X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha a spadaj :P

a ja mam koleżankę która dała psu na imię Maja i co ja mam kurka zrobić:P ??
    co zrobisz jak nic nie zrobisz:P a przecież córkę mam Maję:D

pies to powinien być azor, reksiu, pimpek, czarek a nie jakaś gaja czy maja :P

dobra ale nie zniechęciłaś mnie:D
    choć chętnie słucham opinii bo wiem że oba ładne, ale ta Ala jakoś bardziej mi się podoba:) w mojej okolicy to przez 20 lat pewnie o żadnej Ali nie usłyszę:P a o Gai to przez 50 lat:P
    Robotka Czarek to też imię!!!

Ewelcia, Eweliśka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha a spadaj :P

a ja mam koleżankę która dała psu na imię Maja i co ja mam kurka zrobić:P ??
    co zrobisz jak nic nie zrobisz:P a przecież córkę mam Maję:D

pies to powinien być azor, reksiu, pimpek, czarek a nie jakaś gaja czy maja :P

dobra ale nie zniechęciłaś mnie:D
    choć chętnie słucham opinii bo wiem że oba ładne, ale ta Ala jakoś bardziej mi się podoba:) w mojej okolicy to przez 20 lat pewnie o żadnej Ali nie usłyszę:P a o Gai to przez 50 lat:P

Heh nie chciałam zniechęcić:) tylko mi sie tak przypomniało o tej wariatce jak pisałaś:) znając życie to na każde imie możnaby wyszukać coś co by zniechęcało.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze z okazji rozpoczęcia 23 tyg zdjecie... :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b4012032570.jpg

Eweliśka, Robotka1, sylvia007, Krysti, Justinka, Jaga, mimka84, Hela85, MartaAlvi, liloe, mantissa, weronika86, Amy, Klaudia90, Dajana28 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Sylvia tu nie ma co się strachac tylko pytaj lekarza. To mogą być też zwykłe skurcze Braxtona. http://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
    na te skurcze za wcześnie, mamy czas.

jesu ja to muszę chyba forum opuścić.....za dużo rzeczy opuszczam w czytaniu, bo te kłucia, ciągnięcia, szyjki ....sory dziewczyny ale już nie wyrabiam.....prawie 20 tygodni to słyszę.....a może były 2 przypadki gdzie to było poważne w sensie że lekarz zostawił w szpitalu.

wczoraj była tu fajna rozmowa na te i podobne tematy i ja już też tak samo to odbieram....nie obraźcie się czy coś.

nie wiem, może dlatego że sama nie marudzę i gdybym faktycznie się martwiła to pojechałabym albo zadzwoniła do lekarza a nie szukała odpowiedzi na forum???

czasem to wygląda jakbyśmy wszystkie były w jednej wielkiej ciąży a przecież każda jest inna, wyjątkowa i na swój sposób specyficzna.

p.s. nie odniosłam się do nikogo specjalnego, po prostu ogół.

ehh sory ale musiałam :(

sylvia007 wrote:
    Robotka Czarek to też imię!!!
    ale czarek wyjątkowo pasuje psu :D
    Robotka1 wrote:
    ale czarek wyjątkowo pasuje psu :D

ooo Gosza ale zajefajny brzucho:D striptiz jak się patrzy:D pedofile czyhają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:19

Gosha, weronika86, KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja na czczo, ale tylko dlatego, że zazwyczaj nie jem tak rani śniadań. Wszystkie badania z wyjątkiem poziomu glukozy i cholesterolu, można wykonywać, po spożyciu lekkiego śniadania.

No bo ja mam zwykle wizyty kolo 12 to przeciez nei bede bez sniadania siedziec. Zreszta mi powiedzieli, ze nie musze byc na czczo a mocz to wlasnie nei powinien byc starszy niz 3h wiec nie moge zrobic rano o 8 i przyniesc dopeiro o 12.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jestem taka śnięta, ze juz dwa razy kimałam. Ale spacer zaliczylysmy dzis :)

MlodaDama wracaj do zdrowka, ciekawe co Ci powiedza.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No bo ja mam zwykle wizyty kolo 12 to przeciez nei bede bez sniadania siedziec. Zreszta mi powiedzieli, ze nie musze byc na czczo a mocz to wlasnie nei powinien byc starszy niz 3h wiec nie moge zrobic rano o 8 i przyniesc dopeiro o 12.
    u mnie mocz nie dość że na czczo to mam 40 minut na jego dowiezienie:) więc zanim wstanę i się wysikam to jeszcze muszę poczekać do puki nie będę wychodziła z domu:)

ja na badania chodzę przez pracą czyli przez 8 więc bez śniadania daję radę:) po prostu zjadam je nie o 7.30 tylko o 8.30:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na czczo

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że to tylko w Polsce jest taki nacisk 9i to raczej z dawnych lat tak zostało) na to bycie na czczo.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja też nigdy na czczo nie dawalam moczu .Powiedzieli ze ok jak przed wizytą oddam mocz ,w toalecie są pojemniczki i przed wejsciem siusiam i daje .

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A wiecie, że to tylko w Polsce jest taki nacisk 9i to raczej z dawnych lat tak zostało) na to bycie na czczo.

Moze, ja wlasnie nei w Polsce mieszkam i tu tak nei wymagaja, ale wolalabym na czczo. w ogole ja tyhc wynikow do reki nei dostaje tylko mi mowia, ze ok. Dzisiaj powiedzialam, ze chce kopie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skracajacych sie szyjek i skurczy, mnie aktualnie nic nie dolega, wiec jak ktos pisze o swoich problemach to czytam, wspolczuje ale nie odnosze tego do swojej ciazy bo po co sobie cos wmawiac, chodzimy do lekarzy robia nam usg i musimy im ufac. Jesli cos kogos niepokoi to wiadomo, ze jedyna osoba ktora moze rozwiac watpliwosci jest lekarz a nie zadna z nas, ani tez wujek google nas nie zbada :)

Robotka1, sylvia007, Eweliśka, mimka84, Hela85, liloe, Krysti, Angela89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA wiem, rozumiem, ale ja np już po tych 20 tygodniach wiem na pamięć co może dolegać, czym się nie przejmować, gdzie kłuje, szczyka, ciągnie, boli....
    a czasem mam wrażenie że tu się wałkuje tematy coś na schemat Syzyfowej pracy....

nie no mi się wydaje że na pewno lepsze są wyniki ,moczu na czczo niż po jedzeniu.
    podobno nawet łyk wody powoduje rozrzedzenie tego moczu.

mój mąż okresowe robi po śniadanku i po kawie hahah

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moze, ja wlasnie nei w Polsce mieszkam i tu tak nei wymagaja, ale wolalabym na czczo. w ogole ja tyhc wynikow do reki nei dostaje tylko mi mowia, ze ok. Dzisiaj powiedzialam, ze chce kopie.
    Ja się kiedyś zapomniałam, że razem z morfologią mam mieć zrobioną też glukozę, rano zjadłam jabłko i do tego jeszcze na deser 2 ciastka. Później dopiero po pobraniu jak pielęgniarka wpisywała do swojego zeszytu jakie badania, to mnie olśniło i powiedziałam jej, że ja jadłam, a ona tylko, że w razie jak będzie podwyższona glukoza, to trzeba powtórzyć, a wyszła mi wtedy ta glukoza 72.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah musze wam cos powiedziec, bo dla mnie to ciekawe :P

Wczoraj dostalismy 3kg swiezej jagniecinki od chlopa. Taka wiecie, eko, co to sobie owieczka po laczce hasala pol roku.

Wiecie co, to mieso pachnie! Ja mylalam, ze ono juz przyprawione jest ;D. Jak kupuje w sklepie to mi miecho smierdzi najczesciej wiec nie wdycham za duzo, ale to to normalnei bym zjadla na surowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:33

mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja glukoze mam na następną wizytę nio ciężko będzie ale dam radę mozee ,przed świętami pójdę zrobić.Co na obiad robilyscie?ja pulpety w sosie pieczarkowym bo mi mięsko z wczoraj zostało i chyba z kapustą kiszoną i ryżem niedługo bede jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:39

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    No ja glukoze mam na następną wizytę nio ciężko będzie ale dam radę mozee ,przed świętami pójdę zrobić.
    ja to samo :) na następną wizytę:) Też masz obciążenie po godzinie i po dwóch? to znaczy że co? najpierw wypiję i odsiedzę godzinę a potem znów wypiję i odczekam dwie godziny??
    jesu znów muszę nastawić komórkę i po wypiciu pędzić szybko do kaplicy żeby nie zasnąć:P

wizytę mam 29 grudnia to pewnie przed świętami zrobię ją bo po świętach wiadomo:P indeks glikemiczny w górę:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ah musze wam cos powiedziec, bo dla mnie to ciekawe :P

Wczoraj dostalismy 3kg swiezej jagniecinki od chlopa. Taka wiecie, eko, co to sobie owieczka po laczce hasala pol roku.

Wiecie co, to mieso pachnie! Ja mylalam, ze ono juz przyprawione jest ;D. Jak kupuje w sklepie to mi miecho smierdzi najczesciej wiec nie wdycham za duzo, ale to to normalnei bym zjadla na surowo :D
    A mi jagnięcina śmierdzi siarką ta od chłopa, a raczej od teścia też. To jedyne mięso jakiego nie jem, a nawet sama nie przyprawiam, bo od razu biegnę witać się z muszlą klozetową :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku podczas wigilii nie tknę ryby haha, pierwszy raz w życiu. Ale cóż, zadowolę się barszczykiem, uszkami, pierogami mniam.

relgh371djw8agni.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ