Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olka30 wrote:Takie właśnie mam ukłucia jakby igiełką Fasia..
Tak gin mierzyła szyjkę, jest długa, ale nie szło z niej wyciągnąć jak długa, więc nie wiem, ale zamiast twardej jest miękka, więc też nie dobrze.
Ciekawa jestem co dla lekarzy oznacza długa - tak się dopytuję, bo ja ostatnio miałam 3,5 cm a lekarz określił że jest ok ale drobna także do końca nie wiem co to znaczy -
Fasia wrote:O matko ... ja miałam ostatnio takie kłucia jak igiełką właśnie, jedno za drugim - aż dziewczyn pytałam czy to normalne. I brzuch mnie mega bolał ale wzięłam nospę i przeszło .. Czasem jeszcze mnie prawa strona pobolewa ...
Mi też bada zawsze szyjkę i mówi, ze jest wszystko dobrze ale nie sprawdzamy jej długości więc nie mam odniesienia czy się skraca czy nieCholewcia zestresowałam się troszkę
Ale często masz te ukłucia? -
Zostawić was na chwile i naskrobały 3 strony
Lali gratki córy.
Haneczka nie rodzę jeszcze a tak wyglądam
Co do duphastonu Ja biore go od początku pierw 3 x1 potem 2 x 1 teraz od 2 tyg 1 x 1 bo chcemy od niego już odstąpić. Łożysko przejmie funkcje.
haneczka, Lali lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Zostawić was na chwile i naskrobały 3 strony
Lali gratki córy.
Haneczka nie rodzę jeszcze a tak wyglądam
Co do duphastonu Ja biore go od początku pierw 3 x1 potem 2 x 1 teraz od 2 tyg 1 x 1 bo chcemy od niego już odstąpić. Łożysko przejmie funkcje.
No ja właśnie też stopniowo odstawiałam i od jutra już nie biorę -
Fasia wrote:Kilka dni temu zaczęły się wieczorem i trwały kilka godzin. No i w chwili obecnej znowu się pojawiły. Czuję je jakby z lewej strony pochwy, delikatne jak igiełki jedno za drugim ...
Ja jadę w poniedziałek po nowe L4 więc spytam jaka długość. Raz mi mierzyła, chyba z miesiąc temu i miałam coś ok. 3,5cm
Trzeba pytać o długość, to będzie wiadomo czy się skraca czy jest taka sama. Ja te kłucia to mam teraz sporadycznie, wczoraj 2 razy dzisiaj na razie ani razu, mam nadzieję że to faktycznie przez rosnącą macicę -
Eweliśka wrote:U mnie lekarz mówi tylko że macica urosła i szyjka zamknięta. Nie widziałam nigdy żeby mierzył ile to cm...
U mnie tak samo. Tym bardziej, że nie mam już usg dopochwowo, a podobno tak się szyjkę mierzy. Ale pewnie gdybym miała jakies dolegliwości czy bóle to by mierzył. Tzn. gdyby miał jakies podejrzenia, że coś nie tak. -
Fasia wrote:A mi mierzyła przed brzuch długość szyjki. Pewnie od środka jest bardziej dokładne ale jeśli przez brzuch długość jest ok to nie trzeba dokładniej sprawdzać
Dziwne, czytałam że przez brzuch nie da się zmierzyć szyjki, może jakiś sprzęt Twój lekarz ma lepszy sprzęt -
liloe wrote:KRYSTI jestem wielką fanką Twojego pieska, który zawsze występuje jako mistrz drugiego planu
Co do zwolnień to może Fasia ma "życzliwego", który na nią ZUS nasyła. Sami tacy ambitni i tak często dziewczynę męczą?
Czytałam gdzieś, że to pracodawca może zlecić kontrole Zusu przeciw swojemu pracownikowi. Ale to pewnie w przypadku, gdy zakład pracy jest duży (powyżej 20 pracowników zgłoszonych do ubezp.) i on sam wypłaca zasiłki chorobowe powyżej 33 dni. -
Ja w pierwszej ciazy bylam na zwolnieniu od poczatku ciazy i nikt mnie nie skontrolowal, teraz tez od poczatku j jeszcze zadnej kontroli nie bylo a firma zatrudnia grubo ponad 1000 pracownikow i wynagrodzenie co miesiac dostaje powyzej 4 tys. Ciekawe czy sie tym razem ktos przyczepi. Oby nie:)
Fasia lubi tę wiadomość