Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas babeczki, które miały zwolnienie w pracy nawet dopiero na koniec ciąży wszystkie były kontrolowane - nawet teraz jedna ma kontrolę, a żadna nie ma działalności. Tak samo wszystkie moje sąsiadki i kuzynki.. Nie mówię, że kontrolują wszystkie, ale małe szanse że kogoś ominie
-
Moją koleżankę z pracy ostatnio wezwali po 4 dniach L-4. Na wstępie dostała opiernicz, że teraz każda tylko usłyszy że w ciąży to na zwolnienie, a jak im powiedziała że to już końcówka 8 mies. to tylko głupią minę doktorka miała. Nawet nie przeprosiła
-
Fasia wrote:Na l4 ciążowym można mieć - musi leżeć - może chodzić. Ja mam może chodzić ale jak już napisałam - to "może chodzić" oznacza, że może wyjść do lekarza lub do sklepu tego najbliższego i to tylko wtedy gdy w domu nie ma nikogo innego kto te zakupy zrobić może.
No, bo skoro mam L4 tzn że nie jestem zdolna do pracy czyli powinnam siedzieć w domu.
Powiem Ci, że pierwsze słyszę, żeby "może chodzić" oznaczało "do najbliższego sklepu jak nie ma nikogo w domu". Skąd to wiesz? To sprawdzona informacja? Ludzie są na L4 z różnych powodów. Ja jestem z powodu tego bólu kręgosłupa i drętwienia nogi. Ale to nie znaczy, że mam leżeć. Skoro mogę chodzić, to chodzę. Na zakupy, do kina, na spacery. Żyję tak, jak wcześniej. A moje schorzenie przeszkadza mi tylko w kilkugodzinnej pracy w wymuszonej pozycji siedzącej. Dlaczego zatem miałabym rezygnować z życia? Jestem na L4, bo mój pracodawca nie ma możliwości dostosować mi warunków pracy na stanowisku tak, żebym nie siedziała. -
nick nieaktualnyFasia wrote:
AMY ja stosuję Trivagin do łykania, też mam coś do dupki ale nie stosujęfe
ja muszę ten trivagin skonsultować z ginekologiem, a czopków nigdy nie stosowałam więc też nie wiem czy dam radę5zł to nie majątek spróbowac mogę, najwyżej wywalę
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:U nas babeczki, które miały zwolnienie w pracy nawet dopiero na koniec ciąży wszystkie były kontrolowane - nawet teraz jedna ma kontrolę, a żadna nie ma działalności. Tak samo wszystkie moje sąsiadki i kuzynki.. Nie mówię, że kontrolują wszystkie, ale małe szanse że kogoś ominie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 12:40
olka30 lubi tę wiadomość
-
No nie do końca jest z tym, że jak możesz chodzić to od razu gdzie chcesz.. Nie trzeba siedzieć non stop w domu, ale trzeba mieć w razie czego jakąś dobrą wymówkę, że cię nie ma. A kino to chyba nie za bardzo. W końcu chorobowe to chorobowe, a nie płatny czas wolny do przeznaczenia na rozrywkę
Krysti, Fasia, Jaga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny