Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
Robotka i Lali- gratuluję dziewczynek!!
A Tobie Iwonka z kolei gratuluję synka
Czy któraś jeszcze nie zna płci czy sama zostałam w niewiedzy? ja dopiero 11 grudnia mam wizytę, na której mam nadzieję poznać płeć. Jeśli mój dzieć będzie współpracowałChoć myślę, że będzie bo jest dość ruchliwy.
Co do zwolnienia, ja jestem od początku ciąży i żadnej kontroli jeszcze nie miałam. Choć też słyszałam o przypadkach, gdzie dziewczyny miały to "chodzone"zwolnienie a i tak miały naloty z zusu w domu ;/ także cierpliwie czekam, aż i mnie nawiedzą
Rudzia! właśnie taki brzuch chcę mieć!!!!!
Edit: któraś pytała o duphaston. Ja brałam od początku ciąży ale tylko jedną tabletkę dziennie. Jakiś miesiąc temu miałam plamienie (spowodowane prawdopodobnie seksem) no ale p. doktor dmucha na zimne i kazała od tego momentu brać dwie tabletki dziennie. No i tak będę brała co najmniej do kolejnej wizyty czyli właśnie 11.12. A dalej jak to będzie to nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:25
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Lali wrote:Jestem po wizycie!!!ZASILAM GRONO DZIEWCZYNEK
!!!Jestem bardzo szczesliwa
:D hihi miałam do Ciebie przeczucie że to córa:) super:D
już Cię zapisuję
RUDZIA brzuch i cyce pierwsza klasa:D uhhh myślałam że sama takie wielkie donice nosze ale na szczeście nie:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:23
Lali lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Ziolko oddam ci mojego bebeszka, też jest taki, ja bym wolała mniejszy. Wczoraj mi położna powiedziała, że mam mniej jeść, a byłam u niej o godz. 15 po 1 kromeczce i 1 pomarańczy
Zwątpiłam..
Biorę go w ciemno!!Fasia, olka30 lubią tę wiadomość
-
Ale mi ciśnienie podniosłyście z tym ZUSem.
Kobiety w ciąży powinny trzymać się razem i nie dajmy sobie wmówić, że okradamy ZUS, tylko dlatego, że staramy się normalnie żyć, mimo że nie pracujemy. Z tego, co czytam o Waszych dolegliwościach, nie sądzę, żeby któraś z nas była na lewym zwolnieniu i nadużywała swoich praw...
Fasia, wstęp artykułu, który przytaczasz mówi o nadużyciach, więc już mi się zagotowuje krew, ale czytam dalej.
Jest tam ewidentnie napisane, że L4 ma sprzyjać powrotowi do zdrowia i w efekcie do pracy. Tu się zatrzymam. Jeśli nasze dolegliwości mają związek z ciążą (przeciążenie kręgosłupa, ucisk na nerw), to pobyt na L4 nie może zlikwidować przyczyny, bo przyczyną jest sama ciąża. Trudno więc mówić o zachowaniach niesprzyjających powrotowi do zdrowia, bo póki nie urodzimy, problem nie minie, czy to będziemy leżeć, czy siedzieć w kinie, czy też grać w pokera w piwnicy.
Druga sprawa o której pisze autor to uznanie pewnych naszych czynności za niesprzyjające odzyskaniu zdolności do pracy. I znów nielogiczne w przypadku ciąży. Ale powiedzmy, że chodzi o czynności, które mogłyby pogłębić nasze schorzenie. Uważam, że to sprawa bardzo SUBIEKTYWNA, bo każda z nas ma inne problemy zdrowotne lub przeciwwskazania do pracy i dla jednej np. zagrożona ciąża groźne będzie chodzenie na spacery, czy spacerowanie, dla innej zaś z chorym kręgosłupem będzie to wręcz wskazane.
Dążę do tego, że jest to sprawa bardzo indywidualna i nie uważam, żebym musiała ściemniać, że byłam u lekarza, czy w aptece, zamiast powiedzieć "byłam na spacerze, bo ruch korzystnie wpływa na mój stan zdrowia." Nie popadajmy w paranoję. Myślę, że trzeba dużych nadużyć, żeby cofnięto świadczenie.
Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Moje zdobycze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23b049f0afcd.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b57029a57a91.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c482808105c1.jpg
bluza i buty maja taki sam kolor i wzór tylko ciulowe zdjęcie wyszło, wszystko na 62Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:34
Amy, Krysti, Fasia, Rudzia, Robotka1, Lali, olka30, ziolko, Klaudia90, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:Eweliśka super zdobycze!! Kajś takie fajne buty dorwała?
buty i bluza z F&F wszystko po przecenie
rurki są jeansowe też przecenione w c&a na 19,90Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:38
MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosha wrote:Njawazniejsze to wyleczyc zabki jak chce sie karmic piersia! Ja w poprzedniej ciazy, to zwlekalam z wyleczeniem zeba bo nie chcialam znieczulenia itp, nierozsadny tok myslenia, ale mloda bylam.
A potem moj Micho mial 3 miesiace poszlam do dentystki a ona z uzasadnionymi pretensjami ze karmie dziecko z chorym (juz podropialym) zebem... Ze same bakterie dla dziecka i przede wszystkim ALERGIE od tego beda jak nic.Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to spóźnione dzień dobry
Gratuluję Lali:) Jak widać dziewczynki chodzą parami.
To teraz czekamy na wieści z wizyty Hwesty o ile dobrze kontaktuję.
Iwonka, gratuluję chłopca.Drużyna piłkarska nam rośnie.
Rudzia, też zachwyciłam się Twoim biustem, ale jak piszesz, że tak Ci ciążą, to nie zazdroszczę jednak. Z miseczki D do F. Obstawiasz, że do jakiej literki dojedziesz? -
nick nieaktualnyolka30 wrote:Krysti już po połówkowych, gdzieś tam już o tym pisałam.. Nawet pół zdjęcia nie dostałam
Na połówkowych było wszystko ok, a wczoraj byłam u gin i mi się maluch ciśnie na świat
Nie dobrze, nastraszyła mnie, a czuję że jest nisko
olka30 lubi tę wiadomość