajowcow. Rozwazam Thomasa czyli naszego Tomasa, fajnie sie skraca po polsku (Tomek, Tomus), jest relatywnie latwe do wymowienia i zawsze mozna skrocic na Tom.
Narazie jest August, ale to taki zart raczej
KRYSTI - a ty nie pisalas, ze chcesz wrocic kiedys do Polski? Tak sobie mysle, ze wtedy chyba nie bardzo pasuje imie Josh. Ladne, ale troszke pretensjonalne w naszym kraju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:52
Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio wrzucałam ale nikt nie zareagował buuu ;P
ooo ale sa polubieniaahhahah
Na stronie 1032 są
Masakra jak ten czas leci już 22 tydzień no 23 jak kto tam woli ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:00
KasiaKwiatek, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotka psotka - zgadzam się ze wszystkim co piszesz. Ale gdyby spodobało mi się bardzo imię niemiedzynarodowe to bym je i tak i tak nadala:-) a imię Tomasz o którym wspomnialas jest suuper
Krysti - ja brzuchol wstawie dopiero w czwartekKrysti lubi tę wiadomość
-
PSOTKA bardzo dobre podejście, popieram tym bardziej, ze masz męża obcokrajowca. No i również racja, że imię musi pasować do nazwiska. Często własnie imiona obce nie pasują do naszych polskich nazwisk
Ja brzunio wrzucę w poniedziałek jak zaczniemy kolejny tydzień z JulkiemKrysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:38
-
nick nieaktualnyMłodaDama wrote:Wy macie fajnie macie swoje mieszkania i sobie możecie kupować kiedy chcecie wszystko dla maluszka.Powoli pokój szykować a ja niestety dopiero może w lutym o ile dostaniemy kredyt będziemy w stanie jakieś mieszkanko wynająć spółdzielczo i wtedy dopiero wózek,łóżeczko,wanienka i cała reszta wyprawki teraz tylko troszkę ciuszków i koniec.
Nie przejmuje się. Jasne ze fajnie jest kupować te wszystkie gadżety dla maluchow,ale podejrzewam ze i tak polowy tego nigdy się nie uzyje. Tobie przynajmniej kaska w kieszeni zostanie -
nick nieaktualny
-
MłodaDama wrote:Wy macie fajnie macie swoje mieszkania i sobie możecie kupować kiedy chcecie wszystko dla maluszka.Powoli pokój szykować a ja niestety dopiero może w lutym o ile dostaniemy kredyt będziemy w stanie jakieś mieszkanko wynająć spółdzielczo i wtedy dopiero wózek,łóżeczko,wanienka i cała reszta wyprawki teraz tylko troszkę ciuszków i koniec.
Kochana, ja póki co mieszkam z mężem u mojego taty. Mamy tu jeden pokój do dyspozycji w którymi sami się ledwo mieścimy. Kupiliśmy szafę z IKIEI żeby schować starą meblościankę która więcej miejsca zajmowała niż w sobie miała. Dzięki szafie mamy kawałek ściany wolny akurat na łóżeczko. Jedna komoda się zwolniła i tam dam ciuszki dla dziecka. Natomiast wanienka, wózek - nie mam pojęcia gdzie damy .. Dom się buduje ale najwcześniej wprowadzimy się tam w czerwcu przy baaaardzo optymistycznym założeniu .. -
Krysti wrote:Wrzucać apartamenty maluszków
moj ma spory juz apartament:)
no może mój z rana jest jeszcze mniejszy, ale wieczorem to już identyczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:21
Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Krysti popatrz w lusterko na swój i zobaczysz też mój, bo mam identyczny brzuch, gdyby nie Twoja mała dupka i szczuplejsze nogi to bym pomyślała, że Twoje zdjęcia są moje
no tak wspominałaś ze taki sam masz
orki będziemy
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Ja na to bardzo zwracam uwage. Po pierwsze moj maz nie jest polakiem, po drugie nie mieszkamy w Polsce, po trzecie sporo podrozujemy i jestem pewna , ze nasze dzieci tez beda duzo jezdzic po swiecie. Ja sie bardzo ciesze, ze moje imie jest miedzynarodowe i znane na kazdym kontynencie. To naprawde wiele ulatwia. Gdbym nazywala sie Malgorzata i postanowila mieszkac w Nieczech to mialabym maly problem i tego chce dzieciom oszczedzic. Dlatego w gre nie wchodza imiona z polskimi lub niemieckimi literami. Na przyklad taki Przemyslaw albo Grzegorz to jest katastrofa dla obcokrajowcow
. Rozwazam Thomasa czyli naszego Tomasa, fajnie sie skraca po polsku (Tomek, Tomus), jest relatywnie latwe do wymowienia i zawsze mozna skrocic na Tom.
Narazie jest August, ale to taki zart raczej
KRYSTI - a ty nie pisalas, ze chcesz wrocic kiedys do Polski? Tak sobie mysle, ze wtedy chyba nie bardzo pasuje imie Josh. Ladne, ale troszke pretensjonalne w naszym kraju.